Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma sasvim bi dovljno bilo, kao sto neko vec reche u temi za Maxin test 8800tke, da se ubaci min fps i (naravno testiranje uvek na max detaljima, makar kad se radi o najjacim karticama, sa npr. 2, 3 kombinacije aa i af) i da se kaze koliko vremenski je provedeno u zoni najnizeg fps-a i u kojim situacijama (npr guzva u igri, borba itd).
Uvek sam se nervirao kad sam citao npr testove za 7800gt i svi kao ma to kida bf2 u 1280x1024 sa svim na max i aa4x, dobijali po 80+ fps. Da kad svi ucitaju mapu i setaju se po njoj. A ja kad udjem na 64p server pa uletim u guzvu da vidis kako fps padne na 22-3-4-5.

Poslednja izmena:
mislis test kakav se radi na hardocp-u?

Slicno kao HardOcp.. ali uz malu razliku.. Kod njih fps varira od igre do igre. Moja ideja je da se sve igre "podese" na ~60fps pa onda da brojimo magapixele i gledamo IQ. Test moze da pokaze koliko je neka igra igriva na nekoj platformi, pa cak i moze i utvrditi koliko je igra optimizovana.

Slicno kao HardOcp.. ali uz malu razliku.. Kod njih fps varira od igre do igre. Moja ideja je da se sve igre "podese" na ~60fps pa onda da brojimo magapixele i gledamo IQ. Test moze da pokaze koliko je neka igra igriva na nekoj platformi, pa cak i moze i utvrditi koliko je igra optimizovana.

Meni se svidja ideja...

Imas moj glas 😉
Cini mi se da tako nesto rade i na Bit Techu samo sto tamo podesavaju da bude igrivo, a to ne mora da znaci ~60 fps-a 🙂

kupicu ga juche... vaziiiii dam 500e za graficku,ja cu sacekati kad bude bila 300e ili ako se pojavi 8800GTO koji ce biti ispod 300e 🙂

Kartica 8800GTS duplo je bolja od 7800GTX, jeste skupa ali kada ce da padaju cene?? Hteo sam da kupujem 7900GTO ali ovo postaje smesno, slozili se ili ne dati sada 250e za graficku koja ce za 3 meseca biti penzioner....bzv....pozzz.

Sumanuto je davati tolike para ako nemas 1080p monitor,
jer trenutno ne postoji igrica u 1280x1024 a da je neigriva na 3 puta jefitnijim kartama.

Kartica 8800GTS duplo je bolja od 7800GTX, jeste skupa ali kada ce da padaju cene?? Hteo sam da kupujem 7900GTO ali ovo postaje smesno, slozili se ili ne dati sada 250e za graficku koja ce za 3 meseca biti penzioner....bzv....pozzz.

Objasni zasto mislis da ce 7900GTO za tri meseca biti penzioner?

zato sto se vec sada muci sa novim, ai nekim starim igrama u 1280x1024 sa vecinom detalja na max. primeri:

call of juarez
Gothic 3
NWN2
NFS carbon
Dark Messiah OMM
....

dakle pricam o priblizno MAX podesavanjima, ne cak ni MAX. Ako se uzme u obzir da sada vec pola sveta ako ne i vise imaju LCD ekrane, ane CRT, sve ispod 1280x960 je neupotrebljivo i samim tim to ne racunam kao opciju uopste.

Objasni zasto mislis da ce 7900GTO za tri meseca biti penzioner?

Evo ja cu, ako se ne ljutis, zato sto je i TI4600 takodje penzioner i FX5950 i 6800U i.........zato sto ces DX10 moci da teras samo na DX10 kartici.
8600GT ce brisati pod sa svim kartama sto pocinju na 7xxx.

OT:
A i mart/april su neverovatno blizu, za 250e+ u to vreme ce moci da se kupi beshtija od DX10 kartice.
Jel tolko ste zivchani na pare, da ne mozete da istrpite 4 meseca sa 200e u dzepu???

Nisam ja toliko zivcan nego do marta znaci necu moci da se igram, jer lepo si rekao 8600GT (ili kako god se zvala) bice jaca nego bilo koja GF7 kartica u DX9 formatu a u DX10 nece moci da se poredi (GF7 ne penzioneri nego neupotrebljive za DX10 - ne mislim na kompromis da datu igru igras pod DX9). Moj monitor ima native 1680:1050 i kao wide samo mi to i dozvoljava a 7800GTX je najslabija sa kojom se to moze postici i imati neki eye candy efekat. Skoro mi drugar rekao kao njemu nebitna i rezolucija i efekti samo da se igra, pa ljudi molim vas, pa nisam corav, u 21. veku smo, u svetu samo sto se ne igraju pomocu holograma a ovde igrice da lice na GameBoy (i to onaj crno-beli), heh... Nego, dok izadje Vista, pa svi driveri, pa nove graficke od ATI i NVidie, pa dodje prolece, a onda ko da se igra, idem napolje da igram fudbal 🙂

Poslednja izmena:
boze me sacuvaj....ova kartica (8800GTS) u Americi je izgubila na vrednosti vec 70 dolara. Kad je izasla pre 20ak dana, bila je 470 dolara, a vec danas, u bas svim IT radnjama max cena je 400 dolara... toliko o tome

A cena u "Pakomu" za ovu karticu od 520 eura je najblaze bezobrazno i sumanuto. Sram ih bilo, to je sve sto imam da kazem,mamu im je____ bezobraznu...!!!!

@gvlada
i to nije los rezon, izigras se dok je zima,
pa na jesen jovo nanovo.
Ionako DX naveliko krece tek s'proleca

boze me sacuvaj....ova kartica (8800GTS) u Americi je izgubila na vrednosti vec 70 dolara. Kad je izasla pre 20ak dana, bila je 470 dolara, a vec danas, u bas svim IT radnjama max cena je 400 dolara... toliko o tome

A cena u "Pakomu" za ovu karticu od 520 eura je najblaze bezobrazno i sumanuto. Sram ih bilo, to je sve sto imam da kazem,mamu im je____ bezobraznu...!!!!

Prvo, ne mozes da poredis nacin rada Pakoma ili bilo koje slicne kompanije u Srbiji i kako se to radi u usa.
Drugo, gde si to video za 400 dolara? Koje su to SVE prodavnice kad sam ja pogledao u prvih 10 on line retailera i sve su preko 450 dolara.

Posto zivis na Floridi gde i moj burzar, istina u Miamiu, idi do Best Buy-a i pitaj koliko je 8800 GTS.

A sto se tice Pakoma, to su najveca st__a na ovim prostorima i najveci "deraci koze".

ti vidis samo end user cene u pakomu taqko da...nije merodavno 😉

Brate niko te ne bije po usima da je uzimas.

pa znas kako, ovo je sad komplet skretanje sa teme koje je on zapoceo, a ja ne bi da duzim. Pakom ne zivi od maloprodaje vec od veleprodaje i recimo da moraju da imaju MP cene formirane tako da stite svoje klijente, nema veze sa time po kolko ja kao individua mogu nesto da nabavim. Kad bi oni svima prodavali po VP cenama ko bi od njih uzeo 10 kartica da preprodaje i kako bi se to isplatilo ?

Ma sve je to lepo, ali obratite paznju na 7. stranu teksta i CUDA arhitekturu. Fantasticna brizna ALU/FPU jedinica. 47x brzi gen sekvencing, C API, pa to bi moglo da se iskoristi na mnogo nacina vec sada. Garant se ogromne matrice za finance proracun vrte kao od sale. Pa manje je to od solidne mape.
Sta ocekujete od ovoga.

Poslednja izmena:
Ma sve je to lepo, ali obratite paznju na 7. stranu teksta i CUDA arhitekturu. Fantasticna brizna ALU/FPU jedinica. 47x brzi gen sekvencing, C API, pa to bi moglo da se iskoristi na mnogo nacina vec sada. Garant se ogromne matrice za finance proracun vrte kao od sale. Pa manje je to od solidne mape.
Sta ocekujete od ovoga.
Ljudi gledajuci FPS-ove u DX9 igrama, koje su kodirane tako da bez problema mogu da rade i na starijim karticama, jednostavno ne vide pravu moc G80 GPU-a, koji je fantastican.

Ovo sto istices ce sigurno imati izuzetan uticaj na "beyond-gaming" trzista i s tog aspekta novi 'vidijin akcelerator je revolucionaran!

Da, interesuje me da li ce CUDA moci da se "spusti" i na slabije verzije GPU (mada je njihova arhitektura bitno drugacija) pa kako bude sto se tice brzine. Mada i ne mora.
Za number crunching cena od 500e je sitnica, moze i jeftinija verzija ma 500MHz. Stavis je u masinu koja ukupno kosta mnogo manje od 8800 i vozis. Recimo, kod nas se u PCR centru (sekvencing genoma) koriste "prastari" racunari (PIII 866, znam konkretno) i stari software (pre 2000. god i oslanja se na DOS! (64K data blokovi!?) - to su specijalizovane masine bez wina). Radi to dobro ono za sta su i kupljeni (90% se koristi za utvrdjivanje ocinstva), ali ovo otvara neslucene mogucnosti za pravo istrazivanje i nauku. Algoritmi su javno dostupni, tako da se matching relativno lako moze implemenirati a za i/o se snadjes. Ljudi ako je to tacno da je 8800 47x brzi od E6700 u ovoj konkretnoj primeni, to je revolucija. A tek SLI, posto ono malo sto videh CUDA je superskalarna, i kako dodajes ALU jedinice brzina raste.
J*** igrice, bolji je basket, fudbal, preferans sa drustvom ;-)
yoyo sta znas o ovome?

Poslednja izmena:
zato sto se vec sada muci sa novim, ai nekim starim igrama u 1280x1024 sa vecinom detalja na max. primeri:

call of juarez
Gothic 3
NWN2
NFS carbon
Dark Messiah OMM
....

dakle pricam o priblizno MAX podesavanjima, ne cak ni MAX. Ako se uzme u obzir da sada vec pola sveta ako ne i vise imaju LCD ekrane, ane CRT, sve ispod 1280x960 je neupotrebljivo i samim tim to ne racunam kao opciju uopste.

Od igara koje si naveo jedino Dark Messiah-ju racunam kao adekvatno merilo performansi jer su ostale katastrofalno optimizovane(verovatno zato si ih i naveo).
Inace,igram Dark Messiah-ju na 7900GTO(radi na 650/1600 kao GTX),svi detalji na max,rezolucija 1280x1024(LCD) i plus 4x antialaising i sve radi i izgleda besprekorno.
Gothic 3 isto radi lepo sve na max,jedino sto trazi 2 Gb RAM-a.
Toliko o tome,ostalom pitaj druge koji imaju 7900GTO kakva su im iskustva.

Evo ja cu, ako se ne ljutis, zato sto je i TI4600 takodje penzioner i FX5950 i 6800U i.........zato sto ces DX10 moci da teras samo na DX10 kartici.

OT:
A i mart/april su neverovatno blizu, za 250e+ u to vreme ce moci da se kupi beshtija od DX10 kartice.
Jel tolko ste zivchani na pare, da ne mozete da istrpite 4 meseca sa 200e u dzepu???

istina je da karte zastarevaju sve brze i brze, ali neki ljudi su na bench-u postali prebesni.
dok se omasove DX10 igre proteci ce dosta vode ispod Brankovog mosta, a kad se to desi 8600GT ce suck balls. jedna lasta (Crysis) ne cini prolece.
a i to je smesno kako ce 8600GT brisati patos sa svakom sedmicom. 7600GT je u dlaku ista po performansama sa 6800 Ultra, pa nece ni ovde biti izuzetaka. dakle, ko saceka pola godine, moci ce da za iste pare (250e) kupi DX10 kartu iste brzine kao i 7900GTX, s'tim sto ce, jel'te, podrzavati DX10, koji ce doduse gurati kao sto je 6600GT gurao SM3.0 igre :d kakva zver, kakve gluposti? ko se jos naigrao sa kartom srednje klase i nazivao je zverinom? i to posebno danas kad su karte srednje klase nikad brze, a zastarevaju nikad ranije.
uostalom, svako ima svoju racunicu. meni bas odgovara DX10 hype i drasticno rezanje cena DX9 karti (citaj 7900GTO), pa se danas za ne velike pare moze kupiti solidna DX9 karta, koja nece podrzavati DX10 mod u Crysis-u, ali dzabe 8600GT sto ce ga podrzavati kad ce detalji morati da se kasape...

OT:

Ne slazem se ni sa cim sto si ovde naveo.Da krenem redom,prvo:mart i april nisu tako blizu-5 meseci nije malo u svetu tehnike i igara.Drugo,pretpostavimo da ce 8600GT kostati oko 250 evra(mada mislim da ce kod nas biti blizu 300).To znaci da ce biti u cenovnom rangu kao sto je sad(ustvari kao pre mesec ipo) 7900GTO(GTX).Dalje,verovatno ce 8600GT po brzini biti slican 7900GTX-u,ili malo brzi (kao sto je do sad bio slucaj,uporedimo 9800pro(FX ne racunam) sa 6600GT-om,pa onda 6800ULTRA sa 7600GT-om).Naravno prednost je idalje na strani 8600gt-a jer je DX-10 cip,ali ipak 7900GTO je mogao pre mesec dana da se kupi po istoj ceni(verovatno nizoj) po kojoj ce se ceniti 8600GT kad izadje za 5 meseca.
I treca stvar: ".........zato sto ces DX10 moci da teras samo na DX10 kartici."-da li opet treba da se objasnjava da ce DX9 ziveti jos dugo i da ce sve DX10 igre raditi i na DX9 karticama(naravno u DX9 modu).

Jedno pitanje : zasto je u zakljucku testa GTS-a stavljena slika GTX kartice ? :d
A i Max je opalio rezoluciju doticne - 3200x2400 :smoke: 😀

Poslednja izmena:
Ok, da vidimo sto se tice DX10 varijante....iskreno i naravno jos uvek nisam imao prilike da odigram neku igricu ali slike koje sam video su impresivne, pa ako igrice na Visti budu stvarno tako izgledale ko je jos lud da igra u DX9 (u suprotnom Vista i sve vezano za nju pasce u vodu, pa mislim da to MS nece dozvoliti). Likovi i detalji si skoro stvarni! Odnos 8800GTX i GTS u odnosu na GF7900GTX i GT je duplo bolje, a ako se ista tehnologija iskoristi i za 8600GT ta karta ce pored DX10 doneti mnogo vise bar 50% bolje rezultate od 7900. Sto se tice opet igrica bice ih sve vise i vise, do polovine godine najavljuju makar 10-ak blockbustera a iskreno do kraja 2007. bice ih mnoogoo. Isto zasto sada nema drivera za Vistu (mislim na zvanicne i full varijante) tako nema ni igrica. 7900GTO ce biti za (skoro) svaku DX9 igricu extra graficka, ali onog trenutka kada izadju DX10 igre (mart-april) postace iskopina iz Pompeje u poredjenju sa igrom u DX10 foramtu na 8600GT. Ne morate se sloziti ali razmisljajte logicno. Kao da neko tvrdi da su HDTV plazme i lcd sada nesto bez premca i da nove generacije tv nece doneti napredak u vidu rezolucije i kvaliteta slike. MS gasi podrsku XP do 2008. (zasto inace odlazu SP3?) a sa time i DX9 igrice. GF8 je revolucija, a kao sto rekoh ako je prikaz igre kao na slinim fotkama, moj glas ide na DX10.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno