Šta je novo?

GeForce GTS 450 thread

• Začetnik teme Začetnik teme peja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Noup, tu su testirali sa modovanim 259.22 drajverima (verovatno menjajući .inf nekog od 310M reda) koji su već bili digitalno potpisani.

3511_01.gif

Ništa sad, čekamo WHQL drajvere pa da vidimo ima li razlike u performansama... 🙂

Nema teorije da da su GTS250 i GTS450 tu negde po performansama - brzi je fermi, ne mnogo ali u proseku ~20% verovatno. Jedino sam na techreportu video to sto pricas, na svim ostalim sajtovima je brzi.

Na retko kom sajtu ga uopšte upoređuju sa GTS250 jer to samoj Nvidiji ne odgovara. Pogledaj malo i videćeš i sam. Tamo gde je upoređuju, tu su negde po brzini, negde za dlaku pobedi GTS250 1GB a negde GTS450... A GTS250 1GB nov košta ispod 100e, polovan oko 70-tak evra, pa sam proceni isplativost kupovine GTS450 dok ista košta 130e.

Evo gde recimo GTS250 pobeđuje:
http://www.tomshardware.co.uk/geforce-gts-450-gf106-radeon-hd-5750,review-31992.html

Call%20of%20Duty%201920.png

Crysis%201920.png

Poslednja izmena:
Jako interesantno...Mislio sam da zamenim moj 9800GTX + sa nekim fermijem koji je do 130e (eto uklopi se nekako 450GTS) mislim mene zadovoljava i ovaj 9800GTX+ ali zbog glupavog kulera htede da ga zamenim...

E sad ako je istina ovo sto vidim (u sta mi nije tesko da poverujem jer je 9800GTX+/GTS250 jaci u nekim testovima od 5750) da je 450GTS bukvalno 250GTS fermi onda mi se ne isplati ono sto sam hteo a to je da moj 9800GTX+ prodam za 55e i dodam 70-80e za 450 jer bukvalno ne bi dobio nista (daleko od toga da bi duplirao performanse)

Jako interesantno...Mislio sam da zamenim moj 9800GTX + sa nekim fermijem koji je do 130e (eto uklopi se nekako 450GTS) mislim mene zadovoljava i ovaj 9800GTX+ ali zbog glupavog kulera htede da ga zamenim...

E sad ako je istina ovo sto vidim (u sta mi nije tesko da poverujem jer je 9800GTX+/GTS250 jaci u nekim testovima od 5750) da je 450GTS bukvalno 250GTS fermi onda mi se ne isplati ono sto sam hteo a to je da moj 9800GTX+ prodam za 55e i dodam 70-80e za 450 jer bukvalno ne bi dobio nista (daleko od toga da bi duplirao performanse)

Slabo bi sta dobio, inace bi 450 trebao da bude jaci uvek od gts250... MAda 450 ima potencijala da se klokuje dosta sto nije slucaj sa 9800GTX+ (gts250)... Ali opet za tu doplatu koju bi dao ne isplati se....

...verujem da bi dobio preko 70% prelaskom na gtx460, jos malo naklokujes i duplirao si performanse😉

Nema to veze sa nV, vec sa prodavcem.😉

Neko mora da pokriva taj "gubitak", a dva dana po predstavljanju to je najverovatnije NVidia 😉 Nije sada da AIB partner ili reseller ciste lagere od necega sto se ne prodaje dovoljno, pa hoce samo da povrate novac.

Neko mora da pokriva taj "gubitak", a dva dana po predstavljanju to je najverovatnije NVidia 😉 Nije sada da AIB partner ili reseller ciste lagere od necega sto se ne prodaje dovoljno, pa hoce samo da povrate novac.
Pricamo o neweggu, jednostavno im se moze. 🙂

Pricamo o neweggu, jednostavno im se moze. 🙂

AIB partner se sigurno nece odreci svog procenta zarade ovako rano, prema tome ostaje ili reseller ili NV. Newegg to svakako moze sebi da priusti, ali ne shvatam zasto bi to radili zbog NV... sutra ce i ostali doci da traze isti popust, a mnogi od njih su daleko vece i vaznije kompanije od NV 😉

Meni je daleko logicniji scenario, imajuci sve cinjenice u vidu, da NV svesno odustaje od vece zarade kako bi prodala sto vise kartica i odrzavala trzisni udeo.

AIB partner se sigurno nece odreci svog procenta zarade ovako rano, prema tome ostaje ili reseller ili NV. Newegg to svakako moze sebi da priusti, ali ne shvatam zasto bi to radili zbog NV... sutra ce i ostali doci da traze isti popust, a mnogi od njih su daleko vece i vaznije kompanije od NV 😉

Meni je daleko logicniji scenario, imajuci sve cinjenice u vidu, da NV svesno odustaje od vece zarade kako bi prodala sto vise kartica i odrzavala trzisni udeo.

Da je to cilj nV ta cena bi bila svuda, mail in rebate je bar u USA vrlo cesta pojava, vazi po nekoliko dana, i ustede znaju da budu velike. Drugo, vezuju se za odredjene modele, a ne recimo sve GTS450 karte.
Malo mi deluje neverovatno da nV petlja sa odredjenim proizvodjacem karti i neweggom.🙂

Da je to cilj nV ta cena bi bila svuda, mail in rebate je bar u USA vrlo cesta pojava, vazi po nekoliko dana, i ustede znaju da budu velike. Drugo, vezuju se za odredjene modele, a ne recimo sve GTS450 karte.
Malo mi deluje neverovatno da nV petlja sa odredjenim proizvodjacem karti i neweggom.🙂

Sve tacno, ali 48h po predstavljanju... :trust: Ne verujem da je Newegg to radio na svoju ruku, a tesko da je i iko od AIB partnera inicirao dok ne vidi kakva ce biti prodaja. Dva dana je jednostavno previse kratak rok za tako nesto. Po meni je sansa da NV nije dala "blagoslov" za nesto ovako minimalna (da ne kazem nepostojeca 😉)

😉
pazi, govorio si o previsokim cenama ATI kartica, znaci svih. Specificno si rekao ATI. A ja sam rekao da nude vise od nv u svakom segmentu sem jednom, gde je 5830.
A posle toga sam govorio o nV, znaci DRUGOJ firmi, da 450 nije spor u odnosu na 5750 vec skup, za ono sto nudi( i u istoj recenici sam rekao da moze i drugacije da se posmatra). Tako da... 😉
zbunio si se, procitaj ponovo

Poslednja izmena:
@fingon82
😀 ...nije sija nego vrat... gts450 je skupa za ono sto nudi , a5750 nije:trust: :d

@garson
Ne, vec od 150 do 200, ati nema nista u 200-250 😀

@uruk
5750 nije, jer je jeftinija. Ako mislis da jeste, reci koja je karta brza a jeftinija ili po istoj ceni kao 5750, bas da vidim tu tvoju logiku

Poslednja izmena:
^evo npr. asus pravi obe karte. 5750 i GTS 450.. nisam racunao fiziku i 3D
...ovo su cene pre pola sata

Poslednja izmena:
^evo npr. asus pravi obe karte. 5750 i GTS 450.. nisam racunao fiziku i 3D

To i ne racunaj, jer je maltene neupotrebljivo na tako slabim karticama, sem ako rade samo fiziku. Kakav 3d 😀
pazi, mogu ja da nadjem i GT7300 za 200e, pricam o prosecnim cenama. A Ati je vec oborio cene 57xx familije, i to ce se uskoro odraziti na cene, pa ce biti jos veca razlika. Sto je na 1 sajtu razlika 6 funti, ne znaci i da je u stvarnosti

edit I, koja je jeftinija a brza od 5750, ne rece?

Poslednja izmena:
Ma sve je bre skupo, ne mozes nikog da opravdas 🙂
Znam da sam ja rekao za ATI, ti za nV, ali ATI je jos skuplji od nV tako da je jos gore.
Ako hoces da vidis sta mislim, pogledas cene prosle generacije i nivo performansi, pa uporedis koliko treba da se doplati za nove karte (nove uslovno receno, stare su vec godinu dana) a koliko se time dobija, pa ti bude jasno da su cene previsoke.

Sta imaju u 150 do 200 a da je vredno kupovine pored GTX460 768? 🙂

Danas je neki dan kad me niko ne razume 😀 pa to sam i rekao, nV ima bolju ponudu od 150 do 200, a Ati trenutno nema nikakvu od 200 do 250 tako da tu nv nije bolja, vec jedina 😉 cisto sam se malo salio

Da ne bi isli previse u sirinu, samo hocu da kazem da 450 nije bolja kupovina od 5750, nista drugo. Ko misli drugacije, ok, pozdravljam. Skuplja je, vise trosi, simbolicno je brza. U najbolju ruku, podjednako su dobre kupovine, ako nekom znaci fizika na tako slaboj karti. Moja GTX 260 OC je brza, pa se muci kad se potera fizika

Poslednja izmena:
Na primer, nije 😉
evo jednog testa iz oktobra 2009

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-5770,2446-12.html

tek po pojavljivanju 5xxx serije gde su tu negde. Od tad je serija 5xxx ubrzana bar 10% kroz poboljsanja u drajverima (pesimisticna procena 10%). Tad su bile tu negde, sad vise nisu. Da ne racunamo da je u dx 10.1/11 5750 mnogo brza. Da manje trosi, greje se, bolje klokuje, ma sve je na njenoj strani

I Nvidia je ubrzala u drajverima od tada... GTS250 (55nm verzija 9800GTX) u proseku sigurno nije sporiji od 5750, a podržava i CUDA-u i Physx, itd. Što se potrošnje tiče, i GTS250 je prilično mali potrošač (neke nažalost imaju bug u bios-u da ne smanjuju napon u idle-u ali se to lako rešava).

Koliko sam gledao po benchmarcima, negde je 5750 malo brža a negde GTS250. Neki moj odokativni utisak je da ima više igrica gde je GTS250 malo brža, al' dobro sad, to je diskutabilno i zavisi koje se igrice uzmu u razmatranje. DX11 na 5750. 🙂 To lepo šljaka samo na papiru, u realnosti treba ti HD5850 ako hoćeš da teraš DX11 igrice u "normalnoj" rezoluciji...

I nemoj da misliš da sam Nvidia fan... glavna kartica mi je HD5850, a pored nje imam GTS250 za fiziku. 🙂 Uskoro nadam se neki HD6850 a GTS250 ću videti ili da zadržim (za sada tera fiziku bez po muke) ili da je menjam za neki GTX460, ali GTS450 ću sasvim sigurno da preskočim - preskupa je za ono što nudi, a za sitnu doplatu dobije se GTX460 768MB, koja je ipak znatno jača.

Poslednja izmena:
Uopste ne mislim da si nv fan, mislim da nisi u pravu 🙂 nisam ni ja niciji fan, iako "branim" Ati, imam gtx 260. Nije mogla nV da ubrza 250 ni priblizno koliko Ati 5750, iz prostog razloga sto se ta karta (pod drugim imenom 🙂 ) nalazila dugo na trzistu. Zasto "prozivas" 5xxx seriju za dx11, a ok ti je CUDA kod nV, kakva korist od nje u igrama? Za razliku od dx11, nikakva. Ne trosi mnogo 250, samo 50% vise od 5750. Klokuje se mnogo slabije. Zar nisam u pravu?

Sto se 450 tice, ako ona bude ubrzana kroz drajvere u nekoj vecoj meri, bice ok, ili da bude 100-110e (i naravno, da Ati ne spusti cene). Do tad, nije bolja kupovina

Poslednja izmena:
...nema bitne razlike izmedju te dve karte (5750 i gts450)... klokuju se obe ~25% ... cena im je ~120$... jedino sto gts450 trosi ~20W vise , malo je brza i klokovana i iz kutije i dosta se bolje skalira u sli... ne znam sta jos? Evo i jedan perf per dollar..i tu su iste
perfdollar.gif

Kad vec tucemo po novoj generaciji da ubacimo i 4770 u tu jednacinu 🙂
Koliko su 5750 i GTS450 brzi od te karte a koliko su skuplji ?
Koliko bih ja para morao da legnem da bih dobio neprimetan porast performansi ?
Zato kazem da su nove karte skupe i preskupe. Ajde da je sada launch pa da kazes skupe su po pojavljvanju, pasce cena, ali ne. Proslo je godinu dana, a ja bih sada potrosio jos vise para nego kada sam kupovao 4770 a ostao bih na istom nivou !!!???!!!
Zato nemojte braniti neodbranjivo. Nove karte su preskupe. Morale bi sve da padnu za 50% da bi se moglo reci da su dobra kupovina. Nazalost, ne mislim da ce se to desiti...

Proslo je godinu dana, a ja bih sada potrosio jos vise para nego kada sam kupovao 4770 a ostao bih na istom nivou !!!???!!!
Zato nemojte braniti neodbranjivo. Nove karte su preskupe. Morale bi sve da padnu za 50% da bi se moglo reci da su dobra kupovina. Nazalost, ne mislim da ce se to desiti...

Jedino sto moze "dobro" da se desi je da GTX 460(manja) kod nas isto dodje na ~160evra(sto mislim da ce se desiti, a pogotovo posle izlaska konkurentne ATI 6000)... onda da dodas ~100 evra na 4770 i uzmes karticu +70% jacu... Bar ja tako gledam stvari i mislim da to nisu neki nereani planovi. Ili ako ti uleti povoljno jos jedna 4770... dve su u rangu 5850, ali trose obe u maxu ~220W:bottle: mislim...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno