Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da Meksiko ne moze da prodje Holandiju. Cak sta vise, mmislim da ce Holandezi da ih dobiju onako glatko...Mada ni oni nisu u poslednje dve tekme pokazali Bog zna sta, ali...

EDIT: Sto se tice Chilea i Brazila najverovatnije Brazil prolazi...neizvodljivo mi je prosto da sad ispadnu...pa i na silu ako treba, ali prolaze..

Poslednja izmena:
To ce biti jako zanimljive utakmice, reprezentacija Meksika nije za potcenjivanje. Naravno, Holandija je demostrirala da zna znanje i nekako se nadam da ce ipak oni otici dalje.

Samo da od pocetka igra Hernandez umesto metiljavog Dos Santosa, Meksiko ce zadati muke Holandjanima. Ali ipak Roben, Snajder i Van Persi su preveliki zalogaj. Dobiti glatko Cile i Spaniju... prvi krug favorita za titulu, nema sumnje.

frnxxym1.gif

:D

Inace danas bas dobre utakmice na programu. Ocekujem da Englezi pokusaju da osvetlaju obraz naciji, a Italija-Urugvaj ce biti last man standing. Rekao bih da Urugvaj ima blagu prednost zbog "domaceg terena" i neverovatno energicnih napadaca, ali Italija ume da igra ovakve utakmice, bice bas zeznuto, 3-5-2, Imobile i Balota su zveri u skok igri. Ciro Imobile je rasturio ovu sezonu u Torinu, kao i Cerci. De Rosi nece biti toliki hendikep, imaju 4-5 podjednako kvalitetnih igraca sredine terena. Marko Verati je zvezda u usponu, a o Pirlu, Montolivu i Markisiju ne treba trositi reci, sva trojica su klasa!

Poslednja izmena:
@padawan
Montolivo je slomio nogu pred start Mundijala.

Slažem se za Holandiju.
Protiv Španije je mogla da bude inspiracija Van Persija i Robena/loš dan Španaca, protiv Australije individualni kvalitet... Ali nakon što su sa puta sklonili jedan Čile koji je on fire tim, Holandija je pokazala da može da ide do finala ili čak i do svetske titule.

Poslednja izmena:
Најлошије светско од када се бавим фудбалом. Овде би чак и наша Србија прошла из свих група. Толико су играчи уморни од свакаквих турнира да је ово просто смор гледати.

Holanđani su uvijek sumnjivi. Spotaknuće se brzo. Mada ne bih volio, jer fino igraju.

I da, iz ugla gledaoca ovo je najbolje svjetsko prvenstvo koje sam ja gledao.

Poslednja izmena:
Ruku na srce i igraci simuliraju nikad gore, nije im lak posao.

Sudije nisu ni bolje ni gore od igrača. Druga je stvar što smo mi u prilici da seciramo svaku situaciju iz 1000 uglova usporeno sa zaustavljanjem slike itd...
Nije lako u trenutku proceniti baš sve idealno.

Suđenje je još i dobro kakvo je bilo na startu šampionata, u zadnjim utakmicama je na sasvim zavidnom nivou.

Ma nema to veze. Hrvati su kukali 10 dana na Japanca iako je po meni penal bio (povlačenje Freda za rame), a sinoć nikom ništa niko ne spominje sudiju

missed-handball-mexico-croatia-b.gif

Poenta je sledeća, halabukom na sudije se pravdaju loši rezultati, a mediji lako gutaju razne gluposti koje se nađu na internetu i naduvaju stvar van svih proporcija. Sudija koji je sinoć pogrešio kod penala je inače jedan od boljih na prvenstvu i sve drugo je odradio perfektno i ja bi mu poverio bilo koji od derbija koji slede u nokaut fazi.

Za mene je prijatno iznenađenje i sudija iz Gambije, odlično je sudio Holandija-Čile, smiren, normalno presuđuje dozvoljava da se igra.
Čileu nije odgovarao rezultat i odma je internet bio pun glupih šala.

Bq1aSbpIQAAS7Wi.png

Mene nervira to omalovažavanje sudija iz "nefudbalskih" zemalja. Čim pogreše odma' ide sprdanje a Ricoli svira smešan penal Španiji i ne vidi faul nad Kasiljasom koji bi i slepac video i nikom ništa.

Webb je ocajno subio na prvenstvu(ne mogu tacno da se setim koju utakmicu, mislim da je 1. ili 2. grupa 1.kolo) i nikom nista. Inace sinoc su Meksikanci trebali da dobiju 2 penala, sa ta dva gola imali bu istu gol razliku kao Brazil...

@Darkko

To potenciraju bistri komentatori rts i upšte sportski novinari u Srbiji koji bi trebalo da se zapitaju kakvi su im tiraži/gledanost pre nego što nekoga kritikuju.

Ovo mi je prvo svetsko prvenstvo koje zahvaljujući online prenosima gotovo isključivo pratim preko bbc/itv britanske tv. Ma nemože da se uporedi čitav doživljaj utakmice kada imaš komentatora koji poboljšava kvalitet prenosa utakmica koje su same po sebi atraktivne. Kada gledam rts smorim se za pet minuta naročito ako je tu neizbežni kovinjalo, a ni ostali nisu daleko odmakli.

Dešavalo se da na prvenstvu sudija iz Kuvajta pridobije sve svojom kompetentnošću i dogura do polufinala bez problema, mislim da je to bilo 2002.

Ma Aleksandar Stojanovic je nas ubedljivo najbolji komentator :)

Ma Aleksandar Stojanovic je nas ubedljivo najbolji komentator :)
Cuti, cuce te neko :)... Od sledece godine nema vise rts i fudbala ( kvalif. za evropsko i svetsko..) na istom tako da ih moje oci ne vide i usi ne cuju, dosta je bilo komentatora koji se sat vremena pred utakmicu spremaju za prenos i uspavljuju me komentarima i "strucnim" misljenjima.

Poslednja izmena:
dosta je bilo komentatora koji se sat vremena pred utakmicu spremaju za prenos i uspavljuju me komentarima i "strucnim" misljenjima.

Izvini, ali Aca sprema svoje utakmice danima unapred, kako bi inače znao sve one informacije? A da ne pričam o recitalu sa početka svakog meča :d

Poslednja izmena:
Dobro Aca informacija je izuzetak :p

Pa dobro covek voli fudbal i obavlja svoj posao na kvalitetan nacin (sto se tice spremanja za utakmicu), nijedna utakmica mi nije dosadna koju on komentarise :) . Neke informacije smo mogli samo od njega da saznamo. Kapiram da ima ljudi kojima ne odgovara njegov stil komentarisanja, meni je super :)

Uz Kovinjala mogu ekstra da se naspavam :d

Poslednja izmena:
Pa dobro covek voli fudbal...

I meni se ovo čini, ali ima potpuno pogrešnu sliku o tome kako treba da izgleda komentar jedne utakmice.
Posebno su mu čudni neki endemski termini tipa "zaustavno vreme" nastali kao loš bukvalan prevod sa engleskog (stoppage time).

Jeste da se malo preserava, ali generalno nije los. Ako bi komentator samo pricao imena fudbalera kod kojih je lopta, bilo bi dosadno, kad bi samo pricao neje zanimljivosti, utakmica ne bi imala svrhu. Mog caleta mnogo nervira, pred svaku utakmicu se moli ca da komentarise onaj Vlada ili kako se vec zove :D

Ne znam za vas, ali meni je Visko one and only, covek bukvalno sve zna. Gledas Premier Ligu > kamera na nekog lika i on kaze ovaj je skaut tog i tog kluba, prica sa menadzerom ovog fudbalera + jos kaze par reci o njemu. :Klanjanje

Mislio sam na naše :)

Što se tiče stranih Jim Beglin and Jon Champion :D

@Darkko

To potenciraju bistri komentatori rts i upšte sportski novinari u Srbiji koji bi trebalo da se zapitaju kakvi su im tiraži/gledanost pre nego što nekoga kritikuju.

Ovo mi je prvo svetsko prvenstvo koje zahvaljujući online prenosima gotovo isključivo pratim preko bbc/itv britanske tv. Ma nemože da se uporedi čitav doživljaj utakmice kada imaš komentatora koji poboljšava kvalitet prenosa utakmica koje su same po sebi atraktivne. Kada gledam rts smorim se za pet minuta naročito ako je tu neizbežni kovinjalo, a ni ostali nisu daleko odmakli.

Dešavalo se da na prvenstvu sudija iz Kuvajta pridobije sve svojom kompetentnošću i dogura do polufinala bez problema, mislim da je to bilo 2002.

Teska istina,isto vazi i za F1,ponekad vise slusam komentatore nego sto gledam :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno