Izolacija od samo 5 cm ( sto je bio standard kod nas pre 20-ak godina ) bukvalno prepolovi potrosnju ( imali smo ovde dosta primera ), pod uslovom da ima izolacije i odozgo i u podu. O komforu i da ne govorimo, kad zidovi isijavaju hladno, pa ti umesto 23 treba 25c da bi narihtao da osecaj bude tu negde isti.Da vidiš to nisam gledao oko veličine, svakako KPCA meni zadovoljava ovu prostoriju od 12m2 koja je spavaća. U januaru je najviše za dan potrošila 6,4kWh, eto koliko znači izolacija od samo 5cm fasada i tavan.
Znaš li koja? Nešto manje od dvanaestice?U Viacom-u uskoro KJCAL.
Ineresantno deklarisana do -20c 🙂Novi model, 12-ice ce uvoziti. Po specifikaciji jako blizu KGT modelima.
![]()
ASHH12KJCAL | PRODUCTS | Split Systems | Wall Mount | Designer Series (Minimal Elegance Design) | GENERAL Europe
GENERAL PRODUCTS | Split Systems | Wall Mount | Designer Series (Minimal Elegance Design) | GENERAL | GENERAL Europewww.general-hvac.com
KG jeste jaca, rekao sam jako joj je blizu 🙂Ineresantno deklarisana do -20c 🙂
KG ipak je jaca 6.1kw prema 5.4kw
Cekamo cenu 😀
Ako si zadovoljan sa svojom, ja bi jurio istu, nije to kao kad sa audio sra%ima experimentises, to prodas, a klimu kad ti lepo fino ugrade, to je duga prica 🙂Ozbiljna sprava. Ja gledam jos jednu nordic da pazarim, mozda se i za ovu odlucim.
Misljenje o pozicijama spoljasnjih jedinica?

KG je boljiNovi model, 12-ice ce uvoziti. Po specifikaciji jako blizu KGT modelima.
![]()
ASHH12KJCAL | PRODUCTS | Split Systems | Wall Mount | Designer Series (Minimal Elegance Design) | GENERAL Europe
GENERAL PRODUCTS | Split Systems | Wall Mount | Designer Series (Minimal Elegance Design) | GENERAL | GENERAL Europewww.general-hvac.com
Ima valjda i 7ca ili 9ka..skoro bes enegde oko 100k^
Bez sumnje. Ali KG kod nas ima samo 12ica, ništa manje.
Ja nisam nigde našao, samo 12ice. Može privatna poruka gde ima?Ima valjda i 7ca ili 9ka..skoro bes enegde oko 100k
Prosle godine u avgustu imalo je 09KGTE za 60k 😉Ima valjda i 7ca ili 9ka..skoro bes enegde oko 100k
Skoro uzeo @hfth u ACS ---> 09 kgtfJa nisam nigde našao, samo 12ice. Može privatna poruka gde ima?
Vidi stvarno, ima devetka. Hvala!Prosle godine u avgustu imalo je 09KGTE za 60k 😉
Imalo je u Inele**** ---> takodje mislim i hladnoj prodavnici
Skoro uzeo @hfth u ACS ---> 09 kgtf
Odgovorismo bukvalno iste sekunde. To za raspored zaboravih da ga pitam, kod mene je jedna mala spavaca od 8 kvm ( gde razlika nije nikad ni 1c, u odnosu na ovamo ), ostalo sve open space.Verovatno može da bude dovoljna ali je knap za kuću 40m2, za stan bi već bilo sigurica. Moj savet je nju i još jednu devetku ili sedmicu i miran si. Zavisi i od rasporeda prostorija, da li je jedna iscela ili ima više soba?
U dve sobe po 20kvm mora dve manje klime, 7-ce ili 9-ke.Odgovorismo bukvalno iste sekunde. To za raspored zaboravih da ga pitam, kod mene je jedna mala spavaca od 8 kvm ( gde razlika nije nikad ni 1c, u odnosu na ovamo ), ostalo sve open space.
Ako ima dve sobe od po 20 kvm i zeli u obe istu temperaturu, to bi vec teze islo, ali generalno do 40 kvadrata sa izolacijom ( to je verovatno i knap ) kod mene nikad nikakav problem.
Sad vidim da je 12KETA na akciji u Hladnoj Prodavnici za 65k. To je odlična cena.Pozdrav svima. Da li neko ima Fujitsu ASYG12KETA? Razmisljam se o kupovini pa sam je uzeo u obzir za grejanje nekih 40 kvadrata,izolacija 5cm,zaklonjen komsijskim kucama bas blizu,solidana pvc stolarija i izolovani plafoni. Moze neko misljenje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari