Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iako je u nekim testovima samo 15-25% brza, World in Conflict i Opposing Fronts pokazuju da je u DX10 i naprednim modovima preko duplo brza od govanceta koje imam.
Mada je u nekim testivima glavni razlog potpune superiornosti duplo vise memorije.

I da, World in Conflit ima VEEELIKI problem sa koriscenjem rama, u njemu je GTS 320 sporiji od X1900XTX 512, X1900XT 512, 7900GT 512 i jedva malo brzi od 8600 GTS 256. Ne mogu sad da se setim tacno gde je bio taj bas test, ali jedan od prizanith i poznatih test sajtova.

Sta mislite, da li moze da se povede class action protiv NVidie za false marketing. Sa GTS 320 sam platio 320MB DDRIII, od kojih se u 99.99% slucajeva koristi samo 256MB. Siguran sam da ima jos ljudi na netu koji se osecaju prevareno.

Ne menjam kantu za sada, nije u svim igrama duplo brza, a dok DX10 i 16XAA 64xAF postanu standard, neki GF9700GT ce za 150 evra biti brzi od bilo cega danas na trzistu.

vidim da ce ova 8800GT naterati vlasnike polovnih 8800GTX da ih daju u bescenje.

ne, mislim bas na GTX. ako je GTX u proseku 10-15-ak % brzi od ove karte, vlasnici ce morati da ih daju po ceni nove 8800GT da bi neko uopste razmotrio kupovinu.

ne, mislim bas na GTX. ako je GTX u proseku 10-15-ak % brzi od ove karte, vlasnici ce morati da ih daju po ceni nove 8800GT da bi neko uopste razmotrio kupovinu.

da, ali vise njih ce prodavati gts, ipak je gtx i dalje najbolja karta na trzistu, tako da ce je malo ko prodavati (malo ko ih i ima :d).
cinjenica je da ce polovnom gtx-u i gts-u nenormalno pasti cena, samo sto nije

Čemu takva zluradost? GTS nema svrhe menjati, za mesec dana od sada će "pošteni trgovci polovnim komponentama" oboriti cenu polovnog GTS 320 na nekih 100 evra, a GTS 640 na 110-120. Vlasnici GTX mogu sada da probaju da uzmu oko 250 evra za njega, uzmu neki 7300GT do januara, i tad dodaju 250-350 evra za 9800GTX.

Dok GF9700GT izađe negde iduće godine u ovo vreme ( 9800GTS i GTX ako i izađu sad u decembru januaru, biće preko 500 evra. GF9600 naproleće, naleto, nema nikakvih garancija da će biti značajno brži od 8800) , GTS 320 neće biti moguće ni pokloniti a kamo li prodati. Ko mi je kriv što sam bio nestrpljiv. A da sam uzeo X1950PRO, ne bih ništa živo mogao da igram u native, pa ti sad preseci.

Mislite da nece uskoro neki 9xxx GTX ? Sadasnji se jedva nosi sa kartom od 200 eura.

Sad kad vidim ovo 9600GTX/GT/GTS zabole me glava.A jel znate zašto? Kod neukih korisnika računara će morati da se obavi lobotomija kako bi se otklonilo postojanje ATi kartica iste oznake nekoliko godina unazad.Doći će do situacija kada će neko tražiti Radeon 9600GTX i nikakvo objašnjavanje šta je to neće moći da otkloni sindrom "komšija Pera mi je rekao da kupim Radeon 9600GT/GTS/GTX".

@undefined nemoj da kukumavcis i obaras tako lako cenu GTS-u, moci ces na njemu da se lepo igras celu zimu i prolece sigurno, do nekog 9xxx GTS-a.

Čemu takva zluradost? GTS nema svrhe menjati, za mesec dana od sada će "pošteni trgovci polovnim komponentama" oboriti cenu polovnog GTS 320 na nekih 100 evra, a GTS 640 na 110-120. Vlasnici GTX mogu sada da probaju da uzmu oko 250 evra za njega, uzmu neki 7300GT do januara, i tad dodaju 250-350 evra za 9800GTX.

Dok GF9700GT izađe negde iduće godine u ovo vreme ( 9800GTS i GTX ako i izađu sad u decembru januaru, biće preko 500 evra. GF9600 naproleće, naleto, nema nikakvih garancija da će biti značajno brži od 8800) , GTS 320 neće biti moguće ni pokloniti a kamo li prodati. Ko mi je kriv što sam bio nestrpljiv. A da sam uzeo X1950PRO, ne bih ništa živo mogao da igram u native, pa ti sad preseci.

mogu ja da uzvratim pitanjem: cemu tolika ironija?
evo ti primer iz prakse: 7900GTO je punokrvni 7900GTX i istresa iz gaca 8600GTS, a ja ne bih mogao danas da ga prodam ovde na benchu za 150e. pitanje je da li bih i 130e dobio. a razlika je sto 7900GTO po performansama realno vredi 150e polovan, dok 8800GTX nece vredeti vise od 250e (ako i toliko), godinu dana arcen, ako se 8800GT, nov naravno, pojavi kod nas za 230e.
ovo govorim iz razloga sto cene high end komponentama nenormalno padaju a ljudi su na benchu besni. sad but true.

Jedno question.

WTF je GT toliko brzi. Mislim duplo brzi?
Ima sporiju magistralu, manje ROPova, ima tek nesto vise SPova, i nesto vece klokove? Da nije jednostavno zbog normalne kolicine (2^n) memorije?

Ljudi ocekuju kad kupe novu graficku da im traje 3 godine, epa ne moze !

@undefined:
verovatno i zbog toga. a mozda je cip i dodatno tweakovan, ko zna. SP rade na procentualno vecem kloku (2.5x) nego kod 8800GTS/X (oko 2.32-2.34x) u odnosu na ostatak cipa, veci klokovi...

ova karta je ono sto je tacno pre godinu dana bio 7900GTO: performanse na nivou high end karte, po upola nizoj ceni.

jos nesto: izgleda da je koristena 1ns memorija, pa ce moci da ide na min 2000Mhz klokovanjem.

Poslednja izmena:
Po ovim slikama izgleda kao pun pogodak. Mislim da nedostatak DX10.1 i 256bit magistrala neće sprečiti odličnu prodaju ovih kartica. Oveclock mogućnosti očekivane.

Moguca je i ona varijanta koju je yooyo objasnio: da su konacno aktivirali dodatnu MUL jedinicu po shaderu pa zato ima bolje performanse nego sto se ocekuje.Jer po GPU-Z-u G92 ima sao 16 TMU i 16 ROP jedinica.

Iskreno,ja sam ocekivao veci overclock.Dobro 730Mhz nije malo(preko 20% oc-a) ali ja sam nekako ocekivao 800(sta cu kad sam zahtevan :D )

Poslednja izmena:
sta ce ti vise? karta ce na tim klokovima (730/2000Mhz) biti brza od 8800GTX u 99% slucaja. i to sve za sicu.
jedva cekam da vidim kako ce 3870 da se nosi sa 8800GT i koji ce biti odnos cena. bice dobrih karti za male pare ove jeseni :)

Poslednja izmena:
Uvek treba vise :)
Ma dobro je 730Mhz,nije malo.
Nego jeste primetili potrosnju-u load-u 84W manje od 8800GTX-a.
Ali ono sto me brine je izmerena temperatura-86 C sa stock cooler-om.Posle se spominje neko upgrade-ovanje coolera.Da mozda 8800GT nema problema sa stock coolerom?

Ali ono sto me brine je izmerena temperatura-86 C sa stock cooler-om.Posle se spominje neko upgrade-ovanje coolera.Da mozda 8800GT nema problema sa stock coolerom?

Ako me pamcenje sluzi dobro bilo je neke price oko pregrevanja pa je 'vidija zabranila partnerima da prave OC verzije.

inq je napisao(la):
When it comes to 256MB part, it will mostly depend on the number of available G92_200 series. In all reality, this is a mainstream G96 part, G92_300 is the real G92 and that is a high-end part with yes, 384-bit memory controller... or 768-bit, given by the amount of memory on prototype boards.

Al ovaj lupeta...

platform.jpg

hd_useage.png

platform.png

3dmark_01.png

3dmark_02.png

3dmark_03.png

Chinaski;1257338ova karta je ono sto je tacno pre godinu dana bio 7900GTO: performanse na nivou high end karte je napisao(la):
Dobra ti je analogija ali ja mislim da 8800GT ipak stoji bolje nego sto je 7900GTO pre skoro godinu dana:
1)8800GT tera 99& igara glatko u 1280x1024 sa AA a 7900GTO to nije mogao prosle godine
2)8800GT ima nov cip koji je tek izasao (iako zasnovan na G80 tehnologiji).

Ako su oni testovi tacni,svidja mi se sto moze AA da se ukljucuje bez vecih problema.

Obratite paznju na performanse prilikom dekodiranja H264 videa, mada razlika nije zanemarljiva i sa VC - 1 video kodekom.

Poslednja izmena:
Samo jedna stvar, sta ako 179$ bude verzija sa 256MB a 512 bude preko 220-230?

Jao, vec mi voda ide na usta... ako bude za 512MB verzija za 240-250e, o'ma ima da je uzmem....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno