Šta je novo?

GeForce 8800 series

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko voodoo!!!!!!!!!

Samo neka raste, i treba da raste 😀

Kada je 3Dfx izbacio takvu karticu, ubrzo zatim je bio prodat 😀

Je l' im se ove brojke u oznaci odnose na duzinu kartice? Morace da je izradjuju od titanijuma kako se kartica ne bi prelomila na pola od sopstvene tezine... eto opet Ti modela 😀

Poslednja izmena:
meni ta karta nce moci da stane u komp !!! ovaj 7600GT sto imam (MSI sa nekom nVsilencer varijantom) JEDVA stane, jos 1.5cm i udarala bi u HDD konektor (a imam chieftec dragon kuciste)

Pa tebi onda ne može ni Radeon X1950 XTX da stane, kakav si ti to high-end juzer ? 😀

LCX ili LBX.............
izbor je individualan.

System spec.

E6600 @ 3.15GHz
2GB G.Skill HZ6400
Gigabyte 965P DQ6

3DMark 06

8800GTS - 8840 Marks
7950GX2 - 8424 Marks
X1950XTX - 6790 Marks
X1900XT - 5846 Marks

PREY - 1600 x 1200 - Max Settings

8800GTS - 84.3FPS
7950GX2 - 85.4FPS
X1950XTX - 71.7FPS
X1900XT - 40.7FPS

FEAR - 1600 x 1200 - Max Settings - Min/Avg

8800GTS - 64/101
7950GX2 - 72/114
X1950XTX - 41/86
X1900XT - 36/73

Rame uz rame sa 7950GX2.

Isuse kako ubija 8800GTX... pogledajte link sto je dao BigJoe.

1x8800GTX = 2x7900GTX,znaci jednako radi kao 7900GTX u SLI.

Doduse te high end kartice ce biti cenovno nedostupne za nase trziste,ima li bar nade za ovaj 8800GTS ili moramo cekati nesto jos jeftinije? mislim na cifru oko 300e.

To tek mozda neki 8600.

By the way cena za 8800GTX se krece oko 600-640$, naravno tamo gde ima da se kupi!
Pa i treba da radi kao sli kad ima dva PCI-X prikljucka i vuce 250W u loadu. I koliko se secam nVidiaina politika bese da sliem dobijamo snagu sledece generacije sto znaci 2x7900gtx=8800gtx sto mu dodje na tu politiku. E sad kod nas i ako se pojavi ovo cudo morace da se ceka jedno nedelju dana na kartu i kostace u najboljem slucaju prevedeno u evre, ako ne i vise... Ali da kazemo okvirno da bi 800evra mogla da bude neka gornja granica.
E sad sta dalje reci... Izgleda zverski dobro, crni PCB, kuler kao turbo punjac... Realno o ovome cemo mi u nasim krajevima moci da razmatramo u februaru, sta da se radi... Ili da padne prodaja neke imovine pa da se narucuje preko neke rodbine itd... Mislim znaju svi kako to ide kod nas🙂

8200LE!
Nego jel zna neko dal ce biti i koje Quadro karte pandami ovom GeF.?
Nesto mi mirise da ce opet moci da se otkljucavaju laganice.

Ko kaze da je on haj-end juzer 😀 Vidis da ima 7600GT, kakav crni 8800GTX 😀

ha-ha :S: , a da vidis malo po forumu kad sam ja kupio taj 7600gt 😉 a najglavnije je da me proziva lik sa 9600xt lol

@byMax:

pa brate nisam ja kriv sto je takvo kuciste. Donji rek sam skinuo da bi mi stao radijator za vodeno hladjenje pa koristim gornji. Izvadicu diskove i premesiti ako bas ne bude mogao da stane ni na koji drugi nacin, kontam mozda ce 8800GT biti malko manji (kao 7900gtx) pa ce onda stati glat :d

ha-ha :S: , a da vidis malo po forumu kad sam ja kupio taj 7600gt 😉 a najglavnije je da me proziva lik sa 9600xt lol

Nikoga ja ne prozivam, samo se malo salim 😉
Pa ni kad si kupio 7600GT, ta karta nije bila high-end, a tek sada 😀

Poslednja izmena:
pa ? ne vidim sta tebi tu smeta i kakve to veze ima sa kartom koju SADA imam i sa onim sto NAMERAVAM da kupim ? Tvoj prvi komentar mi je zvucao kao "Ma pusti ga, sirotinja, garant ce 8800GTX da kupi" , koji takodje nije imao veze sa mojim komentarom i zvuci mi kao neki izliv ljubomore ili sta vec... Ja sam ovu kartu kupio u Martu ove godine i od tada se sa njome naigrao vise nego posteno i nisam i imao potrebu za jacom kartom jer je do pre mesec dana svaku igru gurala sa max detaljima u 1280x1024 u pristojnom frejmrate-u. Nije bila high-end ali je svakako mnogo bolja od radeona 9600xt koji ne vredi ni kolko mis koga drzim na stolu. Samo ni sam sebi nisam jasan zasto ja tebi sve ovo pisem...

Ono cudo je veliko pitanje da li treba ocekivati kod nas🙂
Mislim da bi za nekih mesec dana mogla da stigne...
@colt
Sto se 7600GT-a tice to je vrhunska karta veruj mi iako nije high end... Imao sam jednu i toliko dobro je radila, malo se grejala i ne vuce ko TA pec🙂

Ja se iskreno nadam da oce jer nam dolazi duga i hladna zima a grejnih tela nikad na odmet 😉

Sto se 7600GT-a tice to je vrhunska karta veruj mi iako nije high end... Imao sam jednu i toliko dobro je radila, malo se grejala i ne vuce ko TA pec🙂
Odlična karta, ali da je kupiš i na predpremijeri nije Highend i tačka. :-devil-: 🙂
Drugo...pa dobro bre ljudi (@gx-x) čovek stavio dva 😀 , nadovezao se na Maxin šaljiv komentar i opet se neko oseća uvređenim. Malo šale na ovih 200 i kusur komentara, da se razbije monotonija. Pa sigurno nije niko mislio da je neko ovde sirotinja ("ko sirotinja? daj pet karti?")😀. Hajde da zaboravimo ovo i...
Back on topic.😉
Pozdrav.:wave:

Poslednja izmena:
Za beck on topic i dalje od ovoga sto je receno treba da uleti neko sa mnogo evra i uzme ovo cudo... Onda nama iznese iskustva. No to ce se ovije dana tesko desiti, pa cemo lepo pratiti svetske rezultate da vidimo sta ima.

Pa i ne treba puno €. Mislim da ovde na BenchForumu postoje ljudi koji dobijaju test primerke dotičnih karti odmah po izlasku.😉 Tako da bi od Maxe trebali da očekujemo neki test uskoro.:smoke:
Pozdrav.:wave:

pa dobro, ocekivana cena po izlasku je (nadovezujem se na Nedjine postove) 650e, dakle egzotika, ali u februaru nece vise biti toliko,a bice verovatno i 8800GT, 8600GT...ko i do sada - za svaciji dzep po nesto , a ja ovoga puta idem na klasu ispod GTX-a (necu da placam egzotiku) sta god to bilo, znaci 8800nesto, a kazem, bice valjda i 8600štEDX i 8200-8300leLE , pa posle 8300GT neki...cemo vidimo :d

pa ? ne vidim sta tebi tu smeta i kakve to veze ima sa kartom koju SADA imam i sa onim sto NAMERAVAM da kupim ? Tvoj prvi komentar mi je zvucao kao "Ma pusti ga, sirotinja, garant ce 8800GTX da kupi" , koji takodje nije imao veze sa mojim komentarom i zvuci mi kao neki izliv ljubomore ili sta vec... Ja sam ovu kartu kupio u Martu ove godine i od tada se sa njome naigrao vise nego posteno i nisam i imao potrebu za jacom kartom jer je do pre mesec dana svaku igru gurala sa max detaljima u 1280x1024 u pristojnom frejmrate-u. Nije bila high-end ali je svakako mnogo bolja od radeona 9600xt koji ne vredi ni kolko mis koga drzim na stolu. Samo ni sam sebi nisam jasan zasto ja tebi sve ovo pisem...

Iskreno, ne mogu da verujem da si me tako shvatio iako sam ja stavio smajlije u oba moja posta.
Nista meni tu ne smeta i ja uopste nemam razlog da budem ljubomoran, ja sam se samo nasalio i to naglasio u oba odgovora sa smajlijima, ali izgleda da si se ti nekako nasao uvredjenim, samo ne znam iz kog razloga kada ga nije ni bilo.
Kao sto kaze Morhunn, koji je shvatio sta sam hteo da kazem, ja sam se nadovezao na Maxov saljiv komentar, zeleci time da se nasalim malo ali je ta moja sala pogresno protumacena.
I jos nesto, kada se kaze high-end misli se samo na najbolje u tom trenutku. 7600GT u trenutku kada si je ti kupovao nije bila najbrza karta i to je cinjenica, i uopste mi nije bila namera da njene dobre perfomanse dovodim u pitanje.
Pogresno si me razumeo, evo ja ti se sad izvinjavam ako sam te necim uvredio, takvu reakciju uopste nisam hteo da izazovem.
Budi pozdravljen i nemoj da budes toliko na kraj srca 😉 :wave:

DRVENI ADVOKAT:
7600GT i JESTE HighEnd za Srbiju (najbolje sto za iole normalne pare mozes da kupis a da ne prodas bika, ili da ulozis otpremninu iz drzavnog preuzeca sto tije cale dobio kad su ga otpustili).
Bilo kako bilo, ja cekam:
LEADTEK PX8600GT-TDH Extreme 512MB

..u septembru!!!

Poslednja izmena:
@colt :

oprosti mi, ali onaj post mi je tako zvucao, pogotovo sto ja nisam ni pomenuo da je 7600gt hi-end :S: niti to mislim, evo je vec se sad gusi (na setinzima na kojima ja volim da se igram)

elem, sve ok, nisam uvredjen, nema problema, samo na ovom forumu uvek ima nekih novajlija (ovo nije lose, naprotiv) koji umeju da "zabodu" po koji post onako ofrlje (ovo moze da bude lose) pa se neki od nas "starijih" (ja sam ovde mladjan naspram nekih) u odredjinim momentima seksualno uzbude na takve postove :d

@okijum:

hvala 🙂 a pazi, u martu mesecu i nije bilo bas toliko 7900 GT-a po forumu kao sada, tako da 220e za 7600GT nije ni bilo bas malo, a 7900GT-a je ovde bilo na prste leve ruke da nabrojis...a 6600GT-a si jedino digitronom mogao da sabiras 😛

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno