Sa 4 Fujitsu klime, LTCA iz 2011-te i LMCE iz 2018-te nikad nikakav problem. Jednom mi je zveknuo osigurač na utičnici za klimu, ćale uključio ko-zna-šta, osigurač izbio, a pošto nije imao unimer, proverio utičnici tinjalicom i ona ladno sija! Ja pozvao ekipu iz NS i rekao im "klima ne daje znake života , a utičnica ispravna", oni doneli celu novu klimu, bili spremni da presade ploču. Kad smo skontali da je osigurač, hteo sam u zemlju da propadnem. Ovo da je uvoznik spor katastrofa sam i ja čuo, ali meni garanciju pokriva taj servis u kome sam kupio i koji mi je ugradio klimu, pa oni i obezbeđuju delove, a posle se peglaju sa uvoznikom. Jedini je problem što su ljudi iz NS-a, nisi im blizu. Što se tiče LTCA ili KGTA, tu ti je LTCA ozbiljno bolji uređaj, sa velikom spoljašnjom od 41kg, dvostruko rotacionim kompresorom. Tiha, retko ide u defrost. Jedino što je model iz 2011-te i više se ne pravi. Jedina realna mana je što je zahtevnija za čišćenje. Mora da je gasiš da bi oprao filtere, zbog specifičnog poklopca koji se podiže. I ko je stalno pali-gasi na hlađenju žali se na loš miris. Što je i logično, jer bude mokar izmenjivač i turbina, klima se zatvori (spusti poklopac i zatvori krilca) i eto radosti za bakterije i buđ). Ja tih problema nisam imao, kod mene se gasi samo na kratko, kad perem filtere. Samostalno perem i izmenjivač i turbinu sa prskalicom pod pritiskom i Mobosan-om, (valjda se tako zove, prespe mi komšija u plastičnu kanticu) pa isperem obilato vodom. I uvek miriše 😁
U prvoj godini spremi se na "sine, mama ovde, klima ne greje, tata pritisnuo nešto na daljinskom a ne znamo šta" 🤣🤣🤣
Uglavnom prebaci na hlađenje, ili fan smanji na prvu crtu. Dakle klikće ni ne gleda šta radi.
Filtere peru sami, na LMCE bukvalno digneš poklopac dok klima radi, opereš, pokupiš peškirom ili krpom ostatke vode i vratiš u klimu. To ćale radi redovno. Kad bi imali LTCA bila bi frka za filtere, to bih morao ja.