Šta je novo?

Gainward BLISS 7600GS

bojsa je napisao(la):
...gt i gs imaju iste gpu-ove...

A samo kada se setim koliko si se bunio sto na tvojoj 6600GT imas obican 6600 GPU a ne gt... :D
Niko ziv nije mogao da te ubedi da je to isto i, sto je najbitnije, da radi isto (ponekad cak i brze).

Pozdrav

7600Gt vuce oko 50W na max-u cont odnosno oko 65W u piku, znaci ako ocujete i vocre&vdimm modujete 7600gs na taktove jace od 7600Gt-a, verovatno se prebacuje maximum PCI-E slota od 75W, barem fan stavite sa strane da vuce jeste svega par W al pomoci ce koliko toliko. Probacu da iskopam dal postoji resenje za externo napajanje.

Misko je napisao(la):
7600Gt vuce oko 50W na max-u cont odnosno oko 65W u piku, znaci ako ocujete i vocre&vdimm modujete 7600gs na taktove jace od 7600Gt-a, verovatno se prebacuje maximum PCI-E slota od 75W, barem fan stavite sa strane da vuce jeste svega par W al pomoci ce koliko toliko. Probacu da iskopam dal postoji resenje za externo napajanje.
postoji resenje za ext. napajanje neko je vec negde postovao link:

http://www.crazypc.ro/forum/showthread.php?t=3853

jedini bedak sto je na rumunskom :wall: evo par slicica sa linka ovo prvo bi trebalo da je sema za ext. napajanje
p.s.definitivno za 1.55v treba ext. napajanje eh bojsa da si ovo video ranije :wall:

Prilozi

• vmod1.jpg
    vmod1.jpg
    28.5 KB · Pregleda: 76
  • vmod2.jpg
    vmod2.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 72
  • vmod3.jpg
    vmod3.jpg
    154.1 KB · Pregleda: 78
  • vmod4.jpg
    vmod4.jpg
    133.3 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
DjoleNS je napisao(la):
a za to imate i zivi i mrtvi dokaz => veseli bojsa i njegova pokojna kartica. :S:

:banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

ma on je smarac....misli da plati sve jeftino a da bude bolje od skupljeg ...E PA NE MOZE

:smoke:

on je sav srecan sto mu tema ima ovoliko strana.....PAJSER:d

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
ubedjivo "najludju" kombinaciju ipak ima galaxy sa onim 7300gt modelom sa sve zalmanom i 1.2ns ddr3 memorijom da su te dve stvari stavili na 7600gs pocistili bi konkurenciju ko od sale a ne verujem ni da bi bila skupa galaxy je inace poprilicno jeftiniji od velikih igraca
Matori, pa postoji takva karta od kad postoji i 7300GT, isto Galaxy, 7600GS, Zalman cooling, DDR3... Cena preko je 130-140$... ;)

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Pa slabo je bilo napajanje, nije moglo da gura sve... U principu cuo sam se sa Bojsom pre 3 minuta i 99.9% je napajanje.

- user Typhoon.X sa ovog foruma, moj licni prijatelj, gura 7600GT na 620/1620 (znaci isto struje kao i to sto ste vi budzili), semp 2800@ 2600mhz, Epox 9npa7i maticnu, 1gb rama dve neoneke 3 ventilatora velika itd itd. na chiefu 360W. tako da napajanje NIJE SLABO i 99% nije do njega (sad se vec zna da nije do njega ali svejedno.. samo pominjem bzvz).

Grafika i da je zveknula masina bi se upalila samo sto slike nebi bilo.

nije tacno, u 90% slucajeva masina nece da se upali ili nece da postuje, nece da pisti itd.

Conan_n je napisao(la):
ja sam digao na 650 i 1620 i ako su mi poligoni probijali jedva sam nagurao 14000
i ako gt model ima brzu memoriju 1.4ns i veci protok po pixel i vertex pajplajnu morao bi memoriju da dignem bar na 1750 i procesor n 680 za takav rezultat jedino ako si testirao na fx 62 klokovanom sa giga rama na 1100mhz

brate ****** ti je CPU sta ocekujes stim 805 i njegovim mem bandwidthom ??? Ja prebacujem sa mojim gt-om 14000 ko iz qrca, svakodnevni klokovi (iz mog "moja masina") prebacuju 14000, max nasvirana daje oko 14450 ali samo zato sto mi je memorija malo losija i nece preko 1590.

munja87 je napisao(la):
:banana: :banana: :banana: :banana: :banana: :banana:

ma on je smarac....misli da plati sve jeftino a da bude bolje od skupljeg ...E PA NE MOZE

:smoke:

on je sav srecan sto mu tema ima ovoliko strana.....PAJSER:d

Je li bre pajseru sta ti prozvas, ko ti je pozjmio 100e da kupis monitor???
Where's my money?:D

Poslednja izmena:
e bas bedak...pozajmio so mi 100eur
i sad si bacio 140eur na graf

LOL

Vuk je napisao(la):
Ok, nisam zeleo da unosim pometnju nego o ovakvim stvarima (pogresno ocitavanje brzine) nisam imao prilike da citam (dal sam lenj ili sta :d ). Drugo, nijedna potvrda o brzini memorije, slika ili bar casna rec :eyebrows: , trece i najbitnije, na kraju sam zeleo da razjasnimo koji tacan model gainwarda ima potencijal kakav je ovde predstavljen, da ne bude sutra da je neko kupio Bliss 7600gs golden sample sa ddr2 memorijom i cudi se sto nema ovakve rezultate...
Pazi da ti kazem... Izgleda da ne mozemo biti sigurni u modele nikako. Vidis i sam da pisu 1000+ za memoriju ;) Sto znaci da je podlozno promenama... Izgleda da im sve zavisi od stanja zaliha memorije. Sta imaju to ce stavljati

gx-x je napisao(la):
- user Typhoon.X sa ovog foruma, moj licni prijatelj, gura 7600GT na 620/1620 (znaci isto struje kao i to sto ste vi budzili), semp 2800@ 2600mhz, Epox 9npa7i maticnu, 1gb rama dve neoneke 3 ventilatora velika itd itd. na chiefu 360W. tako da napajanje NIJE SLABO i 99% nije do njega (sad se vec zna da nije do njega ali svejedno.. samo pominjem bzvz).
Pa i ne znamo do cega je ustvari. Karta je otisla na reklamaciju bez provere.
Neeego... Neko rece u drugom threadu da ona zadnja 4 pina na 24 pin konektorima na PSU sluze za dodatno napajanje PCI-E slotova.... Ne znam koliko je tacno uopste ali mi pade na pamet da je moooozda (ako je ono tacno) to problem kod Bojse posto su oba napajanja bila 20 pin. 350W Chief made in China i Qtec 400W made in China nisu nikakav izbor :S:

SuperStarr je napisao(la):
Matori, pa postoji takva karta od kad postoji i 7300GT, isto Galaxy, 7600GS, Zalman cooling, DDR3... Cena preko je 130-140$... ;)
uf hvala nisam znao pa to je onda isto dobra kupovina samo steta sto kod nas nema vise galaxy-ja ni za lek kolko me pamcenje sluzi ranije ih je bilo

ivke76 je napisao(la):
postoji resenje za ext. napajanje neko je vec negde postovao link:

http://www.crazypc.ro/forum/showthread.php?t=3853

jedini bedak sto je na rumunskom :wall: evo par slicica sa linka ovo prvo bi trebalo da je sema za ext. napajanje
p.s.definitivno za 1.55v treba ext. napajanje eh bojsa da si ovo video ranije :wall:

Jesi siguran da ovja molex ima veze sa externim napajanjem?
Koliko se meni cini molex je samo stavljen zbog lakseg merenja napona...

Uh bre Ivke ja nisam ni citao tvoj post sa onim slikama ali mitarus je video na vreme. Covek je to napravio da bi mogao lepo i lako da izmeri zeljene voltaze. Mogu a zamislim sta bi se desilo kada bi neko ovo povezao i ukljucio molex u struju :mad: :crash: Obrati paznju i da je molex na slici zenski!!! ;)
WARNING
Ne pokusavajte da ovo gore ukljucujete u struju!!!

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Pazi da ti kazem... Izgleda da ne mozemo biti sigurni u modele nikako. Vidis i sam da pisu 1000+ za memoriju ;) Sto znaci da je podlozno promenama... Izgleda da im sve zavisi od stanja zaliha memorije. Sta imaju to ce stavljati

Pa i ne znamo do cega je ustvari. Karta je otisla na reklamaciju bez provere.
Neeego... Neko rece u drugom threadu da ona zadnja 4 pina na 24 pin konektorima na PSU sluze za dodatno napajanje PCI-E slotova.... Ne znam koliko je tacno uopste ali mi pade na pamet da je moooozda (ako je ono tacno) to problem kod Bojse posto su oba napajanja bila 20 pin. 350W Chief made in China i Qtec 400W made in China nisu nikakav izbor :S:

ja imam 20pin konektor...nemam problema 645/780 oc semprona na preko 100W TDP...itd itd.

uostalo 75W za PCI-E 16x je "safe limit" "kazu" da slot trpi do 100W tako da...

Poslednja izmena:
Rekoh moooozda ;) Ovo je demant!

Upravo videh da je najavljeno obaranje cena 7600gt kartica usled izlaska 7900gs...kada ce ono biti kod nas i da li se isplati cekati na njega ili sada pazariti ovaj gainward?

znas sta je, verovatno neka od drugih komponenti na kartici nije trpela tu voltazu i dodatno se grejala i riknula, sam chip trpi to, ali ima dosta drugih komponenti koje verovatno ne trpe, nesto u naponskoj sekciji nije deklarisano na 1.4+ volti i to je kraj. Drugo, za sve te voltmodove (pazi nisam elektronicar i ekspert ali iz infoa sa neta sam zakljucio) postoji vise varijanti. Verovatno je u nekoj kombinaciji moguce direkt preskociti pola tih komponenti pa ostati bezbedan sto se toga tice. Ranije je bilo voltmodova (kao npr za memoriju na abit plocama) koji preskacu skroz naponsku i daju struju direkt na nogu chipa i tako premoscavas komponente koje recimo ne trpe 3.3V...Ko zna sta se tu desilo. Ja licno sumnjam da je nesto u naponskoj sekciji otislo posto tamo najcesce fasuje kvar.

@Lila:

pa isplati se ako ti nije frka i ne svrbe te pare u dzepu. Mene recimo pare uvek svrbe u dzepu i cekanje mi se uvek najmanje isplati lol

Poslednja izmena:
LiLa je napisao(la):
Upravo videh da je najavljeno obaranje cena 7600gt kartica usled izlaska 7900gs...kada ce ono biti kod nas i da li se isplati cekati na njega ili sada pazariti ovaj gainward?
Коју графичку сад имаш, ако ти није хитно можда је ипак боље, односно јефтиније да сачекаш.

Ја сам мислио да узмем овог Gainward-а, ал' пошто ми није хића јер ми је садашња графичка и даље у принципу довољна ја ћу сачекати.

Pa meni odavno nije hica posto imam r8500 i na njoj mi sem avantura vise nista ne radi kako bi trebalo :p tj. ja menjam komplet masinu pa me svrbi da to sto pre obavim ali taman kad sam sad vec krenuo u akciju procitam za ovaj pad cena pa me zanima kad ce kod nas...

LiLa je napisao(la):
Pa meni odavno nije hica posto imam r8500 i na njoj mi sem avantura vise nista ne radi kako bi trebalo :p tj. ja menjam komplet masinu pa me svrbi da to sto pre obavim ali taman kad sam sad vec krenuo u akciju procitam za ovaj pad cena pa me zanima kad ce kod nas...
:d :p :p :p :d

Узми ти боље овај Gainward :D и то што пре.

Poslednja izmena:
Šta se dobija ako se BIOS GS kartice BIOS-om GT modela?
To je mnogo bezbolnije od ovih egzibicija. Kad će se znati ishod reklamacije?
Valjda serviseri ne čitaju ovo!

Zooo je napisao(la):

Ne bih to radio da sam na tvom mestu ;).Bolje ziv GS nego mrtav GS :d.
Bios-i se razlikuju i to je lutrija(jedino ako mozes da probno "kvazi flesujes" sa onim programom u dos-u pa proveris, pa ako uspe onda da rizikujes :S).

ivke76 je napisao(la):
uf hvala nisam znao pa to je onda isto dobra kupovina samo steta sto kod nas nema vise galaxy-ja ni za lek kolko me pamcenje sluzi ranije ih je bilo
Nikada ga nije bilo u SiCG, sada u SER. Sve što se ovde prodavalo je donešeno iz CRO (Hrvatske).
Svi su "videli foru" od Galaxy-a pa sada imaš 7600GS Bliss-eve, Extreme (Leadtek)... ;)
Valjda će nešto od toga biti uveženo i kod nas... Ostaje nam samo da se nadmo...
BTW, ja ne radim upgrade sve dok ne "doprem" do nekog Galaxy-a. ;)

Zooo je napisao(la):
Најбезбедније је да је само клокујеш докле може без vmod-а или flash-овања BIOS-а што такође може донети сјајне резултате јер је мемара ионако иста као и на 7600GT (1.4ns) а GPU какав ти примерак западне мада многи иду и преко 500.

Poslednja izmena:

Prilozi

• club731.jpg
    club731.jpg
    181.2 KB · Pregleda: 69
voltazu na karti uopste ne regulise bios, bar ne deo koji moze da se menja. Ne radi na GT-u, ne vidim zasto bi bilo drugacije na GS-u. Jednostavno - NEMA ! Zabravila nVidia, pa da to moze ko bi kupovao GT ??? NIKO ! eto ko :)

SuperStarr je napisao(la):
Ajde kad budeš u prilici izmeri V ovde:

tesko, kume, da ne kazem da je nemoguce, jer :

Prilozi

• P8100902-2.JPG
    P8100902-2.JPG
    80.8 KB · Pregleda: 98
Nazad
Vrh Dno