vlayza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.11.2007
- Poena
- 565
Pakom: Kada se pojavio Cerberus, navrtio sam do Pakom šopa da ga pogledam. Naravno nigde nije moglo da se vidi kako radi. Konfiguracija je bila ispisana na njemu, a meni ko za inat upala u oči matičan ploča. Gledam, pa pitam zašto su stavljali baš taj krš, a prodavac mi kaže: zato što je duplo skuplja ploča davala samo 3% bolej performanse. Dobro, uzdržim se ja od komentara, pa pitam dečka gde mogu da pogledam te testove. On mi mrtav ladan kaže da takvih testova nema nigde, ali da mu verujem na reč. Rekoh OK, doći ću sutra da uzmem računar.
Milhaus: Da li samo ja imam osećaj da radnici u prodavnici broj 2 u pobedinoj svoj posao shvataju kao robiju? Mislim, šalterske radnice u Moskvi su izmislile ljubaznost za njih (ko je bio u Rusiji zna o čemu pričam
). Planirao sam nabavku monitora (koji posle iskustava sa niškim prodavnicama nisam još uzeo), pa reko da svratim do MH-a. Uđem ja, gledam, da ne grešim dušu, imali su dosta uključenih monitora. Pitam ja za garanciju, a radnik mi slaže onu priču o deljenju ekrana na površine bla-bla. Rekoh, aj da ga pustim da priča, pa ga na kraju pitam: a koliko je mrtvih piksela dozvoljeno po tim podeljenim površinama. On me pogleda, pogleda kolegu, pa reče da mora da pogleda u kompjuteru. Dobro, mislim se, možda je za Samsunge drugačija garancija. Kaže na kraju on meni (nisam se trudio da zapamtim), a ja posle par minuta pitam za nekui drugi model (valjda je bio neki asus). Mrtav ladan mi odgovara: pa reko sam ti malopre, garancija je ista za sve monitore. Kod njih sam tražio i USB miša. Pitam šta imaju, a neki dečko mi iznosi neke sitnurije za laptop. Ja mu kažem da mi treba za desktop računar, a on me u čudu gleda: pa šta će ti to? Pored mene neki dečko kupovao (kupio) takođe nekog miša. Pitao kolika je garancija na njega, a prodavac mu reko valjda godinu dana, nije siguran. Ja sam na nekoj njihovoj akciji uzeo dvd plejer. Otvaram ja kutiju (koja nije bila zalepljena) da vidim šta se nalazi unutra, a prodavc mrtav ladan kaže: Nema potrebe za tim, sve je sigurno unutra. Verovatno se mislio "ko sam ja da ispitujem poštenje mh-a".
TehnoMS: Moja omiljena prodavnica
. Šta onaj debeljko može da napriča za 5 minuta, to ni kozbi šou nije mogao za celu sezonu. Tražiš mu jedno, on te ubeđuje drugo itd. Ne mogu da zaboravim epizodu u kojoj me je ubeđivao da je LC Power isti (slični da ne grešim dušu) kvalitet kao KME i slični kinezi. Dobra stvar je da mogu da nabave stvarno svašta. Loša stvar je da ako nemaš određen cilj, ima da ti uvali komponentu "koju je testirao i koja je mnogo dobra" (da tačno TU komponentu koju je testirao
).
U Grapolu (Samsung plaza ili kako god, kod Saborne crkve) sam kupio zvučnike pre mesec dana. Tu sam jedino našao mikrolab FC330. Ulazim ja unutra i vidim ih još sa vrata. Vidim cena mi odgovara i kažem hoću da uzmem. Dečko je otišao u magacin i vratio se sa tužnom vesti da nema i da treba da naruči. Dobro mislim se, standardna praksa i krenem da izađem, a prodavac mi se obraća nešto u stilu: Molim Vas izvinite, hvala na razumevanju, biće za 2 dana itd... Prosto nisam mogao da verujem da postoje takvi prodavci u Nišu.
Virtikom: izbegavam odavno, jer još uvek imam noćne more od onog tipa koji je radio za kasom u zlatno vreme kupovine diskova na veliko.
Comtel: uzeo sam par komponenti od njih. Sve što sam tražio, to sam i dobio. Niko mi nikada nije sugerisao da uzmem nešto treće, a za servis ne znam, jer mi se ništa "njihovo" nije kvarilo.
Jedino što mogu da preporučim budućim kupcima u Nišu je da uzimaju samo kvalitetne komponente, prekrste se pre kupovine i odreše kesu. Pomoć mogu biti i manje radnje koje nemaju svoj lager i kojima je u interesu da privuku mušterije. U njima obično možete sastaviti optimalnu mašinu za uloženi novac. Problem je samo naći takvu radnju
.
Milhaus: Da li samo ja imam osećaj da radnici u prodavnici broj 2 u pobedinoj svoj posao shvataju kao robiju? Mislim, šalterske radnice u Moskvi su izmislile ljubaznost za njih (ko je bio u Rusiji zna o čemu pričam
TehnoMS: Moja omiljena prodavnica
U Grapolu (Samsung plaza ili kako god, kod Saborne crkve) sam kupio zvučnike pre mesec dana. Tu sam jedino našao mikrolab FC330. Ulazim ja unutra i vidim ih još sa vrata. Vidim cena mi odgovara i kažem hoću da uzmem. Dečko je otišao u magacin i vratio se sa tužnom vesti da nema i da treba da naruči. Dobro mislim se, standardna praksa i krenem da izađem, a prodavac mi se obraća nešto u stilu: Molim Vas izvinite, hvala na razumevanju, biće za 2 dana itd... Prosto nisam mogao da verujem da postoje takvi prodavci u Nišu.
Virtikom: izbegavam odavno, jer još uvek imam noćne more od onog tipa koji je radio za kasom u zlatno vreme kupovine diskova na veliko.
Comtel: uzeo sam par komponenti od njih. Sve što sam tražio, to sam i dobio. Niko mi nikada nije sugerisao da uzmem nešto treće, a za servis ne znam, jer mi se ništa "njihovo" nije kvarilo.
Jedino što mogu da preporučim budućim kupcima u Nišu je da uzimaju samo kvalitetne komponente, prekrste se pre kupovine i odreše kesu. Pomoć mogu biti i manje radnje koje nemaju svoj lager i kojima je u interesu da privuku mušterije. U njima obično možete sastaviti optimalnu mašinu za uloženi novac. Problem je samo naći takvu radnju