Šta je novo?

Fujitsu klima umesto HiSense

ristesky

Zapažen
Učlanjen(a)
27.04.2022
Poena
15
Zdravo drugari,

Planirao sam da kupim ovu klimu, ali nakon procitanih >1000 postova u ovoj temi, i >500 po drugim, ipak sam se odlucio da to bude Fujitsu zbog svih problema o kojima je pisano ovde o Energy pro, osim ukoliko me neko od mnogo pametnijih i iskusnijih ljudi ovde ne odvrati ili usmeri ka nekom drugom modelu tipa VOX, Midea zbog mojih potreba. Ukratko, grejao bih 27m2 neizolovane prizemne vikendice (gradjene pre 40g, cigla + klasicna fasada) sa drvenom/losom stolarijom i visnom plafona 2.45m, ali svega nekih 1/4 zime aktivno (22c) + 3/4 zime pasivno (10c) zbog instalacija. Iznad je krov, dole je laminat. A u prilogu se nalazi detaljan crtez 2 prostorije open space kocepta, koje su spojene 2.2m prolazom kod kreveca/vrata iako na dvodelnom crtezu to nije prikazano.

Sto se izolacije tice: Planirao sam jednu sezonu da se grejem i da vidim sta ce da se desi sa potrosnjom preko pametne uticnice, ili ako nakon prvog meseca primetim da potrosnja ide u nebo, da za pocetak iznad plafona postavim stirodur da moze preko istog da se gazi posto podkrovlje sluzi kao ostava, pa ukoliko ne bude smanjena potrosnje da preko poda postavim jos jedan sloj laminata, i na kraju da zamenim stolariju.

Konstrukciono samo jedna klima moze da se postavi i izbor se sveo na sledece 12-ice, za koju mislim da je dovoljna ali mozda treba i jaca/slabija?
  1. Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC (78k) - (ne znam koja je razlika izmedju LUC i LUCA spoljne jedinice koju primecujem na drugim sajtovima i da li je to bitno?)
  2. Fujitsu ASYG12LMCE/AOYG12LMCE (72k)
  3. Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA (65k)
  4. Fujitsu ASYG12LLCE (60k)
Koju od gore navedenih klima biste za moje potrebe vi meni preporucili da ce zavrsiti posao? Spreman sam da platim 80000 max za klimu, ali racionalno gledano sto bih dao 78k za LU ako Fujitsu LLCE od 60k ili cak VOX IVA5-12JR ili IVA6-12JRPCW1 za 35k-40k respektivno zavrsava posao. :) Inace tokom zime uvek ima nekog tamo, tako da mi je smart/wi fi nebitan. Vise mi je bitno, da klima moze da zagreje 22c kad smo tamo, i da moze da odrzava 10c kad nismo tamo. U uzem izboru su mi bile i Hisense Energy Pro, Midea Extreme WIK, i VOX kao jeftino resenje pa mozda cak i nek od tih zavrsava posao? Hvala puno svima koji procitaju ovaj post i odgovore!

P.S.
U kuhinji je inace dole do vrata iz hodnika ostavljeno mesta za pec (tast ima sume da se grejemo narendih 30 godina), ali smo ipak odlucili da probamo samo sa inverterom za pocetak zbog bebe i njene bezbednosti, grejanja instalacija i prakticnosti, inace vikendica je na selu u sumi.

Prilozi

• Screen Shot 2022-04-27 at 6.28.08 AM.png
    Screen Shot 2022-04-27 at 6.28.08 AM.png
    330.6 KB · Pregleda: 78
  • Screen Shot 2022-04-27 at 6.27.29 AM.png
    Screen Shot 2022-04-27 at 6.27.29 AM.png
    357.5 KB · Pregleda: 47
  • Screen Shot 2022-04-27 at 6.27.13 AM.png
    Screen Shot 2022-04-27 at 6.27.13 AM.png
    779.6 KB · Pregleda: 44
  • Screen Shot 2022-04-27 at 6.26.49 AM.png
    Screen Shot 2022-04-27 at 6.26.49 AM.png
    469.6 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Zdravo drugari,

Planirao sam da kupim ovu klimu, ali nakon procitanih >1000 postova u ovoj temi, i >500 po drugim, ipak sam se odlucio da to bude Fujitsu zbog svih problema o kojima je pisano ovde o Energy pro, osim ukoliko me neko od mnogo pametnijih i iskusnijih ljudi ovde ne odvrati ili usmeri ka nekom drugom modelu tipa VOX, Midea zbog mojih potreba. Ukratko, grejao bih 27m2 neizolovane prizemne vikendice (gradjene pre 40g, cigla + klasicna fasada) sa drvenom/losom stolarijom i visnom plafona 2.45m, ali svega nekih 1/4 zime aktivno (22c) + 3/4 zime pasivno (10c) zbog instalacija. Iznad je krov, dole je laminat. A u prilogu se nalazi detaljan crtez 2 prostorije open space kocepta, koje su spojene 2.2m prolazom kod kreveca/vrata iako na dvodelnom crtezu to nije prikazano.

Sto se izolacije tice: Planirao sam jednu sezonu da se grejem i da vidim sta ce da se desi sa potrosnjom preko pametne uticnice, ili ako nakon prvog meseca primetim da potrosnja ide u nebo, da za pocetak iznad plafona postavim stirodur da moze preko istog da se gazi posto podkrovlje sluzi kao ostava, pa ukoliko ne bude smanjena potrosnje da preko poda postavim jos jedan sloj laminata, i na kraju da zamenim stolariju.

Konstrukciono samo jedna klima moze da se postavi i izbor se sveo na sledece 12-ice, za koju mislim da je dovoljna ali mozda treba i jaca/slabija?
  1. Fujitsu ASYG12LUCA/AOYG12LUC (78k) - (ne znam koja je razlika izmedju LUC i LUCA spoljne jedinice koju primecujem na drugim sajtovima i da li je to bitno?)
  2. Fujitsu ASYG12LMCE/AOYG12LMCE (72k)
  3. Fujitsu ASHG12LMCA/AOHG12LMCA (65k)
  4. Fujitsu ASYG12LLCE (60k)
Koju od gore navedenih klima biste za moje potrebe vi meni preporucili da ce zavrsiti posao? Spreman sam da platim 80000 max za klimu, ali racionalno gledano sto bih dao 78k za LU ako Fujitsu LLCE od 60k ili cak VOX IVA5-12JR ili IVA6-12JRPCW1 za 35k-40k respektivno zavrsava posao. :) Inace tokom zime uvek ima nekog tamo, tako da mi je smart/wi fi nebitan. Vise mi je bitno, da klima moze da zagreje 22c kad smo tamo, i da moze da odrzava 10c kad nismo tamo. U uzem izboru su mi bile i Hisense Energy Pro, Midea Extreme WIK, i VOX kao jeftino resenje pa mozda cak i nek od tih zavrsava posao? Hvala puno svima koji procitaju ovaj post i odgovore!

P.S.
U kuhinji je inace dole do vrata iz hodnika ostavljeno mesta za pec (tast ima sume da se grejemo narendih 30 godina), ali smo ipak odlucili da probamo samo sa inverterom za pocetak zbog bebe i njene bezbednosti, grejanja instalacija i prakticnosti, inace vikendica je na selu u sumi.
Prijateljski savet . NE kupuj klimu za grejanje. U tvom slucaju je to losa investicija.

Hej @Pan013, hvala ti puno na prijateljskom savetu i brzom odgovoru! U pravu si jer sve dok se adekvatno ne sredi izolacija, bice nam veci troskovi utroska el. energije i sa te tacke gledista to je losa investicija... Ali postoji i druga strana medalje nevezane od mesecnog racuna i ja na to gledam ovako: Za celu zimu mi cemo u vikendici provesti svega 30d na 22c... Ostatak grejne sezone 150d necemo biti tamo i vikendica ce se grejati na minimalnih 8c... Neka prosecna potrosnja bude i 1kW za Fujitsu 12 LUCA u oba rezima rada (22c i 8c) s' ozbirom na manjak izolacije i tako svih 6 meseci (samo ne znam koliko je ovo realno za ocekivati?), to nas vodi do racunice od 1kW*24h*180d =4320kW * 8,4rsd(plava zona prosek)~=35000rsd. Ali i dobra pec kosta 40k-50k, kao i metar drva 5k-7k, i to je neka investicija... Neka razlika u potrosnji bude i 200e-250e u odnosu na drva, i to je okej, jer na kraju dana placam luksuz... bezbednost (da se dete ne opece), vreme/energiju (da ne mora tast da sece sumu i lozi cele zime na 2 mesta a i mi kad smo tu), prakticnost (da ukljucim na klik i dobijem zeljenu temperaturu), cistiji vazduh od peci, da ne moram da krecim svake (druge) godine, itd... Mozda sam i debelo pogresio u racunici pa me ti slobodno iskritikuj, jer je ovo meni prvi put da kupujem inverter klimu :)

ristesky

LMCE i LUCA imaju opciju da održavaju temperaturu na 10 stepeni dok LLCE nema tu opciju.Kod tebe bi ipak išao na LUCA12 klimu zato što je jača od LLC i LM a nije velika razlika u ceni u odnosu na LMCE12.

Hvala puno @proleter na brzom odogovoru i korisnim informacijama! I jos samo jedno pitanje, da li smatras da je 12 LUCA adekvatna klima za neizolovan prostor od 27m2 ili treba nesto jace? Vidjao sam da ljudi preporucuju tipa Midea Mission 24-ke u tom cenovnog rangu, ali da nije to prejako u ovako malom iako neizolovanom prostoru (koji jelte nece biti neizolovan doveka), ili mozda ici na neku 18-icu ili neki drugi brend/model 12 u ovom cenovnom rangu/klasi? Inace bas sam se zagrejao za ovaj Hisense Energy Pro, ali kad sam video koliko se ljudi u temi zali odustao sam, i reko dodacu 100e za Fujitsu LUCA, ali kad kupim da znam da sam kupio a ne posle da se mlatim sa servisima ili improvizacijom. :) Inace zvao sam Hisense servis, napravio se mosa da se raspitam, i serviser mi nije delovao ubedljivo uopste, iz njegovog govora se dalo zakljuciti da je bio svestan problematike sa ovim klimama, i politicki korektno me uputio dalje na prodaju...

Mislim da će ti Luca biti ok jeste da nemaš izolaciju ali nisu ni zidovi od kartona.Sledeća po jačini bila bi LTCA ali ona je skuplja.Luca lepo radi i modulira i na +15 i na -15 zato što ima dobar hardver i softver.Mislim da su drugi proizvođači inverter klima a tu mislim na Kineske donekle uspeli da se primaknu Japanskim proizvođačima što se tiče hardvera ali kad je u pitanju softver i algoritam rada tu zaostaju iza Japanaca.Ipak stari igrači u proizvodnji invertera imaju bolji softver koji pomaže klimi da radi realnije u prostoriji u kojoj se nalazi.

Pošto se potkrovlje koristi tj. gazi se po podu, savetujem ti da staviš stiropor iznutra na plafon. Recimo, tvrdopresovani stirpor od 3cm. Ja sam tako uradio. Pa, ako ti to ne bude dovoljno, razmisli o zameni stolarije sledeće godine.

12LMCA ili 12LUCA, kako su ti i drugi u temi preporučili. Mada više naginjem ka LUCA, jer ima više snage, a to će ti značiti za takav prostor.

Hej @Pan013, hvala ti puno na prijateljskom savetu i brzom odgovoru! U pravu si jer sve dok se adekvatno ne sredi izolacija, bice nam veci troskovi utroska el. energije i sa te tacke gledista to je losa investicija... Ali postoji i druga strana medalje nevezane od mesecnog racuna i ja na to gledam ovako: Za celu zimu mi cemo u vikendici provesti svega 30d na 22c... Ostatak grejne sezone 150d necemo biti tamo i vikendica ce se grejati na minimalnih 8c... Neka prosecna potrosnja bude i 1kW za Fujitsu 12 LUCA u oba rezima rada (22c i 8c) s' ozbirom na manjak izolacije i tako svih 6 meseci (samo ne znam koliko je ovo realno za ocekivati?), to nas vodi do racunice od 1kW*24h*180d =4320kW * 8,4rsd(plava zona prosek)~=35000rsd. Ali i dobra pec kosta 40k-50k, kao i metar drva 5k-7k, i to je neka investicija... Neka razlika u potrosnji bude i 200e-250e u odnosu na drva, i to je okej, jer na kraju dana placam luksuz... bezbednost (da se dete ne opece), vreme/energiju (da ne mora tast da sece sumu i lozi cele zime na 2 mesta a i mi kad smo tu), prakticnost (da ukljucim na klik i dobijem zeljenu temperaturu), cistiji vazduh od peci, da ne moram da krecim svake (druge) godine, itd... Mozda sam i debelo pogresio u racunici pa me ti slobodno iskritikuj, jer je ovo meni prvi put da kupujem inverter klimu :)
Uh!? Odakle da krenem 😄. Aj prvi uredjaj. Cene koje si postavio si verovatno skino sa neta i sumljam da su te. Klime su poskupele 20%. Energy pro je pre par meseci bio 64 sad je 78. Ugradnja sad ide do 15. Sve to na tvoj budzet menja izbor modela. Da zanemarimo uredjaj izolacija je mnogo veci problem i to manji zbog potrosnje ,a vise zbog mogucnosti da uopste i uspe da zagreje. Klima NIJE grejalica. Ona sluzi da nadoknadi toplotne gubitke objekta i zato se ona ukljucuje u oktobru kad su spoljne temperature oko 15 i isklucuje u aprilu. Na spoljnim temperaturama oko 0 ,a unutar objekta 10 stepeni trebalo bi joj 1-2 dana da lepo ugreje na 22 stepena i to sa izolacijom. Bez izolacije samo bog zna da li bi. Ima jos mnogo sitnih mana ali ovo ti je naj bitnije da odustanes od grejanja klimom u objektu koji se koristi povremeno.
P.S
Ja sam zimus bio na Zlataru u objetu sa podnim grejanjem povezanim na kotao na pelet i trebalo mu je skoro ceo dan da ugreje ,a ima izolaciju. Pozdrav

Hvala puno @proleter za misljenje, @Corvus Corax za savet oko izolacije kao i @Pan013 kao glas razuma za odvracanje. Zvao sam malo pre 2 servisera, kunu se u Hisense Energy Pro, jedan ugradio propisno 20-ak komada prosle i 10-ak komada ove sezone i niko mu se nije zalio. Drugi ugradio 50-ak prosle grejne sezone i 20-ak ove i takodje bez problema sve proslo. Tako da, probacu i ja sa Hisense Energy Pro, pa sta mi Bog da :) A po @Pan013 visok racun za struju :D Salu na stranu, 100-ak evrica je jeftinija u startu, 7 godina je garancija na kompresor, delovi su dostupniji i jeftiniji... To je prica servisera na koju sam iskreno naseo, sta vi mislite o tome? Inace nasao sam Energy pro za 65k, imaju ga na lageru, pa vrvt nije cena dirana, a da inace je skocila na 78 kod dobavljaca sad, inflacija raste...

Podno/zidno grejanje spadaju u niskotemperaturne vidove grejanja.I grejanje inverter klimom je niskotemperaturno ali je razmena toplote to jest vazduha preko kojeg se prenosi toplota mnogo da kažem drastično veća kod klime ide od nekih 300m3 po satu pa do 700 i više m3.Kao što znamo jedino inverter može za 1 potrošeni kilovat da izbaci do 4kw toplote.Naravno sa padom spoljne temperature opada i COP ali i to zavisi od uređaja.LUCA na -15 daje 3.13kw.Na -7 daje 3.45kw.Ja bi za tu Hisense klimu pogledao šta kaže Eurovent pa ako je jača u minusima znači da je bolja.Mada znamo da su Fujitsu klime kvalitetne rade i po 15 godina bez kvarova.

Hvala puno @proleter za misljenje, @Corvus Corax za savet oko izolacije kao i @Pan013 kao glas razuma za odvracanje. Zvao sam malo pre 2 servisera, kunu se u Hisense Energy Pro, jedan ugradio propisno 20-ak komada prosle i 10-ak komada ove sezone i niko mu se nije zalio. Drugi ugradio 50-ak prosle grejne sezone i 20-ak ove i takodje bez problema sve proslo. Tako da, probacu i ja sa Hisense Energy Pro, pa sta mi Bog da :) A po @Pan013 visok racun za struju :D Salu na stranu, 100-ak evrica je jeftinija u startu, 7 godina je garancija na kompresor, delovi su dostupniji i jeftiniji... To je prica servisera na koju sam iskreno naseo, sta vi mislite o tome? Inace nasao sam Energy pro za 65k, imaju ga na lageru, pa vrvt nije cena dirana, a da inace je skocila na 78 kod dobavljaca sad, inflacija raste...
Ja sam u oktobru kupio dve energy pro. Svaku platio po 56. Juce ih iskljucio i nijedan bitan problem nisam imao. Zadovoljan i grejanjem i potrosnjom ,ali sve to zavisi od coveka do coveka. Ja sam ti samo nagovestio koje orobleme mozes da imas bez obzira na uredjaj. Pa da nebude posle nevalja Fudjicu,Vox,Fox ........😄

Hej @Pan013, hvala ti puno na podeljenom iskustvu i savetima :) Sve jasno kao dan, s' tim da nece meni objekat biti doveka neizolovan, resice se i to :) Samo gledam da kad vec izdvajam malo vecu sumu novca, uzmem pravu stvar... Zato me serviseri i vratise u dilemu HiSense Energy Pro 65k vs Fujitsu LUCA 78k, sa "super je to klima za grejanje", nismo imali problema sa njom do sad, garancija 7 godina na kompresor, jeftiniji i dustupniji delovi, dostupniji servis u mom selu kraj Arandjelovca/Mladenovca, itd... Inace 100e-110e kosta ugradnja sa 3m instalacije...

Imam tu Hisense i ona definitivno ima snagu da grije. Radi mi sad pristojno na ovim temperturama iznad nule i imam osjećaj da može zagrijati još veću prostoriju. Sad grijem prostoriju manju od 20m2.
Moj problem je neizolovan objekat i ploča iznad.
Ne dozvoli da ti klimu nepravilno ugrade, ne smiješ je nabiti uza zid ni blizu plafona, ostavi prostora oko unutrašnje jedinice, gdje god da je ugrađuješ. Majstori bi to trebalo odraditi kako treba, al uglavnom pazi da to ne odrade onako kako je njima lakše,
Sa klimom nemam problema na plusevima. Najlošije radi na temperaturama oko nule, kad je velika vlaga u vazduhu i tu ćeš imati najviše problema sa njom kod neizolovanog objekta. Ide često u defrost i te pauze ćeš itekako osjetiti, ako voliš toplinu,
Sa većim minusima povećeva se i potrošnja i na to trebaš računati. Moja kad radi uopšte nije štedljiva i vuče 1500w po satu kad je dobar minus. Ali to je zbog mog objekta jer ne čuva toplinu.

Hvala puno @cetverooki na podeljenom iskustvu. Slican problem imamo, s' tim da ja imam 27m2, ali krov iznad... Inace meni je to vikendica, i klima ce biti nastelovana na 22c 1/4 zime, a na 8c 3/4 zime... I "racunao" sam i prihvatljivo mi je ~1kW/h u proseku za grejnu sezonu :) Ako bude preko, krenucu polako sa izolacijom... Kontam da direktan benchmark ne postoji, ali da li bi LUCA manje trosila i redje isla u defrost od Energy Pro? Sto se instalacije tice, 20cm od plafona koliko sam ispratio, a koliko treba da bude levo/desno od zidova, sta kaze ovlasceni serviser/specifikacija?

Vidim forsiraš 22 stepena, kad su jači minusi nisam uspio zagrijati prostoriju na tu temperaturu u mojim uslovima, Najoptimalnije radi na zadatih 19 ili 20 i postigne 19, 20, 21 sve zavisi od dnevne temperature i da li ja napolju sunce. Doduše meni je ovo zadovoljavajuća temperatura, pa ne forsiram previše veću.
Ako bude Hisense, obavezno ugradnja po propisima ili neće raditi kako treba, Ako si čitao postove, sam sam imao problem.
Imam i ja krov iznad ploče i to sve uredno zatvoreno, vjeruj nedovoljno. Guta svu toplotu koja se nabije gore.

Poslednja izmena:
Nisam tražio po Euroventu informacije o Hisense klimi.Da li ima neki interni podatak kako se ponaša ta Hisense klima u minusima.Luca ima respektabilnu snagu u minusu kap što je i Eurovent dokumentovao.Evo diplome za LUCA12.Evo pogledaj koliki ima kapacitet grejanja Luca 12 na raznim spoljnim i zadatim unutašnjim temperaturama u objektu.Pogledaj koliki ima protok vazduha na režimu grejanja i zabeležili broj obrtaja turbine nije ih mrzelo vidim ima baš detaljnih podataka.

Prilozi

• eurovent-sertifikat-asyg12luca-aoyg12luca.pdf
    16.4 KB · Pregleda: 30
  • 12345.png
    12345.png
    69.1 KB · Pregleda: 72
  • 54321.png
    54321.png
    43.8 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Hej @cetverooki, forsiram 22c iz prostog razloga jer mi je zena rodjena pored furune na selu i voli kad je toplo :D Imamo malu bebicu od 9 meseci pa smo osetljivi :) Znam reci ces, pa kupi onda sporet pa se grej na drva :D Vidi ni 20c i malo bolje oblacenje nije problem, sto se mene tice ja se i zimi tusiram hladnom vodom... Inace temperatura u odnosu na BG je barem -2, vrvt je i veca vlaznost vazuha jer je potocic pored... @Pan013 ce vrvt reci da je ovo samoubilacki napad :D Al' ja sam u fazonu ajd da probamo, ako ne uspe, sredicemo izolaciju i/ili loziti na drva. @proleter hvala za prilozene dokumente, gledao sam na Eurevent sajtu i nema za Energy Pro, mada sam prvi put na sajtu pa mozda nisam uspeo da se snadjem, mada mi IT donekle ide od ruke... pa sam pronasao za LMCE (u prilogu) koju mi je bas ozbiljan prodavac/serviser za Fujitsu preporucio umesto LUCA modela zbog problema sa vratancima, koje licno nisu imali, a 30-ak ugradili, ali on ima LMCE klimu za svaki slucaj zbog te problematike jer kad se desi skupa/*******a popravka i cena za mene bi bila 68k... @proleter Gde si uspeo da pronadjes druga dva png-a da pojurim za LMCE? Tako da se izbor fakticki sveo na ova 3 modela i ne bih sirio dalje :) I ovako sam se pogubio/zamrsio u potrazi ovih 2 dana.
  1. HiSense Energy Pro za 65k
  2. Fujitsu LMCE/LMCE za 68k
  3. Fujitsu LUCA/LUC za 78k
Sto @bombaš rece, i sta cemo (da kupimo) sad? :D

Prilozi

• eurovent-sertifikat-asyg12lmce-aoyg12lmce.pdf
    16.6 KB · Pregleda: 14
Uzmi LMCE jer je laksa za odrzavanje i nema pokretni panel kao LU. Ima opciju da odrzava 10C.
Na tavanu odradi taj stirodur od bar 5cm.
Kad nemas izolaciju na fasadi racunaj da ti treba bar 23C unutra jer ti zidovi podhladjuju stalno bez izolacije i imas osecaj hladnoce ako je hladnije unutra.
Sredi stolariju.
Inace imam LU i nocna mora je za odrzavanje u odnosu na LGC a imaju isti kompresor.

E baš je serviser.. šta kaže "skupa/*******a popravka"?

I šta ćemo sad'.. :eek:
Izostavio si ono najbitnije, neizolovan objekat, a isto i ploča.
Po ovome mogu da shvatim, da neka druga klima može da odradi ovo od 22 stepena u neizolovanom prostoru, na temperaturama ispod -5.

Ja izostavio najbitnije?
Zar kolega nije razmatrao grejenje sa klimom u takođe neizolavanom prostoru, sa lošom stolarijom i još površinski većem za skoro 50%..?

@djalf Hvala puno na savetima i eliminaciji LUCA modela, iako je malo jaci od LMCE sto @proleter i @Corvus Corax rekose da bi znacilo i sto u potpunosti razumem i podrzavam... Ipak je 10k skuplji u startu, pokretni delovi mogu da zakazu, koliko vidim @djlaf kaze zeznutije je odrzavanje, a i fujitsu zastupnik/serviser je odabrao nju umesto LUCA modela... @cetverooki & @bombaš, nece objekat biti neizolovan doveka, sredice se to za koju godinu kad malo padnu cene materijala :D Znaci spala knjiga na 2 slova:
  1. HiSense Energy Pro HiNano za 65k
  2. Fujitsu LMCE/LMCE za 68k
Glasa li neko uopste za HiSense Energy Pro ili je ovo jednoglasna pobeda Fujitsu LMCE-a? :D

ristesky

Tablica kapaciteta grejanja i protok za LM što si tražio.Inače tih podataka ima u tehničkom uputstvu ima toga još sve u sitna crevca.

Prilozi

• 654321.png
    654321.png
    66.2 KB · Pregleda: 69
  • 123456.png
    123456.png
    99.9 KB · Pregleda: 75
@zeka89 je l' Muse ozbiljna preporuka ili je sarkazam? :D pretrazio sam forum na brzinu, vidim dosta zalbi na istu..
@djalf hvala puno za suzavanje izbora na 12 LMCE, mene zavele karakteristike na papiru Energy Pro vs LMCE, visi (S)COP, teza jedinica, visa energetska delakracija A+++, i kao duza garancija na kompresor, jeftiniji i dostupniji delovi, servis i tome slicno... ali ako ti kazes da zanemarimo sve to, i bi Fuji :)
@proleter hvala ti puno za tablicu!

Uzmes Gree Amber 9ku i grijes na koliko stepeni hoces. (45 kg vanjska, veca od skoro svih 18ki)
95 hiljada je bila cini mi se.
Mana je sto ne modulira bas nisko, ba bi se cesce palila gasila kad odradis izolaciju.
Ali u takvim uslovima kakvi su ti sad je trenutno idealna za tebe.

@EmaXx cek cek, hoces da kazes da ova 9-ka bolje radi nego pomenute 12-ce? i da ce zavrsiti posao u trenutnim uslovima, da ce utrosak el. energije biti manji i da batalim izolaciju? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno