Boze me sacuvaj sta sve moze da se procita.. Jedno od boljih prvenstava, svaka tekma vrh..
Све саме велесиле хахаха. Пролазе само зато што се игра у Јужној Америци. Даље их нема нигде. У Бразилу је све другачије, од смешних терена до суђења и организације. Ово је најгоре светско икада.
Troll & hater detected. Mi ili ne gledamo iste utakmice ili si ti, kao i obicno, negativan i izigravas klasicnog smaraca kojem svaka dlaka smeta.
Оно што сам приметио је да је број утакмица које играју играчи у Европи, поготово у Шпанији и Енглеској да оставља озбиљне последице по енергију. Они Шпанци као пребијени су играли, Енглези исто тако а ни Немци нису били ништа бољи.
Glavni razlog uspeha ekipa iz Juzne Amerike (i CONCACAF zone) je njihova kvalitetna igra , i uspon tih ekipa u poslednje vreme dok skoro sve evropske ekipe ili stagniraju ili su nazadovale , tako da ja cisto sumnjam da bi prvenstvo imalo drugaciji ishod i kad bi se igralo na nekom drugom kontinentu.
Šta znači napredovale i nazadovale? U odnosu na šta ili koji period? Poslednja 2 SP su svojile ekipe iz Evrope, uz dominaciju jedne koja je osvojila sve što je mogla (EP dva puta) u ciklusu od 4 godine. Dovoljno je pogledati istoriju i videti da je "domaći" teren veoma značajan faktor i da je jedini "break" napravio Brazil još 1952. godine u Švedskoj kada je pobedio baš domaćina u finalu. Sve ostalo što se igralo u Americi (gledajući obe) i Evropi dobile su ekipe sa tog kontinenta, uz nerešeno 1:1 kad se radi o "neutralnim" domaćinima SP (KR/JP i JA). Inače, samo dva puta (1930. i 1950.) u finalu nije bilo evropske reprezentacije.
Od 1978. godine ni jednom do polufinala nisu došle dve ekipe iz Amerike (računajući i južnu i srednju i severnu) a na više SP se dešavalo da u 1/2finale ne uđe ni jedna.
Ove godine "američke" reprezentacije su u boljoj formi, što ne znači ništa kao trend. Za 4 godine se igra u Rusiji a za 8 u Kataru pa ćemo videti ali ne verujem da će se istorijski trendovi promeniti.
Ја се радујем![]()
Дечку није место у фудбалу, колико год добар да је...
Лепо сам ја рекао буразеру да Ливерпул нема шансе за титулу зато што имају ово у екипи. Чим се тог реше, свануће им.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari