Šta je novo?

Fotografisanje, proslava, ff ili crop

Hvala, evo upravo sam uzeo u ruke da se igram posle prelaska silnih podesavanja i svega.
Prvi utisci su 10/10 ocekivano pa cemo videti dalje 😄
Sigma je pravi tenk od objektiva, mislim da je teska preko 800g ali radi pos'o samo tako.
Pogledajte prilog 463483

Tu bi trebalo da poručiš neki grip, ili metalni L plate sa aliexpresa.. Sigma je preteška, verovanto teža od tela i naginje mount ka napred.. nije baš lagodno za držanje.. zato bi grip bio odličan kao kontra teg.
Inače imao sam tu Sigmu na dslr-u, oštrija je od nativnih 24 70 i Nikona i Canona, ali zato ima nešto "ispranije" boje/contrast, nisu slike saturisane i punchy kao na njima, ali neko voli taj efekat.. Kad obradiš sliku bude to top.

Dada, i meni se cini da je teza od tela i da ce biti malo problem balans pogotovo kad zumiram.

Sve to je definitivno planu i grip je jedna od prvih stvari koje uzimam uz varijabilni ND, blic i stosta jos nahvatam.
Posle tih sitnica moram naci neku dobru 85icu za portrete i mislim da ce biti vise nego odlican start za tezgaranje 😄

I meni deluje skupo, doduse nisam nikad koristio nikakav grip dodatni tako da verovatno ne bih znao ni sta trazim.
Ubaceno je svakako u listu pa ce doci na red i to da izucim :)

Meni licno za fuji je grip ne potreban vec obavezan obzirom da je rukohvat malih dimenzija. Imam metalni 100grama, ali trazio jos lakse uzeh i neki drveni ultra lak ali bolje mi lezi ovaj metalni. Dobro spomenuste ovaj kozni, jeste da mi ne daje toliko debljine na rukohvatu ali opet bar malo tako da cu poruciti i to pa cemo videti. Sto se tice gripa za tvoj sony, ne bacaj ga u korpu pa kad se setis kao zadnja rupa vec odmah kao prvo poruci, nebitno metalni ili kozni. Ovo te savetujem iz razloga jer ce se vremenom oljustiti boja na aparatu sa donje strane i to je nebitno tebi ali ce biti jako bitno ako se sutra odlucis isti prodati, tj, zameniti nekim drugim.

Ovo te savetujem iz razloga jer ce se vremenom oljustiti boja na aparatu sa donje strane i to je nebitno tebi ali ce biti jako bitno ako se sutra odlucis isti prodati, tj, zameniti nekim drugim.
Lepo se prelepe delovi metalnog gripa gde je kontakt sa kamerom sa crnom izolir trakom i nema nikakvog ljustenja boje aparata.

Ja sam narucio ovaj half case bio sam skeptican ali je ergonomski odlican , a i strap je bas kvalitetan nek istera sezonu dve pa vredi svaku paru...
Iskreno, bilo kakav aftermarket strap od 20e je po mom viđenju bolji od originalnog.. koji po mojoj proceni ne vredi više od ovih sa alija za 3e..
Kupiš aparat od 2000e i daju ti strap od 2e, jupi :)

Imate li neki predlog za harness ili nešto slično što olakšava rad sa dva tela?

Trazi na instagramu:
Velediskont harness
Fiero
I imas na fejsbuku:
Wild Root Leather Craft

A7IV je trenutno 1700e, 450e jeftiniji nego sto sam ga ja platio pre 2 meseca :LOL:

Ja sam ga platio 1915e pre mesec dana :D

Pa ti si dobro proš'ooooo :ROFLMAO:

Odlicna cena realno.

Nazad
Vrh Dno