Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@audio:

pogle 'moju masinu' pa mi reci da li bi to trebalo da moze da radi sa mojim PSU ? A znas kako radi ? ubija. Ni jedan problem. CPU na 1.6V na 2.7ghz ~100W, 2 HDD-a, DVD, NF4 chipset na 340fsb, 2x512...+ x1900xt jos klokovan i to dobro. Igrao sam gothic3 preksinoc oko 5 sati i sve radi (zasto sam g3 spomenuo bas ? pa zato sto HDD stalno drlja tj vuce struju, CPU i memorija su stressed do kraja,a pretpostavljam i graficka, samim tim i PSU)

a po HW requirements bi trebalo da imam 200 i kisur W za cpu, mem i plocu, i bar 200W za graficku. Drugim recima moj sistem ne bi trebalo da moze da bootuje :d posto imam svega 24A na 12V grani 🙂

E bas cu da pitam Yotija da donesemo kartu do mene (8800gtx) da vidimo da li radi na 380W psu 🙂 i 99% sam siguran da bi radila

Jel neko video onu nVidijinu reklamu sa Kingpinom u 'glavnoj ulozi'? 🙂 Kao fora - crushing 3D Mark world record - priceless 😀
Bilo u novom Digitalu pa rekoh da pitam 🙂

@audio:

pogle 'moju masinu' pa mi reci da li bi to trebalo da moze da radi sa mojim PSU?

Trebalo bi jer uopste nemas zahtevne komponente izuzev tog ATI-ja (izdajnice 😀).

Prvo, ne znam koje je to Matrix kuciste (mrzi me sad da gledam), ali sve sto nije veliko barem kao LBX/LCX serija ce rezultirati efektom "furune". Temperature su 48-68°C idle i 65-87°C load. Ljudi koji imaju dobro provetreno kuciste (citaj: 1 x 12cm napred, 1 x 12cm nazad i 1 x 12cm stranica) imaju nize temperature (reda 48°C idle, 65°C load). Naravno ovo je sve na osnovu postova sa raznih foruma, a bice iz licnog iskustva za koji dan. Mom ortaku je kartica stigla ali jos nije imao vremena da je ubaci u racunar, a meni ce za najdalje 2 nedelje.

Drugo, treba ti jaci CPU, za 8800GTX minimum Core 2 Duo E6600 ili AMD x2 na 2.8GHz -- tako sam bar ja cuo.

Trece, videh fotku AC power metra na nekom forumu, covek je izmerio 470W iz mreze sa 8800GTX sto je oko 370W DC ako pretpostavis 80% efikasnosti pa ti vidi kako i koliko dugo bi ti radilo to napajanje u takvim uslovima.

Pa pazi, ja upravo i kazem da su 'requirments' naduvani, da su racunanja pogresna, da se milionima traznistora razbacuje ko hlebom...

Yoti ima 520W tagana koji gura njegovu masinu koja uopste nije 'mala'

PS. na defaultu (kartica) je isterala 31340 markova u marku 2003 :zgran: ja pao na dupe kad se zavrsio run :zgran: U 2005-ici nesto malo manje impresivnih 15000 markova...

I mogu da primetim samo jos da su drajveri za kartu totalno u*rani, uopste ne lice na nvidia drajvere (da da znam da imaju novi CP ali novi CP je drugaciji od klasicnog novog cp-a i ne moze da se ISKLJUCI :wall: vec je covek osudjen na onu propast). Takodje kartica je ULTRA tiha, prosto neverovatno !

A sto su se svi ubedili da je 6600 minimum cpu za 8800gtx (Haludza to negde lupio i ostao ziv) :d Evo i yoti ima 6300 ko ja i koliko cujem ima fine rezultate!!!

Pa pazi, ja upravo i kazem da su 'requirments' naduvani, da su racunanja pogresna, da se milionima traznistora razbacuje ko hlebom...

Karta stvarno ima 681M tranzistora. Requirements mozda jesu malo naduvani za SLI ali inace nisu, sama nVidia kaze 450W za 8800GTX da je dovoljno pod uslovom da je "pravih" 450.

I mogu da primetim samo jos da su drajveri za kartu totalno u*rani, uopste ne lice na nvidia drajvere (da da znam da imaju novi CP ali novi CP je drugaciji od klasicnog novog cp-a i ne moze da se ISKLJUCI :wall: vec je covek osudjen na onu propast). Takodje kartica je ULTRA tiha, prosto neverovatno !

Ima Forceware 97.44 za 8800 seriju, ne znam koje ste koristili. Sto se tice CP, moze da se vrati stari ali nece imati bas sve opcije (npr. CSAA):

Kod:
REGEDIT4
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NVTweak]
"Coolbits"=dword:3
"NvCplDisableRefreshRatePage"=dword:00000000

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\NVIDIA Corporation\Global\NvCplApi\Policies]
"ContextUIPolicy"=dword:00000003
"TaskbarUIPolicy"=dword:00000003

Ovo gore omogucava da se koriste oba, da se overklokuje iz starog i da se vidi strana sa refresh rate podesavanjima za svaku rezoluciju.

Proday je napisao(la):
A sto su se svi ubedili da je 6600 minimum cpu za 8800gtx (Haludza to negde lupio i ostao ziv) Evo i yoti ima 6300 ko ja i koliko cujem ima fine rezultate!!!

Nije to samo Haludza rekao nego i ljudi koji su radili testove napolju.

Minimum Core 2 Duo 6600 u smislu takta (2.4GHz ili 2.8GHz za AMD), a posto Yoti vozi svoj na vecem taktu naravno da ima fine rezultate.

Pa onda recite lepo c2d 2.8+ GHz; nemoj da vec sada moram da se brinem oko sledeceg upgrade-a a tek sto sam jedva skrpio za proc :d

Pa onda recite lepo c2d 2.8+ GHz; nemoj da vec sada moram da se brinem oko sledeceg upgrade-a a tek sto sam jedva skrpio za proc :d

Kolega Intelovac jel toliko tesko citati pazljivije? 😀

Napisao sam Core 2 Duo @ 2.4GHz ili AMD @ 2.8GHz.

Colt je napisao(la):
Mnogo dobro izgleda...

Da, dobro izgleda (cak bolje nego u prirodi rekao bih) mada ga malo preterase sa onim samaranjem zabe :trust:

Inace, hardverska industrija se udruzila sa industrijom zabave za odrasle:
adrianne_curry_big.jpg

Za neupucene, levo je deda Ron Jeremy a u njegovim iskusnim sapama je g-djica Adrianne Curry (poznata onima koji prate VH1 kanal iz serije My Fair Brady), koja je "koriscena" kao model za G80 demo. Ako posetite Google naci cete i njene slike iz Playboy-a. Zanimljiv "corporate image" gradi nVidia tim demoom.

Kada ce biti dostupan real-time demo za DL ?

To se i ja pitam pa da pravimo nude patch :d :d :d... Just kidding 🙂

Pa kakve veze ima Ron J. sa nVidia image-om ? 🙂 Ima Adrianne naravno, ali to sto je Ron malo povatao ne znaci da on ima puno veze sa nVidijom 🙂 Ni to sto je Adrianne pozirala za PB ne znaci nista 🙂

PS. Hvala za reg patch 🙂 Probacemo

Kako to da Haludza sa e6600 na 4GHz i 8800gtx ima dosta manji rez od Yoti-a sa e6300 na 3GHZ i 8800gtx??
edit, znam odgovor ali ocu to da cujem od vas :d

Poslednja izmena:
Pa ja sam iskusni overkloker i bencher 🙂 Znam sta radim 🙂 Do duse, jos treba da izvadimo iz 2005-ice...makar 17000

Sa one slike gore, Adrianne Curry mi deluje kao neka fuksetina :d, ne zbog ovog Jeremy-a vec jednostavno deluje 😀

kakve to ima veze sa G80? 😉

btw kako ti deluje u nvidia tech demo-u? 😀

Kako to da Haludza sa e6600 na 4GHz i 8800gtx ima dosta manji rez od Yoti-a sa e6300 na 3GHZ i 8800gtx??
edit, znam odgovor ali ocu to da cujem od vas :d

!?

De ti vide moj rez leba ti!? Pa ja ni ne testirah kartu kako valja (8800 GTX) - kakav CRNI rez! Mislim da si nesto pretripovao batice ili sam ja podeljena licnost!?

Aj leba ti daj mi link ka mom rezu pa da odma idem kod cika Lashe Lazarevica na remont mozga..

Poslednja izmena:
Trazim ali nikako da nadjem cini mi se da sam negde video da imas ~8000 3Dm i da sam pomislio kada sam video yotijev rez "kako to majku mu?" odkud takva razlika?
Ako tako nesto ne postoji onda odoh ja na remont :d
I mojne se ljutis bre!
A Kad si vec tu mogao bi da odvrtis jedan 3dm '06 na difoltu i ocovano sve.

Trazim ali nikako da nadjem cini mi se da sam negde video da imas ~8000 3Dm i da sam pomislio kada sam video yotijev rez "kako to majku mu?" odkud takva razlika?
Ako tako nesto ne postoji onda odoh ja na remont :d
I mojne se ljutis bre!
A Kad si vec tu mogao bi da odvrtis jedan 3dm '06 na difoltu i ocovano sve.

Ma ne ljutim se - naravo 😉. Nego vec sam imao iskustva ovog tipa - recimo sa ko je ana denic postom gde lik napravi topic: gazdovanje Haludze zavrseno itd.. I ja pitam lika na pm - o cemu se radi - i lik ladno: "pa oduzeli ti mod funkciju pa te branim !?". Ja reko - kad sam ja to bio mod? Mozda i jesam - ko zna - samo se nesto ne secam - ili mi niko nije rekao!? 😉 Tako me sad ti istripova sa "mojim" rezom a ja ni ne instalirah drajvere kako treba 😉 - mozda moj nije isto sto i ja ili ja sa moj nisu kompatibilni? Petao Sofronije: Bolje da ne gledam unutra - mozda ja i jesam tamo. Hm.. Budi siguran da nikakav rez nisam postovao (valjda 😉)..

edit:

E sad odgledah onaj shatro tech nvidin fimic - buduci demo. Nvidija sto se demoa tice ima doooosta da uci od Ati-ja. Recimo ja sa atijevog sajta poskidah demoe kad kupih 1950xtx. I kako recimo izgleda Assain demo ili Toy Shop - ma nvidija mora stvarno vise da se potrudi!

Poslednja izmena:
Ma haludza oce da te proglase ludim i da ti uzmu graficku (kako nekontas vec jednom) :d

Sa one slike gore, Adrianne Curry mi deluje kao neka fuksetina :d, ne zbog ovog Jeremy-a vec jednostavno deluje 😀

Ma grozno izgleda na toj slici, zato sam i okacio da vidite sta zapravo znaci slogan REALITY REDEFINED 😀 :d 😀

Heavy offtopic:
Inace nVidia je bas mogla da saceka da devojka zavrsi rekonstruktivnu hirurgiju grudi, pa onda da je uzmu za modeliranje. Ili su mozda oni njoj dali ideju sta sve mora da sredi kad su je "ispeglali" na kompu?!?

Na starim drajverima karta bolje radi, sta su sa ovi novim radili ko zna... Evo ga rez na defaultu kada mi je karta stigla, moze vise, al' sta ce mi.
O gos'n Audio kako je :wave:

Prilozi

• 3D 05.JPG
    3D 05.JPG
    151.2 KB · Pregleda: 122
Opako, nema shta mada toliko izvlace i dve 7950GT u SLi ! 🙂

Evo tetka Adriane, mada mi se vise svidjaju ATI demoi 🙂

Prilozi

• adriana.JPG
    adriana.JPG
    95.8 KB · Pregleda: 178
Znaci, stigao RT demo 🙂