Šta je novo?

Gears Of War

Da laptop.
Inace evo podesavanja i jos malo screenova
BTW malo preterah kad rekoh skoro sve na high. Inace ide od 25-40 fps-a, tecno svo vreme.

Indijanac (nemoj modovi da mislite da ga vređam,ovo je moj drugar i tako jedan drugog zovemo) ljudi igraju Call of Duty 4, a ne ove tvoje konzolaške portove sa čudovištima:d.

Indijanac (nemoj modovi da mislite da ga vređam,ovo je moj drugar i tako jedan drugog zovemo) ljudi igraju Call of Duty 4, a ne ove tvoje konzolaške portove sa čudovištima:d.

Ovo nije port :wave:

I meni se igra jako svidja, samo sto prosto vapi za 2 gb rama, posto meni ne moze da prestane sa swapovanjem, ali je zato broj fps-a jako dobar, nisam merio, ali u 1024x768 sve na high odokativno ima izmedju 25-30 sto je super igrivo, posto ovo nije tip brze igre. Mozda ima i manje, ali je fps dosta konstantan i zaprepastio sam se kako sljaka na mojoj masini, a samo da mi je 2 gb rama i sve bi bilo jos bolje.

nisi jedini kome igra swapuje, ja recimo konstantno imam 62 fps-a , u sred pucnjave, u bilo kojem okruzenju i igra povremeno zabode na 20fps, nije klasican pad frameratea vec pravo spike-ovanje. Koja je poenta optimizacije i visokog frameratea kad ce da zabada ovako. Grafika je solidna ali nekako nije dovoljno oshtra kad se poredi sa ut3 texturama iz demoa koje pritom nisu full.

Poslednja izmena:
Auu, znaci svopuje i sa 2 gb rama. E to je vec malo zabrinjavajuce. Eh, takav je zivot nas kompjuterasa, give more and more money.

Čovek je potpuno u pravu:

GEARS OF WAR is out today for PC owners State-side, and is due to hit British shelves on Friday. Where there's a new DirectX 10 game there are, inevitably, benchmarks - and the Unreal Engine-based shooter doesn't disappoint.

The game actually came out on the Xbox 360 this time last year, so the PC conversion has taken fully 12 months. Those who haven't played the 360 version yet may find that the extra 5 short missions aren't much compensation. Neither is the fact that, to play the game at anything approaching the visual fidelity of the Xbox 360, one must spend at least as much on a graphics card as on Microsoft's next-gen console.

And the Xbox legacy doesn't end there. Thanks to the fact that the Vole's hardware has anti-aliasing handled in hardware, there's no anti-aliasing mode at all in DirectX 9 gameplay - you need to be running Vista and DX10 to manage that. And when you add on the extra overhead of running Microsoft's latest and 'greatest' operating system, you're talking about a serious piece of PC kit just to run a year-old 360 game.

Kyle has the lowdown and, as we expect, the latest Radeon card takes a trouncing, the GTX conquers all before it and the GT establishes itself as a great performance-mainstream card. We've heard it all before.

However, at least with Crysis PC gamers get to have the satisfaction of a brand new, bleeding edge game. With Gears of War, the whole endeavour appears to be a little too little too late. µ

Ma daj ovo vise nema smisla. GeoW za PC trazi pod obavezno NVidia grafku sa preko 512MB rama i preko 2GB sistemskog, kad Xdjubre ima ukupno 512MB GDDRIII.

Ma daj ovo vise nema smisla. GeoW za PC trazi pod obavezno NVidia grafku sa preko 512MB rama i preko 2GB sistemskog, kad Xdjubre ima ukupno 512MB GDDRIII.

:D Ajde, idi obiđi krug oko zgrade, biće ti lakše ;)

kako ovo da pokrenem u xp-u lol
u visti (x64 ultimate) radi bez problema dok u xp-u krene ucitavanje,crn ekran i puf na desktop :trust:
probao i run as admin i one "dzidza bidze" sa ms-ovog sajta i nista :smash:
koliko vidim na forumima masa ljudi ima problem ne samo sa startovanjem vec i samim igranjem (iskace na desktop posle odredjenog vremena)

Igra radi dobro na 1280x1024 sve na max osim AA ide 62fps, ali zna nekad dosta pasti fps kad nešto učitava iako imam 2gige rama.
Igra se zna i zamrznuti, meni se več dogodilo par puta. Na drugim forumima ima dosta ljudi sa tim problem, valjda če neki patch izači.

Poslednja izmena:
Čovek je potpuno u pravu:

GEARS OF WAR is out today for PC owners State-side, and is due to hit British shelves on Friday. Where there's a new DirectX 10 game there are, inevitably, benchmarks - and the Unreal Engine-based shooter doesn't disappoint.

The game actually came out on the Xbox 360 this time last year, so the PC conversion has taken fully 12 months. Those who haven't played the 360 version yet may find that the extra 5 short missions aren't much compensation. Neither is the fact that, to play the game at anything approaching the visual fidelity of the Xbox 360, one must spend at least as much on a graphics card as on Microsoft's next-gen console.

And the Xbox legacy doesn't end there. Thanks to the fact that the Vole's hardware has anti-aliasing handled in hardware, there's no anti-aliasing mode at all in DirectX 9 gameplay - you need to be running Vista and DX10 to manage that. And when you add on the extra overhead of running Microsoft's latest and 'greatest' operating system, you're talking about a serious piece of PC kit just to run a year-old 360 game.

Kyle has the lowdown and, as we expect, the latest Radeon card takes a trouncing, the GTX conquers all before it and the GT establishes itself as a great performance-mainstream card. We've heard it all before.

However, at least with Crysis PC gamers get to have the satisfaction of a brand new, bleeding edge game. With Gears of War, the whole endeavour appears to be a little too little too late. µ

Source: THE INQ!

Ok.Moj prethodni post je obrisan,verovatno zato sto nisam obrazlozio svoje misljenje da je ovo A Bunch Of Crap.Evo obrazlozenja:
Ovo je citat nekih likova koje mi ne znamo...sto se mene tice ovo moze da bude dijalog izmedju Kyla i Cartmana, ko ce ga znati...
-12 meseci razlike izmedju xbox i PC verzije nije uzrokovano konverzijom kako Pera i Mika tvrde...pre ce biti da je nesto drugo u pitanju?
Zaseban razvoj PC verzije?
Dodati nivoi?(Za koje Pera I Mika tvrde da nisu nista posebno, btw, ali ko sam ja da ih osporavam...)
Ili mozda ugovor izmedju M$-a i Epica kako bi se zaradilo sto vise kesha a da se ne ugrozava Xbox trziste igara.?
Svejedno, igru cu da igram, bez opterecenja zbog ovih ili onih stvari...da li je sama igra dobra, videcu i zakljucicu sam...Za to mi ne trebaju Pera i njegov drugar.
Komentar ok? ;)

Poslednja izmena od urednika:
Thanks to the fact that the Vole's hardware has anti-aliasing handled in hardware, there's no anti-aliasing mode at all in DirectX 9 gameplay - you need to be running Vista and DX10 to manage that.
Malo sutra. AA 4X sa Nhancer-om i DX9. Prva slika sa AA, druga bez.

Prilozi

• wargame-g4wlive2007-11-0810-22-41-0.jpg
    wargame-g4wlive2007-11-0810-22-41-0.jpg
    98.6 KB · Pregleda: 184
  • wargame-g4wlive2007-11-0810-23-17-0.jpg
    wargame-g4wlive2007-11-0810-23-17-0.jpg
    102.3 KB · Pregleda: 179
Poslednja izmena:
Znaci ne mogu da verujem koja je ovo glupost. Odaberem igru da se instalira na E: a ona se instalira i na E: i na C: istovremeno... I na kraju instalacije izbaci neki error :D

edit: evo vidim i na stranim forumima da se igra instalira samo na C:, nece na druge drajvove cak i kad promenis u installeru. GO GO Microsoft! A na C: nemam dovoljno slobodnog mesta da instaliram ovo njesra.

Neverovatno.

Poslednja izmena:
Evo resenja

Go to Start -> Run:
Type RegEdit

Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion

On the right side is something called: ProgramFilesDir

*Write down the current path of the ProgramFilesDir, you'll need to change it back after install*

Now put the new drive path which has at least 15 GB of free space.

Install Gears of War

*Go back into the Registry, to ProgramFilesDir, and change it's value back to what it originally was.*

Poslednja izmena:
Hvala, nisam nasao ovo u Visti, ali necu ni da trazim iz principa. Ovo je stvarno smesno i zalosno istovremeno.

Steta downloada.

Ljudi, :wall:
imam problema sa "narodnom" verzijom igre. Proshao sam nekih 5-6 chaptera u
prvom Act-u, a igra je obavljala redovne autosave-se. Cak su me i ubili par puta i uredno se ucitavao poslednji autosave. No, izashao sam iz igre, a nakon ponovnog
starta igre, nema vise "continue mission"? Jedino mogu ponovo ispocetka, ili da
ucitam pocetak I i V Act-a!?!
Imal' neko ideja? Secam se da me igra pri prvom startovanju upozorila da mora nesto instalirati (sto sam prihvatio i instalirao), inace ce se ista negde tokom igre "zbudziti". To je verovatno to, pa pomagajte?

prvom Act-u, a igra je obavljala redovne autosave-se. Cak su me i ubili par puta i uredno se ucitavao poslednji autosave. No, izashao sam iz igre, a nakon ponovnog
Imal' neko ideja? Secam se da me igra pri prvom startovanju upozorila da mora nesto instalirati (sto sam prihvatio i instalirao), inace ce se ista negde tokom igre "zbudziti". To je verovatno to, pa pomagajte?

A ucita ti se User Profile redovno? Taj koji si i koristio?

Problem je što si konektovan na net. Ne može se i skidati neka nova igra i igrati Gears of War:D. Diskonektuj se i moći ćeš "continue mission";)

Ja sam konektovan non stop pa mogu da zviznem continue mission... fazon je u tome sto treba da se kreira lokalni account/profil. Ako se ne kreira i odma se krene na igru izacice upozorenje da neces moci da snimis poziciju.

Inace malo pre sam zavrsio sa Gen. RAAM-om, u cugu sam sve odigro, i nije bilo ni jedne greske niti ispadanja u windows i slicno. Moram pohvaliti onaj chainsaw bajonet na Lancer puski, osecaj je brutalan kad pretesterises neprijatelja na paramparcad... uhhh!

Poslednja izmena:
konektovan jesam, ali izlazio sam par puta iz igre, i po ponovnom ulasku mogao sam da ucitam status. Igra se posle 3-4 startovanja "pokvarila", ili se ustvari, zabunila posle odredjenog progresa u igri. Profil se svaki put uredno ucita, i dobio sam cak upozorenje da sam kreirao Offline profil...

@mLaki "Inace malo pre sam zavrsio sa Gen. RAAM-om, u cugu sam sve odigro..."
Zato druze verovatni ni nisi imao problema :)

P.S. Opet se s*ebao status, sad vec posle 3 chapter-a, stvarno cu morati da probam Offline!!!

A jel imaš ti neki firewall da blokiraš igri izlaz na net?

Ja ne znam sta se desava sa novim igrama i da li je to bas u samoj instalaciji ili sta jer ne mogu da poverujem da su oni zamislili da igra stvarno moze da se instalira samo na C, pa to je smesno... evo i za FEAR pricaju da ima isti problem... mada ja nisam probao...

Imam firewall ali je bio iskljucen dok sam igrao. Sto se tice onoga "u cugu"... pre toga sam poceo igru, nastavljao je i kansije odlucio da ponovo krenem iz pocetka, i tada sam je presao iz komada bez da sam gasio igru.

Ocekivao sam mnogo vise od ove igre.

nisam mogao da izdrzim vise od 10 minuta, smor.

Vrh Dno