Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Aha, nisam znao, ok :)

kolika je razlika u perfomansama 1060GTX 6GB u odnosu na 1050GTX Ti 4GB (koju trenutno imam)?

Poslednja izmena:
A 1050Ti je isto što i nV GTX 960 4GB, ako dobro pretpostavljam? Dobici bi trebalo da su slični?

gtx 960, 1050, 1050ti sa 2 ili 4gb su sve iste karte, probao sam sve osim 960 4gb i sve se ponasaju isto, vrlo vazno da li je fps veci za nekoliko tipa 40 vs 44 kad se ionako malo smanje podesavanja za 60 sa vsync ista podesavanja se koriste u praksi. Od tih karata bih uzeo ono sto najjeftinije moze da se nadje jer su to slabe karte za 4gb i nema prednosti zbog toga jer kad igra bude stvarno zahtevala 4gb nece biti igriva na ovim kartama. Tek sa 1060 je osetna razlika. Naravno rx 470 koju sam takodje probao u ono vreme za ispod 200e za novu je apsolutni best buy bio ali ih nema i dalje. Trenutno 1060 inno3d vrh za 30k. :d

Poslednja izmena:
gtx 960, 1050, 1050ti sa 2 ili 4gb su sve iste karte, probao sam sve osim 960 4gb i sve se ponasaju isto, vrlo vazno da li je fps veci za nekoliko tipa 40 vs 44 kad se ionako malo smanje podesavanja za 60 sa vsync ista podesavanja se koriste u praksi. Od tih karata bih uzeo ono sto najjeftinije moze da se nadje jer su to slabe karte za 4gb i nema prednosti zbog toga jer kad igra bude stvarno zahtevala 4gb nece biti igriva na ovim kartama. Tek sa 1060 je osetna razlika. Naravno rx 470 koju sam takodje probao u ono vreme za ispod 200e za novu je apsolutni best buy bio ali ih nema i dalje. Trenutno 1060 inno3d vrh za 30k. :d

GTX 1050 Ti je 20% brzi od GTX1050 i GTX960 koje bi trebalo da su priblizne. Ne bih bas rekao da je to isto, posebno sto ljudi koji kupuju te karte su navikli da igraju sa sub 60 framerate-om. Ne bih ja uzimao 2GB, samo je pitanje kada ce igre na najmanjim podesavanjima traziti preko 2GB. Tako recimo CoD u multiplayer-u ili Division su skroz ne igrivi na karticama od 1GB, ne zbog FPS-a vec zbog cestih zaboda i predugih ucitavanja zbog nedostatka VRAM-a, sa druge strane ako trebate doplatiti mnogo preko 20% za skuplju karticu onda se ne isplati.

Poslednja izmena:
Nisu GTX960 i 1050Ti slabe za 4GB. A ionako su u rangu R9 280X/380X.

GTX950/1050 jesu.

Prvo tih 20% je maksimum razlike na bencmarku realnije je 10% a u praksi nema razlike. Probao sam ih i stojim iza toga. Ti primeri sto si naveo za 1gb nemaju smisla jer na tim kartama koje ne rade sa tim 1gb nece raditi ni da imaju 2gb. Da ih pokrene mozda i hoce ali ce biti neigrivo. Taj futureproof 2 vs 4gb na tim kartama je puko uzimanje para jer kad igra bude zahtevala min od 4gb nece radtiti na 1050 sa 2gb kao ni na 1050ti sa 4gb. Sta sad bolje da se kupi 1050ti 4gb pre nego 1060 3gb? Dovoljno je da smanjis teksture npr i resis problem. A i to vrama sto zafali ide u ram tako da sam komotno igrao npr AC syndicate sa podesavanjima koja zahtevaju skoro 3gb vrama na 1050 sa 2gb i igra je isto radila na 1050ti sa 4gb i to na 60fps,sa vsync. Sad ne kazem avg fps bio za par frejmova veci na 1050ti ali je to neprimetno. Ponovo dok se dodje do toga da zafali vram taj isti model karte nece raditi ni sa vise vrama pa nece tj trebace da se uzme jaca karta. Sad ako je doplata 1000, 2000 din za verziju sa vise vrama ok ali ja kad sam uzimao npr 1050 je bila 14k a najjeftinija 1050ti 19k, 5000 razlike ne vredi za nesto manje vise isto.

Nece potrositi 4GB ali hoce 2.5, sto je znalo da me zeza na staroj r9 270 sa 2 Gb. Trokiralo je svaki put kada igra predje sa gddr na ddr (GTA 5 primer), i to strasno frustrira! Sa moje tacke gledista, ako se ima uslova, ides na vise od 2GB, trosi se to sad bez problema. 2GB je dovoljno onome ko igra na medium... I primetno je i 10 fps, pogotovo u WoW koji ja igram, sa starom r9 270 je znalo da padne na 40 fps (high-ultra i tad imam lag) dok sad nisam video nikad ispod 55 fps i to retko kad na 25man raidu... To znaci smooth igranje non stop :) Danas se ne kupuje nova karta od 2 GB...

Prvo tih 20% je maksimum razlike na bencmarku realnije je 10% a u praksi nema razlike. Probao sam ih i stojim iza toga. Ti primeri sto si naveo za 1gb nemaju smisla jer na tim kartama koje ne rade sa tim 1gb nece raditi ni da imaju 2gb. Da ih pokrene mozda i hoce ali ce biti neigrivo. Taj futureproof 2 vs 4gb na tim kartama je puko uzimanje para jer kad igra bude zahtevala min od 4gb nece radtiti na 1050 sa 2gb kao ni na 1050ti sa 4gb. Sta sad bolje da se kupi 1050ti 4gb pre nego 1060 3gb? Dovoljno je da smanjis teksture npr i resis problem. A i to vrama sto zafali ide u ram tako da sam komotno igrao npr AC syndicate sa podesavanjima koja zahtevaju skoro 3gb vrama na 1050 sa 2gb i igra je isto radila na 1050ti sa 4gb i to na 60fps,sa vsync. Sad ne kazem avg fps bio za par frejmova veci na 1050ti ali je to neprimetno. Ponovo dok se dodje do toga da zafali vram taj isti model karte nece raditi ni sa vise vrama pa nece tj trebace da se uzme jaca karta. Sad ako je doplata 1000, 2000 din za verziju sa vise vrama ok ali ja kad sam uzimao npr 1050 je bila 14k a najjeftinija 1050ti 19k, 5000 razlike ne vredi za nesto manje vise isto.

perfrel_1920_1080.png

Verujem da postoje igre gde su razlike 10%, ali kad se sve sabere i oduzme razlika je 20%.

Sto se tice primera koje sam naveo, nisi u pravu da vise VRAM-a ne pomaze. Posedovao sam do skoro HD5870 1GB, HD 5870 2GB i GTX480 1.5GB. Na druge 2 kartice su The Division i Call of Duty Black Ops 3 radili super bez ikakvih problema, dok na prvoj Division je ulazio u igru po 3-4 minuta, dok u Black Ops 3 ne stignem da promenim loadout izmedju 2 partije jer mi igra ne ucita meni pre nego sto se upali sledeca mapa.

Stoji to da igre rade i sa 1GB karticom, VRAM se dopunjuje RAM memorijom, ali su ucitavanja predugacka i na svakih desetak sekundi ili promeni scene igra zabode na desetak sekundi, sto je realno ne igrivo. Gamerima koji su navikli da igraju na LOW znaci tih dodatnih 2GB jer mogu bar da pokrenu igru(u uzas detaljima i zalosnim FPS-om), a mislim da dosta takvih ljudi kupuje ovu karticu. Oni koji nisu spremni na takav kompromis ni ne razmatraju ista slabije od GTX 1060.

Na kraju mogu samo da se slozim sa tobom, mislim da je GTX 1050Ti preskupa za ono sto nudi, ali da 2GB vs 4GB i nije tako lagano poredjenje.

Poslednja izmena:
Ma ok, razumem. Ali te karte su prastare da neko sad racuna da igra najnovije naslove kad ono ima 1050 za 100e da se nadje na kojoj rade lepo. Jednostavno po meni je bolje uzeti 1050 i kad 2gb bude malo uzeti tada neku kartu tog ranga oko 100e koja ce raditi lepo a ne mrcvariti se bzv. Prodas svoju jer je nekom to dovoljno, ustedeo si pri kupovini te 1050 i dodas vrlo malo i eto igras se ko covek jer taj futureproof zbog 2 vs 4gb na ovim kartama mi stvarno nema smisla. Ok za 1060 da se razmisli za 3gb ali verujem da ce i za tu kartu biti to dosta dokle god je relevantna(mada bi bilo bolje da ima 4) a ne za 1050 seriju. Sreca pa uleteo ovaj Inno sa ovih 6gb da se trenutno ne lomi mnogo glava oko izbora karte... :)

Poslednja izmena:
Nazalost nema vise Inno3d ove sa 2 venta, tako da sad stvarno ne znam sta bih uzeo, ima valjda jos uvek neke verzije njihove sa jednim ventom i ima i zotacova blower varijanta

Ja koliko vidim zotac mini je 34k? Pa AMP je 3k vise, sto opet i nije nesto to je malo preko 300e. Kod Madjara ima GA Windforce za 270e, sad dal je sve to vredno 30e (meni bi bilo i uzeo bih), to vidi sam sa sobom.

Tek se tu vidi koliko je dobar deal u Emmi-u bila Inno3D TWin za 30k dinara (250e).

Drugari, hocu da pazarim 1060, pa me zanima da li vredi cekati Inno3D ako je uopste i bude opet, ili da vijam Asus Dual ili MSI Armor. Nasao sam obe na stanju, razlika je 2000 u ceni izmedju te dve. Sta mislite?

Pa pitaj u prodavnici jel imaju neko objektivno vreme za koje mogu da se pojave doticna kartica a ako nemaju ogovora onda ako ti tih 2000 ne pravi razliku onda kupuj to sto ima.

Bre, ako ti se ne zuri uzmi Inno3d. OK je hladjenje, koje doduse ne moze da spusti obrtaje na 0rpm. Naponska sekcija je 3+1 i nije hladjena, kao ni memorijski cipovi, ali dobijas sve to sa 3 godine domace garancije za samo 30.000. Sem ako je doplata manja od 50e mislim da ne vredi.

Nisam se najbolje izrazio. Doplata od Inno za Asus i MSI je 10k do 12k, znaci 2k razlike je izmedju te dve.
A sto se hladjenja tice, ne brinem se ja za obrtaje i slicno, moja GTX 760 non stop vrti, a max joj bude 80c. Sve manje od toga meni uopste ne smeta.

Vidi da uzmes unno3d, stoji ovo sto je Solesoslav, ali u ovoj klasi kartica to nije toliko ni bitno. Kao sto je receno imas 3 godine garancije pa teraj.

Zvao sam Emmi u 5-6 radnji, rekli su mi da je Inno bila na akciji do prvog novembra i ako budu stigle nove ture, kostace 36k. Mislim da se onda isplati uzeti Asus ili Msi za 40k, jer nazalost ta akcija za Inno je proslost. Sad me zanima da li Asus Dual ili Msi Armor?

Zvao sam Emmi u 5-6 radnji, rekli su mi da je Inno bila na akciji do prvog novembra i ako budu stigle nove ture, kostace 36k. Mislim da se onda isplati uzeti Asus ili Msi za 40k, jer nazalost ta akcija za Inno je proslost. Sad me zanima da li Asus Dual ili Msi Armor?

Ali ta inno3d kartica je bolja od obe koje si naveo a jeftinija.

Meni su rekli u vezi te inno da će opet biti u prodaji 20. Novembra po istoj ceni. U ponedeljak sam naručio jednu.

U stvari, naručio sam u ponedeljak, a u sredu su mi javili da su ih rasprodali i da im nova tura stiže 20. Pitao sam da li će biti ista cena i rekli su da hoće. E sad, kome je verovati...

Edit:
Šta mislite o ovoj zotak sa turbinom, vredi li to uzimati?

Poslednja izmena:
Da je umesto trojke dvojka na pocetku cene, onda mozda da...

Dvojka je, ako misliš na ovu sa turbinom.

Edit: nestade i ta sa sajta...

Poslednja izmena:
Pojavio se i ovde Inno3D, 268 evra sa isporukom, jeftinije od nje su samo neke kartice sa jednim ventilatorom. Ne znam, ja sam mislio da čekam Voltu, al ovo me pokolebalo, 2060 možda neće ni do leta stići. Ne znam da li ipak čekati Vege koje treba da zamene 5800, to bi trebalo da obori cene.

^^Mislio sam na onu mini sa 6G....

Izvini, a gde je to "ovde"?
Kao sto Uruk rece, ja ne znam ko ovde koga zaj***. Koga si zvao ako nije tajna, jer mene je call centar otkacio, a zvao sam dve radnje u bg i jednu u ns.

Naručio sam lično u radnji u centru Novog Sada( Zmaj Jovina), valjda su me posle odatle i zvali.

Nazad
Vrh Dno