Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Necemo banovati nikog sa topic-a samo zato sto ne misli kao ostali.

Nisam mislio bukvalno...

Uzese mi ovi Urugvajci pare iz dzepa. Tacno se vidi sindrom domaceg fudbalera kod njih. Pre cetiri godine niko nije imao veliku platu u klubu i zato su ginuli za reprezentaciju. A sada, mrzi ih da potrce.

@Dzekson: Ja od Jugovica nisam video domaceg veznjaka svetske klase. Treba taj tvoj Markec mnogo da napreduje da bi neko njega svrstavao u vrh svetskog fudbala.

Poslednja izmena:
Same :( Sramna igra

http://ionehellobeautiful.files.wordpress.com/2014/03/861.gif

Što se tiče Urugvaja: igram jake uloge protiv njih kada budu igrali sa preostale 2 ekipe iz grupe.
Ne pomaže njima niko. Vidim ih sa 0 bodova na ovom svetskom prvenstvu. Igraju bez veze, golman samo stoji i gleda kako lopta ulazi u gol (prva 2 gola), nemaju živaca i nisu sportisti, totalni znaci slabosti. Sad će i raspad sistema u ekipi: "on je kriv za I gol"; "nisam ja ti si zayebo"... Urugvaj = luzeri.

Poslednja izmena:
Al se uplasila engleska deca, grcevi u 70 minutu. Usvakom slucaju, svaka cast engleskoj da povede ovoliko dece. bez obzira na rezultat

Opasna utakmica, nadam se da ce Englezi izvuci makar bod.

Poslednja izmena od urednika:
Al se uplasila engleska deca, grcevi u 70 minutu. Usvakom slucaju, svaka cast engleskoj da povede ovoliko dece. bez obzira na rezultat

A ja prespavam utakmicu i probudim se na buđave Japance.....e zemljo Srbijo...

Оно нема везе с пеналом... Тј оно ће се увек свирати у корист Бразила, Шпаније... Исто тако оно никад неће бити пенал за Гану, Алжир и остали сиротињу.

Bas tako. Zamislite da domacin ispadne u prvom krugu...inace uvek sam navijao za Brazil(posle nasih). Ovaj put navijam za Holandiju.

Ma kakvi, nemam čuke da odigram "GG" ili čak "UG pp 2+" i ako imam neki blesav osećaj...

3,70 bila kvota na UG pp 2+... Da me je neko poslušao sad bi bio "bogat". :p

Moj komentar je takodje obrisan, ipak Igoritzina mora da bude zadnja...

Recimo da je samo njegova koliko-toliko kulturna ne i zadnja.
Pogledaj ovo:

Mora da se reaguje kad pises gluposti...

Inace, Weaselu se nikao ne svidjaju moji komentari. Mozda zato sto ne mislimo isto? Ipak je moderator...

I gde smo došli zato što smo pustili malo offtopica? Najbolje da zaključamo temu i kažemo ovo nema veze sa bench-om, idite na druge forume i tamo raspravljajte o FSS, "Markecu" i Robbenu?

----------

EDIT - Što se tiče današnjeg dana:
Ima li šanse ECU pored SWZ? SWZ dobili PER 03.06.2014, bili prvi u grupi bez izgubljene utakmice... ECU primio 3 gola od AUS, izgubili od MEX sa 3 primljena gola... Deluje mi najsigurnije da SWZ daje gol mada je sigurno tu bedna kvota. 1&T12+ deluje lepo (3,45)...

FRA vs HON? Dal može HON da postigne pogodak? :) Oprezni smo svi posle CRC-a ali mora uz AUS da bude još neki tim na WC2014 sa 0 bodova, slažete se? :)

ARG vs BIH: 1-1 (kvota 2,00), čista pobeda ARG, i 1:0 im je dovoljno. ARG igra tako da ako je napadneš i zanemariš odbranu na 1 minut - primaš gol. Pa sve zavisi od BIH sa koliko će golova da izgubi.

Poslednja izmena:
Zar ne pise gluposti? Covek prorice kakva ce biti sudbina Markovica i jos ga uporedjuje sa Robenom. Ako to nije glupost onda hebiga bas.
Dosli smo do toga da brises ono sto se kosi sa tvojim misljenjem.

Dosli smo do toga da brises ono sto se kosi sa tvojim misljenjem.

Nikako. Brisao sam ono što bi moglo biti uvredljivo jer to onda isprovocira i onog drugog da piše / uzvrati istom merom i tako se ubijaju teme. Onda zasmeta svima, i onima koji su se držali teme i onima koji su kulturno otišli u offtopic bez obzira da li su to gluposti po nečijem mišljenju (svako ima pravo na svoje mišljenje, to je je jedno od osnovnih ljudskih prava), zasmeta kada dođe neki moderator koji je reagovao po nečijoj prijavi i lepo zatvori temu.
I umesto da lepo razmenjujemo mišljenja oko fudbala na ovom svetskom prvenstvu (što neko npr može da iskoristi i kroz kladionicu i zaradi neku paricu, šta tu ima loše?), mi sad razglabamo o nečemu o čemu su verovatno mudriji ljudi raspravili još davne 1948. godine.
To nas navodi na činjenicu da je naše društvo toliko zaostalo da nismo ni svesni da je bila ta godina i šta se u njoj tako bitno desilo za čovečanstvo, jer je očigledno da se ne uvažavaju ili pak ignorišu tuđa mišljenja već se ide u verbalne sukobe, uvrede i neprijatne rasprave.
Sve to vodi u debele priče koje nemaju veze sa naslovom teme i to ne samo u 1 pravcu nego u još 10 najmanje.
I sada 2 moderatora u ovoj temi treba da izbalansiraju svima, da svakom ugode, da paze da se neko ne uvredi ako mu je obrisan ili izmenjen post, mi moramo da pazimo da se vi ne uvredite dok vi sebi dajete za pravo da slobodno vređate druge.
Na kraju je kriv Peca, silver, forum je sranye a moderatori su dileje koje glume strogoću...

Kad budete shvatili da smo i mi ljudi kao i vi, da i mi imamo pravo na svoje mišljenje ali da je naš "posao" (posao pod navodnicima jer za ovo niko nije plaćen, radimo iz ljubavi jer nam je stalo do ovog virtuelnog mesta, želimo da poživi i da se razvija u pravom smeru i ako je dans verovatno teško da se u to poveruje, razumemo i to) da čistimo od neprijatnih reči i suzbijamo konflikte. Za to smo odabrani / selektirani, možda grešimo i po nekad prebrzo donesemo odluke ali imamo i mi svoje živote (nedostatak vremena svaki dan da većamo kako da reagujemo za svaki post u svakoj temi)...
Kao što vidiš (vidite) ovo prosto vuče ka debelom offtopic-u a time gušimo temu i odbijamo one koji bi da učestvuju u ovoj temi.

Dakle sve što nam treba od vas, korisnika, je razumevanje (za nas i za druge "obične" korisnike) i eventualno vera u nas same (da radimo ovo zbog forume ne zbog Igorice).

:wave:

Poslednja izmena:
Ja jedno znam.
Kome dosude penal od sada, nece mu padati na pamet da ga da :), posle Hrvatske , Spanije , Urugvaja :)

ja sam > vreme prvog gola 28+ na italiju
Nikad nije lakse doslo .
30 minut , utakmica prosla.
SAmo da je Urugvaj nije raspad :(

Poslednja izmena:
Neko moje mišljenje o Engleska-Italija.

Desna strana Italije Darmian-Kandreva je dominirala, levi bek Engleske Bejns je nesumnjivo odličan igrač, ali je često bio izolovan (bez pomoći Runija koji je igrao levo krilo) i nemoćan da se izbori što je na kraju i dovelo do gola Balotelija nakon savršene lopte Kandreve koju je trebalo sprečiti iz perspektive odbrane Engleske. Kejhil u duelu sa Balotelijem nije imao šanse.

Engleska je pozitivno iznenadila igrom, gol Staridža je bio izvanredna akcija, Runijev pas u peterac milimetarski precizan.

Jel morate i ovu temu da userete sa poenima i banovanjima i svime ostalim...? Neverovatno. Da ljudima das offtopic temu ne znam sta bi tek tamo pisali...

--------------------------------------------------------------------------

No da se vratim vamo... Joj koliko je ljudi palo na Urugvaj... Inace ja sam pratio onog golmana CR-a, ako neko ne prati spansku ligu Keylor Navas je takva golmancina, da je to strasno. Sta je sve branio u Levanteu, vidi se da golmani postaju pravi tek posle 26-27 godina...

Sto se tice utakmice Engleska - Italija, paaaa. Gotovo da sam znao da ce Talijani dobiti, jednostavno stari lisac je Cezare, ovaj pogani matori Hodzson mi je odvratan, on je samo za tako neku ekipu za drugu trecu englesku ligu. :mad: Pratim jaaaaaako dugo PL i znam gotovo sve igrace, ali Englezi imaju problem kao i nasi. Za klubove kidaju, a kad dodju u repku, ne mogu da se sastave. Iako sam "Crveni Djavo" moj veliki naklon za Sterlinga. :Klanjanje Covek je procvetao u ovoj sezoni. Runi ocaj. Sem onog pasa za gol, nista. Mislim ne moze on da igra na krilu pa to ti je. Steta sto Lalana nije usao ranije i Barkli, dobri igraci skroz. Sirigu dobro zamenio Bufona, a Super Mario, covek za velike utakmice.

Obala Slonovace - Japan... Samo cu reci kakav preokret za par minuta. Boni strasan igrac, treba da ide u neki veci klub od Svonsija. Onaj Aurier isto dobar.

Inace ja sam pratio onog golmana CR-a, ako neko ne prati spansku ligu Keylor Navas je takva golmancina, da je to strasno. Sta je sve branio u Levanteu, vidi se da golmani postaju pravi tek posle 26-27 godina...

.

Mislim da na 15 utakmica u Primeri nije primio gol a zakopao je Barsu i Atl. Madrid je kiksnuo kuci zahvaljujuci njemu. Danas mislim da ce Svajcarci imati tezak posao, po meni remi im je puna kapa a Francuzi nece mislim dozvoliti vise brukanja kakva su imali na predhodnim prvenstvima. Dosta igraca je izostavljeno iz stare garde tako da je i drugaciji pristup prema reprezentaciji Francuske. Bosna ce dati gol Argentini u to sam ubedjen.

edit: Da sreci i radovanju nema kraja pokazao je fizioterapeut Engleske koji je povredio clanak od silnog radovanja, majstor.

Poslednja izmena:
Iako su Englezi izgubili mislim da im je ovo najbolje izdanje u zadnjih 15 godina na velikim takmicenjima... jos da imaju dobrog selektora sve bi to drugacije izgledalo.

Mislim da ce proci dalje uz Italiju, iako ih ceka tezak mec sa Urugvajom. Ali onakve greske u odbrani moraju da svedu na minimum ako misle da prodju grupnu fazu.

No da se vratim vamo... Joj koliko je ljudi palo na Urugvaj... Inace ja sam pratio onog golmana CR-a, ako neko ne prati spansku ligu Keylor Navas je takva golmancina, da je to strasno. Sta je sve branio u Levanteu, vidi se da golmani postaju pravi tek posle 26-27 godina...

Sjajan golman, ubeđen sam da će napustiti Levante posle svetskog prvenstva. Takođe i Kembel mi se pasno svideo kako igra.

Kembel je isto odlican, ali eto Venger ga izgleda nesto ne mirise, a on mi je deset u glavu za onog papana Zirua :)

Englezi nikako da se uklope. Neki put im je odbrana brutalna a napad nula, sad im je napad jedan od najboljih na prvenstvu a odbrana uzas sve sami sporaci centralni bekovi. S obzirom da se na ovom prvenstvu igra napadacki fudbal mislim da Englezi imaju sansi jer Urugvaj ocigledno nije svestan da je ovo skup najboljih na svetu i da mora bez potcenjivanja da udju u svaki mec jer po meni mislim da su potcenili CR i to im se vratilo.

edit: Ziru je klasicno drvo :)

Steve G... ha ha lisica sta je pokusao http://www.101greatgoals.com/blog/r...d-steven-gerrard-during-england-v-italy-vine/

Poslednja izmena:
Kembel je isto odlican, ali eto Venger ga izgleda nesto ne mirise, a on mi je deset u glavu za onog papana Zirua :)

Mene je Kembel oduševio u dresu Olimpijakosa u Ligi Šampiona, a juče me je kupio. Videćemo kada prođe World Cup, nadam se da će ga Venger ubaciti u svoj sistem. Doduše dobio je dobar budžet za transfere, pa ćemo da vidimo kako će da prođe u kupovini. A Žiru je ok da popunjava broj igrača na klupi.

A što se Engleske tiče, meni se svidelo kako su igrali sinoć. Odavno ih nisam video da onako lepo igraju. Oni bolju odbranu trenutno nemaju (moje mišljenje, ne računam Terija koji se povukao iz reprezentacije), Smoling mi ne uliva sigurnost, a probao bih Džonsa umesto Džagijelke, kao i Lamparda umesto Hendersona kojeg nešto ne podnosim.

Posle onoga sinoć Italijani postaju glavni favoriti. A protiv toga nemam ništa, pošto je Italija uz Urugvaj, Čile, Portugal reprezentacija za koju navijam na SP :)

Ja jedno znam.
Kome dosude penal od sada, nece mu padati na pamet da ga da :), posle Hrvatske , Spanije , Urugvaja :)

Slonovima dva cista penala nije svirao Chileanski sudija. Ali dobro, doneli su mi fin dobitak. Razgradili su Japance. Steta sto nemaju bolju disciplinu, tehniku i taktiku. Fizicki su superiorni u svakom smislu iako imaju godina.

Japancima valja Honda, ostalo treca liga fudbaleri. Da nije sudija svirao svaki kontakt (nejaki Japanci se odbijali od Slonova citavu utakmicu) i da duo Bony/Kalou znaju da iskoriste sanse, mogla se utakmica zavrsiti katastrofalno po Japance.

Fudbal na prvenstvu je dobar, sudjenje nula. Najbolji sudija do sada je Amer, sta reci...

...Džonsa umesto Džagijelke...

Džagijelka je spasio 1 gol sinoć, Balotelijev, u I poluvremenu kad je golman izašao na Balotelija... Odličan je, bio je baš tamo gde je trebalo da bude, takav igrač vredi 1 gol na utakmici, takav se ne menja. ;)

A što se Engleske tiče, meni se svidelo kako su igrali sinoć.

I meni. Ubeđen sam da će dati gol URU, verovatno i 2-3 ali i da će primiti 1. Mislim da će ITA dati manje golova URU nego ENG.

Sjajan golman, ubeđen sam da će napustiti Levante posle svetskog prvenstva. Takođe i Kembel mi se pasno svideo kako igra.

Perfektan. I ako CRC ne prođe a on bude branio na onom nivou, biće gotovo sigurno u idealnom timu WC2014.

odbrana uzas sve sami sporaci centralni bekovi.

Kejhil i Dzons su brzi u odnosu na njihove stare CB-ove, Ferdinanda i Terija. Napad takodje imaju jedan od najbrzih, ako ne i najbrzi na celom SP-u, ukljucujuci i Kolumbiju.

(Volkot, Jang, Lenon, Cembnerlen, Sterling, Staridz, Velbek... sve strasni sprinteri)

Mislim da Englezima ne ne dostaje ni kvalitet ni brzina ali kao i obicno nisu imali srece, imali su vise suteva na gol, ali eto, Italija je iskusna ekipa...

A Žiru je ok da popunjava broj igrača na klupi.

Eh, pa Venger naravno daje prednost francuzima...

Ja samo ne znam zasto onaj Mika Richards nije otisao na svetsko prvenstvo....

Au ovo nisam primetio, pa šta je sa tim čovekom kao da je zaboravio hodati.
Nije mu to ni prvi put:

demba_ba1.gif

Ja prvi put vidim ovo protiv celsija..

Lazar Marković na meti Liverpula.
Moguć jedan od najvećih transfera u istoriji za nekog našeg igrača.

Džagijelka je spasio 1 gol sinoć, Balotelijev, u I poluvremenu kad je golman izašao na Balotelija... Odličan je, bio je baš tamo gde je trebalo da bude, takav igrač vredi 1 gol na utakmici, takav se ne menja. ;)

Da jeste spasio čist gol, ne kažem ja da je loš igrač, samo im treba pozadi jedan brži igrač.

Ja samo ne znam zasto onaj Mika Richards nije otisao na svetsko prvenstvo....

Jedan od mojih omiljenih igrača. Fizički, jedan od najjačih igrača, strašan desni bek. Ali ga povrede ubiše. Dosta je propustio u poslednje 2 sezone, i trebaću mu dobra sezona da se vrati u formu. A to u Sitiju ne može pored velike konkurencije. Trebaju mu samo mečevi u kontinuitetu i verujem da će se vratiti u staru formu.

sve je vijali prekjuce pogodio,svaka cast prandeliju sto ga je poslusao,izuzetno mudro se radi u tom savezu,izvlace iz ove ekipe 110 posto.da se razumemo,nemaju oni tim za prvih 5,ali su perfektni u organizaciji i prandeli vodi samo 150 posto posusne igrace i to im se vraca.mozda na turniru ima 3-4 ekipe koje mogu bolje da odigraju od engleza sinoc i protiv svih tih ekipa italija moze da prodje na taktiku i organizaciju.n sledecem ce biti skoro duplo jaci,ako ih zaobidju povrede,i onda moze da se prica da su prvi favoriti ako prandelija ne zavede neki naftaski novac.

englezi odavno nisu imali kompaktniji tim,dosta je toga hodzson u tom smislu dobrog uradio,ali prosto nema taj strucni stab kapaciteta da se nosi sa vrhunskim repkama.sve su isprobali,tu mora nesto unutar FA radikalno da se menja,nedopustivo je da ih italijani,koji su 5 puta manje fizicki igraci natrce,nezavisno od klime,ni italijanima ne odgovara cak su se i prvi zalili,ali za razliku od njih oni su igrali kup konfederacija i ocigledno se mnogo ozbilnije spremali za uslove.nije problem dakle samo u selektoru,tu je hodzson obavio cak i super posao,problem su kondicioni treneri i logistika.

ja sam od slonova jos vise ocekivao,da ce da naprave nesto kao senegal pre koje SP,ali ocigledno ista prica kao i uvek sa afrikancima,potencijala ima,ali nazalost organizacija je i dalje na jako losem nivou.ocigledno ako izuzmemo par izuzetaka koji potvrdjuju pravilo,prosto njima fudbal nije na infrastrukturnom nivou na kojem mogu da pariraju ozbiljnim repkama,nezavsno od individualnog kvaliteta.isto je sa urugvajem,u glavi su oni i dalje mala repka,kao i balkanci i isti im se scenario desava nezavisno od individualnog kvaliteta.

dakle jos jedno prvenstvo supersila,gde ce najvece iznenadjenje biti sto ce sigurno brazil da podbaci,ne postoji nacin da im se do finala procisti put a da ne nalete na ozbiljniju repku.

edit:

evo jos jednog dokaza kakav je celavi igrac: http://www.mozzartsport.com/vesti/ima-30-godina-izgleda-kao-da-ima-40-a-najbrzi-je-fudbaler-na-svetu/78523

da se podvuce da je rekord oborio na SP u utakmici sa aktuelnim sampionom evrope i sveta.ko ne vidi da ga to svrstava u samu elitu u istoriji ove igre,nek' se ozbiljno zapita. :)

Poslednja izmena:
Lazar Marković na meti Liverpula.
Moguć jedan od najvećih transfera u istoriji za nekog našeg igrača.

Cisto sumnjam da ce nesto biti od toga... Znas zasto? Celzi :) Oni imaju svaku prednost kupovine ispred svih ostalih klubova. Kao npr Junajted sto ima prednost kod Sportinga.

A verujem da ce Murinjo uraditi sve kako bi oslabio svoje protivnike. Kao sto je uradio i sa Vilijanom i sa Salahom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno