Šta je novo?

GeForce GTS 450 thread

• Začetnik teme Začetnik teme peja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ovde su svi proglasili 5770 za brzu kartu na osnovu jednog testa.:d
Logicno da se umetne u taj segment. 🙂
Inace ako bude kostao onoliko koliko najavljuju (13k dinara) bice super kupovina.🙂

Ma ovde su 5770 proglasili za brzu i od GTX 460, tako da... 🙂

Ako se pokaze kao tacno, nekima ce zaista tesko pasti, sta da se radi.

Nisam u toku vase rasprave ali kolko sam ja skapirao po prici na netu GTS450 ce biti po brzini kao 5770 negde bolji negde sporiji zavisi od igre(negde na netu cak je pozicioniraju izmedju 5750 i 5770) a po meni 13k din uopste nije dobra kupovina realna je cena, nije neki boom koji sam ocekivao jer je 5770 tu vec dugo cena od 100eu bi bila pravi boom za ovu karticu gde bi ljudi zaboravili da 5770 i postoji (dok i Ati (Amd) ne bi spustio cene), ovako se svodi na izbor kupca u ovom rangu hoce li Ati ili Nvidiu.

Nisam u toku vase rasprave ali kolko sam ja skapirao po prici na netu GTS450 ce biti po brzini kao 5770 negde bolji negde sporiji zavisi od igre(negde na netu cak je pozicioniraju izmedju 5750 i 5770) a po meni 13k din uopste nije dobra kupovina realna je cena, nije neki boom koji sam ocekivao jer je 5770 tu vec dugo cena od 100eu bi bila pravi boom za ovu karticu gde bi ljudi zaboravili da 5770 i postoji (dok i Ati (Amd) ne bi spustio cene), ovako se svodi na izbor kupca u ovom rangu hoce li Ati ili Nvidiu.

Upravo se i radi o tome da "rasprave" nije ni bilo, samo apriorne tvrdnje, a na bazi jednog navodnog testa na nekom kineskom sajtu, gde je mocni 5770 pomeo ne GTX 450 nego i 460 🙂
Sacekaj da se karta pojavi, bice i testova pa ce se znati, budes li ovde kupio "informacije" zakljucices da nVidia samo sto nije stavila kljuc u bravu a ne da jos imaju i konkurentan proizvod u bilo kom segmentu.🙂

Kartica je po jacini negde izmedju 5770 i 5830, pouzdane informacije. NDA je jos na snazi tako da nema puno price o tome, ali karta je testirana i to su neki rezultati ili merilo, kako vam lakse.

Dakle rupa izmedju 5770 i 5830.

konkretno ova karta:

:wave:

Oho, ovo vec drasticno menja stvari. I ako bude 13,000 onda je stvarno dobra kupovina. Hocu reci, bolja od konkurentskih. Dobra nije ni jedna kolko su naduli cene.
Osim ako ovo nisu rezultati neke zestoko naklokovane karte, pa ispadne da je stock ipak slabiji od 5770.
Sta otezu tolko, sto ne izbacuju i karte i rezultate, ionako je trebala da bude tu jos pre godinu dana a ne jos da nas zamlacuju...

Nema tu mnogo misterije, 192CC na 1566MHz je negde 30-40% sporija od GTX460 768, tj negde na nivou 5770. To znaci da bi OC verzije i mogle da budu brze, ali je takodje izvesno da se ni nece takmiciti protiv Junipera 😉

Ja mislim ne treba poredjivati zestoko oveklokovanu Asus GTS450 TOP sa HD5770 na default,kad se porede na default taktovima HD5770 je vec dosta brza.Ipak ja mislim najavljeni GTS450 (ili GTX450) sa 192-bitnom magistralom ce biti brzi od HD5770.

Kartica je po jacini negde izmedju 5770 i 5830, pouzdane informacije. NDA je jos na snazi tako da nema puno price o tome, ali karta je testirana i to su neki rezultati ili merilo, kako vam lakse.

Dakle rupa izmedju 5770 i 5830.

konkretno ova karta:

GTS450earlyreview.jpg

:wave:

Oho, ovo vec drasticno menja stvari. I ako bude 13,000 onda je stvarno dobra kupovina. Hocu reci, bolja od konkurentskih. Dobra nije ni jedna kolko su naduli cene.
Osim ako ovo nisu rezultati neke zestoko naklokovane karte, pa ispadne da je stock ipak slabiji od 5770.
Sta otezu tolko, sto ne izbacuju i karte i rezultate, ionako je trebala da bude tu jos pre godinu dana a ne jos da nas zamlacuju...

Koliko mi se čini, ovo je Asus GTS450 TOP sa klokovima od 925MHz! (default 783MHz). Da ne bude priča kao sa GTX460 1GB koja je bila brža od HD5850.

http://gpudesign.bafree.net/asus-gts-450-top-full-review

Summary.png

(ovo je rani screenshot sa testiranja te kartice ali pojavile su se indikacije da je možda fake)

^^Jel to poklon full igra SC2 ili neki trial? To se isplati 😀

Ovde ce se onda prodavati jos skuplje i postane jos neisplativije nego sto inace jeste,bolje jos 50e dodati i uzeti ljudsku kartu (GTX460).

Ne mozes ti tako da gledas, nekad ne moze da se skrpi, ja sam jedva skrpio za 5750 npr.

Pa za te pare ce moci uskoro da se uzme i kod nas gtx460 (768mb), pa vi gledajte onda ko je lud da da tolko za tu kartu. . .

Koliko sam video, GTS450 je po brzini tu negde ili jedva malo brža od stare dobre GTS250 1GB (9800GTX+), čija se cena kreće oko 90-100 evrića... čemu tolika frka? Ok, DX11, ali za sada takvih igrica ima da ih na prste jedne ruke nabrojiš.

A po nomenklaturi proizvoda, čovek bi očekivao da je GTS450 značajno brži od GTS250 1GB, kao što je to slučaj sa recimo GTX460 (GTX260), GTX480 (GTX280) ili HD5770 (i HD4770)...

Poslednja izmena:
Danas istice NDA, i testova ce biti na sve strane...

Guru3D je vec dostupan, i karta definitivno nije nista narocito - i po njima je u vecini slucajeva sporija od default 5770, dok ga neke OC verzije ponekad prestizu. Cip je jos veci nego sto smo mislili - 256mm2, tj. 50% veci od Junipera. Stvarno mi nije jasno kako ima samo 192CC (mislim da je potvrdjeno da se proizvodi sa 192-bitnom magistralom, zbog onih mobile verzija), i kako je moguce da je ovoliko spor.

Eto jos jedan jeftin SLI 😀

po meni, izbacivanje ovakve karte je glup potez,
umesto da spremaju nesto protiv serije 6, oni izbacuju slabu kartu od koje je jaca i stara dobra gtx 260

...ne verujem da ce dobro da se prodaje ova karta po tim cenama ...trebalo bi da kosta do 120evra da povuce prodaju, ali ovako ima veliku konkurenciju i po cenama i performansama... tamo sam procitao da predvidjaju izlazak 256bitne gtx450, a onda ce ova ici dole sa cenom:trust:
po meni, izbacivanje ovakve karte je glup potez,
umesto da spremaju nesto protiv serije 6, oni izbacuju slabu kartu od koje je jaca i stara dobra gtx 260
...mozda su to namerno zbog toga i uradili... malom da izbiju adute 😀

Poslednja izmena:
256-bitna GTX450... to ce verovatno biti GF104, 288CC i 256 bitna magistrala (cudna kombinacija), u kartici koja ce se po performansama takmiciti protiv 5770 (ili prema najavama 6670, koji ce biti tri puta manji cip sa 128bitnom magistralom). Verovatno jos jedan fail u najavi, ali makar neka ih cene dovoljno nisko, da kontrolisu cene konkurencije.

256-bitna GTX450... to ce verovatno biti GF104, 288CC i 256 bitna magistrala (cudna kombinacija), u kartici koja ce se po performansama takmiciti protiv 5770 (ili prema najavama 6670, koji ce biti tri puta manji cip sa 128bitnom magistralom). Verovatno jos jedan fail u najavi, ali makar neka ih cene dovoljno nisko, da kontrolisu cene konkurencije.

To mu onda dodje gtx460 1g, ali sa manje CC... koja papazjanija od ove generacije :smash:...

..negde sam procitao da ovakav gts450 ne iskoristava u potpunosti gf106 cip... e sad da li ce i kada napraviti karticu koja bolje iskoristava cip:trust:...valjda kad im zatreba. Mozda i oni cekaju ati 6000:trust:

Od sutra će u prodaji biti običan i overklokovan model 450-ice.
Preporučene MP cene bi trebale da budu cca 120€+pdv odnosno 130€+pdv (za proizvođača koji je meni dostupan, naravno cena će sigurno varirati od vendora do vendora ali ne mnogo).

Čisto da imate malko preciznije cene kad procenjujete isplativost kupovine.

Uzmite u obzir i da će uskoro pasti cena GTX460 modela sa 768MB...

Nazad
Vrh Dno