Šta je novo?

Gainward BLISS 7600GS

@Vuk:
Aha, to tebe brine. Opste je prihvaceno da su ocitavanja pogresna. Cekaju se nove verzije ili stavec. Evo primera.

Odnosno ovde, znaci klok memorije je 1532, iako ne pise tako...

EDIT: Znaci, problem je u samim programima jer ocitavano treba da mnoze sa 4, a ne sa 2 kao dosad. Ovo sam negde procitao, samo sto ne mogu da nadjem gde :type:

Poslednja izmena:
evo vam u attach. moja karta tesko da bi zvakala prey u 1600x1200 ultra quality da radi na 885 ;) a u pitanju je samsung ddr3 1.4ns memorija (provereno vidi se nema hladnjake preko) a ati tool recimo je vidi kao ddr 442.5 lol

Prilozi

• Rez.jpg
    Rez.jpg
    117.4 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Ok, to objasnjava sve oko brzina i pogresnog ocitavanja ali ostaje cinjenica da Gainward na sajtu pominje samo dva modela 7600gs Golden sample kartica, jedan je sa ddr2 2.5ns (800MHz) a drugi je sa dr3 2.0ns (1000+MHz). Koji onda Bojsa ima model ako njegova fura 1620MHZ za memoriju?
Ovo je veoma bitno da se razresi jer ce ljudi posle ovakvih postova juriti Gainward 7600gs i verovati da za manje para mogu imati performanse 7600GT.

pa napisao covek da je njegova na 1.4ns (i nije Golden Sample nego Bliss)

Vuk je napisao(la):
Ok, to objasnjava sve oko brzina i pogresnog ocitavanja ali ostaje cinjenica da Gainward na sajtu pominje samo dva modela 7600gs Golden sample kartica, jedan je sa ddr2 2.5ns (800MHz) a drugi je sa dr3 2.0ns (1000+MHz). Koji onda Bojsa ima model ako njegova fura 1620MHZ za memoriju?
Ovo je veoma bitno da se razresi jer ce ljudi posle ovakvih postova juriti Gainward 7600gs i verovati da za manje para mogu imati performanse 7600GT.

Slazem se. Zato sam ga i pitao da li je gledao chipove ili pretpostavlja da je 1.4... I onaj Rumun sa gornjeg linka isto vozi memoriju na 1500+... Mozda Gainward-u ponestalo "spore" 2.0 memare, pa resio da casti :D

illidan je napisao(la):
Pa svi su Bliss-evi... Mogao bi nego to da pojasni...

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
Uglavnom Bojsa nikada nije rekao sta pise na memorijskim cipovima a na Gainward sajtu postoje dve verzije 7600GS Golden sample kartice, jedna je sa ddr2 2.5ns memorijom na 800MHz a druga je sa ddr3 memorijom naznacenom na 1000+MHZ sto govori da se realno radi o 2.0ns cipovima kojima je limit u negde oko 1200MHz, jako su retki oni koji mogu vise.
Auuuu bre Vuce al si uneo pometnju u thread... :p Da si malo izgooglao po netu lakse bi ti bilo neko sto si kacio tolike slike. Memorija mu je DDR3 radi na 1600 i sta je toliko cudno? Karta je fakticki 7600GT sa downvoltovanim GPU-om. 15K nebi mogla da izvuce nijedna klasicna 7600GS sa DDR2 memorijom. Video sam da na Gainward-ovom sajtu pise samo 1000+ ali to je to. Ocigledno moze vise. I moja memorija je 2.0ns pa je mi stoji na 1300 def trenutno a poterao sam je na 1400. Naravno voltmodovana. Njegova je 1.4ns i vozi kao blesava

Edit: I ja znam da je Bliss druga serija, nevezana za golden sample ali i mene je zbunilo juce kad sam u oznakama poceo da primecujem zajedno. Izgleda da je Gainwerd poceo da se seljaci sa oznakama. Golden sample je postao standard a Bliss kao nesto vise u klasi. E sad su poceli da mu ga daju i Bliss golden sample sto bi trebalo da kupce privuce jer zvuci jos opasnije. Uglavnom do sada nije bilo toga uvek se Bliss izdvajao od Golden sample-a

Poslednja izmena:
[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
...Video sam da na Gainward-ovom sajtu pise samo 1000+ ali to je to. Ocigledno moze vise. I moja memorija je 2.0ns pa je mi stoji na 1300 def trenutno a poterao sam je na 1400. Naravno voltmodovana. Njegova je 1.4ns i vozi kao blesava

Pomisljao sam da je mozda 2ns ali iz novijih serija, pa moze da postigne veci klok. Ali ako ste VIDELI da je 1.4ns tim bolje, kartica je nevidjeni best-buy...

illidan je napisao(la):

E sada si mi bas rekao :S:

Pa sve Gainward 7600 su Bliss, i 7300 su bliss, i 7900 itd.
http://www.gainward.net/products/subcat_val.php

SAJber Kurajber je napisao(la):
Auuuu bre Vuce al si uneo pometnju u thread...
Ok, nisam zeleo da unosim pometnju nego o ovakvim stvarima (pogresno ocitavanje brzine) nisam imao prilike da citam (dal sam lenj ili sta :d ). Drugo, nijedna potvrda o brzini memorije, slika ili bar casna rec :eyebrows: , trece i najbitnije, na kraju sam zeleo da razjasnimo koji tacan model gainwarda ima potencijal kakav je ovde predstavljen, da ne bude sutra da je neko kupio Bliss 7600gs golden sample sa ddr2 memorijom i cudi se sto nema ovakve rezultate, a svi znate koliko vam nasi prodavci mogu pomoci oko ovakvih pitanja.

Pozdrav

pa dobro sve su Bliss :)

ali ova nije Golden Sample :D

ja kada gt dignem na 620 i 1600 dobijem 13750 markova u 2003 tako da mi je malo cudno da gs izvuce 15000 ali ok

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
pa dobro sve su Bliss :)

ali ova nije Golden Sample :D

Pa koja je onda, Gainward nema u ponudi 7600gs koji nije Golden sample?

ioi na zvanicnom gainward siteu ne pise da je moja karta golden sample a meni na kutiji pise ,mora da su to ovi nasi nalepili:wall:

Conan_n je napisao(la):
ioi na zvanicnom gainward siteu ne pise da je moja karta golden sample a meni na kutiji pise ,mora da su to ovi nasi nalepili:wall:

Sa Gainwardom je izgleda sve lutrija, i oznake modela i upotrebljena memorija, sta kome zapadne :D

posto samo na kutiji postoji nalepnica
ali sada vidim da se i u nemackim shopovima prodaje kao golden sample sada mi nista jasno nije

Poslednja izmena:
Nadam se da ce meni zapasti ona sa 1.4ns :D :D.Trebalo bi sutra da uzmem

ivanbo2003 je napisao(la):
Nadam se da ce meni zapasti ona sa 1.4ns :D :D.Trebalo bi sutra da uzmem
Ma oce, sve Gainward 7600GS DDR3 imaju 1.4ns DDR3 memoriju.
Znaci da ocekujemo josh nekih finih rezova sa ovom lepoticom... :)

Imas baner gore - Pinsoft. Mora da su videli kojom brzinom raste ovaj tred :D

Poslednja izmena:
ubedjivo "najludju" kombinaciju ipak ima galaxy sa onim 7300gt modelom sa sve zalmanom i 1.2ns ddr3 memorijom da su te dve stvari stavili na 7600gs pocistili bi konkurenciju ko od sale a ne verujem ni da bi bila skupa galaxy je inace poprilicno jeftiniji od velikih igraca

ima cak i na stanju

aaalx7.jpg

Kolika je razlika izmedju ddr2 i ddr3 verzije?

LiLa je napisao(la):
Kolika je razlika izmedju ddr2 i ddr3 verzije?
U performansama "velika" (pogotovo ako OC-ujesh), u ceni mala... :wave:

Conan_n je napisao(la):
ja kada gt dignem na 620 i 1600 dobijem 13750 markova u 2003 tako da mi je malo cudno da gs izvuce 15000 ali ok

Ja sam stigao do 680 za GPU...

ja sam digao na 650 i 1620 i ako su mi poligoni probijali jedva sam nagurao 14000
i ako gt model ima brzu memoriju 1.4ns i veci protok po pixel i vertex pajplajnu morao bi memoriju da dignem bar na 1750 i procesor n 680 za takav rezultat jedino ako si testirao na fx 62 klokovanom sa giga rama na 1100mhz

Brate i przio sam memoriju na malo vise od 1600, al ajde reko da ne smaram, a i ne secam se vise, moj GS i jeste imao memoriju na 1.4ns, a gpu mi je radio na vecoj voltazi nego tvoj sad(preko 1.5V)...
gt i gs imaju iste gpu-ove...
:wave:

Da... I onda Conan_n uradi jednostavni pencil mod i rokne memaru na 1800... i nakupi 8.5k 05markova.
Aman ljudi dokle ce te... Pa ne koshta ta karta dzabe jeftinije.
NE moze ona da izdrzi iste napone kao GT, a za to imate i zivi i mrtvi dokaz => veseli bojsa i njegova pokojna kartica. :S:

Poslednja izmena:
Vrh Dno