Šta je novo?

G92

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvom G80 (8800GTX) izgleda da nije radila dodatna MUL jedinica u SP-ovima pa je nvidia uspela da nasvira shader clock tako sto su iskljucili dodatnu MUL jedinicu. Nisam uspeo da ispratim sa se desilo sa 8600 serijom tj. da li je tu dodatna MUL jedinica ukjlucena.

Moguce je da je NVidia uspela da sredi probleme sa tom MUL jedinicom u novoj seriji pa sada imaj daleko bolje performanse od ocekivanih.

Pa da li si ti normalan? Ja sam i poceo ovaj thread, i to o G92, a vidi o kakvim glupostima se ovde diskutuje sada?!? :trust:
Kakve veze ima što si ti počeo temu, pogotovu neku koja je potpuno tipična za ovaj forum? Da nisi ti, pokrenuo bi je neko kroz sat, dan ili dva. Desteine ljudi su doprinele temi i sad se ti osećaš pozvanim da je zatvoriš.
Zaista ne želim da se svađam. Reagovao sam jer me nervira što svaki čas neko sugeriše zatvaranje teme jer mu se ne sviđa diskusija. Ko god je redovan na forumu primetio je da je nedjo izuzetno lak na katancu i da mu ne trebaju sugestije.

Ovo smo vec videli,cini mi se.Znaci primetno brzi od overclockovanog GTS-a,nije lose.
Ono sto mene zanima je koliko ce u 65nm moci da se odvoji od 600Mhz(tj. 1500 za shadere).
Jako malo mi deluje 600Mhz za 65nm.
Osim ako nVidia ne planira jos karti baziranih na istom cipu koje ce clockovati vise(kao u slucaju G71,isti chip a 200Mhz razlike izmedju 7900GT-a i GTX-a).U tom slucaju mozemo ocekivati dobar overclock.

EDIT:mad:STARAC:STa ti bi sa konfiguracijom? :)

Ono ti je bila Subspense mapa. A komp je prodan.

Bogami ako bude ovako, biće to izuzetno moćna kartica. Dosta dobro stoji i u višim rezolucijama i starijim igricama bez obzira na smanjen memorijski protok.
U novijim igricama koje će više zavisiti od brzinu shadera ovo može biti idealna kartica za nekoga sa standardnim 19" montiorom.
Još da RV670 ispuni očekivanja i eto nama veselja za 200e cca.

ako ovako bude, onda ce 'vidija kreirati nevidjen zbun ukoliko izbaci navodni 8800GTS sa 112 SP-ova. Tesko da preko noci mogu da nestanu svi aktuelni GTS-ovi, a sa istim imenom, cak i upucenom kupcu, bice tesko da izabere novu i brzu varijanu.

Pa ako taj novi GTS bude imao 512mb memorije, nece biti problema?

Pa po toj logici, i RV 670 može izazvati zbunjivanje sa HD 2900 XT i Pro. Biće tu negde po perfomansama negde brža, negde sporija ali definitvno jeftinija. Ustvari bolje bi za AMD bilo da je tu negde i da počne da zbunjuje kupce jer ako 2900XT ostane najbrža ATi kartica do Nove Godine, to će biti loše za AMD.
Istini za volju, AMD je mnogo bolje odradio imenovanje novih proizvoda. HD38xx jasno kaže da se radi o novoj generaciji dok GT, GTS, GTX stvarno pomalo zbunjuje.
nVida verovatno čuve više brojeve za neku novu high end karticu a lagano im ponestaje brojeva.

Poslednja izmena:
Pa po toj logici, i RV 670 može izazvati zbunjivanje sa HD 2900 XT i Pro. Biće tu negde po perfomansama negde brža, negde sporija ali definitvno jeftinija. Ustvari bolje bi za AMD bilo da je tu negde i da počne da zbunjuje kupce jer ako 2900XT ostane najbrža ATi kartica do Nove Godine, to će biti loše za AMD.
Istini za volju, AMD je mnogo bolje odradio imenovanje novih proizvoda. HD38xx jasno kaže da se radi o novoj generaciji dok GT, GTS, GTX stvarno pomalo zbunjuje.

A mozda se ta nova generacija kod AMD-a malo vise razlikuje od starije, pa je to razlog za novo imenovanje? Dok je kod Nvidije razlika samo u proizvodnom procesu, navodno? Opet meni se vise svidja HD3800XTX.

Poslednja izmena:
koliko vidim, kod ATI-ja je samo magistrala skresana na pola, dok je nizi proces dao vise klokove i manje zagrevanje. sve ostalo je isto, pa bi bilo "najpostenije" da se RV670 zove HD2950, a 3900 da se ostavi za sledecu generaciju.
inace, kod nvidije ce biti samo zbunjivanje na relaciji 8800GTS sa 96 i 8800GTS sa 112SP-a. cisto sumnjam da ce vendori na kutijama pisati broj SP.

Pa ako GT zaista bude dobar kao što se piše onda ni novi ni stari GTS neće imati mnogo smisla jer razlika u perfomansama između GT i GTS-a nije jasna. Po oznaci bi GTS trebao biti brži a izgleda da neće biti. Jedni što ima smisla očekivati je da se novi GTS prodaje samo dok se ne potroše zalihe čipova. GTS će ubrzo postati prevaziđen na isti način kao i HD2900.

pa za razliku od HD2900, Rv670 ima UVD integrisan i donosi podrsku za CrossFireX, tako da i nije bas isto kao i 2900 ;)

pa za razliku od HD2900, Rv670 ima UVD integrisan i donosi podrsku za CrossFireX, tako da i nije bas isto kao i 2900 ;)

I podršku za DX10.1 zar ne? To možda nije neka preterano bitna novost, ali jeste novost u odnosu na HD2900.

Po meni je lose i nVidia-ino i Ati-jevo resenje.Sto se Ati-ja tice,slazem se sa Chinaskim da treba da ostane dvojka u nazivu jer je samo u pitanju smanjena verzija R600 sa sitnim dodacima.
A kod nVidia-e nema smisla novu karticu(sa novim cipom) oznaciti isto kao i staru.Treba da stoji osmica ali definitivno neko drugo ime(imaju slobodno 89xxyyy).

Poslednja izmena:
Mi koji pratimo znaćemo šta je bolje a prosečan korisnik ionako kupuje po rezonu: Kartica sa 640MB je bolja od kartice sa 512 je bolja od kartice sa 320...

Po meni je lose i nVidia-ino i Ati-jevo resenje.Sto se Ati-ja tice,slazem se sa Chinaskim da treba da ostane dvojka u nazivu jer je samo u pitanju smanjena verzija R600 sa sitnim dodacima.
A kod nVidia-e nema smisla novu karticu(sa novim cipom) oznaciti isto kao i staru.Treba da stoji osmica ali definitivno neko drugo ime(imaju slobodno 89xxyyy).

Gde ste nasli te 2900Pro sa "smanjenim procesom" :p ? Kolko ja vidim po netu, GPU na 2900Pro trenutno je radjen u istom procesu kao i 2900XT, samo su klokovi manji, ne bi me cudilo ni da su losi klokeri i da su iskorisceni chipovi koji nisu mogli da postignu 2900XT specifikaciju... Novi "smanjeni" r670 jos nije izasao, a nece se zvati 2900 kad izadje, bar tako "kazu" za sada...

Ko prica o 2900Pro ? :) Mislio sam na dolazece karte sa RV670 cipom.
Sto se tice 2900Pro,u njegovoj temi smo videli sta moze i koliko se clockuje.

Ko prica o 2900Pro ? :) Mislio sam na dolazece karte sa RV670 cipom.
Sto se tice 2900Pro,u njegovoj temi smo videli sta moze i koliko se clockuje.

pominjan je gore 2900pro. A sta moze i kolko se o/c o tome jos uvek nemate pojma, to sto novinari i ljudi kao shamino rade to je druga prica. Video sam i ja da je nikolas61 moju plocu vozio na 500+ FSB pa moj primerak nece ni da cuje za preko 490...drugarov takodje...

pricam da dok ne vidish jso 10 komada ne mozes izvuci zakljucak...Zar to nije oduvek bilo tako ? Ubacio sam i ja msi 7600GT i rokno ga na 645mhz core, kolko je vecina ostalih 7600gt bez modova islo ? 590 ? 610 ? Kapiras me ? Tako je bila prica i za 6800GS koji svaki ide preko 600 opusteno, ja video dva koji nece preko 570, i nijedan koji oce preko 600 nisam imao u rukama...Ne sporim ja da se neke od tih 2900pro nece klokovati ko zivotinje, ali imam protiv da se generalizuje stvar na osnovu prvih par primerka koja su se pojavila. ;) [/offtopik]

Nemoj sad da se vadis :)
Evo ga i Geble probio 800Mhz sa 2900Pro.
Kolko sam ja stekao utisak,razliciti primerci iste kartice kad se oc-uju(mislim na normalan overclock bez modovanja,menjanja cooler-a itd.) uglavnom idu do iste granice sa malim oscilacijama.
Nego necemo vise u off,ljutice se audiofreak,ipak je ovo njegova tema :D

Poslednja izmena:
Nego jel' zna neko da li ce vidija dozvoliti proizvodjacima da odmah izbacuju i fabricki overklokovane kartice ili ce cekati sa tim par meseci (umeju oni nekad tako :d )?

Poslednja izmena:
Nego necemo vise u off,ljutice se audiofreak,ipak je ovo njegova tema :D

Ufff... vidi, ja se ljutim zbog toga sto ste mi rekli da ja odem iz threada. Ne smatram da ga posedujem samo zato sto sam ga ja zapoceo.

Analogija -- ja napravio zurku u klubu koji nije moje vlasnistvo, vi dosli ponapijali se i poceli da pravite sr.nja, ja vas zamolim da se kontrolisete, a vi mi kazete da idem ako mi se ne svidja. Probajte da razmislite malo o tome, mozda nekad i ukapirate sta sam hteo da kazem.

Poslednja izmena:
...sa nVidijinim pivom.

Ma kakvu si žurku ti napravio, o čemu pričaš?
Švrljao si jedno veče netom i pronašao tekstić on novom nVidija čipu i postavio dva linka na forum. Ajde da je neka bog zna kako neuobičajena tema, da si rekao nešto mnogo pametno ili da si otkrio neke insajderske informacije. Konkretno za ovu temu nisi ni reč napisao u prvom postu osim linkova.

Teme o novim čipovima se na ovom forumu otvaraju i diskutuju svaki dan. Da je ti nisi otvorio, otvorio bi je neko drugi kroz sat vremena.

I niko te nije terao da odeš, sam si hteo da ideš ali si usput hteo i nama da zabraniš da diskutujemo.

@audiofreak: ...s tim sto se nismo bas napili,samo smo malo poili da nam bude lepo :)

Opusteno,ne teramo te mi,bas nam je drago da citamo tvoje postove :wave:

Nego jel' zna neko da li ce vidija dozvoliti proizvodjacima da odmah izbacuju i fabricki overklokovane kartice ili ce cekati sa tim par meseci (umeju oni nekad tako :d )?

Ja ocekujem da ce se ubrzo pojaviti i oc-ovane varijante(ako ne i odmah) jer mi 600Mhz ipak deluje malo za 65nm.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno