Šta je novo?

Gears Of War

@polux

Znaci i UT3 ce ici lepo , nice :).

Sad sam pokusao da igram sa gamepadom i totalno je blesavo.

moze se podesiti samo treba malo egzibicija - podesiti u opcijama od joypad-a u windows-u "Enable swap mode" i onda u igri izabrati stikove za levoruke i sve radi normalno (levi stik napred i on se krece napred, a ne obrnuto po default-u)

moze se podesiti samo treba malo egzibicija - podesiti u opcijama od joypad-a u windows-u "Enable swap mode" i onda u igri izabrati stikove za levoruke i sve radi normalno (levi stik napred i on se krece napred, a ne obrnuto po default-u)

Nemam taj swap mode, ali nema veze, i da uspem da namestim to bi bilo cisto da vidim taj carobni osecaj ciljanja gamepadom i da se vratim nazad na tast + misa :D.

Poslednja izmena:
Ima li neko ideju kako preci Gen.Raam'a na kraju voza? probao sam da ga rokam sa svim i svacim i meci ga samo zagolicaju...nisam pogledao nikakav walkthrough niti me zanima...samo mali hint ako moze :D

Poslednja izmena:
Pucaj na njega samo kada mu "stit" napadne tebe :)

Prvo grafika je milion puta bolja na PC-u, kontrole sa misem nebrojeno bolje nego kontroler, i sama igra je duza od konzolne verzije...
Drugo, igra ide odlicno na nekim bedama od grafickih karti...

Prvo grafika je milion puta bolja na PC-u, kontrole sa misem nebrojeno bolje nego kontroler, i sama igra je duza od konzolne verzije...

Pa nije bas tako, makar za nas koji smo je igrali na obe platforme, al aj sad...

Pa texture su ostrije, rezolucija veca... sta dalje?
Igra jeste duza, ima nekoliko chaptera vise...
Donekle graficki mogu da se porede ako konzolnu verziju igras na HD displeju...

ja sam je tek danas malo probao,po vasim komentarima sam mislio da je katastrofa,medjutim meni se bas svidja.

LJjudi ova igra je izasla pre vise od godinu dana na xboxu ajde pogledajte sta je bilo da se igra na pc u isto vrjeme ,U to vrijeme je bila graficko cudu mada se i sad drzi sa svim ovim mega pc igrama

bas je dobra igra.
a i onaj fix sto je marac postavio,radi dobro na xp-u.

Igra je za sve pohvale, fenomenalno rokanje, oruzija se stvarno osete, napeta atmosfera, ih... milina :D. Ovako dobru akciju odavno nisam video.

Izvalio sam da posle promene onog .ini fajla ne zapamti nekad opcije, resenje je da se oznaci kao read-only i onda igra ne moze da ga vrati na def.

Slozio bih se sa tobom, ali ne bas za taj x puta. Nisam igrao Ps2, Ps3 ili xbox360, ali imam pitanje. U kojoj se rezoluciji igrate na Tv-u ( 756x576 na 50Hz) ili nekoj vecoj rezoluciji. KAko moze slika na tv-u da se poredi sa slikom na monitoru ( 1680x1050) ?
Stvarno mi nije jasno. Bio bih zahvalan za svaki hint od zastupnika igranja na konzolama.
Hvala.

Dečko je pao s marsa. PC verzija izgleda apsolutno isto. Ja sam bar mislio da će streaming biti bolji, tj. da neće teksture da se učitavaju nakon što se pokrene nivo, ali to je priroda U3 endžina i bioshock, i moha i mass effect su takvi, nezavisno od platforme... Čak i Crysis ima ovaj "feature". PC GeoW ima loše portovane komande, te se daleko bolje igra na konzoli. Slično važi za Lost Planet, mada je kod njega to rešeno malčice bolje. Grafika je ista, uz tu razliku što na konzoli imam 1280 x 720 sa 2 ili 4x AA i 2 do 4x AF (16x AF u CoD4, recimo). Nikakve detaljnije teksture (viši nivo detalja), nikakvi veći broj poligona (igra je sva u displacement mapama, ko kaže da ima "više poligona" ne zna o čemu priča) i sl. Jednostavno, dobili ste isto što smo igrali pre godinu i po dana i dobro je što je tako, inače bi ste bili osuđeni na EA krševe, uz povremen dragulj (jednom u tri godine) poput Crysis-a (koji je bolji od 10 najboljih Xbox igara zajedno, priznajem!).

Dečko je pao s marsa. PC verzija izgleda apsolutno isto. Ja sam bar mislio da će streaming biti bolji, tj. da neće teksture da se učitavaju nakon što se pokrene nivo, ali to je priroda U3 endžina i bioshock, i moha i mass effect su takvi, nezavisno od platforme... Čak i Crysis ima ovaj "feature". PC GeoW ima loše portovane komande, te se daleko bolje igra na konzoli. Slično važi za Lost Planet, mada je kod njega to rešeno malčice bolje. Grafika je ista, uz tu razliku što na konzoli imam 1280 x 720 sa 2 ili 4x AA i 2 do 4x AF (16x AF u CoD4, recimo). Nikakve detaljnije teksture (viši nivo detalja), nikakvi veći broj poligona (igra je sva u displacement mapama, ko kaže da ima "više poligona" ne zna o čemu priča) i sl. Jednostavno, dobili ste isto što smo igrali pre godinu i po dana i dobro je što je tako, inače bi ste bili osuđeni na EA krševe, uz povremen dragulj (jednom u tri godine) poput Crysis-a (koji je bolji od 10 najboljih Xbox igara zajedno, priznajem!).

Kakve veze ima sto engine ucitava teksture za vreme igre, pa najvaznije je da igra ide glatko, koga briga sta engine radi u pozadini :).

Hajde pojasni zbog cega se bolje igra na konzoli preko joypeda i zasto mislish da su lose portovane komande?

Zdrav razum govori da kada se FPS igra na joypedu, mora se nisaniti preko onog mini joystika, kako je to udobnije od misa?

Inace evo igram par dana GoW i nikakvih problema nemam sa komadama, u smislu da joypad ima nesto sto mis/tast. nemaju. U stvari joypad moze kontrolisati pomeranje lika analogno, ali nikakva korist od toga.

Samo da navedem, ona prica o Repeated Keystrokes, ne stoji, tastatura se moze da se programira da ne radi to, kao sto se da videti, jedini problem je sto na testaturi ne mozesh pritisnuti vise od 3 tastera u usto vreme, ali to na ovakve igre ne utice.

Poslednja izmena:
Bio bih zahvalan za svaki hint od zastupnika igranja na konzolama.
:d :d :d

probao sam neke JoyPad-ove ali ne mogu da verujem da neko tvrdi da se bolje puca FPS sa njim nego Misem ... ,) morala bi neka vrsta prezentacije :type:

I meni se svidela igra, nije klasicna pucacina pa dodje k'o osvezenje. A sto se bagovitosti tice, igru sam pokrenuo na Visti 64bit i nijedan bug nisam primetio, uz extremno koriscenje Alt+Tab. Izgleda Microsoft ponovo vestacki promovise Vistu, tipa ako 'ocete da igrate igre sa Xboxa onda instalirajte Vistu. U svakom slucaju dobra igra

Kakve veze ima sto engine ucitava teksture za vreme igre, pa najvaznije je da igra ide glatko, koga briga sta engine radi u pozadini :).

Hajde pojasni zbog cega se bolje igra na konzoli preko joypeda i zasto mislish da su lose portovane komande?

Zdrav razum govori da kada se FPS igra na joypedu, mora se nisaniti preko onog mini joystika, kako je to udobnije od misa?

Inace evo igram par dana GoW i nikakvih problema nemam sa komadama, u smislu da joypad ima nesto sto mis/tast. nemaju. U stvari joypad moze kontrolisati pomeranje lika analogno, ali nikakva korist od toga.

Samo da navedem, ona prica o Repeated Keystrokes, ne stoji, tastatura se moze da se programira da ne radi to, kao sto se da videti, jedini problem je sto na testaturi ne mozesh pritisnuti vise od 3 tastera u usto vreme, ali to na ovakve igre ne utice.

Ajde da se ne raspravljamo:D, prvo ti meni reci kako je to GeoW FPS? :)

Nisam ni mislio da se raspravljamo, nego da prodiskutujemo, i dodjemo do zakljucka :D.

Dobro nije u pravom smislu reci FPS, evo neka bude 3d.PS :), razlika je samo sto je izvodjenje iz treceg lica i to delimicno, tj pola igre provedesh u zumu koji je skoro pa prvo lice. Kako god ga mi nazvali, kontrole su iste kao i u klasicnom FPS-u wasd+mis.

Da ne skrecemo sa teme :), zasto je GoW bolji na gamepady :D ?

Nisam ni mislio da se raspravljamo, nego da prodiskutujemo, i dodjemo do zakljucka :D.

Dobro nije u pravom smislu reci FPS, evo neka bude 3d.PS :), razlika je samo sto je izvodjenje iz treceg lica i to delimicno, tj pola igre provedesh u zumu koji je skoro pa prvo lice. Kako god ga mi nazvali, kontrole su iste kao i u klasicnom FPS-u wasd+mis.

Da ne skrecemo sa teme :), zasto je GoW bolji na gamepady :D ?

Nebih sad da sirim diskusiju ali licno na gamepady imam nekako sve tu zbijeno lako dostupno u svakom trenutku ,naravno kad je ova igra u pitanju zato sto je pravljena za gamepad zato sto su pokreti izvodjene i sve ostalo u igri pravljeni sa namjerom da se igra sa gamepadom pa je samim tim i osjecaj bolji .E sad kako god oni portovali igru i kontrole ne moze nikako da bude bolje od originalne izvedbe ,pritom ne mislim na grafiku (da me ne bi odma ispljuvali)vec na gameplay.

Ajde ovako - gamepad kontrole na PC-ju u ovoj igri nemaju veze sa gamepad kontrolama na konzoli. Jednostavno, duck, cover i shoot over the shoulder. Takva je igra. Neke komande moraš da držiš u isto vreme, njih dve, tri ili četiri. To može na gamepadu na konzoli, na pc-ju na tastaturi i na gamepadu ne može jer je ceo sistem upravljanja drugačiji. Gamepad na PC-ju prevodi taj način upravljanja, napravljen za miša i WASD, na gamepad i to ne valja. Inicijalno upravljanje na konzoli valja - jedino si manje precizan, ali i nisi toliko kad jednom navikneš (ja sam recimo average gamer i prešao sam igru na najtežem nivou, osim zadnjeg bossa koji je bolesno težak, njega sam prešao na medium). Na PC-ju mi je delovalo neigrivo...

Ajde ovako - gamepad kontrole na PC-ju u ovoj igri nemaju veze sa gamepad kontrolama na konzoli. Jednostavno, duck, cover i shoot over the shoulder. Takva je igra. Neke komande moraš da držiš u isto vreme, njih dve, tri ili četiri. To može na gamepadu na konzoli, na pc-ju na tastaturi i na gamepadu ne može jer je ceo sistem upravljanja drugačiji. Gamepad na PC-ju prevodi taj način upravljanja, napravljen za miša i WASD, na gamepad i to ne valja. Inicijalno upravljanje na konzoli valja - jedino si manje precizan, ali i nisi toliko kad jednom navikneš (ja sam recimo average gamer i prešao sam igru na najtežem nivou, osim zadnjeg bossa koji je bolesno težak, njega sam prešao na medium). Na PC-ju mi je delovalo neigrivo...

ja sam pricao o xbox verziji

To stoji da su komande na gamepadu zgodno postavljene , pa uostalom to mu je i svrha postojanja.

Evo texta u kome se navodi da je verzija GoW-a za PC izmenjena , otezana, tj prilagodjena preciznosti misa, sto je naravno potpuno logicno.

I sami svesni zadatka koji je pred
njima, u Epicu su se odlučili da PC
verziju ozbiljno pripreme i prilagode
svom novom domu. Kretanje je nešto
brže i bolje odgovara na komande.
Iako je i dalje moguće koristiti
gamepad, igra je prerađena tako da
više odgovara mišu i tastaturi. Za
razliku od nekih polovičnih portova
(ili loših igara) gde se informacije na
ekranu ne prilagođavaju metodu
kontrole i konfiguraciji dugmića,
Gears of War i sa te strane poštuje
igrača. Blago je povećana i težina
kako igrači navikli da mišem pogađaju
svaki piksel neverovatnom brzinom
ne bi odbacili GoW kao isuviše lak,
pre svega automatskim podizanjem
intenziteta trzaja oružja kada koristite
miša(ne, ne možete igrati na mišu
i praviti se da igrate na gamepadu da biste
smanjili težinu).

Dakle potpuno je logicno sto su na PC-ju podrsku za gamepad napravili samo reda radi i nedovrsenu jer nista ne bi mogao uraditi sa njim.

Kada pogledam tezinu na hardcore (znaci srednja tezina, ima i Insane), moze se reci da je poprilicno cupavo u nekim delovima. Jedan od najtezih delova do sad mi je bio trenutak kada se prvi put naleti na onu "gardu" sa lukovima, taj deo sam ponavljao jedno 20 puta pre nego sto sam uspeo sve da pobijem :), da sam to gamepadom pokusao, nesto bi puklo, monitor, gamepad ili ja :D.

@byMax

Da to je zgodno kada treba drzati vise tastera, ali gde ima potrebe drzati vise tastera na PC verziji, dva su sve sto treba, jedino sto sam primetio bi bilo lakse na gamepadu je doubletap za trcanje i to samo na napred, jer space napravi malu pauzu na napred, dok pri skakanju na stranu radi odlicno.

Poslednja izmena:
a i grafika je ista... mogu goran i ekipa da pišu šta god hoće... ja video obe verzije, tako da vrlo dobro znam.

a i grafika je ista... mogu goran i ekipa da pišu šta god hoće... ja video obe verzije, tako da vrlo dobro znam.

kako je ista kad je na pc-u u visokoj rezoluciji ? :D Uostalom, sami developeri su rekli da je bolja grafika na PC-u, precizniji i detaljniji shaderi itd itd.

Vrh Dno