Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Ili kod mene nešto nije u redu ili je ovaj Garmin totalno smeće.

Nisam ubacio glasovno navođenje pri instalaciji Garmina 5.0.40, ubacio sam ga kasnije i sad ne mogu da izaberem ni jedan od ubačenih jezika, program mi ih ne prikazuje u listi. Pretraga ulica ne radi, probao sam prvo da unesem par prvih slova očekujući da mi ponudi listu mesta i ulica, ali ništa. Probao sam onda i da kucam cela imena latinicom i grčkim, ma nema šanse, ne nalazi ništa. Jedini način da Garmin odradi rutiranje do mesta gde želim da idem je da ga nađem na mapi i sačuvam, čime ga on sačiva u My Locations pod imenom My Location. Nema pojma ni da promenim ime sačuvane lokacije u "posao" ili tako nešto.

Ovo je svetlosnim godiama iza MioMap-a na mom GPS-u, totalno neupotrebljivo.

Morbius,ne znam zasto te toliko zeza taj garmin:S: Ja ga instalirah na tri 5800 do sada,a na svom 2x bez ikakvih problema.Sve mi radi super,jedino sto hoce ponekad(ali zaista retko) da ublokira..Ako ti treba link za uputstvo za instalaciju,koje sam ja pratio,samo se javi na PM;) Garmin je zaista odlican na 58ici!
:wave:

Poslednja izmena:
Garmin Mobile XT je prilicno upotrebljiv, ali ima par bubica i nadam se da ce to sto pre dovesti u red. Blokiranje mape se koliko sam primetio desava svima, pored toga ja ima problema i sa detaljima i ispisom imena na mapi, a primetio sam recimo da kad se ukljuci opcija "Turn Preview" cime se dodje do tog mesta na karti program se sam od sebe gasi ne znam da li se ovo desava i drugima?

Dobro je, sredio sam ga konačno, sa tim Garminom sam od starta imao samo glavobolje, ali valjda je sada gotovo s tim. Ubacio sam mapu sa engleskim karakterima umesto grčkim i sada pretraga radi kako treba, pojma nemam zašto ranije nije radila. Folder sa glasovima je kod mene bio nazvan "voices" umesto "voice", zato nisam imao glasove. Uzeo sam juče i jedan univerzalni držač za auto (12 evra), tako da sada 5800 može da posluži kao fin rezervni GPS, bar dok ne ubacim nove mape u Mio koji je konačno dobio nove mape istočne Evrope posle dve godine. :(

Evo jedno malo pitanje: Sve sam odradio kako treba, ( i narodski lek za glavobolju :) ), stavio scg 1.9 mapu i voice. Ali, samo sam jendom uspeo da se nakacim na satelit. Uvek pise: " awaiting better gps accuracy" i nikako da se popuni zeleni bar do kraja. Evo me sad na poslu u centru bg-a, i nema sanse, takodje ni tokom prevoza nije bilo sanse da se nakaci. Ako neko zna sta je u pitanju, neko pomaze. Mozda nesto od opcija nisam stavio kako treba. Moze i na pm.
Pozzzzzzzzzzz

A da li si ukljucio Integrated GPS nalazi se u APP>Location>Positioning>Positioning methods? To je jedino sto moze da mi padne na pamet. Probaj da ukljucis i Assisted GPS to bi trebalo da ubrza proces ali se tarifira kao prenos podatak pa posle mozes da ga iskljucis.

Ako ti je iskljucen Assisted GPS,onda je pozicioniranje dzabe,ali traje malo duze,narocito prvi put.Slobodno sacekaj,ali budi negde na otvorenom,sa sto manje prepreka oko sebe(nikako u kuci ili u autu prvi put-to ume da potraje);)Ako aktiviras assistedGPS,skidace ti po 4-5para svaki put,ali ce sljakati dosta brze;)

Ako ti je iskljucen Assisted GPS,onda je pozicioniranje dzabe,ali traje malo duze,narocito prvi put.Slobodno sacekaj,ali budi negde na otvorenom,sa sto manje prepreka oko sebe(nikako u kuci ili u autu prvi put-to ume da potraje);)Ako aktiviras assistedGPS,skidace ti po 4-5para svaki put,ali ce sljakati dosta brze;)
Ja jedino u opcijama imam da biram ili blootooth gps, ili built in. Da li ima negde u opcijama telefona nesto da se namesti dodatno ili ne??
U svakom slucaju, meni je Assisted GPS ukjucen, tj, ne znam gde bih ga iskjucio uopste. Little help? :)

Asistent GPS se ukljucuje/iskljucuje u Tools/Settings/General/Positioning/Positioning methods i tamo ukljuci/iskljuci sta zelis.

Molim za pomoc: instalirao sam Garmin XT na Nokia 6110N i sada pokusavam da ubacim mape Evrope. Dosao sam do momenta kada u Map Source-u trebam da selektujem mape. Vid'o sam uputstvo/tutorial gde se lepo kad ti predjes kursorom preko mape obeleze delovi itd. Kod mene je problem sto ja to ne mogu da dobijem, tj. NIKAKO nece da se selektuju mape (pozute, obeleze...kako god) i tu sam zast'o.

Thnx !

Poslednja izmena:
Molim za pomoc: instalirao sam Garmin XT na Nokia 6110N i sada pokusavam da ubacim mape Evrope. Dosao sam do momenta kada u Map Source-u trebam da selektujem mape. Vid'o sam uputstvo/tutorial gde se lepo kad ti predjes kursorom preko mape obeleze delovi itd. Kod mene je problem sto ja to ne mogu da dobijem, tj. NIKAKO nece da se selektuju mape (pozute, obeleze...kako god) i tu sam zast'o.

Thnx !

Izaberes alatku >Map Tool< i njom klikces po delovima mape koje hoces da prebacis na tel. Kad to zavrsis ides na >Transfer>Send To Device i to je to. Moze da se desi da u ucitanoj mapi nema nekih oblasti, pa nad istima ne radi Map Tool alatka.

Pa da... KLIKCEM ja ali DI da klikcem? LEVIM tasterom? Ja probam da klikcem levim tasterom, mapa Evrope postoji, ali je problem sto NISTA NECE DA SE SELEKUJE.... :(

Znaci, kliknem levim tasterom, vucem mis, pojavi se onaj kvadrat/pravougaonik sto zaokruzuje (kao u Corelu kad obelezavas) ali kad PUSTIM levi taster - NISTA se ne desava....samo mapa ko i pre kliktanja :(

????

^
Da li MapSource izgleda ovako? treba da imas sa leve strane selekciju mapa

40541627.jpg

Ako nemas,treba da kliknes ovde :)

92254588.jpg

Ne znam sta drugo moze da bude problem

Poslednja izmena:
Hvala na trudu Emrax, DA, tako izgleda, kao na 1. slici. IMA selekcija mapa, ali nikako da ubacim selekciju u istu.... Jednostavno, nece. Sve je isto ko na tvojoj slici, samo sto je prazno, nema imena je NE MOGU da selektujem nijednu mapu. Radi se o najnovijoj verziji mapsourcea, pokusah da instaliram stariju (6.13.7) ali nece da moze, kaze "install again, probem...bla bla bla". Ova nova verzija radi ali problem je vec opisan gore. Pokusao sam i 2 reinstalla, na par razl. jezika, sve isto :(

????Dal moze da se prosto uradi COPY fileova na SD card umesto da se bakcem s mapsourceom? Videh neko ovde pominje image cele Evrope i to se kao sredi za 1 minut..... Ne razumem najbolje al se bakcem s ovim vec....celi dan :)

Poslednja izmena:
Evo sad sam opet reinstaliro i startovo, sve lepo radi bez problema, route lepo belezi levo gore u taj spisak ali kad prebacim na map tool i pokusam da selektujem, NISTA se ne desava :(

Dali neko moze da mi pomogne oko ubacivanja srpskog ili hrvatskog glasa na garmin mobile xt???
Pre nekoliko dana sam kupio 5800 i ubacio sam Garmin mobile xt 5.00.30 koji nije imao nijedan glas,probao sam uradim update na 5.00.40 i opet nista,dali neko moze da mi objasni step by step kako da ubacim srpski glas za navodjenje....bio bih jako zahvalan.
Puno pozdrava!

Dali neko moze da mi pomogne oko ubacivanja srpskog ili hrvatskog glasa na garmin mobile xt???
Pre nekoliko dana sam kupio 5800 i ubacio sam Garmin mobile xt 5.00.30 koji nije imao nijedan glas,probao sam uradim update na 5.00.40 i opet nista,dali neko moze da mi objasni step by step kako da ubacim srpski glas za navodjenje....bio bih jako zahvalan.
Puno pozdrava!

Skini negde sa neta fajl sa srpskim glasovina i ubaci ga u subfolder voices u Garmin folderu. Νe menjaj ime fajla i ništa drugo nije potrebno da radiš.

da li folder nazvati 'voice' ili 'voices'? meni nece ni u jednom slucaju (nokia n71). Da li je moguce ubaciti ovaj folder bilo kad ili samo prilikom instalacije?

Ubaci kao folder voices, ako neće onda otvori folder i izbriši brojeve ispred imena fajla, uglavnom je to problem.

Ja po instalaciji garmina XT nikakve dodatne intervencije na direktorijumskoj strukturi nisam preduzimao. Semplovi na srpskom jeziku rade out-of-the-box. Govorim o iskustvu na N95 i 5800XM mobilnim telefonima ali nema razloga da na nekom drugom modelu bude drugačije.

Ja po instalaciji garmina XT nikakve dodatne intervencije na direktorijumskoj strukturi nisam preduzimao. Semplovi na srpskom jeziku rade out-of-the-box. Govorim o iskustvu na N95 i 5800XM mobilnim telefonima ali nema razloga da na nekom drugom modelu bude drugačije.

Upravo isto iskustvo imam.Spasio me garmin juce,ne mogoh da nadjem ulicu neku a trebalo mi ko 'leba..Plus,od kad sam formatirao telefon,pa odradio isntalaciju garmina opet,nema vise one povremene blokade kad se predje u pokretnu mapu.

Ljudi imam problem znaci nemogu da instaliram na pc MapeSource zadnju verziju nijednu verziju do sad nisam instaliro i izbacuje mi gresku...
Nokia 5800.

2009-05-23195550.png

Gde si nabavio tu "zadnju verziju". Predpostavljam da je to što pokušavaš da instališeš samo update sa starijih verzija.

Gde si nabavio tu "zadnju verziju". Predpostavljam da je to što pokušavaš da instališeš samo update sa starijih verzija.

Svaka sa neta je samo apdejt, original se instalira isključivo sa diska koji dolazi uz uređaj.

To se može zaobići tako što se .exe fajl svučen sa neta otvori nekim od arhivera koji mogu da ga otvore, a onda se pokrene jedan drugi setup fajl iz tog raspaka koji može da instalira Mapsource od nule. Takođe da odmah upozorim i da se kod najnovijih verzija Mapsource-a mape ne mogu otključati "popularnom alatkom", kod mene recimo nije radilo, pa sam mape morao da otključavam na samom telefonu ubacivanjem odgovarajućeg .unl fajla.

Ok uspeo sam.
Znaci raspakovao sam ga sa 7z i onda sam ga instaliro takodje i ovo ostalo sto treba i garmin radi odlicno..

Hteo bih da postavim jedno pitanje, koje mislim da bi imalo veze sa garminom ili nekim slicnim softverom. Naime, meni treba informacije o udaljenosti neke dve tacke vazdusnom linijom, a ne samo ifnormacija o predjenom putu izmedju te dve tacke. Ima li nesto sto bi moglo da mi pomogne?

Hteo bih da postavim jedno pitanje, koje mislim da bi imalo veze sa garminom ili nekim slicnim softverom. Naime, meni treba informacije o udaljenosti neke dve tacke vazdusnom linijom, a ne samo ifnormacija o predjenom putu izmedju te dve tacke. Ima li nesto sto bi moglo da mi pomogne?

To moze recimo MapSource, GoogleMaps, a imas i u samom Garminu XT onu opciju kao sestar sa kojom to mozes da izracunas.

To moze recimo MapSource, GoogleMaps, a imas i u samom Garminu XT onu opciju kao sestar sa kojom to mozes da izracunas.

Hvala, ali jesam li ja retardiran ili u verziji 5.2 to ne mogu nigde da nadjem. Molim pomoc pre nego sto skapiram da sa mnom nesto nije u redu. :wall:
:d

Nazad
Vrh Dno