Bad Habbit
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2005
- Poena
- 390
Ok, hvala ti. Nadam se da cu napraviti solidne slike.
cozmo je napisao(la):Inace, ne brini za ostrinu, slike na visokim ISO vrednostima ce ti biti ostrije nego bez blica (sto je i normalno).
cozmo je napisao(la):Nego kompakti obicno stave 1/60s za blic, tu je problem, kakva god da je blenda i uslovi slikanja.
Automatika je zeznuta stvar kad hoces nesto da uradis, tj. iskontrolises...
defragmenter je napisao(la):kako na 1/60 i iso 1600 tamne fotke?
defragmenter je napisao(la):kako na 1/60 i iso 1600 tamne fotke?
defragmenter je napisao(la):cek bre pa na iso 200 vec 1/60 ide s blicem??? na iso 1600 valjda bi bile preexponirane? verovatno si mislio bez blica
defragmenter je napisao(la):cek bre pa na iso 200 vec 1/60 ide s blicem??? na iso 1600 valjda bi bile preexponirane? verovatno si mislio bez blica
cozmo je napisao(la):Ma, nemoj vise da lupas glavu. Kad hoces da uhvatis brzi pokret i da slikas malo blize stavi komplet sve na AUTO.
A ako hoces da se vidi sve lepo i kad nema preterano pokreta, stavi slowsync i ISO400 ili ISO800, bez blica probaj samo ISO800.
Nemam ovde sad primer jednog krstenja sto je moja supruga slikala sa malim Nikonom 3100, mogu da okacim sutra. Mislim, kad je njoj uspelo sa aparatom starim 3 godine koji je relativno spor, ima solidno suma na ISO400 uhvati 70-80% slika kako treba, mozes i ti sa brzim F10 koji ima odlican ISO i koji je u svemu noviji aparat. Slikala je na auto, namestio sam joj i mod sa slow syncom i Museum mod (gde se koristi BSS opcija). Otprilike joj rekao sta kad da koristi i napravila je sasvim lepe slike.
stara garda je napisao(la):BH,
Je l bilo bese krstenje? Ako jeste, di su slike? Okaci koju bolju, a i poneku losiju. Inace, jesi ti zadovoljan? Ako jesi, i mi smo svi, verujem, takodje. Pozdrav! stara garda=shangai sheytan![]()
stara garda je napisao(la):2. pojma nisam imao! Ovo mi je kompjuter na poslu, a ono kod kuce. Totalni sam pocetnik i nisam imao predstavu kako da se ulogujem na onaj, noviji kompjuter, misleci da ne moze sa razlicitih kompjutera isti acc.. Je l samo da unesem ovaj username i lozinku? Ako je tako, onda sta da radim sa drugim acc.? Da ga samo ne koristim ili sam duzan jos nesto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari