Šta je novo?

Gears Of War

Ovako, verujem Maxi da je grafika ista jer je čovek igrao obe verzije, plus je PC verziju igrao na jakom hardveru. Ali drugi deo rasprave je užasno sporan. Ovo ne može da se nosi ni u ludilu sa PC šuterima ni po kom osnovu. Nemojte sad da mi se vadite nije ovo klasičan TPS, ili u stvari šta ste ono uzimali? Nije ovo FPS:d. Igra je za PC teškaše u ovom žanru smešna.

kako mozes da ocenis da je grafika *ista na osnovu 1366 X 768 rezolucije sa xbox-a ? Meni na LCD-u na PC-u u toj rezoluciji sve izlgeda gadno i kad bi rekao da je automatski sve na xbox-u gadno lagao bih vas, a mogao bi da kazem da ne lazem jer eto, video sam kako to izgleda u toj rezoluciji. Jednostavno to nije isto i on ne moze da poredi tako kako poredi jer eventualni detalji koji se vide u 1680x1050 ni ne mogu da se vide u 1366x768, na stranu to sto je 1680 maltene duplo vise piksela na ekranu, meni je to dovoljno da kazem da je bolje, a sto je najgore on ima ekran sa 1920 rezolucijom i kaze da mu to izgleda isto kao i 1366x768 :wall: Utisak i generalno gledano moze da izgleda *isto, boje, lik, oruzja i to, ali dalje od toga ja ne bih isao sa izjavama tipa *isto izgleda...Ne izgleda, na 1920 on na PC-u vidi detalje u daljini, na x-box360 ne vidi zbog manje piksela i to je to.

fakat da je rezolucija drugačija, to niko ne spori, ali broj detalja je isti. E sad, ne govorimo o razlici između 640x480 i 1600 x 1200, pa da se u jednoj nešto ne vidi u daljini a u drugoj tačno vidi šta je... Ovde je razlika više suptilne prirode iako je zaista bolje na PC-ju. Ipak, tamo za 400 evra vidiš sve kako treba u 720p, a na PC-ju imaš da se akaš za mnogo veće pare. I nije mi se igralo opet, čak ni u 1920 x 1200 jer to je isto kao kada bih gledao film u 720p koji do jaja izgleda, i onda nabavim 1080p i ložim se da gledam opet. Druga stvar je ako sam ga gledao na divx-u u 500 x 300, onda ima razlike, ali HD je HD, pa da li je 720p ili 1080p - u akciji je to vrlo slično. Ne sporim da je bolje u 1080p i to dosta, ali ne patimo svi od "bolesti" koju Goranstajn priznaje da ima :)

da sumiramo Maxo, jel bolje izgleda ili ne ? :) Mislim, nema veze da li je zbog ovoga ili onoga, ali veca rezolucija je veca rezolucija i to je to. E sad, da je dozivljaj bolji na 36" LCDTV-u to ne sporim...

BTW, ko ima 2 kompa, probajte co-op u lokalnoj mrezi.
Izuzetno zanimljivo iskustvo.

P.S. Jedini je problem sto ako Vam je devojka, zena,...na drugom kompu, Markus joj ne gine. Bar da ima neki zenski lik da moze da se poistoveti :)

Ova igra je prosto sjajna. Nisam ocekivao da je tako dobro optimizovana :zgran, a ujedno izgleda :zgran:. Gameplay :zgran:, ma sve je :zgran:.

Kada sam prvi put startovao igru, bilo je prisutno periodicno kocenje skoro na svakom koraku, nevezano sa graficke opcije koje su bile podesene.

Resenje sam pokupio odavde:

http://www.gamespot.com/pc/action/gearsofwar/show_msgs.php?topic_id=m-1-39570268&pid=942000

Treba samo izmeniti
My Documents\My Games\Gears of War for Windows\WarGame\Config\DefaultEngineUserSettings.ini (< menja opcije za sve profile, dok WarEngineUserSettings.ini menja samo sa odredjenog igraca, pa promenite po zelji.)

OnlyStreamInTextures treba izmeniti u TRUE. i seckanje nestaje.

Moze i ona fora sa guru3d-a (ima na linku gore) cini mi se da popravlja FPS.

Ne znam koji engine koristi ova igra ali 2600XT prosto razbija koliko dobro radi, nisam ocekivao da cu moci pikati igru u 1280x960 sa svim na HIGH osim senkama.

Evo malo shotova. 2xAF je bio ukljucen iz drivera.

Nadam se da će raditi ova "fora".Svidja mi se igra a izluđuje me to "kočenje".
Negde sam pročitao da isključivanje audio efekta pomaže,ali kod mene ne.

Poslednja izmena:
Radi odlicno, jedino sto primecijem je da umesto seckanja, u prvih par trenutaka po ucitavanju nivoa fali par textura, ali to se ucita veoma brzo, totalno nevazno.

Poslednja izmena:
BTW, ko ima 2 kompa, probajte co-op u lokalnoj mrezi.
Izuzetno zanimljivo iskustvo.

P.S. Jedini je problem sto ako Vam je devojka, zena,...na drugom kompu, Markus joj ne gine. Bar da ima neki zenski lik da moze da se poistoveti :)

A posle Markusa vise joj ni jedan nece biti dobar :)

da sumiramo Maxo, jel bolje izgleda ili ne ? :) Mislim, nema veze da li je zbog ovoga ili onoga, ali veca rezolucija je veca rezolucija i to je to. E sad, da je dozivljaj bolji na 36" LCDTV-u to ne sporim...

Bolje, ali to je isto kao kada bi poredio dve ribe, obe do jaja, a jedna od 165, druga 175cm visoka. Ja bih pre uhvatio onu od 165cm, iako je niža i ima kraće noge. Tako mi je i lepše bilo da se zavalim i igram u 720p bez patcheva, lekića, problema i ostalih gluposti, za dž i na smešnom hardveru, the way it's meant to be played, nego da čekam 18 meseci da bih dobio očajne komande i probleme... Shvatićeš i ti nekad prednosti o kojima pričam, ali kapiram da još uvek ne možeš... šta sad, ne možemo svi da budemo savršeni :smoke:

E sad... :) Pa kad vec tako vesto postavljas stvari u drugom pravcu, da ti odgovorim:

ja bi izabrao onu sa vecim sisama :D

Zar vas ova igra ne podeca jednim delom na Warhammer 40000 univerzum? Veliki metalni oklopi, predimenzionirani likovi, brutalna borba, klanje motornim testerama, mracna atmosfera, neprijatelji koji lice na orke (ili orce kako vec :D) . Meni se cini da su likovi iz Mikrosofta malo prepisivali na casu :).

Malo prepisivali? Dijagnoza da je svet GeoW WH40K light bez secera je odavno postavljena... :)

Evo twika koji poveca FPS dosta i eliminise skroz "kocenje".

TEXTUREGROUP_World=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WorldNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WorldSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Character=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_CharacterNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_CharacterSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Weapon=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WeaponNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_WeaponSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Vehicle=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_VehicleNormalMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_VehicleSpecular=(MinLODSize=128,MaxLODSize=512,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Effects=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_Skybox=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_UI=(MinLODSize=128,MaxLODSize=4096,LODBias=0)
TEXTUREGROUP_LightAndShadowMap=(MinLODSize=128,MaxLODSize=1024,LODBias=1)
TEXTUREGROUP_RenderTarget=(MinLODSize=1,MaxLODSize=4096,LODBias=0)

Jos se na to doda OnlyStreamInTextures=TRUE.

Ne zaboravite da posle svega oznacite fajl kao read only jer ce ga igra izmeniti nazad.

vi niste izvalili da je izasao patch ? Hmmm

E ljudi , izasao je patch !!! :D

Ja ne mogu da ga instaliram sinoc probao, neće jer imam problematičan startup.exe, ako neko ima originalni, ne isečeni onog Razor-a tipa može da baci na pm.

Imas na GameGuru mania potraži malo, prodao sam kompjuter treba novi da mi stigne pa ću videti kako se ponaša sa novom zakrpom--ASP

Kada pogledam cutscenes i filmski osecaj koji je u njima postignut, ne mogu a da ne kazem da je prava steta sto se nisu vise potrudili da i u samom gameplayu postignu ako ne isti, onda bar prilblizno isti osecaj, od animacija pa sve do postavke scene ...

Pretpostavljam da će u Gears Of War 2 otići korak dalje ...

Kada pogledam cutscenes i filmski osecaj koji je u njima postignut, ne mogu a da ne kazem da je prava steta sto se nisu vise potrudili da i u samom gameplayu postignu ako ne isti, onda bar prilblizno isti osecaj, od animacija pa sve do postavke scene ...

Pretpostavljam da će u Gears Of War 2 otići korak dalje ...

i ja se nadam jer ovo je stvarno ne ocekivano lose...

Sto se tice patcha ... probao sam ga na narodnoj verziji, i nista sa odgovarajucim startup-om igra pucu ko luda znaci ni minut nemoze da se igra ... sada moram da je reinstaliram.

Sto se tice patcha ... probao sam ga na narodnoj verziji, i nista sa odgovarajucim startup-om igra pucu ko luda znaci ni minut nemoze da se igra ... sada moram da je reinstaliram.

Ustvari ne puca sama igra vec WarGame-G4WLive.exe, znaci kad se to desi samo alt+tab i nastavite da igrate... stavio sam i patch i nevidim skoro nikakvu razliku...
Igri je stvarno potrebno zesce krpljenje ... lepo sam se igrao sat vremena i sad ode mi sejvovi , i ono seckanje nevezano za frame rate.

Napisao sam u nekom postu kako da sacuves save-ove.
Meni je uvek posle minut dva izletala na desktop, samo se vratim sa Alt+Tab i dalje igram bez problema.

u ovom topicu je najmanje 5 puta receno kako sacuvat SAVEove i to na vise nacina... zato pregledaj postove i naci ces;) ja sam rijesio problem sa onim fixom koji je neko naveo i on 100 % radi..

Opet problemi... prvo nece da mi cucne bez obzira sto sam namestio KEY... onda stignem do neke stene posle minut igre i ne mogu da prodjem a ne mogu ni da je preskocim jer ne postoji skok da se namesti...

Bag ili... ?

Mozda ti je problem u crack-u. Vidi da nadjes neki drugi crack. Desavala mi se slicna situacija u nekim igrama koje sam resavao tako sto sam nasao drugi crack za njih. Ja igru imam ali jos nisam resio da je igram jer cekam neku dobru grafu da pazarim. I cekam, cekam, cekam, cekam......

Instalirao sam onaj satro patch od citava 2-3MB, onaj neki GEARSTU.EXE, izgleda da mi je on napravio shit. Ne mogu da cucnem. Je l' neko imao ovaj problem?

Sad' ne mogu ni da je deinstaliram, prvo prijavi network error a posle jos neki... morace da padne manuelna deinstalacija...

A i nije mi jasan onaj patch sto kao sredjuje probleme, u njemu nema launcher.exe fajla kojim se igra pokrece!? Ajde neka mi neko da detaljno uputstvo na PM, molim...

Poslednja izmena:
Vrh Dno