Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Oni su mi rekli da ima par komada, al' su rezervisane i da moram ostaviti kaparu, a da je to bila akcija.

Gledam malo cene po kp, ovi "madjari" malo izgubili kompas, neke cene su im jace nego u nasoj maloprodaji...

To odavno tj od kada je krenulo ludilo sa kartama...

Ima li iko mini verziju, koliko je glasna?

Sunce ti Raptur, danas se setio tebe... cistio moj kutak i medju gomilom nadjem tvoju 9800GT... i jos uvek radi :)

Poslednja izmena:
Neko je pitao za Zotac Blower. U sustini posto je isti PCB kao sve ostale Zotac kartice, mislim da je OK da se uzme, ako se nabaci aftermarket hladnjak, ali zbog toga i zbog samo dvogodisnje garancije mislim da mora da kosta manje od Inno3D varijante.

Gledam malo cene po kp, ovi "madjari" malo izgubili kompas, neke cene su im jace nego u nasoj maloprodaji...

Kod Madjara sada samo treba gledati Ram, i to ne toliko zbog cena, nego zbog bolje ponude modela, dobro i cene su malcice bolje. Malo razlike ima i na SSD-ovima, ali nije vredno gubitka domace garancije. Sve ostalo isto ili jeftinije u domacim radnjama. Cak i G-Sync i Free Sync monitori, sto sam se bas iznenadio.

Mozda nekom bude interesantno, akcija na MF, 100 komada za 3GB KFA2 GeForce GTX 1060 OC za 179e

Nema ovaj asus :D ....

Kazu da se javlja coil whine na njima......

Imate temu o ram memorijama, cak posebnu za R memorije, nemojte i ovde

Informacije radi:

Presao sa KFA2 1060 EX OC sa 2 venta na Giga Wind 1080 sa 3... Giga je bas, bas glasna u odnosu KFA2, koja nikada nije presla 2000 obrtaja a ni tada je nisam nesto cuo iako je kuciste na stolu i otvoreno.
Ovde sam mislio da ce 1080-ka poleteti kako je zujala:

TslGame_2017_11_04_21_39_26_539.jpg

Ono sto je interesantno da je 1080 dupla cena od 1060 ali sam dobio skoro dupli fps u svim igrama koje sam probao, ocekivao sam manji skok fps-a...

Poslednja izmena:
Mađari me nerviraju iz razloga kada sam god imao volju u poslednje vreme nešto da kupim preko njih cena je 10-20% preko od onoga što piše na oglasu tako da nema ama baš nikakva svrha kupovati sada preko njih....

Pa ne mogu svi modeli da budu najbolji i najskuplji, moraju da budu i oni losiji modeli za one koji bas zele tu seriju ali nemaju dovoljno para da uzmu one koje su skuplje a bolje.

To nije odgovor na pitanje. Pitao sam te sta toj kartici konkretno fali a ti mi dajes poredjenje cena-kvalitet koja (pogotovo u Ger) nema veze sa vezom.
To vec odavno ne postoji vec je cena=marketing.

Tako da u buduce ako pisete takve komentare, dajte u prilog i neki dokaz zasto je to tako (neki review, iskustvo, bilo sta) a ne jeftina je pa ne valja...

Da ne spominjemo da je Raptur okacio akcijsku cenu, ko zna koja je redovna...

To nije odgovor na pitanje. Pitao sam te sta toj kartici konkretno fali a ti mi dajes poredjenje cena-kvalitet koja (pogotovo u Ger) nema veze sa vezom.
To vec odavno ne postoji vec je cena=marketing.

Tako da u buduce ako pisete takve komentare, dajte u prilog i neki dokaz zasto je to tako (neki review, iskustvo, bilo sta) a ne jeftina je pa ne valja...

Da ne spominjemo da je Raptur okacio akcijsku cenu, ko zna koja je redovna...

Aj sada ovako nesto da te pitam.

Znaci dozvoljeno je linkovanje nemackih (u ovom slucaju) sajtova za prodaju kartica a nasih sajtova tipa emmi i kupujem prodajem nije. Gde je tu logika, ako je reklamiranje emmi i kp sta je onda mindfactory?

A sto se tice tvog pitanja sta joj fali, pa nesto mora da joj fali cim je jeftinija od ostalih modela. Sto znaci da se na svakom mesto gde se moglo stedeti se stedelo.

Verovatno da nema sve sto imaju i skuplji modeli, ali tu debatu cu da ostavim nekim strucnijim likovima tipa pcbeast ili eric koji te kartice i testiraju i rasklapaju i znaju ih u dusu.

Moj post je bio samo informativni da za malo vise para moze da se uzme bolja kartica. Jer ipak kartice se ne menjaju ko carape i gace svaki dan pa da kazes e zaj*bo sam se nema veze sutra cu pljunem novih 400 evra i uzecu nesto bolje.

Poslednja izmena:
Pitaj slobodno. Odgovor je jednostavan, izvod iz pravila: "Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchmarku placa."

Znaci domace, ne strane, jer retko ko moze (bolje receno hoce) da se cima sa stranim firmama. Vise se ti linkovi koriste kao referenca koliko nas deru u Srbiji, mada se stanje polako popravlja ako uzmemo u obzir sta je bilo ranije...

Sto se tice cena, uzmi za primer moju 1060 sa backplate, vrm hladjenjem, Samsung memorijom i fenomenalno tihim hladjenjem a bila ubedljivo najjeftinija ( i najprodavanija i jos uvek jeste) karta na trzistu.
Giga Wind ne treba spominjati jer je poznata a bila je 8e skuplja od najjeftinije Zotac mini...

A ako kupis redovno nista se nisi zezno jer imas racun i pravo povrata bez pitanja 14 dana, bilo domace ili strano.

Zato insistiram na pravim informacijama a ne jeftinije je losije jer to odavno ne vazi...

Mislim da kartici ne fali nista, kacio sam video u 1070 temi - https://forum.benchmark.rs/showthre...-(Ti)-Thread&p=5292703&viewfull=1#post5292703 (moz se prebaci tamo ova rasprava) ... uzeo bih zotac, ali onda sam video da je neko pisao da se javlja coil whine kod njih, imao sam to jednom na gtx260, i to nema sanse da se desi opet :p ... asus mi se svidja, lak je za modovanje, lako se razmontiraju ventovi i nabacis sta hoces. Isto to moze i na ino3d, samo ne mogu da provalim sa slika da li moze kablic za ventilatore da se izvuce sa pcb-a da se ne skida i hladnjak...

Asusove kartice sa Dual hlađenjem važe za bučne. Ja sam imao Asus Dual RX 480 i čim fanovi pređu 45-50% čula se ohoho. Neko drugi, zaboravih ko, je za njegovu Asus Dual 1060 rekao istu stvar, bučni ventovi na 50+ % obrtaja. Slične komentare sam viđao i po netu...nešto ima sa tim Dual hlađenjem, da li jeftini ventovi ili šta već, ko bi ga znao. Sad, buka je subjektivna stvar i 1060 se ionako ne greje mnogo, ali bih za nešto poput 1070/1080 ipak išao na neku karticu sa boljim hlađenjem...

Još nešto, ta Dual RX 480 koju sam imao je imala Hynix memoriju na sebi. Ne mogu da kažem koju imaju drugi Dual modeli ali sumnjam da je Samsungova...rudarima je to bitno...

Poslednja izmena:
Potpuno se slazem sa postom iznad, Asus Dual je prilicno bucan, isto je rx 480 bila u pitanju. Sada imam inno gtx 1060, nista specijalno, ali je tiha na nekih 40-45%. Po meni je nelogicno kupovati nesto skuplje a losije:)

^
Ali opet ako naiđe neka priča poput "high end 1070 vs low end 1080" onda je bolje dati 400 i nešto ili 500 evra za mini ili dual 1080, a ne strix ili xtreme 1070 jer je bilo koja 1080 jača od ekstremnih 1070. Eto lepog primera što Inno3d spušta cene, za možda 46000 high end 1060 strix, a za 50000 taj Inno 1070.

Poslednja izmena:
Vidim ovde da i novije Gigabajt kartice pate od bucnosti, kao i moja 760ka Windforce, obe imaju tri ventilatora. Dakle, nikad ih vise neću kupovati, samo ove sa dva. Od prvog dana sam je mrzeo, trpeo 3 godine, i jedva čekam da je zamenim, ako Bog i Emmi daju opet ove povoljne Inno 1060ke, iako s ovom jos mogu da guram igre dosta dobro, ali ne mogu na miru da pikam kad moji spavaju :D (a jedino tad i imam priliku). Moja stara MSI GTS250ka TwinFrozr je bila tiha kao bubica.

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming i Xtreme Gaming su prilično tihe karte, ne bi pogrešio. :)

Da, G1 i Extreme Gaming/Aorus su odlični. Windforce - kako ti se zalomi...

Sa ovako "dobrim cenama" 1060-ca 6gb, bolje dodati još koji dinar, za 1070(50k) u poznatoj domaćoj firmi...Normalno pod uslovom da više ne bude 1060 po akcijskoj ceni od 30k...

Nazad
Vrh Dno