Šta je novo?

fx 6300 letnje temperature i uget program za you tube download

gurabija(yu)

Slavan
Učlanjen(a)
28.05.2007
Poena
319
Evo veceras iz moje kofiguracije čuh par puta zvuk buzera i rekoh da vidim o čemu se radi....

Konfiguracija je:

AMD FX-6300, 3826 MHz
Gigabyte GA-970A-UD3

ram 8173 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM
Patriot Memory 1866 CL10 Series 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM

Kako se spremam za odmor.... rekoh da za ćerkicu skinem koji crtać sa YouTube-ta, koristeći program Uget, na kraju ispade da taj bezazleni programčić prilikom konvertovanja videa uposli svih šest jezgra mog omalenog fx 6300 procesora, koji se po ovim letnjim temperaturama uz stock hladnjak pretvara u pravu malu pećnicu.

Slike za vreme uget-ovanja i nakon uget-ovanja.

3434343.jpg

3434343.jpg

Mislim da ću morati po povratku sa odmora da pazarim neki kvalitetniji hladnjak da racunar ne pretvorim u mini pećnicu.

Prilozi

• last.jpg
    last.jpg
    398 KB · Pregleda: 131
Ne znam koliko imas para, ja bih ti preporucio CM tx3 evo ili raijintek aidos i ako je deklarisan do 95w, ja sa tx3 hladim fx8350. Inace taj stock hladnjak nije nikakav nema ni heat pipeove

Poslednja izmena:
Zavrsice mu posao i onaj amd stock kuler sa heatpipeovima koji se dobija, sada uz FX 4350/6350/8320/8350, ranije uz Phenom II 965 itd... Mogu se naci za 300din po oglasima ili na buvljaku... Drugu sam za FX6300 poklonio moj box kuler od FX8350, bez problema hladi, uz 2x12 ventilatora na kucistu...

Poslednja izmena:
Uzmi 212 Evo, s njim mozes i da overklokujes i opet da imas niske temperature i da bude tih. :)

Pojma nemam, ali ne vidim sta je problem ako je max temperatura leti 56 stepeni kada je opterecen procesor? U svakom slucaju imas dosta veliki izbor kulera koji su bolji od onog sto se dobije sa procesorom jer sam ga ja kod mene samo probao i dernja se kao lud na vecim temperaturama :)

Pojma nemam, ali ne vidim sta je problem ako je max temperatura leti 56 stepeni kada je opterecen procesor? U svakom slucaju imas dosta veliki izbor kulera koji su bolji od onog sto se dobije sa procesorom jer sam ga ja kod mene samo probao i dernja se kao lud na vecim temperaturama :)

max temp je oko 70 c...... mislim posle odmora cu videti da kupim neki od gore predloženih kulera, zavisi koliko "vremena" budu zahtevali....

Generalno me je iznenadilo to da temperature luduju zbog uget programcica.....

na kraju ispade da taj bezazleni programčić prilikom konvertovanja videa uposli svih šest jezgra mog omalenog fx 6300 procesora, koji se po ovim letnjim temperaturama uz stock hladnjak pretvara u pravu malu pećnicu.
max temp je oko 70 c...... mislim posle odmora cu videti da kupim neki od gore predloženih kulera, zavisi koliko "vremena" budu zahtevali....

Generalno me je iznenadilo to da temperature luduju zbog uget programcica.....
Radiš konverziju videa.. ako ti je baš želja možeš je raditi i sa jednim jezgrom ali to ćeš platiti vremenski.

Ako ti se ne daju pare za kuler, a zelis da malo popravis situaciju mozes da undervolt-ujes procesor, manje ce se grejati :)
Ja sam uspeo moj cpu da spustim sa fabrickih 1.36V na 1.22V i radi stabilno na default taktu.

Iskljuci Turbo i resio si temp do kupovine kulera.

Undervolt i Turbo Off.

Samo malo, po slikama koje si postavio na HW monitoru vidim da je max temperatura 56 stepeni dok na toj istoj slici easytune pokazuje 65? Svakako neces pogresiti ako uzmes neki bolji kuler ali mislim da prvo treba da vidis da li ti program tacno pokazuje temperaturu. Probaj vise njih... Mozda sam i ja negde pogresio, ali mi se cini da je tako na slikama

Nazad
Vrh Dno