Dosli smo do toga da brises ono sto se kosi sa tvojim misljenjem.
Nikako. Brisao sam ono što bi moglo biti uvredljivo jer to onda isprovocira i onog drugog da piše / uzvrati istom merom i tako se ubijaju teme. Onda zasmeta svima, i onima koji su se držali teme i onima koji su kulturno otišli u offtopic bez obzira da li su to gluposti po nečijem mišljenju (
svako ima pravo na svoje mišljenje, to je je jedno od osnovnih ljudskih prava), zasmeta kada dođe neki moderator koji je reagovao po nečijoj prijavi i lepo zatvori temu.
I umesto da lepo razmenjujemo mišljenja oko fudbala na ovom svetskom prvenstvu (što neko npr može da iskoristi i kroz kladionicu i zaradi neku paricu, šta tu ima loše?), mi sad razglabamo o nečemu o čemu su verovatno mudriji ljudi raspravili još davne 1948. godine.
To nas navodi na činjenicu da je naše društvo toliko zaostalo da nismo ni svesni da je bila ta godina i šta se u njoj tako bitno desilo za čovečanstvo, jer je očigledno da se ne uvažavaju ili pak ignorišu tuđa mišljenja već se ide u verbalne sukobe, uvrede i neprijatne rasprave.
Sve to vodi u debele priče koje nemaju veze sa naslovom teme i to ne samo u 1 pravcu nego u još 10 najmanje.
I sada 2 moderatora u ovoj temi treba da izbalansiraju svima, da svakom ugode, da paze da se neko ne uvredi ako mu je obrisan ili izmenjen post, mi moramo da pazimo da se vi ne uvredite dok vi sebi dajete za pravo da slobodno vređate druge.
Na kraju je kriv Peca, silver, forum je sranye a moderatori su dileje koje glume strogoću...
Kad budete shvatili da smo i mi ljudi kao i vi, da i mi imamo pravo na svoje mišljenje ali da je naš "posao" (posao pod navodnicima jer za ovo niko nije plaćen, radimo iz ljubavi jer nam je stalo do ovog virtuelnog mesta, želimo da poživi i da se razvija u pravom smeru i ako je dans verovatno teško da se u to poveruje, razumemo i to) da čistimo od neprijatnih reči i suzbijamo konflikte. Za to smo odabrani / selektirani, možda grešimo i po nekad prebrzo donesemo odluke ali imamo i mi svoje živote (nedostatak vremena svaki dan da većamo kako da reagujemo za svaki post u svakoj temi)...
Kao što vidiš (vidite) ovo prosto vuče ka debelom offtopic-u a time gušimo temu i odbijamo one koji bi da učestvuju u ovoj temi.
Dakle sve što nam treba od vas, korisnika, je razumevanje (za nas i za druge "obične" korisnike) i eventualno vera u nas same (da radimo ovo zbog forume ne zbog Igorice).
:wave: