Šta je novo?

FUJI Fujifilm FinePix F70 EXR

The_Grunf

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
620
Poz,

gledam nešto ovaj aparatić, treba mi za poklon a mogu ga dobiti novog relativno povoljno (~150 evra +-10 evra). Nisam našao neke testove na net-u, valjda je nov model ili šta, ali bih nabavio neki kompaktni UZ aparat. Prije njega sam gledao panasonic TZ6/7. Panasonic ima HD video, što je zgodno, ali Fuji ima manuelne kontrole + bolji CCD, gledao sam neke samplove i može ići do ISO 1600 na nekim manjim formatima. Između ISO 400 i 800 skoro da nema razlike. Veća mana po meni je objektiv koji ima IZRAZEN purple fringing, valjda zbog jako kompaktnog objektiva :( Da li je neko imao dodira sa ovim aparatićem, čisto da se ne pokajem kada kupim.

:wave::wave:

Odakle ti to da su ixusi neupotrebljivi u mraku? Pa brze fokusiraju od fujija. Ako mislis na visoki iso, ni to nije kao nekad, ni kod ixusa ni kod fujia, kod ixusa se drasticno poboljsalo, kod fujija pogorsalo... Ixusi najbolji all-around kompakti, tako da, nema boljeg aparata za zene od njega. A kad bude shvatila da fuji ima losu automatiku i da bez petljanja oko podesavanja slike mogu gadno da ispadnu, ima da krene da te proklinje. A uz to su ruzniji 100x. Tako da, lepo rekoh, pa ti vidi sta ti je bolje...

I dalje sam skloniji fujiu |) No koji je canonov best effort, iliti best buy umesto f200? Low light slikanje je vrlo bitno, cak bitnije od boje aparata |))

I dalje sam skloniji fujiu |) No koji je canonov best effort, iliti best buy umesto f200? Low light slikanje je vrlo bitno, cak bitnije od boje aparata |))

canon s90, samo sto je duolo skuplji, i kazu da mu je ergonomija ocajna, mada je i Fuji zeznuo stvari sa polozajem blic-a.

s90 je potpuno podbacio na testovima, i uopste mi nije jasno zasto ga ljudi preporucuju. Valjda zato sto je Canon. Mnogo bolje resenje je LX3, ali to su skupi aparati.

Danijele, jel' kupujes aparat za zenu ili za sebe? Ako je za zenu, nemoj joj uzimati fuji, a ako je za tebe onda je to vec druga prica.

s90 je potpuno podbacio na testovima, i uopste mi nije jasno zasto ga ljudi preporucuju. Valjda zato sto je Canon. Mnogo bolje resenje je LX3, ali to su skupi aparati.

Danijele, jel' kupujes aparat za zenu ili za sebe? Ako je za zenu, nemoj joj uzimati fuji, a ako je za tebe onda je to vec druga prica.

Ne mozes bas lx3 i s90 staviti u isti kos, ajde da si rekao g11, cisto zbog velicine. I sto smo se profilisali kao sovinisticki forum :) :) Ako je za zensko onda neki sa boljom automatikom, ako je za muskarca - e tada moze i Fuji :S:

Ne mozes bas lx3 i s90 staviti u isti kos, ajde da si rekao g11, cisto zbog velicine. I sto smo se profilisali kao sovinisticki forum :) :) Ako je za zensko onda neki sa boljom automatikom, ako je za muskarca - e tada moze i Fuji :S:

Ne kapiram? Pa s90 i Lx3 su ista klasa. Skoro iste velicine, skoro iste cene i slicnih specifikacija. G11 je veliki aparat u odnosu na prethodna dva i za nekih 60-70 eura skuplji.

I sto smo se profilisali kao sovinisticki forum :) :) Ako je za zensko onda neki sa boljom automatikom, ako je za muskarca - e tada moze i Fuji :S:

Obracajuci paznju na potrebe zena ne verujem da se mozemo svrstati u sovinisticki forum. Zene vole aparate koji su kompaktni, lepi za oko, i da mogu klikcu ne opterecujuci se podesavanjima. Aparat koji ispunjava ove uslove, a pri tome pravi najbolje fotke je ujedno i najbolji za zene, a u tome su ixusi za sada neprevazidjeni. Naravno, postoje i zene koje bas zanima fotografija i koje znaju puno o tome, ali takve imaju ili jure daleko bolje aparate i kompakti ih ne zanimaju preterano. A i takvih zena nema mnogo.

Otvaram novi topic u sta da kupim da ne trolujem puno |)
Aparat je prvenstveno za zenu, jer sam ja zadovoljan sa n82|>>

Ako ti je zena kompatibilna kupi i njoj jednu, n82

Grunf, daj jos malo fotki sa f70 da malo gledam, dok ne stigne ovaj moj. ;) Ali da budu neke lepe, da me ne ubedacis skroz. ;)

Evo 2 primjera DOF-a na poprilicnom zoom-u, Driver je pricao o ovome u jednoj drugoj temi pa rekoh da ti postujem da pogledas. Zanimljivo sta mali ixusoliki fuji moze da napravi :)

:wave::wave:

Vrh Dno