Šta je novo?

Fotografije - 2016

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam tebi postavio pitanje al ne dobih odgovor 😉

Evo original........

OcTaKpa.jpg

@ Mil0sbeo
Hvala druze 🙂 Vredi sve pare koliko kosta, uskoro ce i 85 III 🙂

Da postavim i ovu mada vec je bila, nastale u razmaku od desetak minuta nakon predhodne fotke kod Crkve Svetkog Marka pre nekih sest meseci pocetkom Avgusta. Ova predhodna sacekala do pre par dana na obradu posto tada nisam znao kako to da uradim na zadovoljavajuci nacin a ova B&W malo doterana u odnosu na vec postavljanu...

Magic eyes... by Nenad Ristic, on Flickr

^
Nema obrade ociju, bas nista nisam dirao... Otuda i naziv fotke 🙂
Odlicne su ove siluetice, bas dobra atmosfera, jesi probao iz nekog drugog ugla pa i pobednika da se nadje u kadru...

Nije me bilo neko vreme, pa da nakarikam :d

24432648782_bbcb5cef91_b.jpg

24520789891_404320e5d2_b.jpg

24239381039_e52857af79_b.jpg

24265684909_5a31a05210_b.jpg

24026929713_bc1b90d2ef_b.jpg

24089567173_fe9d7a737a_b.jpg

24458171510_acd45d90ca_b.jpg

24638752642_f286088d1b_b.jpg

24697996011_0ba5176632_b.jpg

^
Prva i posednje tri meni su bas dobre 🙂

@DeuS.Mikelle
Ispade sad da Marti ne trpi kritiku 🙂

@Pe11e

Poslednja panorama dobra. Hram je ok.

Poslednja izmena:
Hvala kolege 🙂

Pele, bas napredujes! Bravo!
Meni se dopada ova sa refleksijom hrama i ova sa banderom u sredini! Kao da je Marti napravio!

Hvala! Mozda napredujem zato sto se mnogo vise krecem poslednjih nedelja i na ulici mi radi radar, okrecem glavu dok setam kao da me placeni ubica trazi. 😀 Jos samo da se jos samo malo oslobodim da mogu postaviti stativ recimo na sred ostrva, lupam, na sred Brankove, ili da mogu fotkati ljude, a da ne krijem aparat...

@Gizmo
Ne shvatam kako nisi skontao da to nikako nije dobar kadar ??? Imas dobar pogled sa tog mesta, nadji neku bolju poziciju pa napravi fotu grada...

@Pe11e
Ne mogu da znam da li napredujes posto ne znam koliko si dugo u foto prici, ali svakako ti dobro ide zadnjuh meseca dana. Imas samo par kadrova koji se ne uklapaju u ovako dobar prosek...

@Mil0sbeo
Meni je ova fotka odlicna, mada mozda se nekome ne dopadne kako si kadrirao...

Ove dve idu zajedno posto su nastale iste noci krajem Avgustu. Vec sam postavljao B&W, a kolor tada nisam znao kako da sredim tako da evo i kolor fotke iz te setnje sa obradom od pre par dana 🙂

Smile 🙂 by Nenad Ristic, on Flickr

Untitled by Nenad Ristic, on Flickr

Poslednja izmena:
@Pe11e
Ne mogu da znam da li napredujes posto ne znam koliko si dugo u foto prici, ali svakako ti dobro ide zadnjuh meseca dana. Imas samo par kadrova koji se ne uklapaju u ovako dobar prosek...

U foto prici sam, pa recimo od 2008. godine. Prva ozbiljnija fotka koju sam skljocnuo i postavio na Flickr je HDR Rafailovici, ona je iz 2008, pa ajde da kazem da sam od tada krenuo. Eto 8 godina eksperimentisem sa fotografijom, i po mojoj proceni spolednje 2 godine sam krenuo malo ozbiljnije da se bavim fotografijom, ali zbog privatnih problema nisam bio aktivan. Od letos se nakupila zelja i motivacija pa sada rokam, ali kazem moram jos mnoooogo da napredujem da bih dostigao neki nivo sa kojim bih ja licno bio zadovoljan.

BTW reci mi molim te koji su to kadrovi koji kvare prosek, dosta ce mi znaciti? Meni su svi dobri, sad ostalo je stvar ukusa. JEdino bih mogao da kazem da je Topciderka kriticna zbog kadriranja, ali nisam mogao da izuzmem setaliste sa leve strane nikako zbog toga sto sam fotkao sa ivice i nije bilo nacina da se sidje nivo ispod.

Poslednja izmena:
^
Belgrade Waterfront
Z
Meanwhile In Belgrade...
It's all about wine?
The Bug
Sticker Bug!
Twins

Da ti kazem zasto ne znam, al nesto im fali da bi to bilo to...

Ova dva imaju visak a dobri su kadrovi... There is a bridge on Sava river... ova kucica sa strane previse svetli ovo svetlo ispod trema, malo ga smiri obradom i meni je ok, i Look Up! ima visak sa desne strane koji nije bitna a ne cini kadar sadrzajnijim uz to ove lampe po sredini nikako im nije tu mesto u ovakvom kadru, trebao si da okrenes kameru te lampe da budu u kadru i da se vidi u celini ka cemu gelda ovaj lik. Ovo ti kazem skroz onako laicki kao posmatrac, kako ja to vidim i osecam da bi trebalo sto ne znaci da sam upravu...

Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom objasnjenu. 🙂

Ove boldovane sto si naveo su zavrsile na Flickru cisto onako, to mi nisu nesto ozbiljne fotke, to sam fotkao onako za jednu FB grupu gde se kace fotke Beograda. Reprezentativne nesto i nisu, ali kacim ih jer znam da ce se nekome svideti. Sto se tice Brankovog mosta i kucice, mnogo mi se svidela ta suprotnost, jako svetlo na mostu i skroz na suprotnoj strani na tom splavu, nekako mi pravi ravnotezu. Look Up je isto fotkana za FB grupu, i hteo sam nesto drugaciji pristup, ulica i taj grafit su fotkane milion puta, od toga 900.000 je vertikalna fotka koju obuhvata ceo grafik. Ne mora drugaciji pristup/kadar uvek da bude dobar, ali to je upravo ono o cemu pricam gde bih voleo najvise da napredujem - da nadjem originalan kadar na mestu koje je fotkano milion puta (recimo Pobednik na Kalisu), i da pritom bude savrsen.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno