Šta je novo?

FUJI Fujifilm FinePix F70 EXR

The_Grunf

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
620
Poz,

gledam nešto ovaj aparatić, treba mi za poklon a mogu ga dobiti novog relativno povoljno (~150 evra +-10 evra). Nisam našao neke testove na net-u, valjda je nov model ili šta, ali bih nabavio neki kompaktni UZ aparat. Prije njega sam gledao panasonic TZ6/7. Panasonic ima HD video, što je zgodno, ali Fuji ima manuelne kontrole + bolji CCD, gledao sam neke samplove i može ići do ISO 1600 na nekim manjim formatima. Između ISO 400 i 800 skoro da nema razlike. Veća mana po meni je objektiv koji ima IZRAZEN purple fringing, valjda zbog jako kompaktnog objektiva :( Da li je neko imao dodira sa ovim aparatićem, čisto da se ne pokajem kada kupim.

:wave::wave:

Ko te terao da uzimas iPhone. :d

Inace, ja ne kapiram stvarno sta se ti tu dvoumis, posle n82 bilo koji digitalac ce da ti bude dobar. Uzmi jeftiniji, i pevaj. Inace, jedini stvarno dzepni aparat, koji moze da se nosi kao mobilni je Ixus 120. ;)

Pa kazem ti. Pohlepa je zeznuta stvar. Pocnes od mobilnog telefona, a onda dodjes do toga da racunas velicinu piksela na senzoru...Uzecu najverovatnije jedan od ova dva, a koji videcemo ovih dana.

ja bih sacekao taj f300... posle nekih 5-6 stranica poceo sam i ja da se lozim na f70 ali izgleda da ce f300 biti pun pogodak :)

Koji f300? Daj bar jednu informaciju ili pricas napamet? F70 je predstavljen u junu, u trgovinama na zapadu se pojavio tek krajem avgusta/septembra, ECS je u toku a iz Fuji-a nema novih najava. Kada f300 izadje imace i on mana, pa mozda covjek odluci da ceka f400 :) :)

"I will wait for F300EXR with 1/1.6" SuperCCD, with 10x optical zoom, HD Video and all the features to be fully settled down.. "

evo ovaj :)

1/1.6" ccd u malom kucistu sa 10x zoomom, kako da ne, da to moze davno bi ga napravili. Ustvari mozda ga i naprave, ali ce se zvati s300 i biti tri puta veci od f200/70:):)

Kupljen je f70! U Svajcarskoj je, pa cu videti da li cu ga dobiti za ovaj ili sledeci vikend. E sada, malo sam se iznervirao, jer opet sam bio skoro odlucio da uzmem f200, medjutim ta prijateljica, posto smo se culi hiljadu puta i zena vise ni sama ne zna sta ja ustvari hocu, je bila u gradu i kupila mi aparat. Sada ne znam da li da se radujem ili da se nerviram. Pored toga, nije mi uzela karticu, a to sam joj isto rekao da mi uzme, pa se i zbog toga nerviram. Mislio sam da su tamo mozda te kartice jeftinije, jer su ovde uzasno skupe. Ja ne znam zasto je to tako. Znam ranije da su te kartice bile na kg i bile su dzabe. Sada u jednoj radnji u kojoj sam pitao, 8Gb 2500 dinara. ***, k'o od zlata da su. Jel mozete da mi makar kazete posto vidim da ima nekih milion klasa SDHC, 4, 6, 8 sta koja klasa znaci, odnosno sta je najbolje uzeti, odnosno sta nikako ne uzimati? Moze i na pm poruka ako znate gde ima nesto po dobro ceni da se kupi.

speed_class.png

Uzmi bilo koju SD karticu, taj aparat moze da snimi 1 frejm u sekundi i video u standardnoj rezoluciji, za to je dovoljna i najsporija kartica :)

driveru, jel da uzmem zeni f200 ili f70? ako mi kazes canon, naljuticu se |>> koji je manji? 10x joj ne treba... jel ima neki u roza boji |))

Kupljen je f70! U Svajcarskoj je, pa cu videti da li cu ga dobiti za ovaj ili sledeci vikend. E sada, malo sam se iznervirao, jer opet sam bio skoro odlucio da uzmem f200, medjutim ta prijateljica, posto smo se culi hiljadu puta i zena vise ni sama ne zna sta ja ustvari hocu, je bila u gradu i kupila mi aparat. Sada ne znam da li da se radujem ili da se nerviram. Pored toga, nije mi uzela karticu, a to sam joj isto rekao da mi uzme, pa se i zbog toga nerviram. Mislio sam da su tamo mozda te kartice jeftinije, jer su ovde uzasno skupe. Ja ne znam zasto je to tako. Znam ranije da su te kartice bile na kg i bile su dzabe. Sada u jednoj radnji u kojoj sam pitao, 8Gb 2500 dinara. ***, k'o od zlata da su. Jel mozete da mi makar kazete posto vidim da ima nekih milion klasa SDHC, 4, 6, 8 sta koja klasa znaci, odnosno sta je najbolje uzeti, odnosno sta nikako ne uzimati? Moze i na pm poruka ako znate gde ima nesto po dobro ceni da se kupi.

Zeznuo si se, trebalo je da uzmes f200, ima bolji objektiv, senzor i pravi bolje slike... ;)

Kartice mozes da narucis i sa amazona, imas veliki izbor i dzaba su.

Kostao je 320 CHF, a garancija je godinu dana. Znam da ovde moze za malo vise para da se uzme, ali hteo sam da ga uzmem tamo, jer sam sigurniji u kvalitet.

Zeznuo si se, trebalo je da uzmes f200, ima bolji objektiv, senzor i pravi bolje slike... ;)

Znam da sam se zeznuo, ali ***. :) Ujedno, ako je neko zainteresovan da kupi aparat, po ceni, neka se javi, mozda bih ga stvarno i prodao, pa da uzmem f200.

Poslednja izmena:
Pa f70 ima kod nas da se uzme za 21000din, sto je tacno koliko si ga i ti platio (a ovde moze i na cekove na 6 rata bez kamate). Ne vidim sto bi ga neko kupio od tebe kad za iste pare ima nov iz radnje sa garancijom koja vazi ovde. Mozda ako prilozis torbicu, rezervnu bateriju i sd karticu za tu cenu... :)

Duga prica. Recimo da sam imao vise puta priliku da se uverim u validnost nasih garancija i da se od tada borim i rukama i nogama da ne dodjem u situaciju da bilo sta sto radi na struju kupujem kod nas. Pored toga imao sam takodje priliku da, doduse telefon, iste marke koristim, prvo jedan koji sam kupio kod nas u radnji(tu sam se izmedju ostalog uverio koliko mi garancija nista ne znaci), a onda sam imao isti taj telefon kupljen u Svajcarskoj. Recimo da je razlika kao nebo i zemlja i osim vizuelno ni po cemu drugom ne mogu da se porede. Dakle zato sam JA odlucio da kupim aparat u Svajcarskoj i zato bi mozda neko ko razmislja kao ja mozda hteo isto.

Medjutim, to sam rekao vise u nekoj polu-sali. Najverovatnije i da ga ne bih prodavao, jer bih morao da doplatim jos za f200, da ponovo maltretiram ove prijatelje iz Svajcarske, koji inace nemaju veze oko tehnike, a ni sam nisam siguran da bi mi f200 uopste odgovarao, pre svega zbog izgleda, jer mi deluje dosta ruzno na slikama, a i 10X zoom je nesto sto bih zeleo da imam. Zato najverovatnije cu ja lepo njega da koristim i da uzivam. Naravno rekao sam da se ako je neko zaitneresovan javi, pa bih odlucio tada definitivno da li bih ga prodao ili ne. ;)

I jos nesto. Ovo sto sam napisao nikako nije zloupotreba foruma u svrhu postavljanja oglasa. Medjutim imam osecaj da i ti i ja mozemo da imamo problema ako nastavimo o tome. Zato da se mi lepo vratimo na temu, a ovo ako je neko bas zainteresovan neka me kontaktira na pm, da ne pisemo vise o tome ovde.

Poslednja izmena:
Ma i ja sam mu rekao da kupi u Srbiji :) Jos je rano pa nema refurbished aparata pa ce vjerovatno dobiti isti kao i tamo. ,)

Nego, Bad Habbit, nisi ni dobio aparat a vec si nezadovoljan :d:d Neka te dugo sluzi, mislim da ces biti zadovoljan fotkama. Obavezno okaci neke slike i ostavi ovde utiske kada ga dobijes. Meni moj drugi stize sutra, a i danas sam dobio 16GB SDHC Class 6, 12 evra sve sa postarinom na nekoj aukciji :d:d:d

Pa kazem ti. Nije da sam nezadovoljan, ali sam bio blizi odluci da uzmem f200, ali me ova prijateljica preduhitrila i uzela mi f70. A sto ti uzimas drugi? Gde si uspeo da nadjes 16 Gb za 12 evra?

Evo gledam sada cene i ne deluje mi nista jeftinije nego ovde. :?

Poslednja izmena:
Pa kazem ti. Nije da sam nezadovoljan, ali sam bio blizi odluci da uzmem f200, ali me ova prijateljica preduhitrila i uzela mi f70. A sto ti uzimas drugi? Gde si uspeo da nadjes 16 Gb za 12 evra?

Evo gledam sada cene i ne deluje mi nista jeftinije nego ovde. :?

Prvi je bio poklon, svidio mi se pa sam i sebi narucio drugi par dana nakon sto je prvi stigao :) Malo se iskomplikovala logistika pa mi stize tek ovih dana, zavisi i od vremena i od letova. Inace karticu sam kupio na ebay-u, poslao bih ti link ali je prodavac banovan, premda je kartica stvarno 16 GB i class 6 (upis ide malo vise od 5MB/s), testirano sa H2testw 1.4 :) Da, uzeo sam i drugu bateriju,kao fuji, 1000 mAh, drzi kao original za sada a placena je neku sicu (tipa 10-12 dolara sa P&P) tako da ti preporucujem da uzmes i da u torbici imas jednu napunjenu a jednu u aparatu.

poz.

Pa f70 ima kod nas da se uzme za 21000din, sto je tacno koliko si ga i ti platio (a ovde moze i na cekove na 6 rata bez kamate). Ne vidim sto bi ga neko kupio od tebe kad za iste pare ima nov iz radnje sa garancijom koja vazi ovde. Mozda ako prilozis torbicu, rezervnu bateriju i sd karticu za tu cenu... :)

Ako je ovo 6 rata bez kamate u bmfoto, neko tu laze... cena ovako 225 e, cena na 6 rata >240 (kad se pomnozi rata sa 6)... e sad kako je to bez kamate ja ne znam, ali im je kamata gora nego meni na revolving za tu istu karticu... poslao sam mail da priupitam da mi objasne matematiku, ali mi nisu odgovorili... ne znam sta bi inspekcija rekla za tako ocigledno lazno reklamiranje?

Necu ixusa... svi su mi isti, svi su mi gadni, prakticno neupotrebljivi u mraku itd... poslacu je da pogleda fuji-e... naravno ixusa ima roza, fuji-a kanda nema, pa mozda ipak to presudi...

Poslednja izmena:
Prvi je bio poklon, svidio mi se pa sam i sebi narucio drugi par dana nakon sto je prvi stigao :) Malo se iskomplikovala logistika pa mi stize tek ovih dana, zavisi i od vremena i od letova. Inace karticu sam kupio na ebay-u, poslao bih ti link ali je prodavac banovan, premda je kartica stvarno 16 GB i class 6 (upis ide malo vise od 5MB/s), testirano sa H2testw 1.4 :) Da, uzeo sam i drugu bateriju,kao fuji, 1000 mAh, drzi kao original za sada a placena je neku sicu (tipa 10-12 dolara sa P&P) tako da ti preporucujem da uzmes i da u torbici imas jednu napunjenu a jednu u aparatu.

poz.

Ok, videcu. Nadam se da pricas o ebay-u americkom?

Vrh Dno