Šta je novo?

GearBest, Banggood, LightInTheBox, DealExtreme, Geekbuying (Readme u prvom postu!)

Ljudi,jel prolazi fora da se i na GB prilikom kupovine necega napise prodavcu da stavi neku manju cenu od prave,kao sto moze na AE?
I ako moze gde,ja nigde ne videh da mogu da im ostavim neku napomenu pre placanja?

Može, osim ako ne šalju DHL. Imaš opciju da im pošalješ poruku. Stave tipa 4-5 puta manju vrednost, danas preuzeo:

Prilozi

• 20180320_163221.jpg
    20180320_163221.jpg
    665.2 KB · Pregleda: 131
Koja je prava vrednost?
To je nešto sitno u pitanju...?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Može, osim ako ne šalju DHL. Imaš opciju da im pošalješ poruku. Stave tipa 4-5 puta manju vrednost, danas preuzeo:

Jednom sam samo porucivao sa Gb,ali nisam video gde mogu poruku da im posaljem?
PA ne bi ja ni stavljao DHL-om da salju,pa da me odere ;) nigde mi se ne zuri,cekao bi ;)
Nije ni meni neka vrednost,recimo uzmem onaj neki sto mi kolega preporucio na PP,taj android tv box je oko 40$ i da im napisem da stave recimo 25$...neku realnu cenu,a ne da spustim 4-5 puta,pa ni lud da ne poveruje ;)

Poslednja izmena:
dobro vece juce sam prvi put kupovao na banggood.pitanje je sledece imam 30 Available Points kako se ti bodovi koriste jel se mogu bodovi iskoristit umesto novca ili ima i kupona nekih hvala.

Poslao sam račun za refundaciju Banggodu i Geakbuyingu za neispravan punjač koji je stigao iz telefone, kako su me uputili.
Sa Banga su obećali da će refundirati, od Geeka se ne oglašavaju.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_757529.html
0293b51f263b4313035f328d5d9437bb.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
Koliko bi nas odrljačili carinu I pdv?

Mislim da po ovoj cijeni i s najvećim dažbinama bi bilo manje nego u oglasima.

Od koliko po našem vremenu važi kod? Da li obično istog trenutka odu?

Najčešće da, mada ne znam koliko komada uopšte ima, plus vidi se na slici da je ovo za naš region kod, nije opšta akcija. Vrijeme je koje piše, mi smo CET.

Istekli su.

Tajmovani su. Drugi je sjutra u 13h. Piše sve.

Ne isplati se Xiaomi iz Kine 135 evra + 32% dažbine + otvaranje = 180 evra.
To je ako carine po propisu + imate rizik da prođete skuplje ako ga procene po ceni van akcije , a garancija je vrlo upitna.
Kod nas na oglasima je 190 evra, takođe je garancija upitna ali ih bar možete juriti ako nešto ne valja.

Ako ima invoice ne moze da ga proceni na koliko hoce...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kineski invoice?
Naravno da može.

Ja poručih preko GB-a Beelink GT1 Ultimate za 59€ + nepunih 2€ za slanje preko Netherlands Post Registered. Na fakturi (koju pretpostavljam da stavljaju na paket) stoji da je uređaj 20 USD.
https://s5.postimg.org/82g4ykn7b/Gearbest1.jpg

Da li će ovi naši carinici ipak otvarati paket i "klempati" po svome?

Mislim da je mala šansa da uvaže $20. Do sada su sigurno naučili koliko koštaju HD medija plejeri. U svakom slučaju, sve zavisi od konkretnog carinika.

Ja sam za gt1 ultimate sa gb platio 2500din

Za gt1 će najverovatnije naplatiti pdv na cenu od 30-40$

Kad smo već kod tv boxova, media plejera isl, imao bi pitanje za nekog ko je stručan pa ako može na PM pošto bi ovde bio offtopik.

Да ли је неко поручивао портабине усисиваче за кола? Нашао сам један који ми се чини занимљив па да провјерим да ли је неко имао искуства. Оно што ми се свиђа код овог усисивача је чињеница да има неку врсту компресора па могу да се надувају гуме.
https://www.aliexpress.com/item/201...32850334040.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.upbndp

Извињавам се ако је offtopic...

Danas krenuo da proverim neke stvari koje sam sinoć gledao na joyboy sajtu, kad umesto free shippinga sada je za srbiju shipping 1.44 dolara... To preko noći promeniše? Jel ja tripujem ili je do sada kod njih bio free shipping za sve?

Nama svi izbacuju free shipping...
Mnogo se žalimo, a to ih košta.

kad vidim kako se ovde neki ponašaju i zašto otvaraju dispute mislim da će nas uskoro skinuti sa liste zemalja za slanje...ili će da udare ludačke poštarine pa ko hoće nek izvoli...mislim, nije mu spakovao pošiljku i poslao je za 10 minuta- dispute...greškom sam poništio narudžbinu (to mi je najveći biser)...da ne nabrajam dalje...

Vrh Dno