Šta je novo?

Games (novi forum) !!!

ABET

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.03.2007
Poena
720
Zlo i naopako :zgran:

Šalim se, nije loše što smo odvojeni od ostatka softverske scene.

Jeste li razmišljali o Igre u pokretu (ime je zaštićeno i moraćete tražiti dozvolu za korišćenje :p) koja bi objedinjavala PSP/DS/iOS/Android/WP7/Bada igre? Vreme je da se misli na budućnost ;)

Edit:

Ako se odlučite da primenite moj predlog, predlažem fuziju "velikih" igara i izbor/postavljanje upućenih moderatora da nadgledaju igrački podforum.

Poslednja izmena:
Cudno mi je maksimalno, mrzim promene :)

Jedan komentar:
Imena svih ostalih foruma su na srpskom.
Cemu onda "Games"?

Jedan komentar:
Imena svih ostalih foruma su na srpskom.
Cemu onda "Games"?

Zato sto su to virtuelne igre na elektronskim spravama a igre se zna sta su tako da ostaje games jer je virtuelne igre na elektronskim spravama suvise rogobatan i mukotrpan naziv za izgovaranje :d:d

Zato sto su to virtuelne igre na elektronskim spravama a igre se zna sta su tako da ostaje games jer je virtuelne igre na elektronskim spravama suvise rogobatan i mukotrpan naziv za izgovaranje :d:d

Kad te puknem....

:)

Dobro je pitanje postavio Markosmi.
Nema razloga da se forum ne zove kratko i jednostavno Igre i da ima svoje postojeće podsekcije. Za sad 2 ali u budućnosti možda dobije i još nešto.

Kaže meni ortak: Otvoren novi podforum "Games!"
Ja: "Štaaa???"
On: "Šta se čudiš?"
Ja: "Pa, bre, ko je smeo da tako vređa Majkrosoft (GejM$)!"
:D

Polako ljudi, promene su u toku.

To je radni naziv :)

Jedan predlog. U okviru games foruma otvorite jedan sub-forum (poput ovih sub-foruma za razne proizvođače laptopova, televizora..) koji će biti zadužen za tehničke aspkete igara. Pa da tamo ljudi rasrpavljaju koliko je igra zahtevna, bagovima i tehničkim problemima.

A da ljudi koji žele u stvari da rapsravljaju o samim igrama ne moraju da čitaju takve stvari kojima je zagađen svaki thread o igrama. :)

Polako ljudi, vremenom će se doći do željenih targeta.

Pa ciljeve koje ste zacrtali da ostvarite, koji god bili. Upotrebio sam reč "targeti" apropo Maxe i jednog njegovog opisa gde je upotrebio tu reč u zaključku. :)

Jedina stvar koja meni smeta u Games podforumu je to sto se threadovi za najpopularnije igre mnogo razvuku. Za nekoga ko ne prati temu od pocetka i zeli da se ukljuci u diskusiju kada igra izadje( da ne pominjem situaciju da zeli da procita utiske godinu dana po izlasku igre) nije bas pregledno da lista 80+ (za Diablo 3 ce ih recimo sigurno biti ) stranica diskusije koja je bila pre nego sto se igra pojavila.
Pa me zanima sta mislite o tome da za takve teme pada lock kada igra zvanicno izadje i onda otvaranje nove teme?

Poslednja izmena:
To bi svakako bilo poželjno. Međutim situacija je takva, da zbog prirode foruma po izlasku igre postovi imaju manje veze sa samom igrom nego oni što su pisani pre pojavljivanja igre u prodavnicama (kao što je rAMA primetio nekoliko postova iznad). Mada, moguće je da neko više ceni informacije o tehničkom aspektu igara (zahtevnost, bagovi, kako naterati određene verzije da rade itd.) Jeste forum prevashodno hardveraški ali valjda su igre uvedene da bi se pričalo o sadržaju istih a ne samo o tehnikalijama. Za te stvari je do skora postojao poseban podforum koji se bavio rezultatima koji je izgleda ugašen.

U svakom slučaju podržavam rAMin predlog.

Jes da nema veze sa ovom temom, ali generalno ima sa novom rapdelom pa cu ovde da ku(c)kam, jer nema vise sobe za pitanja i predloge..

Elem, trendovi i nove tehnolgije je soba koju redovno pratim i meni licno smeta trenutna pozicija. Podforum harware mi nije nesto za svakodnevan obilaza i posto zauzima ceo ekran po visini uvek mi stoji zatvoren. Sad imam situaciju da ili necu znati dal je nesto pisano u sobi trendovi, ili ce mi se forum razvuci previse zbog neceg sto mi nije u redovnom planu za pregled. I jeste, znam da su trendovi uglavnom vezani za hw, ali ima tu i drugih stvari. Razmslite da stavite negde blizu sobe Vesti jer ja trendove u neku ruku tako i gledam, kao vesti sa stranih sajtova :)

A da svaka igra ima temu od jednog posta u kojem se opisuje ista (uz zahtevnost i sve sto ide usput)? Znaci, napise se review i zakljuca tema. Postoji podforum o igri za koju je tema napravljena, u kojem se po nazivu teme vidi o cemu je. A pored svega toga, blablatrucanje o sitnicama i OT. Za svaku igru.
Jeste mozda malo previse za bazu, ali je i najurednije. Bar nesto.. ;)

Jes da nema veze sa ovom temom, ali generalno ima sa novom rapdelom pa cu ovde da ku(c)kam, jer nema vise sobe za pitanja i predloge..

Elem, trendovi i nove tehnolgije je soba koju redovno pratim i meni licno smeta trenutna pozicija. Podforum harware mi nije nesto za svakodnevan obilaza i posto zauzima ceo ekran po visini uvek mi stoji zatvoren. Sad imam situaciju da ili necu znati dal je nesto pisano u sobi trendovi, ili ce mi se forum razvuci previse zbog neceg sto mi nije u redovnom planu za pregled. I jeste, znam da su trendovi uglavnom vezani za hw, ali ima tu i drugih stvari. Razmslite da stavite negde blizu sobe Vesti jer ja trendove u neku ruku tako i gledam, kao vesti sa stranih sajtova :)

Trendovi ce se razdvojiti - ne moze sve za jedno vece :)

HW trendovima je prirodno tamo mesto - bas u tom forumu. Otvoricemo poseban forum koji se tice IT trendova u globalu i deo postova iz aktuelne sobe preseliti na to mesto

Jedan predlog. U okviru games foruma otvorite jedan sub-forum (poput ovih sub-foruma za razne proizvođače laptopova, televizora..) koji će biti zadužen za tehničke aspkete igara. Pa da tamo ljudi rasrpavljaju koliko je igra zahtevna, bagovima i tehničkim problemima.

A da ljudi koji žele u stvari da rapsravljaju o samim igrama ne moraju da čitaju takve stvari kojima je zagađen svaki thread o igrama. :)

I meni se tvoj predlog dopada, pozdravljam. Voleo bih da cujem jos neki ako ga ima, da bi dosli do pravih resenja

Ja licno bih razvrstao igre na podforume po zanrovima, ali su me kolege moderatori ubedili da to nije dobra odluka

Ja se izvinjavam, ali ovo mi je uzasno... Da li vam je dosadno ili sta je :), ali ovo vise ne lici na bench.. Stvarno ne znam sta je falilo starom dizajnu foruma.

Prilozi

• bench.jpg
    bench.jpg
    419.4 KB · Pregleda: 103
Au ljudi , strpite se nije to konacan izgled forma ... Jos se isrpobava , menja, menjace se mozda i drugi podforumi...

Ja se izvinjavam, ali ovo mi je uzasno... Da li vam je dosadno ili sta je :), ali ovo vise ne lici na bench.. Stvarno ne znam sta je falilo starom dizajnu foruma.

Hoces da kazes da ja nemam smisla za DESIGN ? :D

Isrpobavamo kako to treba da izgleda, nemojte odmah da napadate...

Ja licno bih razvrstao igre na podforume po zanrovima, ali su me kolege moderatori ubedili da to nije dobra odluka

Nije dobra odluka zato što igre različitih žanrova nisu jednako zastupljene niti bi žanrovski podforumi bili jednako posećeni.

Mislim da je bolje rešenje smanjivanje broja podforuma zbog preglednosti. Stanje na polju video igara je takvo da je spoj konzolnih i PC igara smislena ideja jer su to većinom iste igre. Problem je što zbog sastava korisnika foruma i njihovih stavova to ne bi dobro funkcionisalo.

Da, slazem se sa tobom...

Sa jedne strane imamo visegdisnji izgled i navike korisnika

Sa druge strane imamo zelju da neke stvari logicnije razvrstamo kako bi se do njih lakse dolazilo

Mislim da bi ovo resenje moglo da bude pomirenje zelja i potreba - mislim na expandable podforume

?

Dobro, nemojmo preterivati...

Sta sad, kad usledi prelazak na vb4, sta cemo onda? Ne rade stare teme, sve novo...

Jedno su navike ali postoje i potrebe - mi cemo se truditi da ne narusimo neke stvari, ali i promene su neminovne

Ne mozemo doveka po istom jer smo navikli, negde moramo pokusati da se prilagodimo

jedno pitanje da ne otvaram novi tred, u zaru ovih promena :) jeli one male strelice za otvaranje i zatvaranje podpodforuma moze li da se zapamti koje sam kliknuo (otvorio listu podforuma) cim uradim reload ono je opet zatvoreno (da bude kao sa onim info panelom i ostalim podforumima, tj da pamti sta sam otvorio a sta zatvorio)

Vrh Dno