nesha_70
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.02.2004
- Poena
- 650
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Da tom kasetom smo se kum i ja zezali krajem1984-e kada je njegov matori doneo Galaksiju sa 6kB RAM i 4kB ROM i kasetom u plastičnoj imitaciji aktovke u kojoj je zavod za udžbenike isporučivao istu sa napajanjem upakovanim kućište od bele plastike i crnim dnom. I naravno sunđerom kojim je torba bila postavljena sa izrezanim oblikom kućišta galaksije i napajanja. Kasetu nam je pole nekog vremena sažvakao grunding kasetofon te je nismo sačuvali jer je bila neupotrebljiva posle toga.Vrlo zanimljiv video, ovo bi stvarno mogla biti Demo kaseta, jer sam isprobao sve što se moglo naći za Galaksiju do sada, ali ovoga se ni ja ne sećam.
Nekako je i logično da postoji Demo kaseta, koja je išla uz komercijalnu verziju Galaksije, a Zavod za Udžbenike je bio jedan od izdavača uz Elektroniku Inženjering.
Sad još da nađemo nekog ko ima ovu kasetu i da je prebacimo u digitalni format...
Na žalost i pored najbolje volje nisam uspeo da dešifrujem šta piše na samoj kaseti, dok je autor drži u ruci.
Nekako mi je čudno da je u pitanju samo Matematika, jer su u nastavku prikazane i neke od poznatijih igara, ali ti delovi su skraćivani i montirani, tako da nisam sasvim siguran.
U svakom slučaju hvala za ovaj video i informacije, deluje da smo korak bliže rešenju ove dileme...