nikola1970
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.07.2009
- Poena
- 375
Biću na Zlatiboru narednih dana i vidim da će biti do -10 noću, biće zanimljivo videti kako se KGCG snalazi. Podeliću graf iz tapo aplikacije. 🙂
Jel imas neki grafik kako radi KGCG u neizolovan prostor? 🙂Ova nekolko dana je otisla temp u minus, otp -2, -3, i na toj temp KGCG radi df skoro upola krace u odnosu kad je oko 0° ...od 7 do 10min zavrsi, kako kad...i dosta redje ulazi takodje u df
20minuta defrost? 😰
Koliko često?
Najbolje pozovi Viacom i vidi sta imaju ili mogu da nabave u skorije vreme.Potreban inverter za sobu od 25m2, lepo ususkana i izolovana kuca. Ja burazeru govorim da mu je tu 9 ili 7 fuji odradjuje posao a on hoce 12-ku. imate li kakav predlog ali do nekih 80k plafon i po mogucnosti da greje do -25.
I kod mene general 14kmcdn na svakih sat radi df po 20 min ako je bas vlaga oko 2 stepena, ali odrzava temperatru u prostoru bez problema. Sada kada je minus odradi df za 10 min max i dosta redje.Ne često, možda na 4 sata u uslovima velike vlažnosti i magle.
Nemam grfikon, nikako da stavim tapo, ova sonof nema...
Pa ne odrzava ona nego izolovan prostor dok je ona u df 🙂I kod mene general 14kmcdn na svakih sat radi df po 20 min ako je bas vlaga oko 2 stepena, ali odrzava temperatru u prostoru bez problema. Sada kada je minus odradi df za 10 min max i dosta redje.
Nema tu problema, jos je sad i vlaznost vazduha niska pa nema ni DF ( moju nisam primetio ni neki kontrolni da je odradila ) samo treba vremena da se sve lepo zagreje.KGCG puštena sinoć u ledenom stanu, celu noć je -9 napolju. Videćemo danas u toku dana kada se malo ugreje stan kako će biti. Mada će danas ceo dan biti u minus, maks -6, dok će večeras biti -10, neće joj biti lako. 😀
Lik koji mi je montirao 4.12. KPCA napolje radio u majici dok sam ja bio u zimskoj jakni.Ma idi bre...zato u startu pitam jel zimogrizljiva, ako je...da se ne patimo, odmah razlaz. 😂 Pidzamu sam nosio samo kada sam u bolnici lezao.
Pa pazi, pre nje sam imao gree viola klimu koja je slabija i koja je radila df oko 10 min i oseti se kada je pad temperature jer oko -5 je bilo u kuci oko 22, a sada ova moze bez problema da ugreje na tipa 24 i da padne pola stepena i to se ne oseti...Pa ne odrzava ona nego izolovan prostor dok je ona u df 🙂
Mozda joj ipak treba malo vise vremena da se prostor ugreje i ona stabilizuje. Pustena je u rad u teskim uslovima i u ohladjenom prostoru i zidovima.Evo grafik od danas preko dana. Minus -6 je maksimalno bilo danas, sad je već hladnije. Uslovi su povoljni u smislu nema vlage.
Tripovao sam da bi na ovom minusu modulirala na 350-500w s obzirom da je izolacija dobra ali sam se prevario očigledno. 😀
Bojim se da kada bi se spustila magla na ovoj temperaturi (takvi uslovi bili za prošlu novu godinu ali tada nisam imao klimu) da bi bilo problema da izgura iskreno. 🙂
Greje 30m2 na Zlatiboru.
Super je toNoćas -11, dobro se držala. Modulacija je sve niža i niža.
Nemam pojma, na spoljnoj ne piše, možda ima na kutiji, videću.Koja je godina proizvodnje tvoja KPCA?
Ima li stan podno grejanje? Ako ima, postoji li šansa da ga priključiš na toplotnu pumpu vazduh/voda? Ako ne, Soba1 7-ca, spavaća 9-ka i dnevna+trpezarija 14-ca. Pozivija zavisi od nameštaja. Klima u grejanju treba da duva u pod i po liniji prostoranja vazdušnog mlaza ne sme biti nameštaja. Od konkretnih modela ja bih gledao 07kpca, 07kgcg (ili 09kete) i 14kgcg. Ostaje ti problem sa kupatilom, gde će vrata morati biti otvorena, i moraćeš da ga dogrevaš u toku kupanja recimo nekom kaloriferskom grejalicom ili sušačem sa CINI grejačem. Mada, ako se ispod i iznad greje, možda i neće morati. Da li je zgrada useljena? Kakva je izolacija? Greje li se ispod i iznad tvog stana? Da li kupatilo ima spoljnih zidova i koji su poreostali spoljašnji zidovi?Pozdrav, koje klime i koju poziciju istih preporucujete za ovaj prostor? Uzmite u obzir da se soba2 nece grejati, stan ima oko 90m2, nova gradnja je u pitanju. Budžet do 300k.
Pogledajte prilog 521508
Hvala na odgovoru. Ispod i iznad se greje, kupatilo nema spoljnih zidova. Spoljni zidovi su celom stranom spavaćih soba. Ne mogu naći nijedan od tih modela da je dostupan na trzistu osim 12kgcg. Da li bi opcija sa 18kom u dnevnoj i 12kom u spavacoj bila dovoljna?Ima li stan podno grejanje? Ako ima, postoji li šansa da ga priključiš na toplotnu pumpu vazduh/voda? Ako ne, Soba1 7-ca, spavaća 9-ka i dnevna+trpezarija 14-ca. Pozivija zavisi od nameštaja. Klima u grejanju treba da duva u pod i po liniji prostoranja vazdušnog mlaza ne sme biti nameštaja. Od konkretnih modela ja bih gledao 07kpca, 07kgcg (ili 09kete) i 14kgcg. Ostaje ti problem sa kupatilom, gde će vrata morati biti otvorena, i moraćeš da ga dogrevaš u toku kupanja recimo nekom kaloriferskom grejalicom ili sušačem sa CINI grejačem. Mada, ako se ispod i iznad greje, možda i neće morati. Da li je zgrada useljena? Kakva je izolacija? Greje li se ispod i iznad tvog stana? Da li kupatilo ima spoljnih zidova i koji su poreostali spoljašnji zidovi?
Probaj kod uvoznika Viacom 🙂Hvala na odgovoru. Ispod i iznad se greje, kupatilo nema spoljnih zidova. Spoljni zidovi su celom stranom spavaćih soba. Ne mogu naći nijedan od tih modela da je dostupan na trzistu osim 12kgcg. Da li bi opcija sa 18kom u dnevnoj i 12kom u spavacoj bila dovoljna?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari