Šta je novo?

Freshcoin [FRSH]

aha nisam solirao na freshu...cek da vidim sek...nemam conf fajl...

probaj ove nodove da ubacis

addnode=144.76.142.47
addnode=144.76.142.49

@felix

thx za suboticu :)

Sa podesavanjima koje si objavio ovde na farumu, iskacu mi kartice posle pola sata najvise, declaring sick i posle dead, ima puno hw errora.
Isto je i sa drugim podesavanjima.

Ima li neki normalan miner, ja sa sgminerom sam probao i nije to ni blizu stabilnog.

EDIT:
Evo probao sam i sa 7xxx serijom kartica, isto mi se desava, i sa drugim drajverima... neki djavo ne valja, a nemam pojma sta bi moglo da bude. Kernel? miner?

Poslednja izmena:
kolika ti je voltaza mozda je do toga...kod mene su 280x dualx i 7950 dualx, na 280x je 1.200 na 7950 1.094, negde i 1.069

Ma nije do voltaze, te sve karte su radile mesecima bez greske na 3-4 razlicita koina.
Na 7790 ne mogu ni da pipnem voltazu, ona sama regulise.
Sgminer 5 i 4 sam probao

Ja sam kupio nesto malo Freshcoin-a, ako sam dobro shvatio sad bi trebao da to posaljem na online adresu na njihovom sajtu i posle da uplatim u round 1 ili 2?
U cemu je razlika izmedju round 1 i 2, jel postoji neki minimalan broj FRSH koji treba da se uplati?

da online.freshcoin.net je platforma za investiranje.

U round 1 delis profit 50/50 sa game developerom od cene freshcoina od 1$, round 2 delis profit 25/75 u korist game developera, po istoj ceni 1$, stim da ce ove igrice imati mogucnost da igraci zaradjuju freshcoin skupljajuci ga u igricama, prebacivanja freshcoina iz igrice u igrice (koje podrzavaju FRSH) i kasnije kopanja dok se igra igrica. Kolicina fresha koju uplacujes je po tvom izboru stim da sto vise uplatis imas veci udeo u prodaji u odnosu na druge investitore.

Poslednja izmena:
Shvatio sam to, jedino mi nije jos jasno zasto je ovaj prvi 50/50 a drugi 25/75, pretpostavljam da ce se ovaj 25/75 mnogo ranije isplacivati?

Ne ne, u ovom 25/75 game developeri imaju veci interes da prihvate freshcoin + sto ce igrice imati vise opcija sa freshom pa samim tim bice i veci promet fresha. Za sada izlazi igrica za round 1 koja ce biti i promotivnog karaktera ali smo u pregovorima i za jednu za round 2 :)

Razumeo sam, hvala ti na objasnjenju.

Evo config fajla za solo mining

Kod:
{
  "pools": [
    {
      "url": "127.0.0.1:22111",
      "user": "Fuckyea",
      "pass": "meme"
    }
  ],
  "profiles": [],
  "failover-only": true,
  "algorithm": "fresh",
  "device": "all",
  "lookup-gap": "2",
  "intensity": "15",
  "thread-concurrency": "",
  "worksize": "64",
  "gpu-threads": "2",
  "temp-cutoff": "85",
  "temp-overheat": "85",
  "temp-target": "75",
  "gpu-memdiff": "0",
  "shares": "0",
  "kernel-path": "/usr/local/bin",
  "api-mcast-port": "4028",
  "api-port": "4028",
  "expiry": "28",
  "failover-switch-delay": "60",
  "gpu-dyninterval": "7",
  "gpu-platform": "-1",
  "hamsi-expand-big": "4",
  "keccak-unroll": "0",
  "log": "5",
  "no-pool-disable": true,
  "no-client-reconnect": true,
  "no-submit-stale": true,
  "queue": "1",
  "scan-time": "0",
  "tcp-keepalive": "30",
  "temp-hysteresis": "3",
  "watchpool-refresh": "10"
}

Koliko treba snage da ima smisla solo mining?
Ako sam dobro video, block reward je 10 fresha pa mi solo baš nema smisla..

Dankeshen !

Probacu veceras.
Inace, kartice 7790 za koje sam strahovao kako ce raditi razbijaju Fresh i ne baguju ama ni frtalj.
Sve cu da ih uposlim na Fresh.

A za 280x cu da vidim sta moze da se uradi.

Koliko treba snage da ima smisla solo mining?
Ako sam dobro video, block reward je 10 fresha pa mi solo baš nema smisla..

Vise je stvar toga da li ces deo sebe i hardware-a uloziti u projekat nego sto je ovo isplativ novcic za kopanje.
Ako planiras da ga kopas i dampujes, nemas volume na menjacnici ni za par dana ozbiljnog rada. Zato krckaj i stekaj i investiraj, ako verujes u pricu.

Setovanje za 280x sam poslao cini mi se, mogu do 4.8 da idu, posle toga pucaju.

Neverujem u priču a iskreno i ne zanima me previše. Trenutno kopam na 2 poola oko 1000 kom dnevno i treba mi cena x3 min da mi isplati cimanje.
Spreman sam kako god da pomognem da cena ide toliko...

Neverujem u priču a iskreno i ne zanima me previše. Trenutno kopam na 2 poola oko 1000 kom dnevno i treba mi cena x3 min da mi isplati cimanje.
Spreman sam kako god da pomognem da cena ide toliko...

ja ne bi isao na pump bezrazlozni zato ne bi iskreno da pomazem oko pumpanja cene :) jer to nije smisao ove citave price :)

fresh.jpg
ima li neko ideju zasto ne prihvata sharove da li je pool problem trenutno? Kada se startuje bez diffa 256 radi u konzoli ali nema nista u poolu

probaj druge poolove, ako nije probaj parametre da promenis

--gpu-platform 0
-g 2
-w 64

bice i cryptsy samo polako ;) bittrex mi je i drago sto nas nema!

Ja polako sredstva prebacujem na online.fresh.net
Zanima me da li negde postoji neka detaljnija statistika koliko je fresh-ova investirano i na kojoj opciji, kao i drugo statistike vezane za investiranje, mada verujem da ovo jos nije krenulo, jel?

Inace, izrudareni balans vidim u walletu ali na blockchainu ga nema osim ako ga ne posaljem samom sebi, to je kanda normalno?

piše na www koliko ima u fondovima

nije u potpunosti x11 odnosno nece raditi kako treba...savale (developer) je fresh-algo slozio tako da je i wolf (promoter svojih kernela) napravio fresh kernel koji ustvari radi 30% jace ali nije stabilno, puca.

ja za 280x koristim ova podesavanja 4.5 mh/s

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -o stratum+tcp://fresh.suprnova.cc:5000 --algorithm fresh --name FRESH -u xxx.6 -p xxx --gpu-platform 0 -I 19 -g 2 -w 64 --gpu-memclock 1250 --gpu-engine 1100 --gpu-fan 50 --gpu-powertune 20 --gpu-vddc 1.200

za 7950 ova 3.8 mh/s

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer -o stratum+tcp://fresh.suprnova.cc:5000 --kernel fresh -u xxx.4 -p xxx --gpu-platform 0 -I 19 -g 2 -w 128 --gpu-memclock 1500 --gpu-engine 1100 --gpu-powertune 20 --gpu-vddc 1.169

Ja ne mogu nategnuti 280X toliko. Najvise sto sam dobio je 3.2 mh/s. sgminer 4.1.0, drajver 14.6. Na drugom rigu sve isto samo drajver 13.11 i dobijem 2.9 mh/s. Kad pokrenem miner sa tvojim podesavanjima prijevi gresku za --algorithm i --name. Izbacio sam to i ubacio samo -k fresh i sad pokrece miner ali samo sa 3.2 mh/s. Da ne koristis neki drugi sgminer?

Edit: skinuo sam sgminer 4.2.1 i imam malo bolje rezultate, od 4.4 mh/s - 4.6 mh/s. Malo cu se jos poigrati.

Poslednja izmena:
@ Arrow

Na freshcoin.net imas kolicinu ukupnih investicija u fondu 1 i 2 posebno, upravo i postavljamo na sajt kolicinu na escrow koja ce umanjiti kolicinu koja se nalazi u fondu 1 za igru Hungry dude! To je balans koji ce game developeri povuci i sa kojeg se freshcoini prodaju igracima. Pri kraju je implementacija fresha u Hungry dude.

Sto se balansa tice, jel pricas o walletu na kompu ili na freshonline?

@maxa
saljem ti miner na PP pa kopaj imaces vecu brzinu!

Poslednja izmena:
Šta podrazumeva opcija "send online" na acc pod dashboard tab-om? Ima samo opcija da se ubaci količina a ne i kome se šalje....
2015-02-13_212446.png

Poslednja izmena:
Kada tu posaljes freshcoine dobijas link koji mozes copy/paste nekome i onda on dobija freshcoine ako paste link ili uslika qr code, mozes probati, imas opciju i da reclaimujes tj. da odustanes tako da ti se vrati freshcoin nazad...tu su transakcije 0 fee :)

Jos jedno objasnjenje: pod investments imate opciju da prebacite kolicinu freshcoina iz round 1 u round 2, ali samo u tom pravcu, jer smo round 2 ubacili kasnije, pa ako neko zeli da prebaci deo tamo da zna da nema nazad.

Poslednja izmena:
Kada tu posaljes freshcoine dobijas link koji mozes copy/paste nekome i onda on dobija freshcoine ako paste link ili uslika qr code, mozes probati, imas opciju i da reclaimujes tj. da odustanes tako da ti se vrati freshcoin nazad...tu su transakcije 0 fee :)

Jos jedno objasnjenje: pod investments imate opciju da prebacite kolicinu freshcoina iz round 1 u round 2, ali samo u tom pravcu, jer smo round 2 ubacili kasnije, pa ako neko zeli da prebaci deo tamo da zna da nema nazad.

Svaka čast na ideji, sjajna opcija za (instant) prebacivanje sa jednog (online) naloga na drugi...:)

Na sve to su transakcije 0 konfirmacija znaci instant :)

Vrh Dno