Šta je novo?

Freshcoin [FRSH]

BTER-We have to suspend all our services waiting for the security check. More information will be released as soon as possible. Sorry for the interruption.
za sada jedina gde ima fresh coin ne radi,nadam se da je privremeno

http://www.coindesk.com/bter-bitcoin-stolen-cold-wallet-hack/

edit:

Nije BTER ni prvi ni poslednji a to se dešava i sa bankama koje su "mnogo sigurnije" za čuvanje životne uštedjevine
https://hacked.com/effective-bank-robbing-tool-keyboard-apparently/

Banks vs Cryptocurrency Exchanges.... 1:1 :D

Poslednja izmena:
da li ovakav neki hakerski potez moze da se desi freshonline-u?:)
da li je maximalno osiguran?
mislim on sada nije nikome interesantan ali kada cena fresha bude na predvidjenom nivou sigurno hoce?>..........
sreca juce sam povukao sve fresheve sa btera i investirao :)...

a taman sam hteo da prebacim koji btc na bter i kupim koji fresh,sreca :)

Ja sam sinoc prebacio btc da kupim fresh. Ovo sa mjenjacnicama i btc je gore od divljeg zapada. Krade se na sve strane.

@felix

fresh je siguran, naravno 100% ne postoji ali cemo uvesti sada 2FA, server ce imati sve sto treba ;)

@shoma

na tom je nivou BTC jos uvek 1850. :)

jer pitao sam se dali mi je sigurno da drzim sve u freshonlline da se ne smaram sa walletom na kompu... ovo je brze,nema provizije..... i svejedno ce kad tad tamo zavrsiti... "-)

dal mozda ima nekih informacija sa btera?....
dali je ovo dobro, sto trenutno nema menjacnice za fresh?

bice cryptsy ili poloniex ili oba...u praksi je dobro jer freshcoin ima svoju prodaju a i potraznja raste koliko vidim...igrica za par dana :)

fresh ce biti ubacen u sve Hungry Dude igrice? skinuo sam je na tel. trebao bi da primetim kada se desi neka promena?.. bas je smesna :)

Poslednja izmena:
Uspeva neko da se prikaci na fresh.suprnova.cc:5000 pol ?

Meeting: On weekend we are putting game online, maybe monday or tuesday! We are finishing testing and implementing few sundries!

sa bitcointalka

E evo, ja sam skupio 15.000 freshica, prebacujem na online.

Hteo sam da pitam, nije mi bas najjasnije, 2 vrste ulaganja - jasno, kao i njihov odnos.
Ono sto nisam skapirao je:
1) da li moram uneti BTC adresu i ako je unesem da li na tu adresu treba kasnije da mi stize nesto kao povratak investicija ili je to nebitna stavka?
2) kako se dodeljuju sredstva iz fondova, po kom principu, kome i ko o tome odlucuje, da li sva sredstva idu u jednu investiciju ili ce ih biti vise? Da li se pitaju nesto investitori u koju bi investiciju oni radije ulozili?
3) cini mi se da sam video nesto kao rok za povracaj investicije od strane onih koji zajme tj koriste sredstva za projekte? Tj, kad se ocekuje da krenu isplate?
4) da li sam nesto bitno propustio da pitam/procitam?

PS. koja je sansa da pre neki dan iskopam blok od skoro 1500 fresiica?
Status: 2150 confirmations, broadcast through 8 nodes
Date: 16-Feb-15 11:50
Source: Generated
Credit: 1,457.14467828 FRSH
Net amount: +1,457.14467828 FRSH
Transaction ID: 0167129716528f6e259b4c545f332c95d3aa7c915cc35802676121ffc652056f-000

Poslednja izmena:
E evo, ja sam skupio 15.000 freshica, prebacujem na online.

Hteo sam da pitam, nije mi bas najjasnije, 2 vrste ulaganja - jasno, kao i njihov odnos.
Ono sto nisam skapirao je:
1) da li moram uneti BTC adresu i ako je unesem da li na tu adresu treba kasnije da mi stize nesto kao povratak investicija ili je to nebitna stavka?
2) kako se dodeljuju sredstva iz fondova, po kom principu, kome i ko o tome odlucuje, da li sva sredstva idu u jednu investiciju ili ce ih biti vise? Da li se pitaju nesto investitori u koju bi investiciju oni radije ulozili?
3) cini mi se da sam video nesto kao rok za povracaj investicije od strane onih koji zajme tj koriste sredstva za projekte? Tj, kad se ocekuje da krenu isplate?
4) da li sam nesto bitno propustio da pitam/procitam?

PS. koja je sansa da pre neki dan iskopam blok od skoro 1500 fresiica?
Status: 2150 confirmations, broadcast through 8 nodes
Date: 16-Feb-15 11:50
Source: Generated
Credit: 1,457.14467828 FRSH
Net amount: +1,457.14467828 FRSH
Transaction ID: 0167129716528f6e259b4c545f332c95d3aa7c915cc35802676121ffc652056f-000

1) ne ne mi moramo da resimo unosenje BTC adrese (za par dana), a profit od prodatog freshcoina dobijas u btc na tu btc adresu

2) sredstva iz fondova u igricu se dodeljuju proporcionalno u skladu sa tvojom investicijom, a u odnosu na ukupnu investiciju i potrazivanje game developera na escrow racun. Dakle ako si investirao 10000 freshcoina u fond 1 gde je recimo 500000 investirano, u prvoj prodaji prema igracima, ako je game developer povukao 10000 freshcoina od ukupne investicije, ti prodajes 2% svojih freshcoina u ukupnoj investiciji jer si toliko investirao u odnosu na ukupnu. Malo zbrkano ali jednostavno ustvari :). Ovde imas calculator na 10000 potrazivanje game developera iz investicionog fonda 1

INVESTMENT CALCULATOR
upisi iznos koji si investirao i dobices zaradu u BTC na prodatih 10000 freshcoina prema gamerima. (imas znakove pitanja pa objasnjava sta je koji prozor)

https://freshcoin.net/info-central/

3) Jeste rok je bio do Januara, medjutim okasniili smo odlicno zbog milion stvari, komlikovanosti APIja, testiranja, nemogunosti da pohvatam sve ljude, uglavnom volonterski rad, nije niko placen za posao ako me razumes ali to je to sada smo zavrsili i mozda je i bolje da je sve polako i kvalitetno uradjeno. Sto se povrata invsticije tice to je 6 meseci ako se ne proda iako cemo to ukinuti jer ce prodaja ici jako dobro, samo nam je potrebno par igrica, a posle ove Hungry dude ce ici laske sa objasnjavanjem drugim game developerima kako sve funkcionise.

4) Nemamo nista skriveno, ja sam isto ravnopravan u prici kao i ti samo sto radim na ovome a cilj mi je da znam iskreno i prenesem communitiju desavanja, ne da zavisim od super i...ota ulaganjem svoje love u druge coine...eto :) To nam je i komparativna prednost u odnosu na vecinu coina koji su tu radi prevare manje/vise.

Sto se bloka tice, verovatno je u pitanju ila nekakva transackija malo veca pa je u FEE koji se vraca u blok chain upalo vise freshcoina :)

sve je to lepo, prica je super ali ima jedan maaaali problemcic. dnevno se napravi oko 16-17k coina do sada ima oko 3.5M, koliko to treba da bude popularna igra(e), da bi mi uzeli neki evric. gledam po pulovima rekao bih da samo srbija veruje u njega jer samo mi kopamo. sve je to truba. ako se izvuce 0.005 dolara po coinu bice super necemo biti u minusu, ali veca je sansa da se dobije 7ica na lotou nego da se izvuce o.5 dolara po coinu. na to bi jim carrey rekao : "hoces da kazes da ima neke sanse."

@phoenix

ganjamo cryptsy i poloniex, bter trenutno ne radi...visa sila

@copycat

mozes verovati ili ne moras, kazace se...nama je samo da ganjamo igrice koliko mozemo, ne vidim razlog zasto ga ne bi prodavao po 1$ po coinu, pazi to moze biti i 0.5$ za pola coina itd.itd.

Njegova upotrebna vrednost je takva, a sto se kopanja tice, vecina su kinezi, mi smo sacica ovde i u smislu kopanja i ostalo...nakopan je i kupljen u vecim kolicinama do sada, sto je bitno nema velikih holdera (sa velikom kolicinom), najveci ima 800k ali je u timu investitora za "cuvanje cene", naravno koliko se to moze, odnosno nece dumpovati sigurno vec investirati u inv.fondove!

Ovde u Srbiji, Balkanu se tek sada prihvatila ideja, ja ne nagovaram nikoga na freshcoin, stvar je poverenja na kraju kao i u svemu drugome :)

Poslednja izmena:
Ako bude dnevna potraznja u igricama oko 16k-17k bice super neko vreme, posle uskacu ostali rudari i mreza skace 5-10 puta.
Ako bude manje, nece biti dobro.
Ako bude veca, bice zahebano, ako ne raste broj novcica koji se dnevno iskopa :D

novcici se vracaju u blokchain tako da je kruzni tok u pitanju, stim da ocekujemo vise rudara i manju kolicinu fresha po rudaru, vise investitora...iskreno jedna veca igrica, ne mora biti android platforma, nekakav MMORPG ili slicnog zanra je pravi pogodak veruj mi

zasto bi tvorac igrice nama ostavio 25-50% svoje zarade?

novcici se vracaju u blokchain tako da je kruzni tok u pitanju, stim da ocekujemo vise rudara i manju kolicinu fresha po rudaru, vise investitora...iskreno jedna veca igrica, ne mora biti android platforma, nekakav MMORPG ili slicnog zanra je pravi pogodak veruj mi

Ok je to da se vracaju, nego znaci li to da svaki novcici koji se vrati ici ce kao dadatni na ovih 16k-17k koliko se danas kopa ili ne?

Ili kad bi ulovili ove iz LOL-a (League of Legends) to bi bila premija :)

Zato sto unosi u igricu mogucnost da igraci mogu da zarade igrajuci (samim tim i da igraju duze i vise igricu), povecava trziste, daje dodatnu vrednost igrici uopste ako gledas sa aspekta upotrebljivosti. Vecina igrica su neuspesne (70%) njima trebaju inovacije u ovom smislu. Trziste igrica je puno sa indy igrama treba im novina, ovo je jedna od boljih!

@shommy

od Juna se samo Fee dobija po bloku, e sada ne znam koliko je to iskreno u preracunu ali bice manje od toga sigurno

@karanovicz

ja imam vec spremnu bazu podataka kome da saljem i oni (LoL) su tu, Konami je zainteresovan iskreno samo da izadje ova igrica pa da saljem, imamo i Australijske game developere u interesu, Beogradsku jednu firmu itd itd....moramo da cekamo prvo Hungry dude.... korak po korak

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno