Šta je novo?

FX procesori

Hhaha krsteno :'D,to je tesko za nabavati ispod cene mislim ,znam i ja mislim da mozda i ono ima padove napona ne znam ali sve je moguce,imam evo ovde kuci od drugara tagan modularno al dzabe mi kad nema pola kablova...
evo DSC_0006[1].jpg

Poslednja izmena:
Nije ni to nesto puno bolje, ovo sam nasao o njemu na brzinu:

a5dd72027915b5d7d782f7620a5da7de.jpg

S obzirom da koristi kondenzatore loseg kvaliteta, i da je 8 godina staro, ne bih se ni u njega uzdao..
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@ivanbass1
Aj da te i ja uvatim u semu kad vec vidim da se razumes u fx procesore :)

Od kada sam uzeo ovaj fx 8350 ga drzim na default, jes da planiram da ga menjam u skorije vreme sto da ne probam da vidim kakav je primerak xD
Imam dobro napajanje, ok cooler, jedino ploca nije nesto.

Za pocetak cu da poiskljucujem one stvari sto si napisao. Drugo koji startni napon da stavim za default clock, pa da vidim temperature, posto iskreno nikada na njih nisam obracao paznju.

Pa uradi isto sto sam gore napisao, i procitaj koji ti je trenutni napon?

Njemu je base klok 4.0ghz, tako da ce mu verovatno trebati malo visi napon.
Pogledaj koji mu je default u hwinfu kad uradis sve ono.

Preko 4200 nemoj klokovati zbog maticne. Napon na cpu probaj 1,35V (to bi trebalo biti dovoljno za 4000MHz bez turbo), u bios ukljuci HPC i iskljuci turboboost. I prvo klokuj cpu_nb i ram. Nb_core 1,2-1,25v, i kroz ratio probaj da podesis na 2400, a ram opet kroz ratio na 1866. Kad to bude stabilno - onda probaj cpu pomalo. Kad sve bude stabilno, polako smanjujes napon i testiras. Do 15% boost mozes da dobijes samo takvim klokom ram i cpu_nb. Ako kojim slucajem dobro ti krene - bice vise (mislim na 2133 ram i 2600 cpu_nb).

@caridze
Meh ovaj ram nece ni na 1600mhz da radi, na auto. Kontam da mu rucno treba tajminge namestiti.
A cpu da dignem na 4200 mi bezveze, bolje na stocku onda xD
A cime mogu stabilnost nb da testiram ?

Poslednja izmena:
Hahah e *** sad,zato kažem ovo moje nabudzeno seasonic će da pregazi sva ova nova hahah kakvi taganci i tako tako dalje

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Kakav auto, sve se rucno radi. Stabilnost na relaciji cpu_nb-ram najbolje testirati u prime95 blend (za pocetna podesavanja dovoljno po 15-30 minuta, a kad sve konacno podesis - pusti na par sati).
4000-4200 bice dovoljno uz oc ram i cpu_nb da bi dobio profit 25% i mnogo stabilniji fps.
https://m.youtube.com/watch?v=RC9_EgwZ26I kacio sam ranije. Sa 11.47 pocinju testovi. Bas tvoj cpu u stock sa turbo. Samo uz oc ram i cpu_nb, sto je izvodljivo i na tvojoj ploci. Samo ti ja kazem da ugasis turbo i uz smanjeni napon probas 4200 da stabilizujes. Moze i 4500, ali onda moras budziti hladjenje vrm i to je vec veliko opterecenje za tu maticnu.

Poslednja izmena:
za Grunt a
Prvo uradi clear CMOS, iskljuci struju, izvadi bateriju,izvadi i memorije mozes da im zamenis mesta a i ne moras, sve vrati nazad ukljuci struju, pa vidi na koliko rade memorije

Treba na defoltu da rade na 800Mhzx2=1600 Mhz, meni na ovoj ploci Patrioti rade sa svim CPU ovima na 1600 cak i sa otkljucanim Sempronom 140 u X2 e4400 ( sto je cudno posto pise da za DDR3 Sem 140 1066 Mhz controler)

Elem pre kloka stavi memorije na 1600 Mhz jako jr bitno iskljuci sve QnQ C1e ili C6 state, Turbo, pa probaj samo sa dizanjem mnozioca posto je otkljucan, pusti neki test moze i Aida64 za opterecenje pa vidi da l CPU radi na zadatoj hercazi moze i novi CPU z, ne bih odma pustio Prime ili Linx

Poslednja izmena:
Koji budget hladnjak preporucujete za FX Ocovanje mislim na 6XXX i 8XXX

Treba da ohladim CPU a ne chipset, hvala na misljenju ivanbass1( svako ga ima,sto ne znaci da mora da ga iznosi ) , al pitanje je bilo koji hladnjak za CPU preporucujete za OC FX 6XXX i 8XXX

Lc-cc-120.

Ta ploca ne moze izdrzati napon za preko 4.1-4.2 po svoj prilici, i to joj je mnogo,pa ti hladnjak nista ne znaci, mozes i noctuu staviti, ta ploca nije i nece biti za oc.

Edit:

Da je tako kao sto ti mislis, a nije, svi bi kupovali pllcu od 5000 i klokovali.
Niti ima power phase niti adekvatno hladjenje na vrm-u za bilo kakav kasvetan oc, to sto si izvukao preko 4.0 je i previse za nju

Poslednja izmena:
Ti posedujes i prekogniciju, pa znas unapred sta mislim, ne znam cemu takav stav, ako se neko raspisao to si ti a veruj bar 1/3 tvojih postova je trolovanje za godinu dana imas soma i po postova, radis li ti nesto ? Ili posledica zimskog raspusta.Ako nisi primetio pitanje je i za 8XXX koji ne posedujem tako da ti je dedukcija otisla uhero, a iako investiram u hladnjak empirijski cemo videti dokle moze da se OC uje 6100 na ovoj ploci, posto nije struje gladan, samo smeta temperatura,.

Ukratko, koji budget hladnjak preporucujete za OC FX 6XXX i FX 8XXX ?

Prati temperature VRMa na ploci, poznato je da slabiji modeli naguraju 90 stepeni bez problema cak i sa 95W FX modelima.

Aida64 ne kaze tako chipset je od 36 do 50 C a ne znam koji to program pa cak ni BIOS nema temperaturu VRMa

A posto vidim da je nemoguce postaviti pitanje ovde od offtopica i flamea , mozda cu kasnije ( mada ne znam cime izaziva moje benigno pitanje o hladnjaku za FX ovu nezdravu pojavu )

Poslednja izmena:
Flame-a?

Samo sam ti rekao lepo da na toj ploci neces postici nista od overkloka, sto je cinjenica, a pretpostavio sam da si pitao zbog sebe.

Edit:i da ti odgovorim na pitanje, da,radim nesto, studiram.
Meni su sve vrste drustvenih mreza beskorisne, i od kako sam dosao na Forum, na fb ulazim kad treba da stupim u kontakt s nekim, sto je mozda jednom,dva put dnevno par minuta, a druge drustvene mreze ne posecujem.

Poslednja izmena:
Xaxaxa lijo, lijo, pa dolijo, ne sekiraj se, samo ja znam koliko sam se namucio na ovoj ploci da OC ujem i ovoliko.

A neophodan mi je neki krsteni hladnjak dok igram FC 4 satima na 4,3 je zabo CPU zbog temperature, pa ga sad drzim na 4,18, treba ljudima pomoci

ako se moze a ne ubedjivati ih kako to ne moze

Receno ti je koji hladnjak-lc cc 120.

Samo proveri da li staje u kuciste, jer je glomazan.

Staje al jos neki predlog sa svih strana samo jedan i to LC, bilo je ranije jeftinih Titana i onih satro americkih DeepCool il tako nesto jeftino,
primio k znanju LC 120 al jos neki do 20 e

A sto se mreza tice ista stvar, uvek sam ulogovan ovde i na jos jedan sajt ali za trgovinu, to su mi dva taba, face jednom u 5 do 7 dana

zanimljiv je poslednji Bowiev intervju, gde iznosi tezu da nam preko drustvenih mreza vanzemaljci kradu vreme, odlican je Bowie R.I.P

( Avatar mi je da zezam Rusofile i ponekad upali ironija a dobro izgeda darth u odezdi Patrijarha Moskovskog i cele Rusije)
( Ili je Patrijarh u odezdi Darth-a ko ce ga znati)

Poslednja izmena:
Nema nikakav do 20e koji moze da pridje cc-u 120 kod nas, on hladi kao hyper 212(vidjao sam da pisu i da daje bolje rezultate od 212) koji kod nas kosta 5000 i vise.

Ivane hajde pošalji šta dalje da radim da klokujemo fx koliko može i ako moze uopšte hahah :-D

Послато са E2303 уз помоћ Тапатока

Probaj samo sa tim 1.3v naponom da podignes takt na 3700mhz, bez diranja nicega drugog.

To treba lepo da se istestira sa prime95 i slicnim programima, ali posto je ploca takva kakva jeste i napajanje je dosta staro, ne znam da li bih to preporucio.

1.3v bi trebalo da je dovoljno za 3700mhz klok, namesti na 3700 manualno(preko mnozioca) i testiraj za stabilnost.

Jel ima šanse da se ovo klokne malo preko stock? Ja sam ga nešto malo klokovao bez dizanja napona (koji je ekstremno nizak), al dešava mi se ponekad kad ga skroz opteretim da izbaci BSOD. Konfa iz opisa, tj:

Biostar TA970
FX8320E
Raidmax Cobra 600W

Sent from my S7 using Tapatalk

Evo posle 10tak minuta vrtenja CPU Z stress testa, inace LOL za napone kakva su ovo merenja da su to pravi naponi komp bi eksplodirao :D

Nadam se da barem za CPU dobro prikazuje, temp nije isla preko 43c, u sobi mi je poprilicno ladno nekih 18-19c max.

1srQa6V.png

za scynp

Moze ali vrlo je komplikovano, bivsi vlasnik ovog cpu je imao msi 760 plocu ( i ona je kod mene), pisao sam na vise mesta kako se ocuje na 760-780G-960 chipset-u, potpuno drgacije nego sa 970-990 chipsetovima, ako hoces da OCujes nadji moje postove, mada je MSI drasticno gori od Asusa 760

Za Grunta, moj savet je da koristis Aida64, tamo su pravi naponi a takodje i temperature

Poslednja izmena:
Aha pa verujem znam ja da je ova ploca ne daj boze za klok i te stvari ali reko ajde da probam nista me ne kosta,ako moze moze ,ako ne *** pici dalje na standardu ,evo stavio sam ga na 3700 za sad cini mi se normalno radi Capture.jpg

MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-DS3P ovakvu plocu sam imao nekada ,recimo jel ona bila dobra za oc? Secam se da je imala dobar bios tad sam koristio fx 4100 na njoj..Jos imam kutiju od nje hahah :D :p

Poslednja izmena:
Nije losa, mada nije ni posebno dobra D3SP.
Ova moja iz potpisa ima bolji power phase, sto znaci za oc, a kostala je 500-1000 din vise od d3sp.

@Mikec

Pa ako ti je crashovalo, znaci da je napon prenizak po svoj prilici.

@scynp

Na koju tacnu vrednost je napon u biosu podesen?

Poslednja izmena:
Aha aha,ma dobro sve jedno to nece biti u skorije vreme ili dok neprodam ovu ,za sad nema crash nema nicega sve deluje sasvim normlano,mislim da moze da predjemo na sledecu etapu haha :D ,pa 1.300 znam da je okruglo tacan broj

Nazad
Vrh Dno