Šta je novo?

Gears Of War

^^^ Takodje mlaki.
Ova igra mi je donela zabave koliko nijedan fps poslednjih godinu dana (jednostavno FPS mi je postao odbojan nakon odigranog FarCry-a daaaavnoo koji mi je bas legao). Naravno da nisam zalepljen za ekran igrajuci je jer nemam preterano vremena ali neverovatno da me igra tog tipa odusevi. Toliko zanimljivih elemenata fantasticno utkanih u igru, stvarno za pohvalu.

Poslednja izmena:
^^^ Takodje mlaki.
Ova igra mi je donela zabave koliko nijedan fps poslednjih godinu dana (jednostavno FPS mi je postao odbojan nakon odigranog FarCry-a daaaavnoo koji mi je bas legao). Naravno da nisam zalepljen za ekran igrajuci je jer nemam preterano vremena ali neverovatno da me igra tog tipa odusevi. Toliko zanimljivih elemenata fantasticno utkanih u igru, stvarno za pohvalu.
Mislim da je problem ovde sto ljudi imaju odbojnost prema konzolama i igrama pristupaju sa predrasudama, kao sto ja pristupam FPS-u. Stoga mogu da razumem te ljude, ali ih ne pravdam jer nisam negativno komentarisao nijedan FPS kao zanr koji mi ne lezi.

Nisi merodavan. Nisi probao nijedan FPS već bogzna koliko.

Nisi merodavan. Nisi probao nijedan FPS već bogzna koliko.

Koliko treba da budem merodavan da kazem da mi se igra svidja. Probao sam i Crysis demo i S.T.A.L.K.E.R. i kad sam konacno uspeo poterati Bioshock sa drugog diska igrao sam sat vremena i manuo je (daleko od toga da je igra losa, jednostavno kao sto rekoh nije me drzala).

Ah, pa ova igra je cistokrvni PC naslov, to se vidi iz aviona, ali je prazna, kad kucnem u bure zvano Gears Of War, ono odzvanja!
Ravna kao Vojvodina, bez uzbudjenja, vrlo cesto i dosadna.
Ne radi se ovde o konzolama i PC-u. Ja sam ocekivao da je ovaj naslov nesto, a on je samo ponesto. Najcesce samo grafika...

Otprilike isti osecaj sam imao i kada sam probao igru pod nazivom Pariah (PC igra, da opet ne bi bilo drobljenja da se hejtuje sve sto je sa konzole), sve to lepo i krasno izgleda, ali samo dok se ne odmota folija.

Ruku na srce, konzole zaista jesu razlog zasto se sve od igara pojednostavljuje, i zasto vise nema interesa da se na trzistu nalaze istovremeno jedan Rogue Spear, Rainbow Six, Ghost Recon ... vec imamo situaciju da Rogue Spear vise ne postoji, Rainbow Six nije vise ni blizu onom sto je bio, a Ghost Recon je na konzoli vise arkadni takticki shooter (PC verzija jos vadi situaciju). Sledece sto nas ceka jeste Armed Assault na konzoli koji, to mogu da garantujem, nece vise ni blizu biti onom sto ga je izdvajalo od mase ...

Slazem se sa tobom, nisam nikoga prozivao i ti si ostavio argumente uz svoje tvrdnje. Ne mora sve sto je meni dobro da bude i tebi. A da unistise ghost recon, unistise ga, na moju veliku zalost :(
P.S. Izvinjavam se ako sam ovaj thread zatrovao temom PC vs konzole stvarno mi nije bila namera. Modifikovacu moj prethodni post.

Al ste otegli diskusiju oko poređenja sa Crysisom, ljudi ukusi su različiti i ne treba se prepucavati oko toga koja će da bude najbolja igra ove godine, da li će to biti Crysis ili COD4 neznam, nije ni bitno voleo bih da svi na forumu imamo nove makine sa 8800 GT u SLI pa sve ove naslove da pređemo u pravom svetlu....

Jos dugo ce se igre koje pretenduju na titulu igra godine porediti sa Krizom.
Opet ko zna mozda kojim cudom on i ne bude Game of the year.

Ima li jos neko problema sa pokretanjem igre?
Kod mene kad udjem u igru posle 1min izbaci na desktop.

Ima li jos neko problema sa pokretanjem igre?
Kod mene kad udjem u igru posle 1min izbaci na desktop.

Ja sam igrao otprilike minut i izleteo sam u windows.
Isao sam na quit, pa yes... :-devil-:.
Igra je krsh...

*** microsoft je nesto tu gadno zeznuo.Mnogo ljudi se zali na taj problem. Trebalo bi da uskoro izadje patch.

Poslednja izmena:
Fenomenalna igra, igrao sam nekih 4-5h iz cuga, nijedan crash, ali nakon sto sam restartovao komp odlicuo da zavrsim igru primetih da su mi svi save-ovi otisli dodjavola, blarh...

Tu je problem koji sam pominjao...
Igra po prvom startu na vrlo bezobrazan nacin natera na update drivera za procesor.Tipa, "ej ako ne instaliras ovaj drajver ili win2000 server, igra ce da ti pukne i da ti odu sejvovi".
Ja sam lepo updateovao driver, poruke vise nije bilo, ali random pucanje se nastavilo...i sejvova nema.
E sad, neki pominju da je resenje da se igra pokrene u prozoru, pa kad se pojavi "send/dont send" error, da se stavi u full screen i pici dalje.To kod mene nije pomoglo.
Koliko sam uspeo da provalim, igra puca zbog microsoftovog live servisa, koji pokusava nesto da izvede iako sam diskonektovan i igram kampanju.Inace on se na finjaka ubaci u "program files"...

crash non stop al ajd mozda trazi nove drivere ne ove beta, al nemam onaj krstic, pa moram da pucam naslijepo. Jel ima jos ko taj problem?

E ovako ovo moze da pomogne da igra ne izlece na desktop!
Ali kada ovo uradite necete moci da sacuvate checkpointe!
WarGame-G4WLive.exe.cfg otvorite u notpedu.
obrisite <Liveconfig xmlns="http://schemas.microsoft.com/XBOX/LIVE/LIVECONFIG/2007/01">
RADI,ali nemoze da se sejvira!

Poslednja izmena:
E ovako ovo moze da pomogne da igra ne izlece na desktop!
Ali kada ovo uradite necete moci da sacuvate checkpointe!
WarGame-G4WLive.exe.cfg otvorite u notpedu.
obrisite <Liveconfig xmlns="http://schemas.microsoft.com/XBOX/LIVE/LIVECONFIG/2007/01">
RADI,ali nemoze da se sejvira!

Izem ti resenje Perice :-devil-:.
Pa bolje je da neko odigra do checkpoint-a iz par puta :D, ap ce bar moci da nastavi...
Ma bre uninstall to njesra, sta se patite... :p.

Izem ti resenje Perice :-devil-:.
Pa bolje je da neko odigra do checkpoint-a iz par puta :D, ap ce bar moci da nastavi...
Ma bre uninstall to njesra, sta se patite... :p.
Ja sam odigrao pola nivoa i obrisao,samo sam dao eto to resenje jer znam da sljaka!Pa ko voli nek izvoli:d

potrebna pomoc
nabavio sam ovu igricu ali nazalost na spanskom jeziku sta da radim gde da nadjem prevod na engleski i kako da ga ubacim u igricu.

hvala

Probao je u visti , nema izbacivanja... ali nepamti save-ove. Igra me potseca na lost planet ali za klasu losija, meni barem . Smor mi je nekako posle 1 sata igranja, nemam je nameru pokretati .

Evo za sve koji imaju problem sa nestajanjem Save-ova(znaci sve).
Lokalni save file se nalazi u direktorijumu:
C:\Documents and Settings\User Name\Local Settings\Application Data\Microsoft\XLive\Content\E000012E0515454D\FFFE07D1\00010000\E000012E0515454D_MountPt

File je:4D530842.gpd
Kad zavrsite sa igrom, backupujte ovaj file, pa ako vam nestanu save-ovi, samo ga prekopirajte nazad. Kod mene save-ovi nestaju svaki put kad udjem u igru dok sam na netu, a ponekad i kad nisam.

Posle Photoshopa ovo je najbolja stvar koju sam ikad instalirao. Kakva hard core klanica. Kakva mracna atmosfera. Nikad se nisam ovoliko primio. Igram je sa izrazom lica kakav imaju likovi u igri. Jedno pitanje. Jel testera ne uspeva svaki put? Kad je probam na prazno radi, ali kad je koristim u akciji nesto mi ne ide bas koliko bih voleo. Cesto se desi da pripuca umesto da ga prepolovi testerom. Jel treba da se pritisne i f i lmb posto se tada cuje da se testera ubrza ili samo f. Pitam posto se toliko pogubim kad koljem da nisam siguran dal pritiskam ili ne. Sto kaze Bole "...i trece i najvaznije - mora da se voli. Ne moze mehanicki da se radi."

*** ovde su misljenja jos vise podeljena nego za Lost Planet (u LP topiku) pri tome ne mislim na misljenja lokalnih mrguda vec i ostalih clanova....hmmm :trsut: Kad bi po ovom topiku davali prosecnu ocenu igri bila bi NULA jer bi joj ljudi daju ili 10, ili minus 10...Ja jos nisam probao, ali meni je LP super igra, pretpostavljam da ce i ova biti...

Ne kapiram samo ono sto je byMax rekao za kontrole, nesto u fazonu ne valja PC verzija zbog kontrola jer na Xbox verziji mozes da drzis dugme bez da radi kao "repeated keystrokes" ? Maxo, kako ovo utice na gameplay ?! Nije mi jasno ? (Pitam) Inace, ne mora tastatura da radi repeated ks, to radi samo ako se kod igre ne uradi dobro, zamisli da to radi u svim igrama, vozis recimo drag u NFS i auto ti na frku ubrzava i usporava, to bi se primetilo, kao i u mnogim drugim situacijama u igrama (quake 2/3 pogotovo zbog tajminga i skokova)...Nisam siguran da mislimo na istu stvar, mada mislim da je tako.

Meni se svidjao Lost Planet, ali ovo je mnogo bolje, fantasticno.

Postoji fixed WarGame-G4WLive.exe (nije no DVD fix ili tako nesto) koji postavlja C:\Documents and Settings\Milan\My Documents\My Games\Gears of War for Windows kao folder gde se snimaju saveovi i podesavanja, (po mom misljenju) popravlja performanse na bolje, izbacuje Live servis iz igre i onemogucava multiplayer preko njega i kao ono glavno omogucava CO-OP preko Hamachija posto je onemoguceno pingovanje veze (u normalnoj verziji igra bi gledala mrezu kao pravi LAN, pa ako je ping veci od 4-5ms sledi ona greska "Connection Lost").

Nastavak kampanje radi OK - nema brisanja check pointa, dok CO-OP nisam jos probao, ali predpostavljam da radi posto ima dosta pozitivnih odgovra na hamachi forumu.

Poslednja izmena:
ja cekam neki patch pa cu onda. nemam nameru da gubim save-ove i da se nerviram :)

edit : aj kaci to, sta nas briga ako tebe banuju i warnuju :p

Poslednja izmena:
Evo cisto da potvrdim da FIX radi BESPREKORNO! Drug i ja smo malo pre oprzili prvi chapter i skoro ga presli. On (HOST) ima SBB kabel 512/64 a ja ptt ADSL 1024/128, ping preko hamachija je bio oko 35-45ms i sve je proslo bez i malo laga sa moje strane. Sto se tice samog CO OP-a, daaaleko je bolje od solo igranja, znaci stelarna razlika u odnosu na klasicni SP. Onu supresuje, ja flankujem, medjusobno se ozivimo ukoliko nas neprijatelj downuje, masovno chainsawisanje na sve strane... adrenalinsko pucacka nirvana, prava LOOODINCA! Apsolutna preporuka sa moje strane!

P.S. Za one sto sakupe sve sto je potrebno za CO OP (fixevi i ostalo), igrac koji hoce da se prikljuci nece moci to da uradi iz Join CO OP screena, nego treba da udari tildu (~) i otvori konzolu i upise "open xxx.xxx.xxx.xxx" gde je xxx.xxx.xxx.xxx hamachi adresa onoga ko je hostovo igru.

I jos jedna stvar, kad se fix aplajuje, gube se check pointi i ne moze se nastaviti rucnim biranjem chaptera/delova, tako da se sve mora poceti iz pocetka.

Poslednja izmena:
Ja sam taj drug sa kojim je mLaki igrao:D. Necu da se ponavljam, posto je on sve rekao. E da, stvarno popravlja performanse. Pre sam morao na medium da stavljam da bi mi minimalno swapovao, a sad su mi textures na highest, a samo senke iskljucene. To znaci da igra jako lepo radi, iako imam samo 128 rama na grafickoj. Sada mogu potpuno da konstatujem da je igra sa ovim fixom odlicno optimizovana. Kao sto mLaki rece, imate preporuku!!!

ja sam valjda retki srecnik kome igra od starta radi bez problema, pucanja i gubljenja sejvova.... znaci nista nisam cackao, i sve sljaka Ok... jedino sto mi igra bas i nije nesto , lost planet mi je mnooogooo bolji od ovoga...... ako je ovo naj hit za x360, onda kakve su tek one losije igre za nju? i o kakvom fixu je ovde rec?

A gde mi ostali mozemo naci taj fixed exe file ?

Poslednja izmena:
Precesljajte oficijalne hamachi forume.

Rado bi okacio direktne linkove, ali samo ukoliko to administratori dozvole (opet da napomenem da to nije no DVD crack ili tome slicno ali ko zna sta M$ misli o tome...).

Poslednja izmena:
Vrh Dno