@polux
Znaci i UT3 ce ici lepo , nice.
Sad sam pokusao da igram sa gamepadom i totalno je blesavo.
moze se podesiti samo treba malo egzibicija - podesiti u opcijama od joypad-a u windows-u "Enable swap mode" i onda u igri izabrati stikove za levoruke i sve radi normalno (levi stik napred i on se krece napred, a ne obrnuto po default-u)
kako god. samo, geow na pc-ju je krš, a na konzoli do jaja. kraj priče...
Prvo grafika je milion puta bolja na PC-u, kontrole sa misem nebrojeno bolje nego kontroler, i sama igra je duza od konzolne verzije...
Drugo, igra ide odlicno na nekim bedama od grafickih karti...
ja sam je tek danas malo probao,po vasim komentarima sam mislio da je katastrofa,medjutim meni se bas svidja.
Prvo grafika je milion puta bolja na PC-u, kontrole sa misem nebrojeno bolje nego kontroler, i sama igra je duza od konzolne verzije...
Drugo, igra ide odlicno na nekim bedama od grafickih karti...
Dečko je pao s marsa. PC verzija izgleda apsolutno isto. Ja sam bar mislio da će streaming biti bolji, tj. da neće teksture da se učitavaju nakon što se pokrene nivo, ali to je priroda U3 endžina i bioshock, i moha i mass effect su takvi, nezavisno od platforme... Čak i Crysis ima ovaj "feature". PC GeoW ima loše portovane komande, te se daleko bolje igra na konzoli. Slično važi za Lost Planet, mada je kod njega to rešeno malčice bolje. Grafika je ista, uz tu razliku što na konzoli imam 1280 x 720 sa 2 ili 4x AA i 2 do 4x AF (16x AF u CoD4, recimo). Nikakve detaljnije teksture (viši nivo detalja), nikakvi veći broj poligona (igra je sva u displacement mapama, ko kaže da ima "više poligona" ne zna o čemu priča) i sl. Jednostavno, dobili ste isto što smo igrali pre godinu i po dana i dobro je što je tako, inače bi ste bili osuđeni na EA krševe, uz povremen dragulj (jednom u tri godine) poput Crysis-a (koji je bolji od 10 najboljih Xbox igara zajedno, priznajem!).
:d :d :dBio bih zahvalan za svaki hint od zastupnika igranja na konzolama.
Kakve veze ima sto engine ucitava teksture za vreme igre, pa najvaznije je da igra ide glatko, koga briga sta engine radi u pozadini.
Hajde pojasni zbog cega se bolje igra na konzoli preko joypeda i zasto mislish da su lose portovane komande?
Zdrav razum govori da kada se FPS igra na joypedu, mora se nisaniti preko onog mini joystika, kako je to udobnije od misa?
Inace evo igram par dana GoW i nikakvih problema nemam sa komadama, u smislu da joypad ima nesto sto mis/tast. nemaju. U stvari joypad moze kontrolisati pomeranje lika analogno, ali nikakva korist od toga.
Samo da navedem, ona prica o Repeated Keystrokes, ne stoji, tastatura se moze da se programira da ne radi to, kao sto se da videti, jedini problem je sto na testaturi ne mozesh pritisnuti vise od 3 tastera u usto vreme, ali to na ovakve igre ne utice.
Nisam ni mislio da se raspravljamo, nego da prodiskutujemo, i dodjemo do zakljucka.
Dobro nije u pravom smislu reci FPS, evo neka bude 3d.PS, razlika je samo sto je izvodjenje iz treceg lica i to delimicno, tj pola igre provedesh u zumu koji je skoro pa prvo lice. Kako god ga mi nazvali, kontrole su iste kao i u klasicnom FPS-u wasd+mis.
Da ne skrecemo sa teme, zasto je GoW bolji na gamepady
?
Ajde ovako - gamepad kontrole na PC-ju u ovoj igri nemaju veze sa gamepad kontrolama na konzoli. Jednostavno, duck, cover i shoot over the shoulder. Takva je igra. Neke komande moraš da držiš u isto vreme, njih dve, tri ili četiri. To može na gamepadu na konzoli, na pc-ju na tastaturi i na gamepadu ne može jer je ceo sistem upravljanja drugačiji. Gamepad na PC-ju prevodi taj način upravljanja, napravljen za miša i WASD, na gamepad i to ne valja. Inicijalno upravljanje na konzoli valja - jedino si manje precizan, ali i nisi toliko kad jednom navikneš (ja sam recimo average gamer i prešao sam igru na najtežem nivou, osim zadnjeg bossa koji je bolesno težak, njega sam prešao na medium). Na PC-ju mi je delovalo neigrivo...
Izgleda Microsoft ponovo vestacki promovise Vistu, tipa ako 'ocete da igrate igre sa Xboxa onda instalirajte Vistu.
a i grafika je ista... mogu goran i ekipa da pišu šta god hoće... ja video obe verzije, tako da vrlo dobro znam.
a i grafika je ista... mogu goran i ekipa da pišu šta god hoće... ja video obe verzije, tako da vrlo dobro znam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari