Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U pitanju je FUJITSU ASYA12LGC - R4110A - INVERTER starija klima ali još funkcionalna za FUJITSU neznam nisam našao podatak ali najbliže što sam našao je da u GREE klimi za vreme hladnog vremena zna se čuti takvi zvukovi iz EEV inače klima radi OK Ali me nervira kad naveće spustim temperaturu pa to se čuje barem ja čujem moja žena ne.

Poslednja izmena:
Da čuje se kompresor tako i kod mene, imaju one takav rezak zvuk na niskim obrtajima, imam dve iste kući i u lokalu 12LU, sve imaju isti zvuk i isti kompresor Toshiba 9,5KG, odlične su to klime. Moje dve LGC su iz 2011, LU iz 2016.

I ova kg sto imam ja se cuje slicno na niskim obrt- pri nizoj potrosnji...dosta slabije od ovog zvuk gore, al se cuje...verv je to normalno 😀 grejw sve radi okej evo 3-4m nije gasena 😀

KHCAN u decembru potrošila oko 180kw.
Nalazi se u sobi od oko 20m² sa otvorenim vratima ka ostatku stana, ukupno 60m².
Izolacija 10cm stiropor, ispod podrum.

Zadata temperatura od 21 do 23, često je uključivan economy, auto fan.

Bojao sam se kada sam je kupovao da će biti prejaka za taj prostor, međutim ona se ni jednom nije ugasila, eventualno smanji brzinu fana i to je to.

Spoljna uglavnom nečujna, osim kada su bili oni jači minusi, mada ni tada nije bila bučna.

Potrošnja u januaru oko 350kw.

Pojavila se opet na stanju 12KETA za 70k pa sam u dilemi da je uzmem. S obzirom na moju situaciju koju sam opisao u januaru i da za temperature nize od 0 uglavnom palim kotao (zadnjih par godina u proseku torsim 2t peleta na kombinovano grejanje), mislim da ce mi ova klima resiti problem. Provo sam hteo da sacekam leto i da uzmem neku od vise klase (Nordic), ali one ce izaci na akcijama sigurno 85-100K ako ne i vise. A meni realno i neka iz A+ kategorije radi posao za sad. Ako dodje do nekih izmena plan je da uzmem jos jednu 12-icu za par godina pa bi u tom slucaju 2 sigurno radile posao.

Nordic modele za 100k nećeš naći nigde

Pa dobro ne mora bas ona, mislim bilo koja iz A+++ kategorije. Ne znam da li njih ima za nekih 70-85k preko leta na akcijama. Posto je 12KETA A+.

Pa dobro ne mora bas ona, mislim bilo koja iz A+++ kategorije. Ne znam da li njih ima za nekih 70-85k preko leta na akcijama. Posto je 12KETA A+.
Sto se tice Nordic, to jedino ako bude opet nesto u hladnoj prodavnici, kao prosle godine u avgustu/septembru ---> KHCAN, 14KMCDN ili Nocria X (90-100k)

Poslednja izmena:
Sto se tice Nordic, to jedino ako bude opet nesto u hladnoj prodavnici, kao prosle godine u avgustu/septembru ---> KHCAN, 14KMCDN ili Nocria X (90-100k)
Taj ko je pazario Nocriu X za te pare je ubo premiju

Pa imaš i kgt modele. 31kg spoljašnja

Zovi Viacom u ponedeljak obavezno! Ja sam kod njih kupio 12KHCAN, dakle Nordic za 103K din.

Ko se seca, pricao sam da hocu nekako da izvedem da povecam potrosnju struje nocu po jeftinoj tarifi i tako izbalansiram mesecni trosak za struju. Stigao mi je Wifi IR blaster sa AliExpress-a, podrzan u Tuya aplikaciji. Uredjaj podseca na chromecast, dobija se samo USB kabl tako da sam ga prikljucio na najobicniji punjac od telefona i postavio u optickoj vidljivosti klime da glumi daljinski (sto i jeste). U samoj aplikaciji ukoliko imate srece moze da se pronadje predefinisani model klime koji bi po funkcijama odgovarao vasem daljincu. U mom slucaju to nije bilo moguce pa sam morao da konfigurisem par tastera i programiram IR blaster i to radi bez problema. Interfejs u tom slucaju u samoj aplikaciji izgleda bezveze ali sluzi svojoj svrsi. Ono sto je meni trebalo je temp +, temp - i podesavanje brzine ventilatora. Nakon toga sam napravio scene i u odredjeno vreme menjam funkcije na klimi. Sad je automatizovano i vise se ne bakcem sa daljinskim.
Ovo nije najsrecnije resenje jer ne postoji feedback, blaster ne moze znati da li je komanda na klimi prihvacena ili ne. Ukoliko nema prepreke izmedju blastera i klime radice odlicno. Fujitsu resenje sa njihovim wifi adapterom koji se montira u samoj klimi je sigurno bolje ali kosta mnogo i meni se to licno ne isplati uopste.
Blaster sam platio 700 din sa sve postarinom.

Ne znam šta se dešava sa klimom, čudno se ponaša baš. Uključio sam je u stanu koji se nije grejao mesec ipo dana, napolju 3-4 stepena, unutra 15.
Zaleće se i ide u DF non stop. Ne znam šta se dešava ali na -15 mi je išla 3-4x za ceo dan a sad već 4x za sat vremena. 🤔
12KGTG

1000095619.jpg

Sad ce ti neko reci da je to normalno jer nisi grejao stan mesec i po dana pa su se zidovi "podhladili"!

Vidim da je vlažnost oko 85-90% po prognozama online, ali napolju stvarno nije ništa specijalno hladno oko 3-4 stepena.
DF traje kratko, nekoliko minuta ali na svakih 10-15 min bukvalno.

Kad sam je upalio oko nove godine u ledenom stanu kad je bilo do -15 noću, radila je 24h bez ijednog DF-a konstantno na oko 1000w dok nije zagrejala stan, ali tada nije bilo vlažnosti uopšte. Izgleda da je vlažnost stvarno smrt za klimu.

Poslednja izmena:
Iscupaj je iz struje na 10-15 min i izvadi baterije iz daljinca, pa upali je da radi. Ako ponovo radi isto tako ili je gas iscureo usled strucne montaze ili ima kvar negde na sondama - elektronici!

Pebacio sam je sa Auto na Medium brzinu fana i sada radi normalno i u kontinuitetu bez DF, ne luduje više. Ne znam šta se desilo sa Auto modom ali mi je prošli put radio okej.

Htedoh da predložim eko mod, al OK ako je medium fan rešio problem. Jel' to dve ili tri crtice?

Pebacio sam je sa Auto na Medium brzinu fana i sada radi normalno i u kontinuitetu bez DF, ne luduje više. Ne znam šta se desilo sa Auto modom ali mi je prošli put radio okej.
Jel si siguran da je radila difrostove ili je mozda samo isla u off. Ako je ovo drugo onda ok, pogotovo ako si vise puta provetravao a ona na auto radi. Zaleti se kad pootvaras sve, kad pozatvaras sabere se i vidi da je previse, ode u off i krece za neki min ponovo.

Za df em visoka temp, em kako kazes na 10-15 min...ipak se kladim u ovaj prvi scenario.

Medium ti je pomogao jer ona kad oseti da je preterala ( ono nakon vetrenja ) i krene da spusta, kad je na auto vrlo brzo spusti na drugu brzinu, a ovamo kompresor jos nije stigao da uspori koliko treba i zato na kraju ode u off. Kad je stavis na medium ( znam vec po svojoj ovo ) ona nastavi da radi i na kraju opet zavrsi u drugu, tj njenu najcescu brzinu kad je u auto modu.

Iskreno ne znam šta joj se desilo i zašto je bila poludela. Ne znam da li je DF ili se isključivala, doduše kad se isključila jednom izašao sam na terasu da proverim i spoljna jedinica nije radila uopšte.
Naime uključio sam je u hladnom stanu (15 stepeni) i pustio na Auto.
U novembru sam je već jednom puštao u sličnim uslovima, nije bilo ispod 4-5 stepeni tada i sve je bilo ok na Auto modu, grejala je kako treba i kultura rada super, bez ijednog DF-a nekoliko dana.
Sinoć došao, otvorio prozore da provetrim pre nego što je pustim da radi, provetrio jedno 5 min i uključio je. Odmah je krenula baš sa velikim zaletom i ventilator na max, i tako radi 5 min onda malo obori brzinu i posle 5-10 min se isključi i sve tako u krug, kao da se nešto skroz izbagovala, kao da je senzor za temperaturu možda poludeo iz nekog razloga jer definitivno nije dostigla 23 stepena koje sam zadao, u stanu bilo 16-17 možda, hladno.

Evo je sad opet na Auto i radi kako treba, ne gasi se, nema DF-a, modulira super.

Ne znam šta joj se to bilo desilo sinoć ali definitivno neki gadan trip je imala.

Tačno tako. 😀 Vratiću se opet sutra veče pa s obzirom da napolju nije hladno ništa specijalno mislio sam da je bolje da je isključim.

Nazad
Vrh Dno