Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako Brazil ne osvoji ima da bude gradjanski rat tamo...

130621070135-07-brazil-0621-horizontal-gallery.jpg

^U pojedinim favelama(divljim naseljima) velikih gradova ga vec ima odavno...

Boze me sacuvaj sta sve moze da se procita.. Jedno od boljih prvenstava, svaka tekma vrh..

Moraces da sacekas da se zavrsi utakmica Honduras - Svicarska, da bi dobio odgovor od Thierry Henry. Covek trenutno uziva u fudbalskim bravurama Xherdan Shaqiri-ja, Granit Xhaka-e, Valon Behrami-ja, Admir Mehmedi-ja, Josipa Drmića, Marija Gavranovića, Filipa Senderosa i Harisa Seferovića. Svi Jugosloveni, bas po volji legedarnog francuskog napadaca :d

Posto je ovo it forum, i gledanje preko tv-a nije neki trip, grehota da se bar jedna utakmica ne otprati na tabu ili fonu.:) dajte neke linkove, aplikacije i sl.:D

"Svajcarci" oprase honduras.

Све саме велесиле хахаха. Пролазе само зато што се игра у Јужној Америци. Даље их нема нигде. У Бразилу је све другачије, од смешних терена до суђења и организације. Ово је најгоре светско икада.

Troll & hater detected. Mi ili ne gledamo iste utakmice ili si ti, kao i obicno, negativan i izigravas klasicnog smaraca kojem svaka dlaka smeta.

Poslednja izmena:
Ја не стижем да гледам све утакмице али ове што сам гледао... морам да признам да су добре.
Оно што сам приметио је да је број утакмица које играју играчи у Европи, поготово у Шпанији и Енглеској да оставља озбиљне последице по енергију. Они Шпанци као пребијени су играли, Енглези исто тако а ни Немци нису били ништа бољи. То је убедљиво највећа предност ових Јужно Америчких репрезентација (поред чињенице да се игра на њиховом контитиненту и по клими на коју су навикли).

Са друге стране - Холандија. Ништа им није сметало да их све испраше у групи.

Vecina i igraca iz Juzne Amerike tj. njihovih reprezrentacija takodje igra u Evropi , a takodje brojne juznoamericke lige su zavrsene isto kad i evropske , dok je recimo brazilska liga u toku , pocela je u Aprilu ali pauza ce trajati do Jula dok se ne zavrsi Svetsko prvenstvo.

Glavni razlog uspeha ekipa iz Juzne Amerike (i CONCACAF zone) je njihova kvalitetna igra , i uspon tih ekipa u poslednje vreme dok skoro sve evropske ekipe ili stagniraju ili su nazadovale , tako da ja cisto sumnjam da bi prvenstvo imalo drugaciji ishod i kad bi se igralo na nekom drugom kontinentu.

Poslednja izmena:
Nekako imam osećaj da nas čekaju VELIKA iznenađenja u osmini finala, nadam se da ne grešim. Potrebno je da ili Brazil ili neka sasvim nova država pobedi na mundijalu.

Ako se Brazil vidno ne poboljša i bitno digne svoju formu( a postoje neki nagoveštaji za to, po meni), voleo bih da mundijal osvoji neka od Južno-američkih ekipa. Moj favorit je Kolumbija, svi je podcenjuju a zasad igra neverovatno dobro.

Ja ne pamtim, od kad gledam mundijale, da je ikada Kolumbija ovako dobro igrala i zabeležila sve tri pobede u svojoj grupi.

Da Nemačka osvoji, to nikako ne bih voleo. Potrebno je neko osveženje i neka nova napetost.

Troll & hater detected. Mi ili ne gledamo iste utakmice ili si ti, kao i obicno, negativan i izigravas klasicnog smaraca kojem svaka dlaka smeta.

Не капирам тај србинглиш нови језик. Изрази или "одрази" се како треба па да продискутујемо. Можеш ти да одгледаш још толико првенстава али си зелен и не капираш уопште како се и на који начин игра овај лепи спорт звани фудбал. Ја сам дао моје мишљење(које се базира на 20-годишњу ок каријерицу), то што теби смета и што су ти испале комшије за које си навијао немој мени да пребацујеш:). Генерално гледано првенство је смешно да смешније не може бити. Са тим у вези, имамо смешне ситуације и боранија екипе које пролазе даље. Борисе, ово ти је прво светско да гледаш? :)
Mack80-а да велесиле Чиле, Мексико и Колумбија су увек биле међу топ 10 екипа хахахахаха.

Poslednja izmena:
Pa vremena se menjaju , ne razumem sta ti zamisljas , da bi svaki put uvek iste ekipe trebalo da pobedjuju i da igraju u zavrsnicama ? :S

Vremena se mijenjaju, ali još nisu došla vremena u kojoj su Čile i Kolumbija, na nivou ili poziciji favorita u odnosu na recimo Francusku. Belgija je po meni čvrsta, nisu primili gol iz igre, kvalifikacije prošli kao kroz maslac.
Azar je lud, Mertens, De Brujne...

Poslednja izmena:
Meni je ovo prvenstvo odlično, pada dosta golova atraktivna je igra velike zvezde svetskog fudbala Neimar i Mesi pokazuju sve svoje majstorije, južnoamerički navijači su definitivno utisak decenija... Kolumbija je protiv Japana imala podršku 40.000, Argentina u Porto Alegreu isto, mogu samo da nagađam na šta će da liči obračun Brazila i Čilea koliko će tu Čileanaca da dođe...

Ali ipak ima jedno ali ne može se pobeći od činjenice da dosta golova na ovo prvenstvu pada isuviše lako, najsvežiji primer treći gol Argentine sinoć iz kornera (čini mi se levi bek Rohas). Tri Nigerijca u buketu skaču na loptu, Garaj im je odnosi, a iza sam kao duh Rohas na petercu... Too Easy...

Оно што сам приметио је да је број утакмица које играју играчи у Европи, поготово у Шпанији и Енглеској да оставља озбиљне последице по енергију. Они Шпанци као пребијени су играли, Енглези исто тако а ни Немци нису били ништа бољи.

Nemci su u toj prednosti što im je prvenstvo bilo rešeno mesecima pre kraja. Bajern je osvojio sa dvadesetak bodova prednosti i nisu imali potrošnju, ni fizičku, ni psihičku, kao recimo Španci gde su do poslednjeg kola tri tima bila u borbi za titulu, a dva od ta tri igrala finale LŠ.

Ovo su previše rani termini za ovakvo takmičenja i mora se poraditi na kalendarima. :)

Glavni razlog uspeha ekipa iz Juzne Amerike (i CONCACAF zone) je njihova kvalitetna igra , i uspon tih ekipa u poslednje vreme dok skoro sve evropske ekipe ili stagniraju ili su nazadovale , tako da ja cisto sumnjam da bi prvenstvo imalo drugaciji ishod i kad bi se igralo na nekom drugom kontinentu.

Šta znači napredovale i nazadovale? U odnosu na šta ili koji period? Poslednja 2 SP su svojile ekipe iz Evrope, uz dominaciju jedne koja je osvojila sve što je mogla (EP dva puta) u ciklusu od 4 godine. Dovoljno je pogledati istoriju i videti da je "domaći" teren veoma značajan faktor i da je jedini "break" napravio Brazil još 1952. godine u Švedskoj kada je pobedio baš domaćina u finalu. Sve ostalo što se igralo u Americi (gledajući obe) i Evropi dobile su ekipe sa tog kontinenta, uz nerešeno 1:1 kad se radi o "neutralnim" domaćinima SP (KR/JP i JA). Inače, samo dva puta (1930. i 1950.) u finalu nije bilo evropske reprezentacije.
Od 1978. godine ni jednom do polufinala nisu došle dve ekipe iz Amerike (računajući i južnu i srednju i severnu) a na više SP se dešavalo da u 1/2finale ne uđe ni jedna.
Ove godine "američke" reprezentacije su u boljoj formi, što ne znači ništa kao trend. Za 4 godine se igra u Rusiji a za 8 u Kataru pa ćemo videti ali ne verujem da će se istorijski trendovi promeniti.

Kako stvari stoje, male su sanse da cemo videti SP u Rusiji ili Kataru.

To bi bilo to od Gane. Izbacise iz reprezentacije Boatenga i Muntarija. Steta jer su protiv Njemacke odigrali na vrhunskom nivou.

Šta znači napredovale i nazadovale? U odnosu na šta ili koji period? Poslednja 2 SP su svojile ekipe iz Evrope, uz dominaciju jedne koja je osvojila sve što je mogla (EP dva puta) u ciklusu od 4 godine. Dovoljno je pogledati istoriju i videti da je "domaći" teren veoma značajan faktor i da je jedini "break" napravio Brazil još 1952. godine u Švedskoj kada je pobedio baš domaćina u finalu. Sve ostalo što se igralo u Americi (gledajući obe) i Evropi dobile su ekipe sa tog kontinenta, uz nerešeno 1:1 kad se radi o "neutralnim" domaćinima SP (KR/JP i JA). Inače, samo dva puta (1930. i 1950.) u finalu nije bilo evropske reprezentacije.
Od 1978. godine ni jednom do polufinala nisu došle dve ekipe iz Amerike (računajući i južnu i srednju i severnu) a na više SP se dešavalo da u 1/2finale ne uđe ni jedna.
Ove godine "američke" reprezentacije su u boljoj formi, što ne znači ništa kao trend. Za 4 godine se igra u Rusiji a za 8 u Kataru pa ćemo videti ali ne verujem da će se istorijski trendovi promeniti.

U odnosu na vremenski period od nekih 4,5 godina unazad, znaci govorim sad kako ko igra i na kom je nivou , a ne kakav je ko bio pre 10 ili 30 godina.

Steta, briljantan fudbaler. Steta i za Ganu. Povecavaju se sanse Evropljana da osvoje ovo prvenstvo, ako ih Brazilci iz favela ne pojedu u medjuvremenu :D

Urugvaj je pola ekipe bez njega, ali ko zna, mozda to da prostora Kavaniju da se razmahne... Velika steta i glupost nevidjenih razmera. Navijao sam za Italiju, ali jedan od najboljih igraca da bude diskvalifikovan, ne znam ko moze da se raduje tome, osim ovih koji su se kladili...

Ја се радујем :)
Дечку није место у фудбалу, колико год добар да је...
Лепо сам ја рекао буразеру да Ливерпул нема шансе за титулу зато што имају ово у екипи. Чим се тог реше, свануће им.

Ја не могу да схватим да постоје људи који га бране?!
Кажу: па шта ако је ујео, није га убио!?!
Страшно шта људи причају.

Наравно да се на овај начин треба обрачунати и са осталим силеџијама (Пепе), ал од неког мора са се крене.

FIFA je upozorila sajtove da brišu live stream linkove svetskog prvenstva, na sreću :d bez većeg uspeha:
"...Germany vs. Portugal on June 16 — he estimates that some nine million viewers watched on pirate streams."

Fer plej za Nemce i Amerikance - pošteno su odigrali.

Poslednja izmena:
Ogromna bi bila šteta da su Amerikanci ispali, a moglo se to desiti da je Gana iskoristila šansu posle izjednačenja. Daleko bolji fudbal su pružili i od Gane i od Portugala.

Mene su smorili. Ja ne znam sta je s vama, sto se svi przite na vojnicki fudbal. Fudbal je nekada bio lep sport a danas ako nisi Roben i ne trcis 40 na sat, nema od tebe fudbalera. Zaista tuzno, jos jedan sport koji je prosao "amerikanizaciju". Jos malo pa ce biti dosadan ko oni njihov glupi sportovi.

Да ли сте некад размишљали зашто амери кажу ,,soccer" за нормалан фудбал, а зашто ,,аmerican football" за оно што неодољиво подсећа на рагби?
Моје мишљење је да је то због тога што су јенкији одувек били врећа за пуњење у фудбалу, па су термином амерички фудбал хтели да скрену пажњу са правог фудбала на спорт који постоји код њих и још понегде.
Какве везе тај њихов рагби има везе за речју FOOTBALL?!?!
По мом мишљењу никакве.
Осим ако се цео појам тог спорта не своди на тренутак кад ногом испуцавају оно јаје...

Нисам мислио да вређам никог ко поштује тај спорт.
Али ме стварно занима зашто се то зове тако кад са фудбалом нема никакве везе :)

Надам се да ће Руси напокон да одиграју нормално вечерас...

^

BOVdD1Q.jpg

Pi danas obe dusmanske ekipe prordjose u osminu finala , steta za Ganu , oba gola su stvarno *****ska sto su primili , zaista su imali sansu posle 1:1 , Portugalci su im se maltene sami nudili...........state za Ganu , i ne bi bas rekao da su Ameri pokazali bolji fudbal od Gane , realno danas protiv Nemaca su bili nula , nista nisu pokazala , u prvom mecu su odigrali solidno ali ipak mislim da je Gana bila nesto bolja ,takodje i imali su preko 25 udaraca na gol........jedino su Ameri protiv Portugala odigrali bas vrhunski.

Ја се радујем :)
Дечку није место у фудбалу, колико год добар да је...
Лепо сам ја рекао буразеру да Ливерпул нема шансе за титулу зато што имају ово у екипи. Чим се тог реше, свануће им.

Jel znas gde bi oni zavrsili da nisu imali Suareza? Covek je oborio rekord sto se tice golova u jednoj sezoni od kad je 20 klubova u Premier ligi. Mislim ni ja ga ne podnosim, ali 34 ili koliko je vec golova dao nije mala stvar + koliko je imao asistencija.

Kao covek je gnjida, ali kao fudbaler mogu da se poklonim samo. Zbog ovog prvog ce ispastati, jer ga se niko nece secati po npr ovom rekordu ili nekim prelepim golovima.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno