Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Jel moze pomoc, skrpio sam lovu za poslednji deo u konfiguraciji a to je ram, e sad posto imam stari 20" benq sa vga, kako da znam koji adapter da kupim (pominju mi neki aktivni dvi-d to vga da je potreban za 1050) dok ne slupim 50 evra za polovan fullhd sa dvi-d...

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming i Xtreme Gaming su prilično tihe karte, ne bi pogrešio. :)

Ali su i verovatno mnogo skuplje :)

@dvocevka
Verovatno, ali to "jos koji dinar" je skoro duplo od cene 1060ke :) Naravno, ko moze nek navali.

Poslednja izmena:
@dvocevka
Verovatno, ali to "jos koji dinar" je skoro duplo od cene 1060ke :) Naravno, ko moze nek navali.

:) Pa nije baš duplo...Ove Gigabyte Gaming i Xtreme Gaming koje se pominju koštaju od 40-48k....A najeftinija GTX 1070 u domaćoj radnji košta 50k. To je razlika od max 10k... Po meni itekako isplativo...

Poslednja izmena:
:) Pa nije baš duplo...Ove Gigabyte Gaming i Xtreme Gaming koje se pominju koštaju od 40-48k....A najeftinija GTX 1070 u domaćoj radnji košta 50k. To je razlika od max 10k... Po meni itekako isplativo...

E to ti kažem, taman kao moj post "od gore", Xtreme i Strix su 46-48 hiljada, a Inno3d gtx 1070 50 hiljada. Više memorije, veća magistrala, viši klokovi za 2000 više.

I za klasu bolji GPU :D

Meni je reper za cenu 1060ke ovaj Inno3D i to iskljucivo u varijanti od 30K dinara, preko toga tesko :D A da su inace stalno ovakve cene kako ti kazes, onda se svakako isplati doplatiti za 1070ku.

Normalno pod uslovom da više ne bude 1060 po akcijskoj ceni od 30k...

Slažem se...To sam već i naveo...I ja sam uzeo Inno po akcijskoj ceni. Ali ko razmatra Gigabyte Gaming i Xtreme Gaming, ili MSI Gaming, Asus, mislim da je bolje da razmotri kupovinu GTX 1070 po 50k uz neku doplatu od tih max 10k...Što kaže Ivan, ipak je za klasu bolji gpu...

Slažem se...To sam već i naveo...I ja sam uzeo Inno po akcijskoj ceni. Ali ko razmatra Gigabyte Gaming i Xtreme Gaming, ili MSI Gaming, Asus, mislim da je bolje da razmotri kupovinu GTX 1070 po 50k uz neku doplatu od tih max 10k...Što kaže Ivan, ipak je za klasu bolji gpu...

Da, u pravu si, sori, nekako mi je promaklo :|

Jel moze pomoc, skrpio sam lovu za poslednji deo u konfiguraciji a to je ram, e sad posto imam stari 20" benq sa vga, kako da znam koji adapter da kupim (pominju mi neki aktivni dvi-d to vga da je potreban za 1050) dok ne slupim 50 evra za polovan fullhd sa dvi-d...

Sent from my SM-J530F using Tapatalk
Vise puta pominjano po forumu. Ovako nesto
http://s.aliexpress.com/fAfYbeYJ
Imas i u radnji na e ali je cini mi se 1700 rsd.

Sent from my LG-D838 using Tapatalk

Ovako na prvi pogled razlikuje se hladnjak...

Ova na kojoj se ne vide bakarne cevi mislim da ima ploču preko naponske i memorije, a cevi kulera su postavljene uzduž preko pcb-a i te ploče.

Poslednja izmena:
@Wortx Ta prva je bila u E***. Jeste na slici bila ova druga ali ja sam dobio onaj prvi model. Sam kuler je isti a razlikuje se samo dizajn plastike. Gledao sam neke klipove na YT, isti djavo je. Ako nece da bude ponovo u radnji za one pare 33k je ok cena, e sad preko madjara je ono ok dok god taj radi tako da to sam moras da odlucis.

Nadam se da ce raditi bar godinu/dve ako ne i 3 koliko traje garancija, ima covek skoro 2000 pozitivnih ocena (nadam se da ovo ne spada pod reklamu, jer mi nije namera).:d
Sto se videa tice, rusa bar koliko toliko razumem, al' ako nema nekih vecih razlika, moze i druga sto se mene tice (deluje lepse na pogled).
Vidim da su temperature oko 66c nakon benchmarka sto mi sasvim odgovara, s' obzirom da moja ide i do 80 pa mi nije toliko bitno.

Radice i jedna i druga manje vise isto, to koja je lepsa pada u vodu jer se ionako obe okrecu nadole u kucistu pa se vidi samo ploca a koliko vidim lepsa je ploca na prvoj jer je duza a na drugoj nesto satro iseceno kao produzetak, jedino ako nemas extender. :p
Sto se tice prodavaca na oglasima svi se nadamo da rade sto duze jer manje vise svako ima poneku komponentu iz madjarske. :)

Poslednja izmena:
Sve ispod 80 stepeni i da je prihvatljivo tiha(to je vec subjektivan osecaj), nemas brige.

Tiha je Inno 3D veoma. Kod mene u idle radi samo riing na cpu kuleru na nekih 500-600 obrtaja sto se def ne cuje nista i vent na kartici na oko 1300 koliko pise. Komp je maltene necujan, ako na 1.5m od kompa mogu da citam i da ne cujem nista(1050 mini se npr nesto jace cuje i nju sam mogao da cujem) onda je to dovoljno tiho. Tek kad se bas pridje na manje od pola metra od kucista moze se cuti slab huk vazduha od kartice i to kad je potpuna tisina. Temperatura kartice nije presla 70c u gejmingu tu nesto preko 60 je uglavnom. Definitivno za one pare uz 3 godine garancije apsolutni best buy.

Tiha je Inno 3D veoma. Kod mene u idle radi samo riing na cpu kuleru na nekih 500-600 obrtaja sto se def ne cuje nista i vent na kartici na oko 1300 koliko pise. Komp je maltene necujan, ako na 1.5m od kompa mogu da citam i da ne cujem nista(1050 mini se npr nesto jace cuje i nju sam mogao da cujem) onda je to dovoljno tiho. Tek kad se bas pridje na manje od pola metra od kucista moze se cuti slab huk vazduha od kartice i to kad je potpuna tisina. Temperatura kartice nije presla 70c u gejmingu tu nesto preko 60 je uglavnom. Definitivno za one pare uz 3 godine garancije apsolutni best buy.
A koliko je tiha/bucna kad se upregne i pokrene neka "zahtevnija" igra? Ja se i dalje nadam da ce Emmi da ponudi opet po toj ceni :D Meni je lik u radnji rekao da on nema pojma oce li biti akcija i kada, da pratim sajt jedino.

Poslednja izmena:
Tada je ne cujem jer se upale ventovi na kucistu od kojih se ne cuje karta. Meni tada nije ni bitno koliko se cuje jer rade zvucnici ili se nose sluske tako da zvuk ionako zamaskira sve to. Nije bucna ni prilikom gejminga koliko sam primetio, sa druge strane kada se duze pusti neka sintetika tek ode temperatura na 72-3c i pocnu da se cuju jace ventovi jer se ubrzaju.

Tada je ne cujem jer se upale ventovi na kucistu od kojih se ne cuje karta. Meni tada nije ni bitno koliko se cuje jer rade zvucnici ili se nose sluske tako da zvuk ionako zamaskira sve to. Nije bucna ni prilikom gejminga koliko sam primetio, sa druge strane kada se duze pusti neka sintetika tek ode temperatura na 72-3c i pocnu da se cuju jace ventovi jer se ubrzaju.
Ok, hvala na odgovoru :)

Radio userbench graficke, kaze ispod očekivanja a u pitanju je asus dual 1060 6gb oc... Još u celoj konfiguraciji najslabija karika za gaming :O valja li uopšte na userbenchu testirati išta. Mada mi grafa radi na default modu a ne gaming, tj nisam je cackao..

Juce sam primetio na Emmijevom sajtu da se opet pojavila Inno3D graficka, ali po ceni od 35-36K, medjutim vec jutros je nije bilo vise?!

Juce sam primetio na Emmijevom sajtu da se opet pojavila Inno3D graficka, ali po ceni od 35-36K, medjutim vec jutros je nije bilo vise?!

Ko je uzeo, uzeo :D Mislim da sam se domogao zadnjeg primerka pre 20-tak dana (čovek otkazao rezervaciju i ovim putem mu se javno zahvaljujem, ako ovo čita)

Alal vera :) Moram da priznam da sam se dosta neckao da li da reagujem tada, ali mi ipak nije tad odgovaralo da keshiram toliku lovu. Valjda ce biti nesto krajem meseca, pocetkom Decembra :D

Biće sigurno, ako ne do kraja meseca, onda do kraja godine.... Možda nešto veća cena...

..skida i kuler, zato sam i okačio iako je na Portugalskom.

Poslednja izmena:
Hlađenje deluje solidno ali Strix je celih 10-15 stepeni hladniji...huh?

Stigle iščekivane Black Friday ponude za 6GB karticu. Izbor mi je mali Zotax sa jednim fanom za 160 evra, Gainward sa prilično vanila dual hladnjakom za 173 evra ili trpeti moju matoru karticu dok ne stigne sledeća generacija ili se situacija na tržištu ozbiljnije ne izmeni. Mišljenja?

Vrh Dno