E evo, ja sam skupio 15.000 freshica, prebacujem na online.
Hteo sam da pitam, nije mi bas najjasnije, 2 vrste ulaganja - jasno, kao i njihov odnos.
Ono sto nisam skapirao je:
1) da li moram uneti BTC adresu i ako je unesem da li na tu adresu treba kasnije da mi stize nesto kao povratak investicija ili je to nebitna stavka?
2) kako se dodeljuju sredstva iz fondova, po kom principu, kome i ko o tome odlucuje, da li sva sredstva idu u jednu investiciju ili ce ih biti vise? Da li se pitaju nesto investitori u koju bi investiciju oni radije ulozili?
3) cini mi se da sam video nesto kao rok za povracaj investicije od strane onih koji zajme tj koriste sredstva za projekte? Tj, kad se ocekuje da krenu isplate?
4) da li sam nesto bitno propustio da pitam/procitam?
PS. koja je sansa da pre neki dan iskopam blok od skoro 1500 fresiica?
Status: 2150 confirmations, broadcast through 8 nodes
Date: 16-Feb-15 11:50
Source: Generated
Credit: 1,457.14467828 FRSH
Net amount: +1,457.14467828 FRSH
Transaction ID: 0167129716528f6e259b4c545f332c95d3aa7c915cc35802676121ffc652056f-000
1) ne ne mi moramo da resimo unosenje BTC adrese (za par dana), a profit od prodatog freshcoina dobijas u btc na tu btc adresu
2) sredstva iz fondova u igricu se dodeljuju proporcionalno u skladu sa tvojom investicijom, a u odnosu na ukupnu investiciju i potrazivanje game developera na escrow racun. Dakle ako si investirao 10000 freshcoina u fond 1 gde je recimo 500000 investirano, u prvoj prodaji prema igracima, ako je game developer povukao 10000 freshcoina od ukupne investicije, ti prodajes 2% svojih freshcoina u ukupnoj investiciji jer si toliko investirao u odnosu na ukupnu. Malo zbrkano ali jednostavno ustvari

. Ovde imas calculator na 10000 potrazivanje game developera iz investicionog fonda 1
INVESTMENT CALCULATOR
upisi iznos koji si investirao i dobices zaradu u BTC na prodatih 10000 freshcoina prema gamerima. (imas znakove pitanja pa objasnjava sta je koji prozor)
https://freshcoin.net/info-central/
3) Jeste rok je bio do Januara, medjutim okasniili smo odlicno zbog milion stvari, komlikovanosti APIja, testiranja, nemogunosti da pohvatam sve ljude, uglavnom volonterski rad, nije niko placen za posao ako me razumes ali to je to sada smo zavrsili i mozda je i bolje da je sve polako i kvalitetno uradjeno. Sto se povrata invsticije tice to je 6 meseci ako se ne proda iako cemo to ukinuti jer ce prodaja ici jako dobro, samo nam je potrebno par igrica, a posle ove Hungry dude ce ici laske sa objasnjavanjem drugim game developerima kako sve funkcionise.
4) Nemamo nista skriveno, ja sam isto ravnopravan u prici kao i ti samo sto radim na ovome a cilj mi je da znam iskreno i prenesem communitiju desavanja, ne da zavisim od super i...ota ulaganjem svoje love u druge coine...eto

To nam je i komparativna prednost u odnosu na vecinu coina koji su tu radi prevare manje/vise.
Sto se bloka tice, verovatno je u pitanju ila nekakva transackija malo veca pa je u FEE koji se vraca u blok chain upalo vise freshcoina