Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

skinuo i instalirao Garmin Map Source a gde da skinem scg route 2.0 i kako da ga insaliram na telefon to me malo buni.

Kupis org ili odes na forum na kome se sme pricati o pirateriji!!

Htio bih da koristim Nokiu e50 za navigaciju pa me interesuje za koliko može da se nadje GPS reciever.
Ne treba mi ništa specijalno, samo da radi ono za šta je napravljen.
Nisam nešto upućen u ovu tematiku pa mi treba savjet vas stručnjaka da prodjem što jeftinije.
Koliko sam ukapirao, ako se snadjem, mape mogu da instaliram za džabe. Ispravite me ako grešim

Ok, a gdje može da se nadje GPS reciever i za koje pare?

U bilo kojoj prodavnici (AlphaCopy, Mobis ...) koja prodaje Nokia opremu kod nas...a cena je koliko se ja secam oko 100e (bila mislim pre 1god. kada sam ja trazio)

Recimo u Gigatronu imas PRESTIGIO Bluetooth GPS Receiver
GPS navigator PRESTIGIO Bluetooth GPS Receiver(Outdoor, 51 Channels) za 6.500 din.

Imam jedno pitanje... instalirao sam garmin 5.00.50, otkljuchao mape za srbiju (scg mapsource 2.0), i imam mape, sve radi ok... Kada sam na mapi i kada stisnem (nokia n95) kurzor u levo ili desno (da bih recimo pregledao mapu, susedne ulice npr.) pishe mi map not found... znachi ne mogu da pregledam mapu...
2. prob je kada odzumiram mapu opet mi pishe map not found... Znachi kada odzumiram toliko da vidim celo Balkansko poluostrvo, pishe mi map not found...

^ Jesi prvi put startovao Garmina? Ako jesi ,to moras prvo da uradis napolju da bi fon nasao signal satelita.Ukoliko prvi put startujes Garmina ,a nisi u dometu satelita neces videti mapu,program prvo mora da locira tvoju poziciju pa tek onda ucitava mape

aha... pa da, nije imao signal kada sam startovao mapu. a shto recimo ne vidim mapu balkana kada odzumiram? da li mora posebno da se instalira?

Telefon nema pojma gde se nalaziš. Kako da ti pokaže mapu Balkana ako misli da si ti na Tajlandu? (Bar da sam ja tamo... :) ) Pusti ga da bar jednom nađe fix.

I kada nađe fix, ako se previše odzumira, oće da pokaže "Map not found"

Aha... OK. TX ;)

^ Jesi prvi put startovao Garmina? Ako jesi ,to moras prvo da uradis napolju da bi fon nasao signal satelita.Ukoliko prvi put startujes Garmina ,a nisi u dometu satelita neces videti mapu,program prvo mora da locira tvoju poziciju pa tek onda ucitava mape

otkud ovo?

pa i na aparatu koji nema GPS mozes da gledas mape, pravis rute i najkrace putanje

Za to treba da mu kažeš da radi off line (ili tako nekako) tj da radi bez GPS podrške. Inače pokušava da te smesti na mapi gde se stvarno nalaziš. A kada ne zna gde se nalaziš...

Recite mi da li instaliranje garmin xt utice na garanciju telefona?

Naravno da ne.

Cisto da obavestim : Garmin Mobile XT 5.00.60

What's New v5.00.60:
- To improve the horizontal to vertical NOKIA 5800 screen problem
- NOKIA 5800 to improve the horizontal screen open "turn preview" issue
- To improve the NOKIA 5800 in the evening when the text mode

O lepo, to će verovatno da radi lepo i na N97 onda... Sjajno, skidam danas :)

Je li probao netko na i8910 hd omniu kako radi i koja je verzija najbolja?

Imam problem. Instalirao sam garmina na n95, otkljucao, i sve sljaka. Samo me nervira to sto nema glasova. Moze li neki info o tome gde da skinem (ukoliko je besplatno) i u koji folder da ubacim???

'fala

Skini Garmin support files. Dacu ti na PM linkove. Uglavnom ima i uputstvo gde se tacno ubacuju. Ja imam verziju koja se sama instalira u Garminov folder

Moze li gemini da radi bez asistenta, da ne trosi nista?
Ne terajte me molim vas da citam celu temu. :(

Poslednja izmena:
Moze li gemini da radi bez asistenta, da ne trosi nista?
Ne terajte me molim vas da citam celu temu. :(

Pretpostavljam da si hteo da pitas da li je moguce da garmin radi bez assisted GPS funkcije da ti ne bi skidao kredit ili zaduzivao racun. Ako je to bilo pitanje, odgovor je - moze samo je potrebno dosta vise vremena dok pronadje satelite.

Da to sam hteo da pitam.
Znaci ja samo iskljucim asistent ili sta? Kada iskljucim asistent onda mi pise da je iskljucen gps.

Koliko ja znam to se ne regulise u software-u nego u samom telefonu. Ako imas Nokiu idi na Settings>General>Positioning>Positioning Methods pa stikliraj Integrated GPS

Podešava se u programu. Za Garmin, pita te posle instalacije da li da koristi GPRS. Naknadno to može da se podesi u Settings/Garmin Online.

Jaoj, hajde mi pomozi jos malo, gde posle. Ne mogu da se snadjem.

Pre mi se čini da ti imaš problem sa neregistrovanom verzijom programa. Pre nego što se unese serijski ključ, program može da koristi samo externi GPS prijemnik. O tome kako se registruje, na sajt zastupnika, ili negde drugde...

Ovo za GPRS je inače jedna jedina opcija u Settings/Online Access. Tako je bar kod mene na 4.20, nisam još stavio poslednju verziju.

Podešava se u programu. Za Garmin, pita te posle instalacije da li da koristi GPRS. Naknadno to može da se podesi u Settings/Garmin Online.

Koliko sam ja upucen Garmin Online servis nema veze sa A-GPS funkcijom.

Garmin Mobile XT includes access to a wide range of Garmin Online™ services such as traffic, weather, gas prices and more. Receive real-time traffic information about upcoming traffic tie-ups and road construction and navigate around congestion. You can also get weather forecasts for your location or anywhere in the world and compare local gas prices when you travel with your phone. Garmin Online is accessed through your phone's wireless data service.

New features include:

google-local Conveniently access Google's online information to easily find and navigate directly to your destination

flight status Check your flight status while you’re on the go via Garmin Online

panoramio Download photos directly from Panoramio.com and navigate right to the location

itd itd.....

Nazad
Vrh Dno