Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
3dmark06 i 05 su DX9 testovi.. 8800 vozi DX9 veoma dobro, tako da tu nece biti problema. Pitanje je kako se snalazi sa DX10? Dx10 je totalno novi koncept u 3D grafici tako da su perfomanse neuporedive sa DX9. Poredjenja radi, u DX9 u pixel shaderu mozete zakaciti do 16 textura istovremeno, a u DX10 imate 128 slotova, a u svakom po max. 512 textura istovremeno. Shader ce sam moci da bira koju ce texturu da izabere. Renderovanje cubic shadow mapa ce biti u jednom prolazu (u DX9 treba 6 prolaza).
Mislim da DX9 rezultati nista ne govore o DX10 performansama ove kartice. Pa ovi DX9 testovi nemogu ni da je posteno zagreju.
Sacekajmo prave DX10 testove.
Mislim da DX9 rezultati nista ne govore o DX10 performansama ove kartice. Pa ovi DX9 testovi nemogu ni da je posteno zagreju.
Sacekajmo prave DX10 testove.
Potpisujem!
Samo meni se nesto cini da ce 'vidija maksimalno potencirati DX9 testove! 😉
Dosli smo u situaciju gde su Markovi postali ono sto je sPi za procesore... zzasu!
Da li su najavljene neke 8 go serije? Gledam sad da uzmem laptop, i u ponudi je 7950 gtx go, medjutim, ako sam dobro shvatio quad core nece skoro doci u laptopove zbog potrosnje i toplote, znaci prakticno bi se cekale samo graficke?
�� Built for Microsoft Windows Vista �� NVIDIA SLI Technology ready
�� NVIDIA unified architecture with GigaThread technology
�� Full support for Microsoft DirectX10.0 and ShaderModel 4.0 enables stunning and complex specialeffects
�� OpenGL 2.0 support
�� NVIDIA Quantum Effects Technology
�� True 128-bit floating point high dynamic-range (HDR) lighting
�� Two dual-link DVI outputs support two 2560x1600 resolution displays
EN8800GTX/HTDP/768M , is: USD $540 (FOB).
EN8800GTS/HTDP/640M , is: USD $410 (FOB).
Model EN8800GTX/HTDP/768M
Graphics Engine: GeForce 8800GTX
Video Memory: 768MB DDR3
Engine Clock : 575MHz
Memory Clock: 1.8GHz (900MHz DDR3)
Memory Interface: 384-bit
Max. Resolution : Up to 2560 x 1600
Bus Standard PCI Express X16
VGA Output YES, via DVI to VGA Adapter
HDTV Output YES, via HDTV Out cable
TV Output YES, via S-Video to Composite
DVI Output DVI-I
Dual DVI Output YES
HDCP Compliant YES
Adaptor/Cable Bundled DVI to VGA adapter
Power Cable*2
HDTV-out cable
p.s.nema nigde vodenog hladjenja koliko ja vidim 😉
Evo u rar fajlu imate nekih 13 slika, kazu da se kartica jako greje, a za GeForce 8800GTX : 7 TCPs chip, 384-bit memory interface, hybrid water/fan cooler, water cooling for overclocking, jos testovi, pa da se pojavi u prodaji i ko ce pre do nje :d
GTX verovatno ima još jedan PCB sličan GTS-ovom ispod, kao 7950 GX2 kartica. Nije mi jasno zbog čega su morali da prave sve ovako, dok ne razrade 65-nm proces. Budže nenormalno te karte zbog par igara koje će doći...
LOL 2 power konektora?🙂 Nisu daleko dual-PSU samo zbog GPU-a. 400-450 W potresnja Ccc. http://www.rage3d.com/board/showthread.php?threadid=33869608
Jel' dva SLI konektora za mogucnost 3 kartice istovremeno? (Bilo je spekulacije za nForce chipset za Socket F)
GTX verovatno ima još jedan PCB sličan GTS-ovom ispod, kao 7950 GX2 kartica. Nije mi jasno zbog čega su morali da prave sve ovako, dok ne razrade 65-nm proces. Budže nenormalno te karte zbog par igara koje će doći...
Nije mi jasno gde si ti video jos jedan PCB? I koja bi svrha istog, bila!?
Savrseno je jasno zbog cega su morali da rade sve ovako - da bi imali karticu koja je duplo brza u odnosu na G70 i koja povrh svega podrzava SM 4.0! Karte se nikada nisu budzile zbog par igara, budzile su se da bi se zadrzala trzisna dominacija i da bi se otkinuo jos koji komad trzista i ttime uvecala kapitalna vrednost kompanije! I naravno budzi se da bi se prvi pojavili na trzistu i postavljali trendove, kako bi im se u buducnosti ti potezi isplatili! 😉
Zbunio si me gore sa onim postom. Pogledaj ga ponovo pa reci sam.
"Zanimljivo je da GTX ima dva SLI konektora:"
pa slika onoga što bi trebalo da je GTX PCB, koji ima dva sli konektora ( kao X1950 Pro 🙂) i jedan GPU...
"A GTS ima samo jedan:"
pa slika onoga što bi trebalo da je GTS PCB, koji ima jedan sli konektor i DVA čipa. (drugi liči na HSI čip).
I onda si napsao: "Sad barem znamo da je zaista u pitanju Dual GPU kartica!".
Gde je drugi GPU na GTX-u?? Ja vidim dva čipa na onome što si rekao da je GTS (jedan SLI konektor). Explain, pls...
Zbunio si me gore sa onim postom. Pogledaj ga ponovo pa reci sam.
"Zanimljivo je da GTX ima dva SLI konektora:"
pa slika onoga što bi trebalo da je GTX PCB, koji ima dva sli konektora ( kao X1950 Pro 🙂) i jedan GPU...
"A GTS ima samo jedan:"
pa slika onoga što bi trebalo da je GTS PCB, koji ima jedan sli konektor i DVA čipa. (drugi liči na HSI čip).
I onda si napsao: "Sad barem znamo da je zaista u pitanju Dual GPU kartica!".
Gde je drugi GPU na GTX-u?? Ja vidim dva čipa na onome što si rekao da je GTS (jedan SLI konektor). Explain, pls...
playerPA - Nije dual core, nego je dual GPU.
Nedjo - skapirao. ona prva slika je dakle PCB bez tog drugog čipa, koji će ići i na nju. Krajnji red memorije levo je verovatno "njegov" frejm bafer. Pitanje je da li GPU-ovi mogu da šeruju ovu memoriju ili će opet 8800GTX imati efektivnih 512MB memorije...
Sad kad imamo pass na partners.nvidia.com možda će neki ludaci među novinarima "procureti" delove dokumenata. Na sajtu je 200MB fajlova, uglavnom hi res slika logoa, čipova i kartica, ali i PDF-ova tipa "kako benchmarkovati" i "tech overview". Meni se najviše dopao zip sa screenshotovima demoa 😀