Danas sam je kupio, temperatura je bruka 28 stepeni u idlu, oko 38 stepeni u loadu, doduse sa otvorenim kucistem.
@Bojan84 bolje ti proveri temperaturu jer to je premala temperatura.
Platio sam je 12.500 u Pozerevcu. Sigurno je u Beogradu jeftinija, joj provincijo.
Pratio sam temperature ovih dana u idlu oko 30 stepeni, u sobi je oko 23 stepena. Prilikom loada nije presla 45 stepeni.
Koliko si je platio ??
Znam da nije za poredjenje ali Gainward 8800GT GS ( ima cooler sa HeatPipeovima ) IDLE: 33 C ( fan 33 % ) LOAD: 50 C ( fan na nekih 45 % ) Ambijentalna temperatura: 18C.
Po najvecim vrucinama u JUL-u ( temp u sobi 36 C ) IDLE: 48 C ( fan 33 % ) LOAD 65 C ( fan 65 % )
kupih prekjuce u win winu safirovu DS Fansink 4850 iza 10990 din.. zuji ko nezdrava..sad probah da nadjem kako da smanjim broj obrtaja fana ali nista...ako moze dajte neki hint de i sta da chachnem..imam armora+MX 1x230 i 2x120 fanove tako da mi je ok strujanje vazduha samo da smanjim ovaj rpm na vga..inace u katalistu mi prijavljuje 50C za gpu recimo dok gledam neki film....hvala unapred
kupih prekjuce u win winu safirovu DS Fansink 4850 iza 10990 din.. zuji ko nezdrava..sad probah da nadjem kako da smanjim broj obrtaja fana ali nista...ako moze dajte neki hint de i sta da chachnem..imam armora+MX 1x230 i 2x120 fanove tako da mi je ok strujanje vazduha samo da smanjim ovaj rpm na vga..inace u katalistu mi prijavljuje 50C za gpu recimo dok gledam neki film....hvala unapred
Moze li neki 4850 vlasnik da kaze kako stoji sa temperaturama i RPM fana ?
Sklopio sam ortaku nesto sa 4850, stavio zadnje driver-e stavio fan na 40% i u idle mu je ~47-48c a VRM i Mem su cak i oko 55-60c u idle ..
Load nisam ni probao, a danas me zvao da pita dal je ok ~60c u idle, fan mu je po njegovim recima isto na 40% kako kaze ( osim ako se ne "zaborave" podesavanja katalista po restartu ? )
U pitanju je Sapphire 4850, stock hladjenje.
Moze li neki 4850 vlasnik da kaze kako stoji sa temperaturama i RPM fana ?
Sklopio sam ortaku nesto sa 4850, stavio zadnje driver-e stavio fan na 40% i u idle mu je ~47-48c a VRM i Mem su cak i oko 55-60c u idle ..
Load nisam ni probao, a danas me zvao da pita dal je ok ~60c u idle, fan mu je po njegovim recima isto na 40% kako kaze ( osim ako se ne "zaborave" podesavanja katalista po restartu ? )
U pitanju je Sapphire 4850, stock hladjenje.
51 idle-61 u full-u:wave:
Tesko da je 61 u fullu.Ne znam sta racunas pod full.meni posle 15 min.Craysis u 1680X1050 sve na high ide i do 80 stepeni pa i preko.Treba da gledas odmah kad izadjes iz igre na brzinu jer odmah pada.Jeste da je 51 u idle.Ja sam jos stavio i Zalmana ali ne pomaze,jedino je buka nestala.
Kakav je ovaj Gainward?(link:http://www.jakovsistem.com/shop/ind...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=27)
Da li je to obicna neka verzija?Da li je bolje uzeti njega ili Sapphire ili Asus verziju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari