Šta je novo?

Fx 8350 vs i5-3570

jumal

Cenjen
Učlanjen(a)
09.09.2013
Poena
150
Koji bi mi bio bolji za igre, ne planiram da oc ni jedan.. ?

^ prema ovom testu u BF4 beta fx8350 je u rangu sa i7 2600k (default oba).

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_proz.jpg

http://www.bf4blog.com/battlefield-4-beta-gpu-cpu-benchmarks/

Amd je odavno odustao od direktne borbe performansi u high-end segmentu jer i dalje nema arhitekturu koja u situaciji "klok za klok" moze da konkurise intelu. Ali se fokusirao na odnos cene i performansi.

generički odgovor, babiću . fx serija je bolja u renderu (izuzetak su samo 12-thread inteli, od 500 i kusur jura).

jedino što na amd trenutno ne valja je IMC, koji će se popraviti tek na excavatoru. ostalo može da se poredi sa intelom, a manje košta.

U teoriji nema potrebe za vecim fpsom od 60, to znam i ja, ali mi se nebrojeno mnogo puta desavalo da mi igra mnogo bolje radila na sto vecem fpsu. Vizuelno nema neke razlike ali je brzi odziv u igri. Ko ne veruje nek odigra q3 live - instagib npr. sa zakljucnih 60fpsa i nek proba posle free fps koji ide preko 200 sa bilo kojom novom grafickom.

generički odgovor, babiću . fx serija je bolja u renderu (izuzetak su samo 12-thread inteli, od 500 i kusur jura).

jedino što na amd trenutno ne valja je IMC, koji će se popraviti tek na excavatoru. ostalo može da se poredi sa intelom, a manje košta.
Nego, je l si ti ima tu maticnu kad si meni preporucio da je kupim ili se cekao da kupim pa da vidis da l se zalim? :D

U teoriji nema potrebe za vecim fpsom od 60, to znam i ja, ali mi se nebrojeno mnogo puta desavalo da mi igra mnogo bolje radila na sto vecem fpsu. Vizuelno nema neke razlike ali je brzi odziv u igri. Ko ne veruje nek odigra q3 live - instagib npr. sa zakljucnih 60fpsa i nek proba posle free fps koji ide preko 200 sa bilo kojom novom grafickom.
Normalno da ce igra bolje raditi sa vecim fps-om, jer kad imas ono 60 fps na granici i zvekne ti neki smoke u igri ili sta znam tebi u trenutku padne fps na 25 i to je osetno, a kad imas fps 100+ ne moze da padne ispod 50-60 i naravno uvek ce igra bolje raditi sa 100 fps-a bez obzira na monitor.

Da li mozete ukratko reci koliko i5-3570 ili 4670 trose manje energije od slicnog AMD procesora npr gorepomenutog FZ 8350 modela?
Komp se ce koristiti bukvalno za razne stvari, office rad, multimedia, internet, i ponekad igrice ali radi nonstop preko dana 16h, gasi se samo prilikom odlaska na spavanje,
pa nam je bitno zbog potrosnje i posledicno zagrevanja tj buke koju pravi kuler da bi ga ohladio.

na defaultu amd troši više . pola siijalice više . kad se overklokuju, oba idu na ~150w . evo ti link, unesi željeni procesor , štikliraj "overclock my cpu" i unesi vrednosti frekvencije i napona .

bon apetito, čejović i tako dalje ...
http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Dok je sistem u idle razlike u potrosnji je veoma mala, mozda 5 do 10w u najgorem slucaju.

Ako iskljucis turbo core uz lagan rad (browsovanje sa 50 otvorenih tabova uz office istovremeno je za ove procesore lagan rad, a time hocu da kazem da su i FX-8350 i i5 veoma mocni procesori) razlika je mozda 20w u najgorem slucaju.

Cak i u igrama sa piledriver je razlika relativno zanemarljiva (sto se potrosnje tice).

FX-8350 i slicni amd procesori trose MNOGO vise od intelovih samo ako ces da radis non stop stress testove sa 100% opterecenja procesora ili da radis rendering po ceo dan sa 100% iskoriscenosti procesora. U tim slucajevima mozes da vidis do 80tak W vecu potrosnju na FX sistemu.

Ovako za svakodnevne potrebe koje si naveo cak i kada bi ih sve radio istovremeno procesor bi i dalje ostao vecinom neuposlen.
Tj ne mozes ga ni oznojiti sa multimedijom ofisom i internetom cak i dok igrice rade.
Sto znaci da nece trositi mnogo jer ce uglavnom biti u nekom od powersave stanja :)
Ukratko razlika u potrosnji je zanemarljiva osim ako ne nameravas da kupis stotine takvih masina :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno