Šta je novo?

Fresh Windows na novom SSD a vec imam jedan ssd sa win?

bedazzled8119

Cenjen
Učlanjen(a)
13.06.2015
Poena
160
Kao sto kaze naslov. U sustini imam ssd m.2 od 500gb i nameravam da kupim jos jedan od 1TB. Imam vec instaliran Win11 i ja bi sad na ovom novom da ponovo odradim fresh instalaciju a da na ovom starom, obrisem sve tj da ga formatiram. Koji je najbolji nacin za to?

1. Izvadis stari
2. Ubacis novi
3. Odradis instalaciju na novom
4. Ubacis i stari i formatiras ga
5. To je to

Odradim format gde? Na windowsu? I da li nece da pravi problem kada dize sistem zato sto su 2 wina na 2 ssd?

Kad ubacis oba SSD-a imaces u BIOSu da biras koji da butuje prvi. Samo stavi taj novi na prvo mesto.

Samo da dodam ispravku, Taj stari disk sa starim windowsom ne samo da formatirš nego da se izbrišu sve particije jer windows prave nekoliko u zavisnosti od načina na koij su instalirani, tako možeš da uštediš puno kapaciteta.
To može i iz command prompta ali je lakše sa ovakvim programom.

Ustvari je najlakše da obriše sve particije sa starog SSD diska i formatira ga tokom instalacije Windowsa, a onda da odabere novi SSD kao disk na koji će instalirati Windows. Ne vidim razlog da se više puta bakće oko toga, kad sve može da završio odjednom.

Samo i iskljucivo zbog gremlina kad su oba ubodeni, inace ima 650 ispravnih nacina da se odradi, nego on je neiskusan pa sam mu dao debelo uproscenu bezbednu varijantu.

Nazad
Vrh Dno