Šta je novo?

Gainward BLISS 7600GS

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Cekaj bre, jeste vi probali tu kartu na drugoj masini?!? :lupko:

Ljudi, vidi se ono pomalo gde je lemljeno... :S: Mozda ja znam gde da gledam ali pretpostavljam da znaju i u servisu + oni imaju veeeeelike lupe:shock:
Aj Bojsa drzim ti palceve, mozda ce da ih mrzi da gledaju...

Pa pazi, probace ga oni, ako radi jos bolje, ako ne mozda mi zamene tako da u sustini jedini je problem, ako budu bas zestoko zagledali....
:wave:

dok je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread interesuje me koliko baca u 3D Marku 7600GS DDR2 256MB AGP na defaultu jer sam nasao za 123 evra pa razmisljam da kupim?

oko 9k

Znaci niste ga ni probali?!? AAAAAAAAAAAAAAAAAAA :hair:
Pa ti si poludeo skroz! NHF ;) Sta da ti kazem... Zagledace ga oni vise nego dobro bojim se. Znaju oni za nase fore. Ma samo da onaj radi i nista ti drugo ne treba, to bi i bilo posteno

Kao sto rekoh, ako radi jos bolje....
:wave:

Ta je odpevala svoju pesmu :smash: , djaba se tesite da ce da proradi.

DjoleNS je napisao(la):
U KOM 3dmarku pravi 9k majke ti?? U petici????? Nema shanse..

Eh u petici,pretera ga :).U 03 naravno.

sikili je napisao(la):
Ta je odpevala svoju pesmu :smash: , djaba se tesite da ce da proradi.

Ma kako otpevala svoju pesmu, nije josh! Ona ce nastaviti da zivi i peva josh duuugo dugoo kroz ovaj divni thread...... :S:
I ne kaze se djaba, nego dzaba. :p

Poslednja izmena:
Pa ok, ali za trojku mu je to onda jako malo... Pogotovo ako je modovana.. Trebala bi bar 12k tako da pravi.

Poslednja izmena:
mislim na 03 i na stock karticu na defult taktovima...
Moja je stigla do 15k, pre nego sto je umrla :angel:

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
mislim na 03 i na stock karticu na defult taktovima...
Au, pa nisi se valjda vec oprostio... Ja sam mislio da si ti veci optimista :)

Poslednja izmena:
Jesam, nadam se da cu dobiti novu :D

Poslednja izmena:
bojsa je napisao(la):
koje si drajvere koristio?

bojsa je napisao(la):
Evo rez u 05 na 520/1600, ipak mi je napon za GPU 1.10V, a ne 1.3 kao sto sam mislio.
Memorija ide i do 1620 i iako mi vrti 3dmarkove bez art. nekad kada ulazim u 3d mark 05 i kad mi prikaze welcome screen ekran se totalno zamrlja :trust:

Nesto mi ovde nije jasno, svugde po postovima se pominje brzina memorije od 1500 do 1620MHz a ona je u stvari onolika koliko pise u Riva tuneru, 750-810! 7600GS se uglavnom prave sa ddr2 memorijama i latencijama od 2.5 do 2.2ns.
Jel to gresite vi ili sam ja nesto prevideo? :trust:

Vuk je napisao(la):
Nesto mi ovde nije jasno, svugde po postovima se pominje brzina memorije od 1500 do 1620MHz a ona je u stvari onolika koliko pise u Riva tuneru, 750-810! 7600GS se uglavnom prave sa ddr2 memorijama i latencijama od 2.5 do 2.2ns.

Prevideo si da ova kartica na sebi ima GDDR3 ;)

Ova moja pokojna na cak 1.4 ns

mitarus je napisao(la):
Prevideo si da ova kartica na sebi ima GDDR3 ;)

Ok, neznam koju memoriju ima ta kartica ali Riva tuner pokazuje brzinu memorije od 750 do 810MHz, dok kod mene na 6800GT (i ranije na 6600GT) pokazuje po defaultu 1000MHz.
U cemu je onda fora, zasto bi Riva tuner na 7600gs i na 6800gt pokazivao brzinu memorije razlicito?

Pogledajte malo one slike sa prve strane vidi se na drugoj slici da Riva dozvoljava overklok memorije do 1500MHz sto bi po vasoj logici iznosilo 3GHz za memoriju, malo neverovatno zar ne?

Poslednja izmena:
Ne njegova radi na 1500(750MHz pravih), kao sto na 6600GT radi na 1000(500) na defaultu.

Evo na sta sam mislio:

Prilozi

• Riva.PNG
    Riva.PNG
    140.3 KB · Pregleda: 114
The pocetnik je napisao(la):
Ne njegova radi na 1500(750MHz pravih), kao sto na 6600GT radi na 1000(500) na defaultu.

E pa super, onda ja imam ubedljivo najbrzu 6800GT karticu jer memorija na mojoj radi na 2004MHz tj. 1002MHz pravih??? :eyebrows:

Prilozi

• Riva 6800.JPG
    Riva 6800.JPG
    91.9 KB · Pregleda: 83
Diabolique je napisao(la):
Pa prikazuje ti 1000 a pravih je 500. Klokni je malo.

Ne kapiras ti o cemu ja pricam pa evo da pokusam da objasnim:
Kod Bojse navodno za 1620MHz Riva tuner pokazuje 810MHz a kod mene za 1000MHz pokazuje 1000MHz.
Nadam se da je sada jasnije na sta ciljam?

Ukoliko Bojsina kartica zaista ima ddr3 memoriju to je verovatno ona sa latencijom od 2.0ns kojoj je default 1000MHz a mogla bi da se klokuje od 1100 do 1200MHz, sa tim sto bi u Riva tuneru tada i stajalo da je 1100-1200MHz.

E sada jedino ako Bojsina verzija Riva tunera pokazuje standardnu brzinu memorije a ne ddr onda je moja greska, mada iskreno sumnjam u to.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
E sada jedino ako Bojsina verzija Riva tunera pokazuje standardnu brzinu memorije a ne ddr onda je moja greska, mada iskreno sumnjam u to.
Bash to! Znaci ne znam da li je do karte ili do Rive, ali ono je definitivno "standardna" frekvencija.

Rax13 je napisao(la):
Bash to! Znaci ne znam da li je do karte ili do Rive, ali ono je definitivno "standardna" frekvencija.

Pazi to sa Rivom je najmanje verovatno, koristio sam nekoliko verzija na razlicitim karticama i svaka je pokazivala pravu ddr brzinu memorije, znaci ako je memorija ddr3 1000MHz Riva pokazuje 1000MHz, nikada 500MHz.

Uglavnom Bojsa nikada nije rekao sta pise na memorijskim cipovima a na Gainward sajtu postoje dve verzije 7600GS Golden sample kartice, jedna je sa ddr2 2.5ns memorijom na 800MHz a druga je sa ddr3 memorijom naznacenom na 1000+MHZ sto govori da se realno radi o 2.0ns cipovima kojima je limit u negde oko 1200MHz, jako su retki oni koji mogu vise.

mitarus je napisao(la):
Pretpostavka ili si skidao kuler?
nema sta da pedpostavlja 1.6 ili jos gore 2.0ns ddr3 memorija moze da sanja 800/1600 klok bez zestokog vmod-a i ln2-ke
Vuk je napisao(la):
ddr=double data rate zbog toga je 810x2=1620 i ddr 400 mem je u stvari 200x2=400 to sto vi vidite kod vas je nekad tako a nekad onako kao kod bojse ako i dalje sumnjate pogledajte na samsung sajtu gde recimo najnovija gddr4 memorija radi od 1000 do 1400 mhz iliti 2 i 2.8ghz majko moja al ce biti brzi ovi novi radeoni i g80 :D

Poslednja izmena:
Vuk je napisao(la):
Pazi to sa Rivom je najmanje verovatno, koristio sam nekoliko verzija na razlicitim karticama i svaka je pokazivala pravu ddr brzinu memorije, znaci ako je memorija ddr3 1000MHz Riva pokazuje 1000MHz, nikada 500MHz.

Uglavnom Bojsa nikada nije rekao sta pise na memorijskim cipovima a na Gainward sajtu postoje dve verzije 7600GS Golden sample kartice, jedna je sa ddr2 2.5ns memorijom na 800MHz a druga je sa ddr3 memorijom naznacenom na 1000+MHZ sto govori da se realno radi o 2.0ns cipovima kojima je limit u negde oko 1200MHz, jako su retki oni koji mogu vise.
Ma daj, nema shanse da je dobio 15k u 3DMark03 sa memorijom na 810MHz :wall: :wall:

Evo kod mene je DDR3 2.0ns (6600GT) i prolazi 3DMark-ove na 1270MHz.

Vrh Dno