Šta je novo?

Fotografije - 2017

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proba nečega malo drugačijeg... 120 fotki od po 30sec. Smrzoh se poprilično pored reke. 😀
Nije najbolje, ali imam u planu ponovo nešto slično da radim, biće bolje...
Serenity... by Luka Radojević, on Flickr

^
Hvala kolega 🙂
Treba pohvaliti dobru fotku, ne zbog autora, jer ako je dobra autor zna da je dobra, vec zbog mladih narastaja 🙂 Da im to bude jedan od primera necega sto je dobro, nesto cemu treba da teze ako im se dopada, i da budu boji od toga 🙂

Slažem se. Samo što mi se čini da je devojčica nekako u isto vreme i slatka i pomalo spooky, ne mogu to da opišem 🙂

edit:

Prvi put da mi neka fotka upadne u Explore na Flickr 🙂 Ja i dalje ne kapiram ko odlučuje o tome koja će fotka da bude tamo, po kom kriterujumu kvaliteta, sadržaja, itd.

Poslednja izmena:
Algoritam odlučuje, vrlo je nasumično, al ima nekih preduslova. Tipa redovnije kacenje fotki, resetuje se na 9 dana, i fotka ne bi treba da bude u puno grupa i ima logo. To je nešto uobičajeno. Al opet se desi da fotka uleti u pre tih 9 dana. A i ako sam dobro ukapirao potrebno je da fotka ima dobar odnos komentara i favova. Više se "boduju" isti od ljudi koji te ne prate. Sve je to jako čudno al imaš baš baš dosta filozofija na tu temu. E da, i grupe p1-c1 su big no no.

Onda je još čudnije nego što sam mislio 🙂 Fotke kačim izuzetno neredovno, bila je u nekih desetak grupa, juče je imala jedan komentar kad sam je okačio i nekih desetak favova. Jutros me budi spam favova na Flickr aplikaciji na iPad-u, i tad vidim da je skočilo na pedesetak fav i preko 1000 pregleda, što znači da je jutros odlučeno da upadne u Explore. To je malo glupo na Flickr, ima brdo odličnih fotki koje zaslužuju da budu viđene a nikada ne odu u Explore, a isto tako ima i brdo prosečnih koje tamo završe. Mada kapiram da je nemoguće to prepustiti osobama da procenjuju, ogroman broj fotografija se kači na dnevnom nivou.

Meni je dnevni prosek pregleda fotki malo iznad 900 dnevno, a kacim jedva 10 fotki jednom u mesec dva...

@Gizmo
To je kolega magija hehe 🙂
Ovo za flickr, evo ti sablon bez greske ako zelis da ti se se tamo nadje neka fotka. Nemoj nista da postavljas dok ne nekaupis 20 fotki i onda svaki dan po jednu, na 10 ili 11 dana prva ce se pojaviti u Explore i nakon toga na svakih 11 pa posle nekog vremena na 10 pa na 9 dana. Vece su sanse ako si neredovan i ako imas malo fotki, algoritoam to tako bira da bi te stimuliso da budes aktivan 😛 Samo ne zna cemu to, koja je poenta, primetio si i sam da tamo moze da se vidi gomila besmislenih fotki, pravi snapovi, dosta ljudi je prestali da prate Explore zbog toga... Meni je veca misterija na koju foru me prati 3000 ljud na flickeru i zasto 😛 ja sam zapratio nekih 400 i to mahom na pocetku kad nisam ni kapirao sta je flickr, vidm neko me zaprati pa zapratim i ja njega 😛
@s16
Pazi ti njega, i ti si se bavio proucavanjem flickr-a 😛

Poslednja izmena:
Postoji tema, i tamo je objasnjeno kako moze slika da se nadje u Explore. Naime, jedan od nacina jeste taj da se napravi neki profil, oznaci se slika koju hocete i cekate `pozivnicu`. Ako ne dobijete pozivnicu, samo napisete i moderator odmah ispravlja `gresku`.

Poslednja izmena:
^
Gde je ta tem, bas me zanima ? Uvek su to fotke postavljene dan pre a Explore ih menja svaki dan u 5h....

Uhh, davno sam to citao, pokusacu da nadjem. Mislim da je to bio jedan od nacina, jer ako se dobro secam ljudi su pisali da nisu dobili pozivnicu, i ako su napravili taj neki profil, i onda im je moderator kao odgovarao.

84tu07

Evo nesto sto je supruga slikala.

Prilozi

• DSC_0472.jpg
    DSC_0472.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 175
Poslednja izmena:
Da, znam. Pogresno sam shvatio... To je ona grupa in explore.

Poslednja izmena:
Daj link da te zapratim Marti

Sent from ass

Poslednja izmena:
Stvarno Marti, voleo bih i ja da vidim tvoje radove. 😀

Evo jedna starija fotka ali propisno je odležala i više sam se puta vraćao doradi. 🙂
Martina by Stefan Barna, on Flickr

^
E tako kolega 🙂
Mnogo se lakse razume sve sto po nekad napisemo na temu fotografije kada moze da se vidi kakvi smo na delu 🙂 Ja prvi ne zarezujem ni 2% komentare kolega cije fotografije ne mogu da vidim. Ako sam sta naucio iz zivota to je da ima mnogo lelemuda i da takve ne treba slusati. A ona prica kako je neko nacitan i svasta zna, moze da prodje u knjizevnosti a najvise ima smisla u nauci, ovo je vizuelna umetnost, a tu me zanima misljenje nekoga ko se prakticno bavi fotografijom/slikarstvom, jar takav neko ume da vidi i dozivi kako svoje tako i tudje radove, a ne misljenje teoreticara koji ne ume ni cicagalisu da nacrta 😛

Ti znas da ja ovaj tip fotografije nesto sto ja najvise cenim, i ako ne praktikujem da fotkam. Na tvojim fotografijama za moj ukus sve je dobro i odlicno sem obrade na kolor fotografijama.

Evo jedna starija fotka ali propisno je odležala i više sam se puta vraćao doradi. 🙂

Lepo to se ceni 🙂 Aj skini ovo sto sam prikacio uz kometar pa se jos jednom vrati 😉
Pogledajte prilog 32947255073_3da750be9a_1.rar

Poslednja izmena:
Erm, da, kakav sam slepac. 😀 Hvala. 🙂

Hvala Marti, sad ćemo te stalkujemo. 😀

Poslednja izmena:
I mene zanima ova Martijeva obrada fotografija, ponajvise boje. Cime obradjujes, na koji nacin ?

Sent from ass

Moj workflow za ovo uličarenje je poprilicno jednostavan i najčešće brz, komercijalne stvari radim malo drugačije jer je u tom slučaju konzistentnost totalni imerativ.
Dakle prvo Lightroom u kome uradim većinu korekcija, ne preterujem, radim jpg, izvozim u Photoshop gde uglavnom, ne uvek, provlačim kroz Color Efex Pro i/ili Analog Efex, dok crnobele isključivo radim u SilverEfex Pro plaginu, najjačoj alatki za tako nešto na svetu. Nema mnogo lejera, dva, tri plafon, tiff samo za komercijalne stvari koje idu u print, sve drugo jpg jer 99% stvari ide na web. Neke fotke budu gotove za pet minuta, a neke se inate i nedeljama se opiru onome što hoću!
U principu, u 9/10 slučajeva odmah znam šta želim sa fotkom, meni je apsolutni imperativ, govorim o uličarenju, narativ koji odmah vidim. Tehnička savršenost me ne interesuje niti je moguća, jurcanje za tim aspektom čoveka odvraća od suštine fotografije. Ne težim da ubadam apsolutnu realnost svega na fotografiji, sve stavljam u fukciju narativa pa i te boje. Priznajem da ima momenata kada naginjem nadrealizmu ali ***, niko nije savršen! Još nešto, naziv fotografije je uvek deo priče, zajedno čini celinu sa fotografijom, pažljivo biram, razmišljam, to je jako važno-Naravno, osnove kadriranja i fotografsko razmišljanje moraju da su u on modu 24/7 i to na nesvesnom nivou, fotke moraju da se okidaju instinktivno.
Ako ima još pitanja, samo napred...

Poslednja izmena:
Priznajem da ima momenata kada naginjem nadrealizmu ali ***, niko nije savršen!
Zapravo ovo je dobro i nije mana, samo mastoviti ljudi to mogo, a bez maste nema ni kreativnog razmisljanja, samim tim ni fotografije 🙂

Postavio nekad neku fotkicu na forum. Ovde se niko ne bavi sto ti i kazes ulicarenjem, lepo je videti takve radove, meni daleko lepse nego bilo sta drugo...
Recimo ova je meni jedna od najboljih iz tvoje kolekcije.
https://www.flickr.com/photos/129032372@N07/25561227034/in/dateposted/

Poslednja izmena:
@MR.BIG
Brutalno svetlo kao i uvek, a dobra je i ova poza, relisticna, moze da bude kao da je izvedena iz iskoraka, i za obradu bi reko nesto, al nema obrade hehe svetlo je sve obradilo sto je vestina za svaku pohvalu 🙂 Sad mi pade nesto na pamet, mada mozda ti tako i radis. Probaj da ih postavis u pozama same vezebe i pozama koje su izvedene iz pauze neposredno posle odradjene serija sa velikom tezinom ili super serije, to je kod profesionalaca koje fotkas mozda i najzanimljiviji momenat za fotkanje 🙂

Od mene jedna turisticka jos iz Majorke od pre 18 meseci 😛

Somewhere in Mallorca... by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno