Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Ides na View Map pa kliknes na ikonu kola i u gornje delu ti se pojave opcije, medju kojima je i ta "sestar".

Ono sto mene zanima je da li je moguce da u ovoj XT verziji ne postoji opcija "lociraj" kojom bi mogao da promenim poziciju i onda da odatle kalkulise neku rutu?

Poslednja izmena:
Ako mislis na SCG ne vidim razlog zasto bi koristio 1.9?

Da mislim na scg. Pa skinuo sam 2.0 al vidim svi pricate o 1.9 pa ne znam da li ima neki problem sa 2.0?

Ne nema nikakvih problema sa 2.0 verzijom. Postoje neki problemi ali nisu vezani za mapu vec sa Garmin softver.

Moze naravno,ja imam bas tu kombinaciju vec skoro mesec dana (N82 sa softverom v30,Garmin 5.40 i mapa 2.0)!
Pozdrav ,)

Ides na View Map pa kliknes na ikonu kola i u gornje delu ti se pojave opcije, medju kojima je i ta "sestar".

Ono sto mene zanima je da li je moguce da u ovoj XT verziji ne postoji opcija "lociraj" kojom bi mogao da promenim poziciju i onda da odatle kalkulise neku rutu?

Nema sanse da ovo uspem. Kola su mi prikazana kao trouglic ako mislimo na isto. Ali nigde se ne pojavljuje sestar. Kako da kliknem bas na kola?

Nema sanse da ovo uspem. Kola su mi prikazana kao trouglic ako mislimo na isto. Ali nigde se ne pojavljuje sestar. Kako da kliknem bas na kola?

Cek a koji telefon imas? Na 5800, jednostavno kliknem na taj trouglic koji predstavlja kola i u vrhu se otvori meni sa 4 stavke, od kojih je jedna ta koja ti treba. Ako nemas 5800 onda ne znam kako da ti pomognem :(

Ne znam bas za lociraj opciju ali moguce je napraviti rutu gde start nije trenutna lokacija. Ovako: Tools > Manage My Data > Routes > Create New Saved Route
Kada se odaberu start point, end point, tacke zaustavljanja (na bilo koji od nacina - sa mape, adresa, recent...) i vrsta rute (najbrza ili najkraca) dobijaju se opcije Go i Save.
;)

Cek a koji telefon imas? Na 5800, jednostavno kliknem na taj trouglic koji predstavlja kola i u vrhu se otvori meni sa 4 stavke, od kojih je jedna ta koja ti treba. Ako nemas 5800 onda ne znam kako da ti pomognem :(

Nemam, imam n95.
Koji shit, ne mogu da verujem da je to jedino uvedeno za 5800.

Imam E71 i jednostavno ne mogu da kliknem na mali autic. Sta da radim kad ne voli matematiku i nije poneo sestar. :)

Ma kad bi bio samo neki sofrver koji ce da izmeri udaljenost po vazdusnoj liniji, ne trebaju mi ni mape ni ostale stvarcice, samo ovo!

Posto vec niko ne pise...verzija 5.00.50 dostupna vec neko vreme!!!

Posto vec niko ne pise...verzija 5.00.50 dostupna vec neko vreme!!!

Evo sad sam je instalirao i na kratko isprobao. Ono sto je svakako ispravljeno je:

Correct the turn preview page in landscape orientation i primetio sam da se prilikom skrolovanja mape sada redje desava zamrzavanje. Cini mi se da je iscrtavanje mape sada ubrzano.

Ono sto meni i dalje smeta je:

- Nema prikaza imena manjih mesta na karti
- Nemogucnost promene lokacije, sto je opcija koju imaju svi nuvi uredjaji
- Problem sa nasim slovima, cini mi se da je to u prethodnoj verziji radilo kako treba, a sada ih program uopste ne prepoznaje

Ne znam kakva su iskustva drugih korisnika?

Resenje za tvoj prvi problem je:

"Nema prikaza imena manjih mesta na karti"

Tools > Settings > Map > Map Features > Small Town i tu izaberes Small Label ili sta vec hoces ...
Ako sam dobro razumeo tvoj problem, ovo je definitno resenje ...

A ovo ne razumem "Nemogucnost promene lokacije, sto je opcija koju imaju svi nuvi uredjaji"

Poslednja izmena:

Tools > Settings > Map > Map Features > Small Town i tu izaberes Small Label ili sta vec hoces ...

A ovo ne razumem "Nemogucnost promene lokacije, sto je opcija koju imaju svi nuvi uredjaji"

Ovo za imena malih mesta vazi ko sto rece kolega forumas. Iako se stavi da se upisuje naziv, mnoga mala mesta prosto nemaju naziv na mapi.

Tu i jeste problem sto i pored toga sto recimo pise Small Label nema nikakvog imena. Desava se recimo da se vidi naziv neke ulice u tom manjem mestu ali ne i naziv samo mesta. E sad mozda je ovo i do same mape SCG? E sad vidim da i drugi imaju isti problem.

Sto se tice promene lokacije, mislim na to da recimo kliknes na neko mesto na karti i onda dobijes opciju "lociraj ili set location" i tako se ikona kola premesti na tu poziciju i sad odatle mozes da racunas rutu, razgledas POI... Bas mi je cudno da nikako ne mogu da nadjem tu opciju?

Mozda treba da se stave detalji mape na "full"

Tools > Settings > Map > Map Detail > Most

Ali ako ih ta mesta nema na karti, onda nikako ne mogu da budu ni u telefonu. Najlakse je da se pogleda preko MapSouce-a da li ih ima ta mesta na karti, ako ih nema onda nikom nista :)

Pa ovo drugo, nekako i moze ... Ides na View Map a zatim pritisnes levo (mozes i desno, gore, dole), zatim strelicom odredis poziciju koju zelis i ako pritisnes levo dugme (Save) onda ti automatski snimi tu lokaciju kao "My Location", a ako pritisnes dugme u sredini onda ti se pojavi opcija Nearest Location i ti izaberes neku i onda se pravi ruta do tog mesta.
Kasnije preimenujes "My Location" u zeljeno ime i kad pravis rutu sve je lakse posle ...

Mozda nije opet to to, ali je priblizno ...

Map Detail ne utice na taj prikaz. Imena tih mesta se normalno vide u Mapsource i na recimo nuvi 200 navigaciji. Ako mozes proveri da li se kod tebe recimo vide nazivi mesta: Padinska skela, Omoljica, Jabucki rit.. I da li mozes da unosis prilikom pretrage imena ulica i mesta koja imaju nasa slova u nazivu?

Kod mene pise (probao sam Omoljica), ali tek kada uvelicam mapu na 120m, na 200m (ona skala ne znam kako se zove) se ne vidi.

A za slova, koliko sam ja video, kod mene se i ne pojavljuju nasa slova. A inace ne mogu da kucam u telefonu nasa slova, jer mi nije product cod za balkan, tako da i kad kucam obican SMS nemam nasa slova.

Poslednja izmena:
Pa ne znam to na 120m i nije bas upotrebljivo, meni recimo vec na 800m Omoljica zauzima ceo ekran tako da je sve ispot toga neupotrebljivo. To bi za pomenuta mesta moglo da se vidi u razmeri od recimo 8-5km. Kad recimo kliknem na ta manja mesta ispise mi se naziv. Nesto tu nije kako treba odradjeno.

Mislio sam 120m u telefonu, ne na kompu.

A da bi se bolje videlo tj. da bi natpis bio veci, stavi u Small Town neki veci label ...

Poslednja izmena:
Pa i ja pricam o telefonu Nokia 5800. Znaci Omoljica zauzme ceo ekran na razmeri od 800m, ali sve jedno nema nikakvog natpisa, bez obzira na velicinu labela.

Onda stvarno ne znam, kazem kod mene u telefonu se vidi, ali sad pitaj boga sta je ... Ne pada mi vise nista na pamet

kako ubaciti scg route 1.9 na n95 8gb imam instaliran garmin mobile xt 5.00.50 ali verzija scg route je 1.4

Skini Garmin Map Source za PC instaliraj scg route 2.0 (ne vidim sto bi stavljao opet stariju verziju) i igraj se ;)

Nazad
Vrh Dno