Šta je novo?

Gde ne kupovati u Nišu!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pakom: Kada se pojavio Cerberus, navrtio sam do Pakom šopa da ga pogledam. Naravno nigde nije moglo da se vidi kako radi. Konfiguracija je bila ispisana na njemu, a meni ko za inat upala u oči matičan ploča. Gledam, pa pitam zašto su stavljali baš taj krš, a prodavac mi kaže: zato što je duplo skuplja ploča davala samo 3% bolej performanse. Dobro, uzdržim se ja od komentara, pa pitam dečka gde mogu da pogledam te testove. On mi mrtav ladan kaže da takvih testova nema nigde, ali da mu verujem na reč. Rekoh OK, doći ću sutra da uzmem računar.
Milhaus: Da li samo ja imam osećaj da radnici u prodavnici broj 2 u pobedinoj svoj posao shvataju kao robiju? Mislim, šalterske radnice u Moskvi su izmislile ljubaznost za njih (ko je bio u Rusiji zna o čemu pričam :) ). Planirao sam nabavku monitora (koji posle iskustava sa niškim prodavnicama nisam još uzeo), pa reko da svratim do MH-a. Uđem ja, gledam, da ne grešim dušu, imali su dosta uključenih monitora. Pitam ja za garanciju, a radnik mi slaže onu priču o deljenju ekrana na površine bla-bla. Rekoh, aj da ga pustim da priča, pa ga na kraju pitam: a koliko je mrtvih piksela dozvoljeno po tim podeljenim površinama. On me pogleda, pogleda kolegu, pa reče da mora da pogleda u kompjuteru. Dobro, mislim se, možda je za Samsunge drugačija garancija. Kaže na kraju on meni (nisam se trudio da zapamtim), a ja posle par minuta pitam za nekui drugi model (valjda je bio neki asus). Mrtav ladan mi odgovara: pa reko sam ti malopre, garancija je ista za sve monitore. Kod njih sam tražio i USB miša. Pitam šta imaju, a neki dečko mi iznosi neke sitnurije za laptop. Ja mu kažem da mi treba za desktop računar, a on me u čudu gleda: pa šta će ti to? Pored mene neki dečko kupovao (kupio) takođe nekog miša. Pitao kolika je garancija na njega, a prodavac mu reko valjda godinu dana, nije siguran. Ja sam na nekoj njihovoj akciji uzeo dvd plejer. Otvaram ja kutiju (koja nije bila zalepljena) da vidim šta se nalazi unutra, a prodavc mrtav ladan kaže: Nema potrebe za tim, sve je sigurno unutra. Verovatno se mislio "ko sam ja da ispitujem poštenje mh-a".
TehnoMS: Moja omiljena prodavnica :). Šta onaj debeljko može da napriča za 5 minuta, to ni kozbi šou nije mogao za celu sezonu. Tražiš mu jedno, on te ubeđuje drugo itd. Ne mogu da zaboravim epizodu u kojoj me je ubeđivao da je LC Power isti (slični da ne grešim dušu) kvalitet kao KME i slični kinezi. Dobra stvar je da mogu da nabave stvarno svašta. Loša stvar je da ako nemaš određen cilj, ima da ti uvali komponentu "koju je testirao i koja je mnogo dobra" (da tačno TU komponentu koju je testirao :) ).
U Grapolu (Samsung plaza ili kako god, kod Saborne crkve) sam kupio zvučnike pre mesec dana. Tu sam jedino našao mikrolab FC330. Ulazim ja unutra i vidim ih još sa vrata. Vidim cena mi odgovara i kažem hoću da uzmem. Dečko je otišao u magacin i vratio se sa tužnom vesti da nema i da treba da naruči. Dobro mislim se, standardna praksa i krenem da izađem, a prodavac mi se obraća nešto u stilu: Molim Vas izvinite, hvala na razumevanju, biće za 2 dana itd... Prosto nisam mogao da verujem da postoje takvi prodavci u Nišu.
Virtikom: izbegavam odavno, jer još uvek imam noćne more od onog tipa koji je radio za kasom u zlatno vreme kupovine diskova na veliko.
Comtel: uzeo sam par komponenti od njih. Sve što sam tražio, to sam i dobio. Niko mi nikada nije sugerisao da uzmem nešto treće, a za servis ne znam, jer mi se ništa "njihovo" nije kvarilo.
Jedino što mogu da preporučim budućim kupcima u Nišu je da uzimaju samo kvalitetne komponente, prekrste se pre kupovine i odreše kesu. Pomoć mogu biti i manje radnje koje nemaju svoj lager i kojima je u interesu da privuku mušterije. U njima obično možete sastaviti optimalnu mašinu za uloženi novac. Problem je samo naći takvu radnju :).

@vlayza Potpuo se slazem za neke prodavnice i secam se prodavca diskova heheh...

Taj vas 'prodavac diskova' je gazda firme inace :d

Taj vas 'prodavac diskova' je gazda firme inace :d

Nije, taj sto je naplacivao diskove za kasom sad radi na buvljaku, prodaju elektro opremu. Inace je imao pogled serijskog ubice, sigurno bi u Americi napravio karijeru :d

+1,gazda je sasvim drugi lik;)-mada i njemu svaka cast za onako izmisljen nacin placanja:D

Ma da, BokiPK je radio ili jos uvek radi u Virtycomu, a mozda je i gazda :d , on sigurno zna ...

Hahahahah!, covece al' me nasmejaste, al' onaj sto ga prvog pominjete stvarno, kao da je prodavao vutru, a ne diskove, takav odnos... :D

Nije, taj sto je naplacivao diskove za kasom sad radi na buvljaku, prodaju elektro opremu. Inace je imao pogled serijskog ubice, sigurno bi u Americi napravio karijeru :d

Cek bre, mracni lik je gazda a tog sto vi spominjete izgleda nisam ni imao prilike da vidim (ovaj prvi bio dovoljno upecatljiv :d )

Cek bre, mracni lik je gazda a tog sto vi spominjete izgleda nisam ni imao prilike da vidim (ovaj prvi bio dovoljno upecatljiv :d )

Stojcho mnogo si propustio, znaci stvarno bez zezanja, tu scenu kupovine u starom - prvom Virtikomu, trebalo je videti! :D

aj i ja da prosipam mudrost malo:)

everet -- ja dok objasnim onom uspavanom liku sta mi treba...taj uredjaj izadje iz mode :) .Uzeo sam digitalac kod njih ranije u podzemnom i jos par sitnica...ok su bili sto se tice cena i uredjaji su zivi i dan danas :)

millhouse -- samo kad moram.Likovi su POGUBLJENI MAXIMALNO.Jedino oni matorci u podzemnom vade stvar :) .Sa njima se uvek fino ispricam i ismejem makar i kupovao sitnicu od 200din.

tehnoMS -- lepu rec nemam za njih osim sto sam ih zavrnuo par puta za neke polovne komponente :) (lik mi cenio moju staru agp 7600gt+1000din kao novu 8600gt :) --genije).Na zalost kod njih kupio monitor (jedino oni imali lg 226wtq u gradu tada) ...jes da radi super al garanciju ko da nemam.

comtrade (kalca) - super su za neke stvari.Uzeo sansa e250 kod njih za 1000din manje,logitech g5 za 3500din (pakom 7600din,millhouse 5000din).Komunikacija preko maila OK.Sve se moze dogovoriti mada...one njihove sklopljene konfiguracije ne bi nikom preporucio(papreno a nikakvo).

matrix--znam lika licno.Zabilaziti u sirokom luku.Apsolutno nepismeni ljudi,cene uvek najgore.Kod njega ni podlogu za misa ne kupujem (prijateljica kupi diskove kod njega...dodje kuci...oni vec narezani :) ).

grappolo - meni najbolji trenutno.Kupio gomilu stvari kod njih...sve po super cenama.Likovi EXTRA za dogovor.Cak su i par puta sacekali sa promenom cena dok ja odem kuci po lovu.(tako sam uzeo tv karticu recimo).Kupio kevi celu konfig tamo za 70e manje nego kod bilo koga,i jos 4 lika odveo da i oni tamo kupe i svi su zadovoljno (stalno me cimaju drugari da im sklapam konfe).

pakom -- vec sam rekao.Kod njih Logitech G5 kosta 7700din a ja ga platio 3500.Apsolutno nenormalna razlika.Cene na sajtu uglavnom nemaju veze sa realnim cenama.Radnici..uglavnom pogubljeni (osim jedne plavuse u pakomu u dusanovoj...trazio sam cs sa steam nalogom..riba je ladno sve znala o tome :) -- odusevila me ).

Poslednja izmena od urednika:
Hehehehe, Mefisto lepo si me nasmejao!!!!! :D:D:D

Heheheh, Virtycom! Pa kad su bili na staroj lokaciji, bukvalno su mi go**a jela kad trebam diskove da kupim. Na novoj lokaciji, potpuno ista paranoja! Neverovatna negativna energija kad trebas da platis. Uzas. Jedini razlog zasto ne idem tamo. Nije to neljubaznost vec bukvalno hejt neki, ne umem da objasnim :d

Heheheh, Virtycom! Pa kad su bili na staroj lokaciji, bukvalno su mi go**a jela kad trebam diskove da kupim. Na novoj lokaciji, potpuno ista paranoja! Neverovatna negativna energija kad trebas da platis. Uzas. Jedini razlog zasto ne idem tamo. Nije to neljubaznost vec bukvalno hejt neki, ne umem da objasnim :d

Ta energija mozda potice od indijanskog groblja na cijim ostacima je sazidana ona kuca! :zgran: :p

A sad ozbiljno...moja zamerka ide na Millhouse prodavnicu br. 2 u Obrenovicevoj.
Na prolece sam uzimao ozvucenje iz potpisa i likovi su bili krajnje neusluzni. Nerviralo me je to odugovlacenje i uzdisanje kada sam pitao za nacin placanja (odgovaralo mi je cekovima), cak sam se osetio kao neko levo smetalo, a ne musterija koja treba da im da dvadesetak hiljada! Kada sam rekao momku da mi ozvucenje spakuje, opet je Njegova Visost frknula sebi u bradu komentarisuci gde je zaturena kutija od ozvucenja, kako mora da je trazi i sl. :wall: Da to nije bio jedini meni poznat komplet u gradu u to vreme, oterao bih ga u 3LPM! :mad: Jel sam ja kriv sto mu je neko stao na zulj, pa jos ja da se tu nesto umiljavam kako bih dobio stvar koju placam?! :wall:
Sada mi je mrsko da ulazim tamo, udjem jedino ako neki drugar hoce da pogleda nesto na brzinu i to je to.

Ta energija mozda potice od indijanskog groblja na cijim ostacima je sazidana ona kuca! :zgran: :p

uuu poltergejst :) to se ceni.Jel to znaci ako kupis tv kod njih dobijes i popust za ghoustbusters usluge :banana: ?

ps-- ne znam dal je po pravilima foruma al meni bi recimo znacilo da se napise i gde su tacno neke radnje u nisu.Osim ovih sto sam ja naveo ne znam mnogo radnji gde vredi otici/pogledati nesto ?
Eto recimo ne znam gde je jakov i jos neke gorenavedene radnje ?

Sorry

osim sto sam ih zavrnuo par puta za neke polovne komponente :) (lik mi cenio moju staru agp 7600gt+1000din kao novu 8600gt :) --genije).

Nazalost, nisi ih zavrnuo. :D Opste je poznato da AGP kartica vredi mnogo vise no sto vredi PCI-E kartica. Za prodajnu cenu na trzistu polovne robe konkretno za tu karticu mozes sada bez problema da kupis po maloprodajnim cenama recimo Palit 4650 sa 1GB memorije. :wave:

jes al to je bilo pre vise od godinu dana :) kad je 8600GT bila oko 90/100e a takva ista 7600gs kostala nova oko 60 (sve ovo je +-10e jer se stvarno ne secam nicega).

poenta je da mi je lik cenio moju polovnu kao novu a ne kao polovnu i ako se ne varam izaso sam u plusu 20tak e

Moram da odem ovih dana do njega :) da vidim kolko trazi za 4870 ako mu dam 8600gt (mozda 3k din :) ).

Poslednja izmena:
jes al to je bilo pre vise od godinu dana :) kad je 8600GT bila oko 90/100e a takva ista 7600gs kostala nova oko 60 (sve ovo je +-10e jer se stvarno ne secam nicega).

poenta je da mi je lik cenio moju polovnu kao novu a ne kao polovnu i ako se ne varam izaso sam u plusu 20tak e

Moram da odem ovih dana do njega :) da vidim kolko trazi za 4870 ako mu dam 8600gt (mozda 3k din :) ).

Ti si car! :D

Poslednja izmena:
Mozda jeste car al' stvarno, pored takvih kupaca kakve bre vi prodavce ocekujete ? :d

Svako svakog gleda da nesto pre'ebe i onda nesto kukate a svi su ista 'ovna, i kupci i prodavci :D

Mozda jeste car al' stvarno, pored takvih kupaca kakve bre vi prodavce ocekujete ? :d

Svako svakog gleda da nesto pre'ebe i onda nesto kukate a svi su ista 'ovna, i kupci i prodavci :D

E, sad' govori u svoje ime! :D

...a ti bi mu reko :"izvini ciko....jel oces da mi uzmes jos 20e...imam visak para ? " :p
Nisam mu ja predlozio cene niti sam mu ukrao pare :) ,samo sam se slozio sa njegovom procenom i izvrsio primopredaju novca i dobara :lol:

aj sad....gde u nisu imaju sirok asortiman grafulja po normalnim cenama (a da nije kod gorepomenutog :) )?

...a ti bi mu reko :"izvini ciko....jel oces da mi uzmes jos 20e...imam visak para ? " :p
Nisam mu ja predlozio cene niti sam mu ukrao pare :) ,samo sam se slozio sa njegovom procenom i izvrsio primopredaju novca i dobara :lol:

aj sad....gde u nisu imaju sirok asortiman grafulja po normalnim cenama (a da nije kod gorepomenutog :) )?

Ma Stojcha mu drugar! :D Zato ga ne bi zavrnuo inace da je neko drugi protrljao bi dlanove i Stojcha, kao se sad' pravi fin! ;)

Imas Grappolo, Jakov, SG i u Win Winu imas Safir 4850 sa pristojnom cenom i eventualno Powercolor 4870 dok su im druge graficke skupe relativno.

Poslednja izmena:
Ima neko broj telefona SG computersa da ih nesto priupitam :) ?

E ako si mi rek'o :D .

Hvala.

...evo jedna pohvala za everet.Kupio sam curi jednu SATZUMA Plasma Ball dan pre nove godine...probali je za novu i nije radila.Juce otisli (posle 8 dana) i lik je isprobao,uverio se da ne radi i uz osmeh i salu dao novu bez reci i savetovao da je ne ukljucujemo odma kad dodjemo kuci dok se ne zagreje malo(tj pretpostavio je da je zato crkla).Jes da je sitnica od 750din ali odnos ka musteriji je za svaku pohvalu.

Virtikom odavno zaobilazim u širokom luku, tipičan dokaz kako se gube mušterije... Dok su ostali OK, mislim na Pakom, Jakov, MH, barem meni.
A najgore iskustvo sam imao kod Ivana u TehnoMS-u.
Prvi put kad sam uzeo OCZ Reaper 1066 memoriju. Došao kući, boc i naravno MemTest. Puf, poče da izbacuje greške posle 5 min rada. Da napomenem, memorija je radila na CL5 667MHz. Odoh da je reklamiram. Šta mi je sve debeljan rekao, nije za postovanje. Upotrebite maštu. Naravno od reklamacije nije bilo ništa, i dan danas koristim ta dva štapa memorije. Nekako.
A drugi put je moglo da bude mnogo, mnogo gore. Ovaj put je bio problem onaj serviser. Kupio sam Thermalright HR-01+ hladnjak. Nedostajale su gumice za Intel podnožje (775 O-Rings). Mala stvar, ali bez njih je nameštanje hladnjaka pakao, ali stvarno. Pogotovo ako to radiš sam. Naravno, to je sve pojela maca. E tu je Ivan (vlasnik) bio sasvim OK i moram da ga pohvalim, ali sa onim serviserom zamalo da se pobijem. Ne zbog mene, mog stava ili stava mog brata, ali sam jedva pretrpeo šta mi je sve rekao.
Generalno je vlasnik TehnoMS-a realan i dobar čovek, ali mu je osoblje GROZNO...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno