Šta je novo?

GeForce GTS 450 thread

• Začetnik teme Začetnik teme peja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lupetanje... mada u odredjenom smislu i nije, uskoro ce stvarno i biti "sahrana" 5000 generacije 😀.

koliko vidim, ona 3 testa koja sam linkovao ovde - svi se slazu da je u najboljem slucaju GTS 450 kao 5770, a u najgorem slucaju kao 5750...

cak i kazu da je bolje dodati 30% do GTS 460 768MB ($170), gde se dobijaju 50% bolje performanse...

Sto i jeste tacno.
Previsoke cene 5750, 450 i 5770 cine te kupovine besmislenim.

TweakTown je OK sajt, ali moram reci da me ovo bas iznenadilo. Mislim da je ovo jedini zakljucak u kome se kaze da GTS450 sahranjuje kompletnu 5700 generaciju.

TT je djubre od sajta i ovakav zakljucak im sasvim prilici. ko hoce da cita hvalospeve o nvidiji neka ide na TT.

TT je djubre od sajta i ovakav zakljucak im sasvim prilici. ko hoce da cita hvalospeve o nvidiji neka ide na TT.

Uvek jesu bili naklonjeni, ali nikada bas ovoliko nerealni (recimo testovi koji u osnovi prikazuju Radeone su prilicno na mestu). Ovaj zakljucak nema veze sa zdravim razumom 😉

E pa sa tim se ne bih slozio.... znaci ispade da je 5770 sa 512mz brza od 5750 sa 1gb sto nece da bude 😉

Pa i jeste brza dok ne poteras neku vecu rezoluciju i/ili je zagusis sa AA/AF/FA/FF...
Brzina GPU-a je jedno a memorija kojom raspolaze nesto sasvim drugo.

Malo mi je i glupo sto je ATI izbacio te 512MB verzije, ali ja ih nikad ne bih kupio iako su jeftinije, po meni je neki standard 1GB trenutno i za ubuduce, pogotovo sto svi idu na 1080p rezoluciju recimo tu treba 1GB...

Malo mi je i glupo sto je ATI izbacio te 512MB verzije, ali ja ih nikad ne bih kupio iako su jeftinije, po meni je neki standard 1GB trenutno i za ubuduce, pogotovo sto svi idu na 1080p rezoluciju recimo tu treba 1GB...

...trebalo bi to da ide i u skladu sa brzinom gpu-a i ako se planira veca reza...dzaba 1GB na slaboj kartici i maloj rezi. Jedino kao marketinski trik da se povuku kupci
ovde je u pitanju marketinski pristup "neukim" kupcima.

..kad pise 1GB. Lepa okrugla cifra 🙂
Inace mnogo je bolja 768mb i 192bita , nego ovo...bar meni.

Poslednja izmena:
...trebalo bi to da ide i u skladu sa brzinom gpu-a i ako se planira veca reza...dzaba 1GB na slaboj kartici i maloj rezi. Jedino kao marketinski trik da se povuku kupci

..kad pise 1GB. Lepa okrugla cifra 🙂
Inace mnogo je bolja 768mb i 192bita , nego ovo...bar meni.

Pa mislim na mainstream karte ne GT240 i slicne koje imaju bezveze 1GB koji ne sluzi nicemu....

MSI N450GTS Cyclone Video Card Review

The Bottom Line

The MSI N450GTS Cyclone is a solid product, but is ultimately let down by the lackluster performance of the GPU that NVIDIA gave MSI to work with. Ultimately, GeForce GTS 450 is disappointing because it offers nothing new at this price point. Gamers have had the capability of multi-display gaming on a single graphics card in this price range for eleven months now. Gamers have had DX11 gaming capability at this price range for eleven months now. Gamers have experienced this same level of performance in this price range for eleven months now. It takes the GeForce GTS 450 more power to produce less performance when compared to the Radeon HD 5770.

Pozdrav ljudi. Ja sam nov na forumu pa se nadam da sam dobrodosao. 🙂

Moj prijatelj je inace napolju i on uglavnom uzima Gainward graficke kartice. E sad, sad se razmisljam koju da uzmem. Gledao sam Gainward GTS 450 GS-GLH koja je izasla pre par dana i koja je DX11 i 1024MB, medjutim razmisljao sam da pristedim i da uzmem Gainward GTX 295 koja je 1792 MB i koja je DX10. Po meni, ja mislim da bi GTX 295 odralo ko dobar dan. Sta mi vi predlazete ?

PS Ne volim Radeonove kartice 🙂

Pa de nadje da poredis te dve karte ova je 3 put skuplja, a ima reparirana GTX295 za 270 evra i ona je duplo skuplja od GTS 450....

JA bih od nVidia karti uzeo GTX460 1GB bilo koju to im je najisplativija karta.

Onda cu eliminisati GTS 450 GS-GLH i odlucio sam se da uzmem Gainward GTX295 1792 MB 🙂

A da ja lepo pitam vas: Ukoliko bih kupio sada GTS450 karticu koje drajvere bih morao da koristim? Jedini koji su izlistani na nVidijinom sajtu a za GTS450 model su 260.63 BETA.
Zadnji put kada sam čitao release notes od nVidia BETA drajvera jasno je pisalo da, citiram: "Nvidia Geforce BETA Drives ION software is provided "as is" and NVIDIA is not responsible for possible damages".

Kartica je zvanično lansirana preključe, a BETA drajveri su izašli juče. Kako ono beše? nVidia ima outstanding drajvere?

Ti lepo instaliraj one drajvere koji dodju uz karticu.

?
Rekoh, one koji dodju na CD-u uz graficku. Oni su najcesce WHQL poslednji sa sredjenim .inf fajlom. Ako su i beta, onda u slucaju problema (a verovatno strahujes od eksplozije, pozara, sta li) reklamiras karticu i uzmes ati-ja s kojim neces imati nikakvih problema i koji ce raditi savrseno.

Kojih previsokih cena? Jesu skuplje nego po pojavljivanju, ali nude vise od nv u svakom segmentu sem 460 768mb vs 5830. To vazi i za 450. nV je na zalost podbacila u mozda najbitnijem segmentu sa ovom kartom, sem ako ne bude kresanja cena

Kojih previsokih cena? Jesu skuplje nego po pojavljivanju, ali nude vise od nv u svakom segmentu sem 460 768mb vs 5830. To vazi i za 450. nV je na zalost podbacila u mozda najbitnijem segmentu sa ovom kartom, sem ako ne bude kresanja cena

Aj sto je podbacila sto se performansi tice, nego su i zakasnili godinu dana....

Koliko videh, na GTS450 dva dana po pojavljivanju ima popusta u USA, moguce ih je dobiti za ~115$. To je vec sasvim OK cena, ali je i konkurencija odmah odgovorila... nereferentni 5750 vec od 89, a 5770 za 125.

Ovo je vec klasa koja moze da dovede do znacajnijih pomeranja u trzisnom udelu, i bilo je logicno da AMD nece posmatrati mirno sta se desava.

Ma polovna GTS250 1GB za 70-tak evrića je zakon... U proseku isto brza ko GTS450, a dosta jeftinija. A DX11 dok masovno stigne (za jedno 6-12 meseci) i cene će još pasti, pa onda neki GTX460 koji će koštati ko sada GTS450... Trenutno se upgrade sa neke 9800GTX/GTS250 na GTS450 uopšte ne isplati... dosta se para doda, a dobije skoro ništa. Moraju GTS-u 450 još da spuste cenu da bi bila isplativa...

?
Rekoh, one koji dodju na CD-u uz graficku. Oni su najcesce WHQL poslednji sa sredjenim .inf fajlom. Ako su i beta, onda u slucaju problema (a verovatno strahujes od eksplozije, pozara, sta li) reklamiras karticu i uzmes ati-ja s kojim neces imati nikakvih problema i koji ce raditi savrseno.

Pa to i pitam. Nema "poslednjih WHQL sa sređenim .inf fajlom".
U poslednjim drajverima (258.96) nema ni traga od GTS 450 a vidim da se na diskovima sa GTS450 karticama isporučuje taj 258.96 koji ne prepoznaje lepo karticu uz uputstvo da je preporučljivo skinuti poslednje WHQL drajvere sa nVidia sajta.

Nema potrebe za sarkazmom, samo skrećem pažnju na propust, ne mislim da će bilo šta bitno desiti osim eventualno neke nekompatibilnosti sa nekom igrom ali je ovo nVidiji već drugi put da izbacije karticu a da nema spremne WHQL drajvere za nju.

@byMaX
Koje ste drajvere koristili na ovom testu?

Poslednja izmena:
Koliko videh, na GTS450 dva dana po pojavljivanju ima popusta u USA, moguce ih je dobiti za ~115$. To je vec sasvim OK cena, ali je i konkurencija odmah odgovorila... nereferentni 5750 vec od 89, a 5770 za 125.

Ovo je vec klasa koja moze da dovede do znacajnijih pomeranja u trzisnom udelu, i bilo je logicno da AMD nece posmatrati mirno sta se desava.

Koliko mi je poznato, nV ima specijalne, tj najnize cene u USA, ako da nije bas relevanto trenutno...ali bice 😉
Ne mislim da su performanse karte lose, vec da im je cena visoka(mada moze i obrnuto da se posmatra). 95% casual gamera ce uzeti bas nju, ok su to performanse za nesto manje dijagonale i umerena setovanja, pogotovo kad bude oko 100e

Poslednja izmena:
Ovde su testirali sa prilozenim 258.80 i po svemu sudeci radi bez problema:

http://www.tweaktown.com/reviews/3511/galaxy_geforce_gts_450_super_oc_1gb_video_card/index3.html

Just as I finished testing the Galaxy GTS 450 Super OC, a new driver from NVIDIA came in labeled the 260.52. This isn't the first time it's happened and as always we make the effort to make sure the launch card is as up to date as possible. For that reason we've got two versions of the Galaxy card in; one with the original driver we had and the other with the updated one. Both are clearly labeled in all graphs.

Gde si nasao te cene u Americi? Na Newegg-u GTS 450 ne vidim ispod 129$, a 5750 ispod 109$.

Ma polovna GTS250 1GB za 70-tak evrića je zakon... U proseku isto brza ko GTS450, a dosta jeftinija. A DX11 dok masovno stigne (za jedno 6-12 meseci) i cene će još pasti, pa onda neki GTX460 koji će koštati ko sada GTS450... Trenutno se upgrade sa neke 9800GTX/GTS250 na GTS450 uopšte ne isplati... dosta se para doda, a dobije skoro ništa. Moraju GTS-u 450 još da spuste cenu da bi bila isplativa...

Nema teorije da da su GTS250 i GTS450 tu negde po performansama - brzi je fermi, ne mnogo ali u proseku ~20% verovatno. Jedino sam na techreportu video to sto pricas, na svim ostalim sajtovima je brzi.

Nazad
Vrh Dno